Abdi Pernyataan Yesus
Abdi Pernyataan Yesus

Abdi Pernyataan Yesus

Abdi Pernyataan - Kumaha Yesus dikenalkeun dina Injil

Nalika Yesus naros ka murid-muridna, "saha anjeun nyarios saha Kami?", Réspon na "Kristus" (Markus 8:29), atanapi "Kristus Allah" (Lukas 9:20), atanapi "Kristus, Putra hirup Gusti ”(Mateus 16:16). "Kristus", "Putra Allah" sareng "Putra Manusa" mangrupikeun istilah anu sami. Saéstuna, Yesus nyalira salaku "Putra Allah" dina Lukas 22:70, Yohanes 10:36, sareng Mateus 27:43 sareng "Putra Manusa" dina Markus 8:38, Lukas 5:24, 9:26 , 12: 8, 22:48. Rujukan konci dina Yohanes nyaéta Yohanes 4: 25-26, Yohanes 8:28, Yohanes 10: 24-25 sareng Yohanes 20:31 dimana Yesus nunjukkeun dirina sareng ogé dikenalkeun salaku "Al Masih," "Putra Manusa," sareng "Putra Allah". Titik utama da'wah para rasul dina buku Rasul, ti jalma-jalma anu dipilih ku Al Masih, nyaéta "Kristus nyaéta Yesus." Ieu ditegeskeun deui dina Rasul 2:36, Rasul 5:42, Rasul 9:22, Kis 17: 3, sareng Rasul 18:15. 

Markus 8: 29-30 (ESV), You are the Christ

Sareng anjeunna naros ka aranjeunna, "Tapi saha anjeun nyarios yén Kami?" Pétrus ngajawab ka anjeunna, "Anjeun nu Kristus. " Sareng anjeunna sacara ketat ngecas aranjeunna pikeun henteu nyaritakeun saha-saha ngeunaan anjeunna.

Lukas 9: 20-22 (ESV), The Christ of God - The Son of Man

Teras anjeunna nyarios ka aranjeunna, "Tapi anjeun nyarios naon Kami?" Sareng Pétrus ngajawab, "Kristus Gusti. " Sareng anjeunna leres-leres ngecas sareng maréntahkeun ka aranjeunna pikeun henteu nyaritakeun ieu ka saha-saha, saurna, "Putra Manusa kedah sangsara seueur hal sareng ditolak ku kokolot sareng kapala pandita sareng ahli Torét, sareng dipaéhan, sareng dina dinten katilu diangkat. "

Mateus 16: 15-20 (ESV), Anjeun teh Al Masih, Putra Allah anu hirup

15 Saur anjeunna ka aranjeunna, "Tapi anjeun nyarios naon Kami?" 16 Simon Peter ngawaler, "Anjeun Kristus, Putra Allah anu hirup. " 17 Sareng Yesus waler ka anjeunna, "Bagja anjeun, Simon Bar-Yunus! Pikeun daging sareng getih henteu ngungkabkeun ieu ka anjeun, tapi Rama kuring anu di sawarga. 18 Sareng Kuring béjakeun ka anjeun, anjeun Pétrus, sareng dina batu ieu kuring bakal ngawangun garéja, sareng gerbang naraka moal nempuh ngalawan éta. 19 Kuring bakal masihan anjeun konci karajaan langit, sareng naon waé anu anjeun ngariung di bumi bakal kaiket di sawarga, sareng naon waé anu anjeun leupas di bumi bakal dibébaskeun di sawarga. " 20 Teras anjeunna sacara ketat maréntahkeun murid-muridna pikeun henteu terang saha waé yén anjeunna nyaéta Al Masih.

Yohanes 4: 25-26 (ESV), Mesias bakal sumping - "Kuring anu nyarios ka anjeun nyaéta anjeunna"

Awéwé éta nyarios ka anjeunna, "Kuring terang yén Al Masih sumping (anjeunna anu disebat Al Masih). Nalika anjeunna sumping, anjeunna bakal nyaritakeun sagala hal. " Yesus nyarios ka anjeunna, "Kuring anu nyarios ka anjeun abdi anjeunna. "

Yohanes 8:28 (ESV), "Nalika anjeun angkat ka Putra Manusa, maka anjeun bakal terang yén kuring téh anjeunna"

Maka Isa nyarios ka aranjeunna, "Nalika anjeun parantos angkat ka Putra Manusa, maka anjeun bakal terang yén Kami téh anjeunna, sareng yén kuring henteu ngalakukeun nanaon ku nyalira, tapi nyarios sapertos anu Rama ngajar ka kuring.

Yohanes 10: 24-25 (ESV), Upami anjeun Kristus, bejakeun ka kami - "Kuring béjakeun ka anjeun"

Janten urang Yahudi kumpul ngurilingan anjeunna sareng nyarios ka anjeunna, "Sakumaha lami anjeun tetep tetep asa-asa? Mun anjeun nu Kristus, bejakeun ka kami sacara jelas. " Yesus diwaler aranjeunna, "Kuring bébéja ka anjeun, sareng anjeun henteu percanten. "

Yohanes 20:31 (ESV), Ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa teh Al Masih, Putra Allah

 tapi ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa teh Al Masih, Putra Allah, sareng yén ku percanten anjeun bakal ngagaduhan hirup dina namina.

Kisah 2:36 (ESV), Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus

36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Isa ieu anu anjeun nyalibkeun. "

Kisah 5:42 (ESV), Aranjeunna henteu lirén ngajar sareng ngahutbah yén Al Masih nyaéta Yesus

42 Sareng unggal dinten, di Bait Allah sareng di bumi ka imah, aranjeunna henteu lirén ngajar sareng ngahutbah yén Al Masih nyaéta Yesus.

Kisah 9: 22 (ESV), yén Yesus éta Kristus

22 Tapi Saul beuki nambahan kakuatanana, sareng ngaganggu urang Yahudi anu dumuk di Damsik ku ngabuktoskeun yen Isa teh Al Masih.

Kisah 17: 3 (ESV), Yesus Ieu, nyaéta Al Masih

3 ngajelaskeun sareng ngabuktoskeun yén perlu Kristus sangsara sareng gugah tina maot, sareng nyarios, "Yesus ieu, anu ku Kami dinyatakeun ka anjeun, nyaeta Al Masih. "

Kisah 18: 5 (ESV), Paulus sibuk ku logo, nyaksian ka urang Yahudi yén Al Masih nyaéta Yesus

5 Nalika Silas sareng Timoteus sumping ti Makédonia, Paulus ku kecap éta, nyaksian ka urang Yahudi yén Al Masih nyaéta Yesus.

IamStatements.com

Konférénsi anu salah sareng kecap Yunani pikeun 'Kuring' (ego eimi)

Seueur urang Kristen nyebatkeun pernyataan "Kuring" ngeunaan Yesus, ἐγώ εἰμι (ego eimi) dina basa Yunani, ka Gusti ngungkabkeun nami na salaku "I am Who I am" dina Budalan 3:14. Nanging, bacaan kontekstual saderhana tina bagian Perjanjian Anyar anu ngandung ἐγώ εἰμι nunjukkeun yén ieu jelas henteu masalahna. Nyatana, seueur bagian anu ngandung kecap "Kami" ngabédakeun Yesus tina janten hiji sareng sami sareng Gusti Allah Rama. Urang kedah ati-ati pikeun henteu maca hartos kana sempalan kalimat sanés panggunaan normalna. Éta kabuktosan tina kontéks réa rujukan Kitab Suci yén panggunaan ego eimi ku Yesus sareng anu sanésna sanés hartosna dilebetkeun ku Gusti Allah nyingkabkeun nami na dina Budalan 3:14. Salaku conto, Lukas 24:39 nalika Yesus nampilkeun dirina nalika dihirupkeun deui jasmani anjeunna nunjukkeun kana leungeun sareng sampéanna anu nyarios, "Ieu kuring sorangan (ego eimi)," béda sareng roh anu henteu ngagaduhan daging sareng tulang. Pernyataan "Kami" Injil Yohanes henteu kedah dikempelkeun sareng Gusti Nu Maha Suci. Jelas tina Yohanes 20: 30-31, yén "hal-hal ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa teh Al Masih, Putra Allah, sareng ku percaya anjeun bakal ngagaduhan hirup dina nami-Na." 

Lukas 24:39 (ESV), Tingali leungeun sareng suku kuring, éta ieu Kuring

"Tingali leungeun sareng suku kuring, éta I Kuring sorangan (ego eimi). Taros abdi teras tingali. Pikeun sumanget henteu ngagaduhan daging sareng tulang sakumaha anjeun ningali anu kuring gaduh. "

Yohanes 20: 30-31 (ESV), ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa teh Al Masih, Putra Allah

Ayeuna Yesus ngadamel seueur tanda-tanda anu sanesna di payuneun murid-murid, anu henteu ditulis dina buku ieu; tapi ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa teh Al Masih, Putra Allah, sareng yén ku percanten anjeun bakal ngagaduhan hirup dina namina.

IamStatements.com

Si buta nyarios "Kuring"

ἐγώ εἰμι ngan ukur frasa generik idéntifikasi diri dina basa Yunani. Éta anu ceuk jalma buta di Yohanes pikeun ngaidentipikasi dirina.

Yohanes 9: 8-11 (ESV), Kuring téh jalma (jalma buta)

8 Tatanggana sareng anu parantos ningali anjeunna sateuacanna salaku pengemis anu nyarios, "Naha ieu sanés jalmi anu biasa linggih sareng ngemis?" 9 Aya anu nyarios, "Éta anjeunna." Anu sanés nyarios, "Henteu, tapi anjeunna sapertos anjeunna." Anjeunna teras nyarios, "Abdi (ego eimi) Sang lalaki. " 10 Maka aranjeunna nyarios ka anjeunna, "Teras kumaha panon anjeun kabuka?" 11 Anjeunna ngawaler, "Jalma anu disebat Yesus ngadamel leutak sareng ngusapan panon kuring sareng nyarios ka kuring, 'Buka Siloam sareng cuci.' Janten Abdi angkat sareng nyeuseuh sareng ningali panon kuring. "

IamStatements.com

Kumaha upami Yohanes 8:24, 'Kacuali anjeun percaya yén Kami, anjeun bakal maot dina dosa-dosa anjeun'?

Sababaraha urang Kristen nekenkeun pernyataan "Kuring" tina Yohanes 8:24 anu berbunyi, "Kuring bébéja yén anjeun bakal maot dina dosa-dosa anjeun, sabab upami henteu percaya yén kuring (ἐγώ εἰμι) anjeun bakal maot dina dosa-dosa anjeun." Nanging, Yesus netelakeun naon anu anjeunna hartosna nalika urang Yahudi naros, "Saha anjeun," sareng anjeunna némbalan, "Naon anu Kuring béjakeun ti mimiti." (Yohanes 8:25). Yesus dikenalkeun salaku "Putra Manusa" tujuh kali dina bab samemehna. Sareng dina dialog anu sami, Yesus ngajelaskeun dina Yohanes 8:28 nyarios, "Nalika anjeun angkat ka Putra Manusa, maka anjeun bakal terang yén Kami (ἐγώ εἰμι), sareng kuring henteu ngalakukeun nanaon ku nyalira, tapi nyarios sapertos Rama anu ngajar kuring. " Janten, Yesus jelas-leres negeskeun deui Yohanes 8:24 naon anu parantos anjeunna nyarioskeun ngeunaan dirina dina bab sateuacanna salaku "Putra Manusa". Total, Yesus dikenal dua belas kali salaku "Putra Manusa" dina buku Yohanes (Yohanes 1:51, 3: 13-14, 5:27, 6:27, 6:53, 6:62, 8: 28, 9:35, 12:23, 12:27, 13:31).

Yohanes 8: 24-28 (ESV), Kacuali anjeun percaya yén Kami, anjeun bakal maot dina dosa-dosa anjeun

24 Kuring bébéja yén anjeun bakal maot dina dosa-dosa anjeun, sabab upami anjeun henteu percanten yén Kami anjeunna anjeun bakal maot dina dosa-dosa anjeun. " 25 So aranjeunna nyarios ka anjeunna, "Saha anjeun?" Yesus nyarios ka aranjeunna, "Ngan anu kuring parantos carioskeun ti mimiti. 26 Kuring seueur nyarios ngeunaan anjeun sareng seueur nangtoskeun, tapi anjeunna anu ngutus kuring leres, sareng kuring nyatakeun ka dunya naon anu kuring kantos nguping ti anjeunna. " 27 Aranjeunna henteu ngartos yén anjeunna parantos nyarios ka aranjeunna ngeunaan Rama. 28 Maka Isa nyarios ka aranjeunna, "                                                                                                    .

Sidney A. Hatch, Jurnal ti Réformasi Radikal, Murag 1992, Vol. 2, No. 1, 37-48

Henteu aya hubungan antara Budalan 3:14 sareng klaim Yesus. "Dua ungkapan éta henteu idéntik sareng bénten dina sababaraha hal. Henteu pernah Yesus nyarios ego eimi ho on, "Kuring anu parantos aya," sabab LXX (Septuagint) lepat nyalin Keluaran 3:14. Di sisi anu sanésna, aya seueur pisan buktina anu ngajurung yén istilah ego eimi mangrupikeun klaim anu kasohor ka Al Masih.  

Edwin D. Dibebaskeun, "Ego Eimi dina John viii. 24 dina Lampu Kontéks na sareng Kapercayaan Messianik Yahudi, "Journal of Theological Studies, 1982, Vol. 33, 163

Istilah mimiti lumangsung dina Injil Yohanes dina 1:20, dimana John the Baptist nolak yén anjeunna nyaéta Al Masih: ego ouk eimi ho christos ("Kuring sanés Al Masih"). Éta némbongan deui dina 4:26 dimana, salaku réspon tina pernyataan awéwé urang Samaria yén "Kuring terang yén Al Masih (disebut Al Masih) bakal sumping" (4:25), Yesus ngaréspon, ogé eimi, ho lalon soi ("Kuring, hiji nyarios ka anjeun ”). Ieu pitunjuk pikeun ngartos sadayana bagian sanés anu mana kecap-kecap na kajantenan. Ego eimi nyatana dianggo dina Injil Synoptic salaku judul Messianic. Kalimah, 'Kami', nalika aya dina biwir Jurusalamet, hartosna 'Kami Al Masih,' sanés 'Abdi Gusti.' Bukti naskahna ngalawan kana interpretasi anu terakhir. Ngeunaan Yohanes 8:24, Al Masih dipiharep pikeun negeskeun jalma-jalma dosa. "Sareng anjeunna bakal nyalahkeun jalma-jalma anu dosa pikeun pamikiran haténa" (Sil. Solv. Xvii. 25) Nalika Yesus tilu kali nyatakeun yén urang Yahudi bakal maot dina dosa-dosa aranjeunna kecuali aranjeunna percanten yén ego eimi, anjeunna ngan ukur ngalakukeun naon anu diarepkeun ku Mesias pikeun ngalakukeun-reprove jelema nu ngalakukeun dosa. 

 

IamStatements.com

Kumaha upami Yohanes 8:58 - 'Sateuacan Ibrahim, kuring aya?

Kontéks Yohanes 8:56 nyaéta, "Bapana anjeun Abram bungah yén anjeunna bakal ningali dinten abdi. Anjeunna ningali éta sareng anjeunna bungah. " Yesus ngaku yén anjeunna preexist dina hartos sunnat. Dina hartos yen Ibrahim tipayun ningali dinten na. Konci pikeun ngartos kontéks anu diomongkeun ku Isa nyaéta Yohanes 8:56. Pola Yohanes nyaéta nalika Yesus nyarios ka urang Yahudi, éta dina cara anu teu jelas sareng provokatif, sareng urang Yahudi sacara konsisten salah paham. Nanging, dina kontéks na, John nyayogikeun sababaraha klarifikasi ngeunaan naon hartos kecap na. 

Yohanes 8: 56-58 (ESV), Sateuacan Ibrahim janten, Abdi

53 Naha anjeun langkung hébat ti ramana urang Ibrahim, anu parantos pupus? Sareng nabi-nabi pupus! Saha anjeun ngajantenkeun anjeun janten saha? " 54 Yesus ngajawab, ”Upami kuring ngagungkeun diri, kamulyaan kuring henteu nanaon. Rama kuring anu ngagungkeun Kami, anu anjeun carioskeun, 'Anjeunna Allah kami.' 55 Tapi anjeun henteu acan terang anjeunna. Abdi terang anjeunna. Upami kuring nyarios yén kuring henteu terang anjeunna, kuring bakal jadi tukang bohong sapertos anjeun, tapi kuring terang anjeunna sareng kuring tetep janji-Na. 56 Bapana anjeun Ibrahim bungah yén anjeunna bakal ningali dinten kuring. Anjeunna ningali éta sareng anjeunna bungah." 57 Janten urang Yahudi nyarios ka anjeunna, "Anjeun henteu acan lima puluh taun, sareng anjeun parantos ningali Ibrahim?" 58 Yesus nyarios ka aranjeunna, "Saéstuna, saéstuna, kuring nyarios ka anjeun, sateuacan Ibrahim sateuacanna, kuring parantos aya. "

"Sateuacan Ibrahim, kuring aya", koméntar REV

Sababaraha negeskeun yén kusabab Yesus "sateuacan" Ibrahim, Yesus pasti janten Gusti. Tapi Yesus henteu sacara harfiah aya sateuacan konsepsi di Maryam, tapi anjeunna "aya" dina rencana Gusti, sareng diramalkeun dina ramalan. Ramalan ngeunaan panebus anu bakal datang dimimitian ti mimiti Genesis 3:15, anu sateuacan ti Ibrahim. Yesus mangrupikeun "anu hiji," Jurusalamet, jauh sateuacan Ibrahim. Garéja henteu kedah sacara harfiah aya salaku jalma pikeun Gusti pikeun milih urang sateuacan diadegkeun dunya (Epe. 1: 4), urang aya dina pipikiran Gusti. Nya kitu, Yesus henteu aya salaku jalma fisik anu saleresna dina jaman Ibrahim, tapi anjeunna "aya" dina pikiran Gusti salaku rencana Gusti pikeun panebusan manusa.

Éta ogé penting pikeun diperhatoskeun yén seueur jalma salah baca Yohanes 8:58 sareng pikir éta nyatakeun yén Yesus ningali Ibrahim. Urang kedah maca Alkitab sacara taliti sabab éta henteu nyatakeun hal-hal sapertos kitu. Éta henteu nyebatkeun Isa ningali Ibrahim, éta nyebatkeun Ibrahim ningali Poé Al Masih. Bacaan anu ati-ati ngeunaan kontéks ayat ieu nunjukkeun yén Yesus nyarioskeun "aya" dina pangetahuan Allah. Yohanes 8:56 nyarios, "Ayah anjeun Ibrahim bungah ningali dinten kuring, sareng anjeunna ningali, sareng anjeunna bungah." Ayat ieu nyebatkeun yén Ibrahim "ningali" dinten Al Masih (dinten Al Masih biasana dianggap ku ahli teologi janten dinten nalika Al Masih nalukkeun bumi sareng nyetél karajaanna - sareng éta masih bakal datang). Éta bakal cocog sareng naon anu diucapkeun ku buku Ibrani ngeunaan Ibrahim: "Kusabab anjeunna ngarepkeun kota sareng yayasan, anu arsiték sareng pembina nyaéta Gusti Allah" (Ibr. 11:10). Alkitab nyarios yén Ibrahim "ningali" kota anu masih bakal kahareup. Dina pangertian naon Ibrahim tiasa ningali hal anu bakal datang? Ibrahim "ningali" dinten Al Masih kusabab Gusti ngawartosan yén anjeunna badé sumping, sareng Ibrahim "ningali" éta ku iman. Sanaon Ibrahim ningali dinten Al-Masih ku iman, dinten éta aya dina pipikiran Gusti jauh sateuacan Ibrahim. Janten, dina kontéks rencana Allah anu aya ti mimiti, Kristus pastina "sateuacan" Ibrahim. Kristus mangrupikeun rencana Gusti pikeun panebusan manusa jauh sateuacan Ibrahim hirup.

Aya tulisan suci anu ayeuna urang terang nyaéta nubuat tina Al Masih yén urang Yahudi dina jaman Maséhi henteu dilarapkeun ka Al Masih. Nanging, urang ogé terang yén urang Yahudi kuno ngagaduhan seueur ekspektasi ngeunaan Mesias aranjeunna anu dumasar kana Kitab Suci. Mesias anu diarepkeun ku jalma-jalma Yahudi nyaéta katurunan Hawa (Kej. 3:15), sareng katurunan Ibrahim (Kej. 22:18), ti kaom Yuda (Kej. 49:10); turunan Daud (2 Sam. 7:12, 13; Yes. 11: 1), yén anjeunna bakal janten "pangéran" di handapeun PANGERAN (Sil. 110: 1), yén anjeunna bakal janten palayan PANGERAN (Yesaya 42 : 1-7), anjeunna bakal "salah sahiji milik aranjeunna" sareng bakal tiasa ngadeukeutan ka PANGERAN (Yer. 30:21), sareng anjeunna bakal kaluar ti Bétléhém (Mika 5: 2).

Harepan ieu cocog pisan sareng ajaran John pikeun murid-muridna yén Yesus mangrupikeun "Domba Allah" (Yohanes 1:29; nyaéta Domba anu dikirim ti Gusti) sareng pernyataan Yohanes yén Yesus nyaéta "Putra Allah" (Yohanes 1:34). Upami Yohanes parantos nyarios ka muridna yén Yesus sacara harfiah aya sateuacan anjeunna, aranjeunna moal ngartos naon anu anjeunna carioskeun, anu bakal nimbulkeun diskusi ageung sareng panjelasan doktrin ngeunaan pra-ayana Al Masih. Teu aya sawala atanapi panjelasan sapertos kitu pikeun kanyataan yén Yohanes henteu nyarios yén Isa sacara literal aya sateuacanna. John henteu ngajar, ogé anjeunna henteu nyebatkeun, Tritunggal dina kontéks ieu.

Tangtosna dimungkinkeun, yén Yesus aya dina pikiranana sadaya nubuat Al Masih dina Perjanjian Old, sareng yén Isa parantos aya dina pipikiran Gusti mangtaun-taun. Ayana Kristus dina pikiran Gusti jelas pisan yén teu kedah dibantah. Sateuacan diadegkeun dunya anjeunna katelah (1 Pet. 1:20); ti mimiti dunya anjeunna tiwas (Wahyu 13: 8); sareng sateuacan didirikeun dunya urang, Garéja, dipilih di anjeunna (Epe. 1: 4). Kapastian ngeunaan Al Masih anu dikedalkeun dina nubuat ngeunaan anjeunna pasti ngungkabkeun yén sadaya aspek kahirupan sareng pupusna jelas dina pikiran Gusti sateuacan aya salah sahiji kajadian.

(Revis English Version (REV) Bible Commentary, https://www.revisedenglishversion.com/John/chapter8/58, dianggo kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship)

IamStatements.com

Kumaha upami Yohanes 13:19, 'Nalika éta lumangsung anjeun tiasa percanten yén Kami'?

Yohanes 13:19 ngandung pernyataan ἐγώ εἰμι tambahan nalika Yesus nyarios "lamun kajadian anjeun percaya yén Kami. " Ieu nuturkeun saatos Yohanes 13:17 dimana Yesus nyatakeun yén "Kitab Suci bakal kajantenan". Dina kontéks ieu Yesus negeskeun yén murid-muridna bakal percanten yén anjeunna anu diucapkeun dina Kitab Suci nalika naon anu dicarioskeun parantos kajantenan. Janten, Yesus dina Yohanes 13:19 ngan saukur negeskeun yén anjeunna mangrupikeun jalma anu nubuat dina Kitab Suci. 

Yohanes 13: 17-19 (ESV), Sing nalika dosis dilaksanakeun anjeun tiasa percanten yén Kami

17 Upami anjeun terang hal-hal ieu, berkah upami anjeun ngalaksanakeunana. 18 Abdi sanés nyarios sadayana; Kuring terang saha anu kuring dipilih. Tapi Kitab Suci bakal kajantenan, 'Anjeunna anu ngahakan roti kuring parantos angkat keuneung ngalawan kuring.' 19 Kuring ngawartosan anjeun ayeuna, sateuacan éta lumangsung, éta nalika éta lumangsung anjeun tiasa percanten yén Kami.

IamStatements.com

Kumaha upami Yohanes 18: 4-8, 'Nalika Yesus nyarios, "Kami anjeunna", aranjeunna mundur sareng murag kana taneuh'?

Dina Yohanes 18: 4-8, Yesus ngaréspon penjaga anu milari "Yesus tina Nasaret." Yesus ngan saukur ngaidentipikasi dirina salaku Yesus tina Nasaret anu ditaros dua kali. Penjaga anu mundur sareng murag kana taneuh henteu nunjukkeun yén Isa téh Gusti Nu Maha Kawasa. Identitas Kristus salaku Yesus tina Nasaret jelas tina kontéks na.  

Yohanes 18: 4-8 (ESV), Jesus of Nazareth - I am he

Teras Yesus, terang sadayana anu bakal kajadian ka Anjeunna, sumping sareng nyarios ka aranjeunna, "Saha anu anjeun milari?" Aranjeunna ngajawab anjeunna, "Yesus tina Nasaret. " Yesus nyarios ka aranjeunna, "Abdi anjeunna (ego eimi). ” Yudas, anu ngahianat ka Anjeunna, nangtung sareng aranjeunna. Nalika Yesus nyarios ka aranjeunna, "Kuring anjeunna (ego eimi) ”aranjeunna tarik deui sareng murag kana taneuh. Janten anjeunna naros deui ka aranjeunna, "Saha anu anjeun milari?" Sareng aranjeunna nyarios, "Yesus tina Nasaret. " Yesus ngajawab, ”Kuring bébéja yén kuring he (ego eimi). Janten, upami anjeun milari kuring, ngantepkeun jalma-jalma ieu angkat. "

IamStatements.com

Pernyataan "Kuring" anu sanés dina Injil Yohanes

Ieu di handap aya bagian-bagian anu kuring (ego eimi) pernyataan Kristus dina buku Yohanes. Kontéks lengkep tina petikan ieu nunjukkeun idéntifikasi sareng bédana anu béda kalayan hormat ka hiji Gusti sareng Rama.

Yohanes 4: 25-26 (ESV), Mesias bakal datang - Kuring téh anjeunna (ego eimi)

Awéwé éta nyarios ka anjeunna, "Kuring terang yén Al Masih sumping (anjeunna anu disebat Al Masih). Nalika anjeunna sumping, anjeunna bakal nyaritakeun sagala hal. " Yesus nyarios ka anjeunna, "Kuring anu nyarios ka anjeun abdi anjeunna (ego eimi). ”

Yohanes 6: 35-38 (ESV), kuring (ego eimi) roti kahirupan

Yesus nyarios ka aranjeunna, "kuring (ego eimi) roti kahirupan; sing saha anu sumping ka Kami moal lapar, sareng saha anu percaya ka kuring moal kantos haus. Tapi kuring nyarios ka anjeun yén anjeun parantos ningali kuring sareng henteu percanten. Sagala rupa anu dipasihkeun ku Bapa ka kuring bakal sumping ka kuring, sareng saha waé anu datang ka kuring, kuring moal pernah ngusir. Pikeun kuring turun ti sawarga, sanés ngalampahkeun kahoyong diri kuring tapi kahoyong anjeunna anu ngutus kuring.

Yohanes 6: 41-58 (ESV), kuring (ego eimi) roti kahirupan

Janten urang Yahudi gumujeng perkawis anjeunna, sabab saurna, "kuring (ego eimi) roti anu turun ti langit. " Aranjeunna nyarios, "Naha ieu Yesus, putra Yusup, anu saha bapa sareng indung urang terang? Kumaha anjeunna ayeuna nyarios, 'Kuring turun ti sawarga'? " Yesus ngawaler ka aranjeunna, "Entong gumulung. Teu aya anu tiasa sumping ka kuring kecuali Bapa anu ngutus kuring narik anjeunna. Sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten panungtung. Éta ditulis dina para Nabi, 'Sareng sadayana bakal diajar ku Gusti.' Saha-saha anu parantos nguping sareng diajar ti Rama parantos sumping ka Kami- sanés saha waé anu parantos ningal Rama kajaba anjeunna anu ti Gusti Allah; anjeunna parantos ningali Rama. Saestuna, leres-leres, kuring nyarios ka anjeun, sing saha anu percaya ngagaduhan hirup anu langgeng. kuring (ego eimi) roti kahirupan. Bapa-bapa anjeun tuang teh manna di padang, sareng aranjeunna maot. Ieu roti anu turun tina heaven, Supados hiji tiasa tuang na teu pupus. kuring (ego eimi) roti hirup anu turun ti surga. Upami aya anu ngahakan roti ieu, anjeunna bakal hirup salamina. Sareng roti anu bakal dipasihkeun pikeun kahirupan dunya nyaéta daging kuring. "

v52 Urang Yahudi tuluy silih adu-adu, pokna, "Kumaha carana ieu urang tiasa masihan dagingna didahar?" Maka Isa nyarios ka aranjeunna, "Leres pisan, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, upami henteu tuang daging tina Putra Manusa sareng inum getihna, anjeun moal gaduh kahirupan di anjeun. Saha anu tuang daging sareng nginum getih kuring ngagaduhan hirup anu langgeng, sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten akhir. Pikeun daging kuring nyaéta kadaharan anu sajati, sareng getih kuring nyaéta inuman anu sajati. Saha anu tuang daging sareng nginum getih kuring tetep dina diri kuring, sareng kuring ka Anjeunna. Salaku Rama anu hirup ngutus kuring, sareng kuring hirup kusabab Rama, Janten saha anu tuangeun ka abdi, anjeunna ogé bakal hirup kusabab kuring. Ieu roti anu turun ti langit, henteu sapertos roti anu didahar ku karuhun, sareng maot. Saha anu tuang roti ieu bakal hirup salamina. "

Yohanes 8: 12-18 (ESV), kuring (ego eimi) cahaya dunya

Yesus nyarios deui ka aranjeunna, saurna, "Abdi (ego eimi) cahaya dunya. Saha anu nuturkeun ka kuring moal leumpang dina gelap, tapi bakal ngagaduhan cahaya kahirupan. " Maka urang Parisi nyarios ka anjeunna, "Anjeun nyaksian ngeunaan diri anjeun; kasaksian anjeun henteu leres. " Waler Yesus, "Sanaos kuring nyaksian nyalira, kasaksian abdi leres, sabab kuring terang ti mana kuring datang sareng dimana Abdi badé, tapi anjeun henteu terang ti mana kuring sumping atanapi dimana Abdi badé. Anjeun nangtoskeun numutkeun daging; Kuring nangtoskeun sasaha. Sanaos upami kuring nangtoskeun, pangadilan kuring leres, sabab sanés kuring nyalira anu nangtoskeun, tapi kuring sareng Bapa anu ngutus kuring. Dina Hukum Anjeun aya tulisan yén kasaksian tina dua jalma anu leres. kuring (ego eimi) anu janten saksi ngeunaan diri kuring, sareng Rama anu ngutus kuring nyaksian ngeunaan kuring. "

Yohanes 10: 7-11 (ESV), kuring (ego eimi) panto domba

Maka Isa deui nyarios ka aranjeunna, "Saestuna, saéstuna, kuring nyarios ka anjeun, kuring (ego eimi) panto domba. Sadaya anu sumping sateuacan kuring nyaéta maling sareng garong, tapi domba henteu ngupingkeun aranjeunna. kuring (ego eimi) panto. Upami aya anu lebet ku kuring, anjeunna bakal disalametkeun sareng bakal lebet sareng kaluar sareng mendakan susukan. Anu maling ukur datang pikeun maok sareng maéhan sareng ngancurkeun. Kuring sumping yén aranjeunna tiasa ngagaduhan kahirupan sareng ngagaduhan éta loba pisan. kuring (ego eimi) angon anu saé. Angon anu hadé masrahkeun nyawana pikeun domba.

Yohanes 10: 14-17 (ESV), kuring (ego eimi) angon anu saé

"Abdi (ego eimi) angon anu saé. Kuring terang sorangan sareng kuring sorangan kenal kuring, sapertos Rama terang kuring sareng kuring terang Rama; sareng abdi masrahkeun nyawa pikeun domba. Sareng kuring gaduh domba sanés anu sanés tilepan ieu. Kuring ogé kedah nyandak éta, sareng aranjeunna bakal ngupingkeun sora kuring. Janten bakal aya hiji domba, hiji angon. Kusabab ieu Bapa mikanyaah ka kuring, Kusabab kuring nyerahkeun kahirupan kuring supados tiasa nyandak deui.

Yohanes 11: 25-27 (ESV), kuring (ego eimi) kebangkitan sareng kahirupan

Yesus nyarios ka anjeunna, "kuring (ego eimi) kebangkitan sareng kahirupan. Saha jalma anu percaya ka Kami, sanajan anjeunna maot, maka bakal hirup, sareng saha waé anu hirup sareng percanten ka kuring moal maot. Naha anjeun percanten ka ieu? " Anjeunna nyarios ka anjeunna, "Leres, Gusti; Abdi percanten éta anjeun Kristus, Putra Allah, anu bakal sumping ka dunya. "

Yohanes 14: 1-6 (ESV),  kuring (ego eimi) jalan, sareng bebeneran, sareng kahirupan

"Entong haté anjeun moal kaganggu. Percaya ka Allah; percanten ogé ka kuring. Di imah Bapa kuring aya seueur kamar. Upami sanés kitu, naha kuring bakal bébéja yén kuring badé nyiapkeun tempat kanggo anjeun? Sareng upami abdi angkat sareng nyiapkeun tempat kanggo anjeun, kuring bakal sumping deui sareng nyandak anjeun ka diri kuring, supados dimana kuring ayana anjeun ogé aya. Sareng anjeun terang jalan ka tempat kuring badé. " Thomas nyarios ka anjeunna, "Gusti, kami henteu terang dimana anjeun badé angkat. Kumaha urang terang jalanna? kuring (ego eimi) jalan, sareng bebeneran, sareng kahirupan. Teu aya anu sumping taduh Bapa kecuali ngalangkungan kuring. "

Yohanes 15: 1-10 (ESV), kuring (ego eimi) anggur anu sajati, sareng Rama kuring anu pakebonan

"kuring (ego eimi) anggur anu sajati, sareng Rama kuring anu pakebonan. Unggal cabang di kuring anu henteu ngahasilkeun buah anjeunna nyandak jauh, sareng unggal dahan anu ngahasilkeun buah anjeunna prune, anu éta tiasa ngahasilkeun buah langkung. Parantos anjeun beresih kusabab kecap anu Kuring parantos ucapkeun ka anjeun. Cicing di kuring, sareng kuring ka anjeun. Kusabab dahan henteu tiasa ngahasilkeun buah ku nyalira, upami henteu tetep dina tangkal anggur, maka moal ogé anjeun, upami anjeun henteu tetep ka Kami. kuring (ego eimi) tangkal anggur; anjeun dahan. Saha waé anu tetep di kuring sareng kuring di anjeunna, anjeunna anu ngahasilkeun seueur buah, sabab kajabi ti kuring anjeun moal tiasa nanaon. Upami saha waé anu henteu cicing di kuring anjeunna dialungkeun sapertos dahan sareng layu; dahan-dahanana dikumpulkeun, dialungkeun kana seuneu, sareng diduruk. Upami anjeun cicing di kuring, sareng kecap kuring tetep aya dina anjeun, naroskeun naon waé anu anjeun pikahoyong, sareng éta bakal dilakukeun pikeun anjeun. Ku ieu Rama abdi dimulyakeun, yén anjeun ngahasilkeun seueur buah sareng janten kabuktian janten murid kuring. Sakumaha Rama parantos mikanyaah ka abdi, maka abdi ogé bogoh ka anjeun. Cicing dina cinta kuring. 10 Upami anjeun netepkeun dawuhan abdi, anjeun bakal tetep dina kaasih kuring, sapertos abdi parantos netepkeun dawuhan Rama sareng tetep kaasih-Na.

IamStatements.com
IamStatements.com

Unduhan PDF

Trinitas Dogma ti Perspektif Unitarian

Tandaan M Mattision

unduh pdf:https://focusonthekingdom.org/Trinitarian%20Dogma%20from%20a%20Unitarian%20Perspective.pdf

Saha Gusti?

William C. Clark

unduh pdf: https://focusonthekingdom.org/Who%20Is%20God.pdf

IamStatements.com