Patalina Halaman Wéb Anu Patali
Patalina Halaman Wéb Anu Patali

Patalina Halaman Wéb Anu Patali

Tumbu kaluar 

Tautan kana sumber daya éksternal sareng halaman wéb.

Tautan Unitarian Alkitab

REV Alkitab

Revised English Version® (REV®) nyaéta tarjamahan Alkitab modéren anu dihasilkeun ku Spirit & Truth Fellowship International. REV ditarjamahkeun tina sudut pandang teologis unitarian alkitabiah sareng ngandung seueur koméntar nalika cekap kana ayat-ayat tinangtu.

The One God, the Father, On Man Mesias Terjemahan (Perjanjian Anyar) 

Tarjamahan Perjanjian Anyar Bibél Unitarian ku Sir Anthony F. Buzzard. Nilai unik tina tarjamahan ieu aya dina bubuka sareng catetan anu ngiringan na, dirancang pikeun menerkeun salah paham anu lega anu disababkeun ku pasca-alkitabiah, tradisi anu teu acan ditaliti. Sababaraha tarjamahan modéren nganggo tarjamahan anu sanés salaku téks dasar.

bibliunitunitarian.com

Situs wéb Unitarian Alkitab kalayan seueur tulisan sareng sumber.

Saluran unitarian alkitél YouTube Channel
Internasional Spirit & Fellowship Fellowship

SPIRT & TRUTH mangrupikeun jagat, multimedia, platform diajar multigenerasional sadunya anu ngabantosan jalma-jalma janten siga Kristus babarengan ngalangkungan pidéo, podcast, tulisan, blog, jejaring sosial, tarjamahan Alkitab sareng proyek koméntar, pusat diajar virtual, ukhuwah online sareng lokal, régional sareng acara nasional, sareng seueur deui.

truthortradition.com

Pangajaran sareng sumber daya Alkitab Unitarian

Silaturahmi Pamulihan

Darmabakti pikeun ngaraihkeun kayakinan murid Yesus abad ka mimiti, Al Masih. Diadegkeun ku Sir Anthony Buzzard, Bt., MA (Oxon.) MA Th. taun 1981

Saluran YouTube Restorasi Fellowship
Réformasi Abad ka-21

Masing-masing topik kami ngagaduhan bagian halaman wéb na nyalira anu dieusian ku tulisan, pidéo, audio sareng fitur sanésna ku sababaraha panulis sareng panyatur terkemuka ti antara hiji jalma anu percaya ka Gusti Allah ayeuna.

onegodworship.com

Ngajalajah naon anu diucapkeun Alkitab ngeunaan Hiji Gusti sareng kumaha éta béntenna sareng tradisi Garéja.

Trinities.org

Situs sareng podcast kanggo survey, ngajelaskeun, sareng meunteun teori ngeunaan Tuhan, Yesus, sareng Tritunggal.

Saluran YouTube Trinities
Aliansi Christian Unitarian

Diadegkeun dina 2019, UCA mangrupikeun jaringan anu komitmen kana bebeneran tina One God. Nalika ngagaduhan sababaraha kapercayaan di daérah sanés, anggota UCA sadayana satuju yén Déwa Injil mangrupikeun Rama nyalira, sareng yén Yesus mangrupikeun Al Masih manusa na. Misi UCA sareng kaanggotaan na anu maju pikeun ngamajukeun teologi unitarian sareng ngahubungkeun jalma-jalma anu pikiran di dunya.

Garéja Murid Kristen Online
The Trinity Delusion - Apologetics of Brother Kel

Tulisan dina situs ieu utamina diarahkeun ka teolog Trinitary anu parantos terang sareng apologist, atanapi anu hoyong dikawartosan, naha aranjeunna ahli teologi sareng apology atanapi naha aranjeunna awam. Sedengkeun teu diinformasikeun atanapi laissez-faire "Trinitarians" bakal mendakan inpormasi anu seueur gunana dina halaman ieu, aranjeunna sanés panuju anu dimaksud. Kalayan kecap séjén, sababaraha hal anu langkung heureuy anu disada ku kuring langsung ka "Trinitarians" henteu kedah langsung ka anjeun ngan kusabab anjeun parantos diajar percaya kana Tritunggal. Kuring ngaraos ngaganggu pisan yén sarjana akademik, teolog, sareng apologist, terang fakta-fakta anu tangtu ngeunaan masalah ieu sareng henteu ngungkabkeun aranjeunna sacara jujur ​​ka jalma sadidinten.

restitio.org

RESTORAN KRISTIAN auténtik

Tempat pikeun teologi, sajarah garéja, apologetics, inspirasi, sareng odds sareng tungtung anu sanés

thebiblejesus.com

Situs Unitarian Injil ku sababaraha rupa tulisan museur kana saha Déwa Injil sareng saha Yesus Kristus, sareng kumaha hirup sareng ajaran na.

thetrinityontrial.com

Kumpulan tulisan ngeunaan artikel panilitian anu jero ngeunaan sajarah ngeunaan doktrin Trinity.

trinityexamined.com

Halaman wéb ieu didamel saatos dipimpin ku Gusti Allah pikeun nangtang doktrin Trinitér anu populér tina sudut pandang gramatikal sareng sajarah dina Kitab Suci.

plato.stanford.edu/entry/trinity/

Stanford Encyclopedia of Philosophy - Trinity Entry

noTrinity App

Pamariksaan Alkitab ngeunaan doktrin Trinity

IntegritySyndicate.com

Misi Unitarian Alkitab

Panen Internasional Gusti

Lord Harvest International narékahan pikeun ngadorong, nguatkeun sareng ngadukung garéja, murangkalih sareng kulawarga pikeun Karajaan Allah.

IntegritySyndicate.com

Tautan Ajaran Rosul

RasulDoktrin.net

Nuturkeun Pangajaran Rosul dina buku Rasul (Rasul 2:38, Kis 8: 12-17, Kis 10: 44-48, Kis 19: 2-7) sareng dina Rum 6: 2-4. Ieu mangrupikeun situs anu didaptarkeun pikeun Rosul anu ngajarkeun buku Rasul.

Reformasi Terakhir

"Naon anu urang baca dina buku Rasul ogé pikeun dinten ayeuna sareng urang kedah hirup deui dina kahirupan murid anu saderhana urang Kristen munggaran. Reformasi Terakhir mangrupikeun réformasi ngeunaan injil anu leres sareng kahirupan murid anu saderhana, tapi ogé réformasi garéja. "

Aranjeunna latihan baptisan cai dina nami Yesus. 

Réformasi Abad ka-21

Bisa waé titik anu paling penting dina doktrin para rasul dipendakan tina kecap "Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus" dina Rasul 2:36 kana paréntah Pétrus supaya dibaptis dina nami Yesus "Kristus" dina Rasul 2: 38. Kecap Yunani anu ditarjamahkeun jadi Kristus nyaéta "Christos" sareng ngarujuk ka jalma anu parantos diurapi. Peter nyatakeun dina Rasul 10:38 yén Allah parantos "ngucapkeun" Yesus tina Nasaret. Pikeun para rasul, Yesus sanés Allah, tapi Al Masih, Kristus anu diidinkeun ku Allah.

Ajaran kerasulan anu leres dina bab kadua Kisah Para Rasul, ogé dina kasaimbangan Kisah Para Rasul, henteu mendakan hiji conto anu mana rasul-rasul ngajar jalma-jalma yén Yesus nyatana Rama atanapi Gusti dina daging. Janten, hayu urang leres-leres rasul! Hayu urang nguarkeun ka bangsa-bangsa talatah rasul anu leres tur lengkep - sanés yén Isa téh Gusti Nu Maha Suci - tapi anjeunna yén jalma anu parantos dijantenkeun "Gusti sareng Al Masih" ku Gusti. "Yesus" nyaéta Al Masih!

Garéja Ground Tinggi, TN

Réspon urang ka Gusti ngalangkungan Yesus Kristus nyaéta tobat (gaduh parobihan) sareng percanten Injil (Markus 1:15), ngaku iman urang, dibaptis dina cai ku immersion dina nami Yesus sareng nampi sumanget Gusti. Rosululloh Petrus nyarios:

Tobat, sareng dibaptis unggal anjeun dina nami Yesus Kristus pikeun panghampura dosa anjeun; sareng anjeun bakal nampi kurnia Roh Suci (Rasul 2:38).

Datang janten "aya dina Kristus" ngajantenkeun jalma janten pamilon kana perjanjian anyar Allah (Ibr. 13:20, 21). Dina perjanjian ieu, Yesus mangrupikeun perantara urang sareng Gusti (1 Tim. 2: 5), pamimpin urang - sirah urang (1 Kor. 11: 3). Dina perjangjian anu énggal, Yesus mangrupikeun guru urang sareng urang bakal diadili ku kecap-Na (Yohanes 12: 48-50).

Garéja Alkitab Lakeshore, Temple AZ

Réspon manusa ka Gusti Allah ngalangkungan Yesus Kristus bakal kayakinan kana Injil, pangakuan iman, baptisan ku cara neuleumkeun nami Yesus, sareng tumuh dina kahirupan Kristen (Rum 6: 4-6; Rasul 2:38).

IntegritySyndicate.com

Kritik Tékstur / Sejarah Kristen

Kasus Ngalawan Q

Solusi standar pikeun Masalah Synoptic nganggap yén Mateus sareng Lukas nganggo mandiri henteu ngan ukur Markus tapi ogé sumber anu sanés, ayeuna leungit, disebatna 'Q'. Tapi dina Kasus Ngalawan Q Mark Goodacre ngagabungkeun panegasan anu kuat ngeunaan Markan Priority ku kritik anu ati-ati sareng detil ngeunaan hipotesis Q, masihan sudut pandang anu seger kana bukti anu ditarik henteu ngan ukur tina metode tradisional tapi ogé tina pendekatan ilmiah kontémporér.

Masalah Synoptic 

Dianggap enigma literatur pangageungna dina sajarah, Masalah Synoptic parantos narik minat sarjana generasi anu bingung ngeunaan perjanjian, teu satuju, variasi, sareng kekhasan hubungan antara tilu Injil kanonis munggaran urang. Nanging Masalah Synoptic tetep teu tiasa diaksés ku murid, teu lami deui kusut dina kerumitan anu jelas. Tapi ayeuna Mark Goodacre nawiskeun jalan ngalangkungan labirin, sareng janji munculna dina tungtungna, ngajelaskeun dina gaya anu hirup sareng nyegerkeun naon anu dikaitkeun dina Studi Masalah Synoptic, naha éta penting sareng kumaha cara ngungkulanana. Ieu mangrupikeun panduan anu tiasa dibaca, saimbang sareng mutakhir, idéal pikeun mahasiswa sarjana sareng pamaca umum.

IntegritySyndicate.com

Situs Utama

Dasar Situs Tulisan

Situs Ajaran Apostolik

Situs Unitarian Injil