The Delusion Oneness
The Delusion Oneness

The Delusion Oneness

Masalah sareng Ajaran Oneness - Modalism

Di dieu urang bakal ngagambarkeun masalah sareng doktrin kesatuan kaasup rujukan naskah utama. Sanaos aya langkung ti 760 petikan NT anu ngabédakeun anu jelas antara Gusti sareng Yesus, urang bakal fokus kana ayat anu paling pikasieuneun nutupan Yesus sareng Rama anu janten saksi anu misah, anu jelas anu jelas antara jalma Allah sareng Yesus, anu dibédakeun umum dina Anyar Perjanjian, sareng ayat anu nunjukkeun bédana visual. Salajengna urang bakal ningali kumaha Yesus bertindak numutkeun rencana Gusti salaku hamba, yén Gusti ngagungkeun / nunjuk Yesus. Hiji titik rujukan penting nyaéta kumaha Yesus dikenalkeun ku Rosul dina buku Rasul. Rujukan disayogikeun ngeunaan kabutuhan Al Masih tina ramalan janten agén Gusti sareng urang bakal ningali naha kamanusaan Kristus penting pisan pikeun Injil. Ayat dikutip dina English Standard Version (ESV) kacuali dituduhkeun sanés.                                

Yesus sareng Rama diitung salaku dua saksi 

Dina Yohanes 8:16, Yesus nyarios yén anjeunna henteu nganilai nyalira tapi "Kuring sareng Rama anu ngutus kuring." Henteu dimana dina Perjanjian Anyar nyaéta bedana antara Pribadi Allah sareng Yesus anu langkung jelas. Ieu kusabab dina ayat 17, Yesus ngarujuk kana Hukum nyatakeun yén "kasaksian dua jalma leres." Yesus ngitung dirina sareng Bapana salaku dua jalma nalika anjeunna nyarioskeun dina ayat 18, "Kami anu nguping ngeunaan diri kuring, sareng Rama anu ngutus kuring nyaksian ngeunaan kuring."

Yohanes 8: 16-18, Yesus sareng Rama dua saksi

16 Sanaos upami kuring nangtoskeun, pangadilan kuring leres, sabab sanés kuring nyalira anu nangtoskeun, tapi Abdi sareng Bapa anu ngutus kuring. 17 Dina Hukum anjeun aya tulisan yén kasaksian dua jalma leres. 18 Kami anu nyaksian ngeunaan diri kuring, sareng Rama anu ngutus kuring ogé nyaksian ngeunaan kuring. "

Bédana anu jelas antara jalma Allah sareng Yesus

Ayat-ayat ieu nyayogikeun bébédaan anu kuat antara Gusti sareng Yesus sanés ngan ukur pikeun nyebut jalma-jalma anu papisah tapi ogé nyayogikeun bédana ngeunaan ontologi (Rama anu diidentifikasi minangka Gusti anu langkung ageung tibatan sadayana)

John 8: 42, Kuring datang ti Gusti sareng kuring aya di dieu - kuring henteu datang ka sorangan, tapi anjeunna ngutus kuring

42 Yesus nyarios ka aranjeunna, "Upami Gusti Rama anjeun, anjeun bakal bogoh ka kuring, sabab Kuring asalna ti Gusti sareng kuring di dieu. Abdi sumping sanés kersa sorangan, tapi anjeunna ngutus kuring.

Yohanes 8:54, Nya Rama kuring anu ngamulyakeun kuring

54 Yesus ngajawab, ”Upami kuring ngagungkeun diri, kamulyaan kuring henteu nanaon. Nya Rama kuring anu ngagungkeun Kami, anu anjeun carioskeun, 'Anjeunna Allah kami. '

Yohanes 10: 14-18, Kuring terang sorangan sareng kuring sorangan kenal kuring, sapertos Rama terang kuring sareng kuring terang Rama

14 Abdi angon anu saé. Kuring terang sorangan sareng kuring sorangan kenal kuring, 15 sapertos Rama terang kuring sareng kuring terang Rama; sareng abdi masrahkeun nyawa pikeun domba. 16 Sareng kuring gaduh domba sanés anu sanés tilepan ieu. Kuring ogé kedah nyandak éta, sareng aranjeunna bakal ngupingkeun sora kuring. Janten bakal aya hiji domba, hiji angon. 17 Kusabab kitu Rama mikanyaah ka kuring, sabab kuring nyerahkeun kahirupan kuring yén kuring tiasa nyandak deui. 18 Teu aya anu nyandak éta ti kuring, tapi kuring iklaskeun kana kasepakatan kuring sorangan. Kuring ngagaduhan kawenangan pikeun nyéépkeunana, sareng kuring ngagaduhan wewenang pikeun nyandak éta deui. Tanggung jawab ieu kuring parantos kénging ti Bapa. "

Yohanes 10:29, Rama kuring langkung hébat ti sadayana

29 Bapa abdi, anu parantos masihan aranjeunna ka kuring, langkung ageung tibatan sadayana, sareng teu aya anu tiasa nyabut aranjeunna tina panangan Rama.

Yohanes 14: 9-12, Abdi badé ka Bapa

9 Saur Yesus ka anjeunna, "Naha kuring parantos lami sareng anjeun, sareng anjeun masih henteu terang kuring, Pilipus? Saha anu parantos ningali kuring parantos ningali Rama. Kumaha anjeun tiasa nyarios, 'Tampilkeun kami Rama'? 10 Naha anjeun henteu percanten yén kuring aya di Rama sareng Rama aya di diri kuring? Kecap-kecap anu kuring ucapkeun ka anjeun kuring henteu nyarios sorangan, tapi Rama anu cicing di kuring anu ngalaksanakeunana. 11 Percanten ka kuring yén kuring aya di Rama sareng Rama aya di kuring, atanapi henteu percanten kusabab karya-karyana nyalira. 12 "Leres, leres, kuring nyarios ka anjeun, sing saha anu percaya ka Kami oge bakal ngalakukeun padamelan anu Kuring lakukeun; sareng padamelan anu langkung ageung ti ieu anjeunna bakal ngalakukeun, sabab Abdi badé ka Bapa.

Yohanes 14: 20-24, Kami bakal sumping ka anjeunna sareng ngadamel bumi sareng anjeunna

20 Dina dinten anu éta anjeun bakal terang yén kuring aya dina Rama kuring, sareng anjeun ngahiji sareng kuring, sareng Abdi ngahiji sareng anjeun. 21 Saha anu ngagaduhan paréntah sareng ngajaga aranjeunna, anjeunna anu mikanyaah ka kuring. Sareng saha anu bogoh ka abdi bakal dipikacinta ku Rama kuring, sareng kuring bakal bogoh ka anjeunna sareng nunjukkeun diri kuring ka anjeunna. " 22 Yudas (sanés Iskariot) nyarios ka anjeunna, "Gusti, kumaha anjeun bakal mikeun diri ka kami, sareng sanés ka dunya?" 23 Yesus ngawaler ka anjeunna, "Upami saha anu mikanyaah ka abdi, anjeunna bakal tetep janji kuring, sareng abdi Bapa bakal bogoh ka anjeunna, sareng we bakal sumping ka anjeunna sareng ngadamel urang imah sareng anjeunna. 24 Saha anu teu bogoh ka kuring henteu ngajaga kecap kuring. Sareng kecap anu anjeun nguping sanés milik kuring tapi Rama anu ngutus kuring.

Yohanes 14:28, Tanjeunna Rama langkung ageung tibatan kuring

28 Anjeun nguping kuring nyarios ka anjeun, 'Abdi badé angkat, sareng kuring badé sumping ka anjeun.' Lamun anjeun bogoh ka kuring, anjeun bakal bungah, sabab Abdi badé ka Bapa, sabab Rama langkung ageung tibatan kuring.

Yohanes 17: 1-3, anjeun hiji-hijina Gusti anu sajati sareng Yesus Kristus anu parantos diutus

1 Nalika Yesus nyarioskeun kecap ieu, anjeunna angkat ka langit, sareng saurna, "Bapa, waktosna parantos sumping; ngagungkeun Putra anjeun supados Putra tiasa ngagungkeun anjeun, 2 kumargi anjeun parantos masihan anjeunna kawasa pikeun ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos anjeun pasihkeun ka anjeunna. 3 Sareng ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus.

Yohanes 20:17, kuring angkat ka Gusti sareng Allah anjeun

17 Yesus nyarios ka anjeunna, "Entong nangkél kuring, sabab Abdi henteu acan angkat ka Bapa; tapi angkat ka dulur-dulur kuring sareng nyarios ka aranjeunna, 'Abdi angkat ka Bapa sareng Rama anjeun, ka Gusti sareng Allah anjeun. ' "

1 Korinta 8: 4-6, Aya hiji Allah Rama, sareng hiji Gusti Yesus Kristus

"… Teu aya deui Gusti kajaba hiji." 5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 can pikeun urang aya hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha-saha sagala hal sareng ku saha urang ayana.

Dina hartos anu ketat dina katégori "déwa" aya hiji Gusti Rama. Dina katégori "gusti" aya hiji Gusti, nyaéta Isa Al Masih. Allah ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus (Rasul 2:36, Pil 2: 8-11)

Kisah 2:36, Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus

36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Isa ieu anu anjeun nyalibkeun. "

Kisah 3:18, Gusti nubuat yén Kristus-Na bakal sangsara

18 Tapi naon Allah diramalkeun ku lisan sadaya nabi, éta Kristus-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga kaeusi.

Kisah Para Rasul 4:26, ngalawan ka Gusti sareng ngalawan ka-Na

26 Raja-raja di bumi netepkeun dirina, sareng para penguasa kumpul, ngalawan ka Gusti sareng ngalawan ka-Na'-

Pilipi 2: 8-11, Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin ka anjeunna

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 jeung unggal létah ngaku yén Yesus Kristus nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

Galata 1: 3-5, Yesus masihan dirina saluyu sareng kahoyong Gusti Rama

3 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Gusti Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, 4 anu masihan dirina pikeun dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna, numutkeun kahoyong Gusti Rama urang, 5 ka saha-saha anu dimulyakeun salalanggengna. Amin.

1 Timoteus 2: 5-6, Aya hiji Gusti sareng hiji perantara

5 keur aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, lalaki Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun.

Panganteur mangrupikeun jalma mandiri ti Gusti anu dimaksadna. 

1 Korinta 11: 3, sirah Kristus nyaéta Allah

3 Tapi kuring hoyong anjeun ngartos éta sirah unggal lalaki nyaéta Kristus, kapala pamajikan nyaéta salakina, sareng sirah Kristus nyaéta Allah.

2 Korinta 1: 2-3, Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

2 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus.  3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, Rama pangasih sareng Gusti tina sagala katenangan

Kolosa 1: 3, Gusti, Rama Gusti urang Yesus Kristus

3 Kami sok hatur Gusti, Rama Gusti urang Yesus Kristus, nalika urang ngadoa pikeun anjeun

Ibrani 9:24, Al Masih lebet ka surga pikeun némbongan di payuneun Gusti

24 keur Kristus parantos lebet, sanés kana tempat suci buatan tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal anu leres, tapi kana surga nyalira, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang.

Gusti angkat ka surga pikeun némbongan di payuneun Gusti?

Wahyu 11:15, karajaan Gusti urang sareng Al Masih-Na

15 Teras malaikat katujuh niup tarompetna, sareng aya sora tarik di surga, saurna, "Karajaan dunya parantos karajaan Gusti urang sareng Al Masih-Na, sareng anjeunna bakal ngarajaan salawasna sareng kantos. "

Wahyu 12:10, karajaan Allah urang sareng kakawasaan Al Masih-Na

10 Sareng kuring nguping sora tarik di surga, nyarios, "Ayeuna kasalametan sareng kakuatan sareng karajaan Allah urang sareng kakawasaan Al Masih-Na parantos sumping, sabab anu nuduh ka dulur-dulur urang parantos digulingkeun, anu nuduh aranjeunna siang wengi payuneun Gusti Allah urang.

Wahyu 20: 6, Pendeta Allah sareng Kristus

6 Rahayu sareng suci nyaéta jalma anu bagikeun dina kiamat munggaran! Ngaliwatan maot kadua teu boga kakuatan, tapi aranjeunna bakal imam Allah sareng Kristus, sareng aranjeunna bakal ngarajaan sareng anjeunna salami sarébu taun.

Bedana Umum dina Perjanjian Anyar

Dina hartos anu ketat, aya hiji Gusti, Rama, anu ti anjeunna aya sagala rupa sareng pikeun saha urang aya sareng hiji Gusti, Isa Al Masih anu ngalangkunganana aya sagala hal sareng ku saha urang ayana. (1 Kor 8: 6) Sarupa ogé, réa réa nas (15x) ngagunakeun istilah "Gusti" dina nyebut Rama sareng istilah "Gusti" perkawis Yesus. Frasa anu biasa dianggo dina salam Paulus nyaéta, "Gusti Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus". Rujukan ieu kalebet Rum 1: 7, Roma 15: 6, 1 Korinta 1: 3, 1 Korinta 8: 6, 2 Korinta 1: 2-3, 2 Korinta 11:31, Galata 1: 1-3, Epesus 1: 2 -3, Epesus 1:17, Epesus 5:20, Epesus 6:23, Pilipi 1: 2, Pilipi 2:11, Kolosa 1: 3, 1 Petrus 1: 2-3.

Seueur seueur referensi tulisan suci (15x) nyarios yén Gusti ngahudangkeun Yesus tina maot, nunjukkeun aya bedana antara Yesus anu diangkat sareng Gusti anu ngahudangkeun anjeunna. Rujukan ieu kalebet Rasul 2:23, Rasul 2:32, Rasul 3:15, Rasul 4:10, Rasul 5:30, Kis 10:40, Kis 13:30, Kis 13:37, Roma 6: 4, Roma 10 : 9, 1 Korinta 6:15, 1 Korinta 15:15, Galata 1: 1, Kolosa 2:12, sareng 1 Petrus 1:21.

Aya seueur référénsi tulisan suci (13x) anu nuduhkeun yén Yesus aya dina "panangan katuhu Allah" nunjukkeun bédana Gusti sareng Yesus anu aya di panangan katuhu na. Rujukan ieu kalebet. Markus 16: 9, Lukas 22:69, Rasul 2:33, Rasul 5:31, Rasul 7: 55-56, Roma 8:34, Epesus 1: 17-19, Kolosa 3: 1, Ibrani 1: 3, Ibrani 8: 1, Ibrani 10:12, Ibrani 12: 2, sareng 1 Petrus 3:22. Sasuai, éta ngan ukur hiji Gusti sareng Rama anu leres-leres Gusti, sareng Yesus bertindak atas nama Gusti salaku jalma panangan Gusti.

Bédana visual antara Gusti sareng Yesus

Kisah 7: 55-56, Stefanus ningali kamulyaan Allah, sareng Yesus di panangan katuhu Allah

55 Tapi anjeunna, pinuh ku Roh Suci, tatapa ka sawarga sareng ningal kamulyaan Allah, sareng Yesus nangtung di belah katuhu Allah. 56 Sareng saurna, "Lah, kuring ningali langit dibuka, sareng Putra Manusa nangtung di belah katuhu Allah."

Wahyu 5: 6-12, domba deukeut tahta, nyandak gulung ti Gusti dina tahta

6 Sareng antara tahta sareng opat mahluk hirup sareng di antara para sepuh kuring ningali Domba nangtung, siga anu tiwas, ku tujuh tanduk sareng ku tujuh panon, nyaéta tujuh roh Allah anu dikirim ka sakumna bumi. 7 Sareng anjeunna angkat nyandak gulung tina panangan katuhu anu linggih dina tahta. 8 Sareng nalika anjeunna nyandak gulung, opat mahluk anu hirup sareng dua puluh opat kokolot murag ka payuneun Anak Domba, masing-masing nyepeng kacapi, sareng bokor emas anu pinuh ku menyan, anu mangrupikeun do'a para wali. 9 Sareng aranjeunna nyanyi lagu anyar, nyarios, "Pantes anjeun nyandak gulung sareng muka segel na, sabab anjeun tiwas, sareng ku getih anjeun anjeun nebus jalma-jalma pikeun Gusti ti unggal suku sareng bahasa sareng jalma sareng bangsa, 10 jeung anjeun parantos ngajantenkeun aranjeunna karajaan sareng imam pikeun Gusti urang, sareng aranjeunna bakal kakuasaan di bumi. "

Wahyu 7: 15-16, Gusti aya dina singgasana - domba aya di tengah-tengah tahta

15 "Kumargi kitu aranjeunna sateuacanna tahta Gusti, sareng ngalayanan anjeunna siang wengi di Bait Allah; sareng anjeunna anu linggih dina tahta bakal nyumpingan aranjeunna ku ayana. 16 Aranjeunna moal lapar deui, teu haus deui; panonpoé moal nyerang aranjeunna, atanapi panas terik. 17 pikeun Domba di tengah tahta bakal janten angon aranjeunna, sareng anjeunna bakal nungtun aranjeunna kana sumber cai hirup, sareng Gusti bakal ngusap unggal cimata tina panonna. "

Modalisme ngahasilkeun dua Yesus

Dina rujukan ka Wahyu 5, Upami anjeun nyarios Domba (antara tahta sareng opat mahluk hirup) nyaéta Yesus sareng Gusti (anu linggih dina tahta) ogé Yesus. Teras hasilna nyaéta Yesus nyandak gulung tina panangan katuhu Yesus - dua Yesus

Wahyu 5: 6-12 

6 Sareng antara tahta sareng opat mahluk hirup sareng di antara para sepuh kuring ningali Domba nangtung, siga anu tiwas, ku tujuh tanduk sareng ku tujuh panon, nyaéta tujuh roh Allah anu dikirim ka sakumna bumi. 7 Sareng anjeunna angkat nyandak gulung tina panangan katuhu anu linggih dina tahta. 8 Sareng nalika anjeunna nyandak gulung, opat mahluk anu hirup sareng dua puluh opat kokolot murag ka payuneun Anak Domba, masing-masing nyepeng kacapi, sareng bokor emas anu pinuh ku menyan, anu mangrupikeun do'a para wali. 9 Sareng aranjeunna nyanyi lagu anyar, nyarios, "Pantes anjeun nyandak gulung sareng muka segel na, sabab anjeun tiwas, sareng ku getih anjeun anjeun nebus jalma-jalma pikeun Gusti ti unggal suku sareng bahasa sareng jalma sareng bangsa, 10 jeung anjeun parantos ngajantenkeun aranjeunna karajaan sareng imam pikeun Gusti urang, sareng aranjeunna bakal kakuasaan di bumi. "

Yesus nimpah rencana Allah (sanés milikna) salaku pelayan

Mateus 12:18, "Lah hamba Kami anu ku Kami dipilih"

 18 "Lah, hamba abdi anu parantos dipilih, anu dipikacinta ku saha jiwa kuring resep pisan. Kuring bakal nempatkeun Roh abdi kana anjeunna, sareng anjeunna bakal ngumumkeun kaadilan ka kapir.

Yohanes 4:34, "Kadaharan kuring pikeun ngalakukeun kahoyong anu ngutus kuring"

34 Yesus nyarios ka aranjeunna, "Kadaharan kuring nyaéta ngalaksanakeun kersa anjeunna anu ngutus ka kuring sareng ngalaksanakeun padamelanana.

Yohanes 5:30, "Kuring henteu milari kahoyong diri kuring tapi kahoyong anjeunna anu ngutus kuring"

30 "Kuring teu bisa ngalakukeun nanaon sorangan. Nalika kuring nguping, kuring nangtoskeun, sareng putusan kuring adil, sabab Abdi milarian sanés kersa kuring tapi kahoyong anjeunna anu ngutus kuring.

Yohanes 7: 16-18, "Ajaran abdi sanés milik kuring, tapi anu ngutus kuring."

16 Maka Isa ngawaler ka aranjeunna, "Pangajaran kuring sanés milik kuring, tapi milikna anu ngutus kuring. 17 Upami aya anu kersa ngalakukeun kahoyong Gusti, anjeunna bakal terang naha ajaranana ti Gusti Allah atanapi naha kuring nyarios nyalira. 18 Sing saha anu nyarioskeun kana kakawasaanana nyalira milari kamuliaan dirina nyalira; tapi jalma anu milarian kamulyaan anjeunna anu ngutus anjeunna leres, sareng di anjeunna teu aya anu palsu.

Yohanes 8: 26-29, Yesus nyarios sakumaha anu diajarkeun ku Bapa

6 Kuring seueur nyarios ngeunaan anjeun sareng seueur nangtoskeun, tapi anjeunna anu ngutus kuring leres, sareng kuring nyatakeun ka dunya naon anu kuring kantos nguping ti anjeunna. " 27 Aranjeunna henteu ngartos yén anjeunna parantos nyarios ka aranjeunna ngeunaan Rama. 28 Janten Yesus nyarios ka aranjeunna, "Upami anjeun angkat ka Putra Manusa, maka anjeun bakal terang yén Kami, sareng éta Abdi henteu ngalakukeun nanaon ku nyalira, tapi nyarioskeun sapertos Bapa anu ngajar kuring. 29 Sareng anjeunna anu ngutus kuring aya sareng kuring. Anjeunna henteu ngantepkeun kuring nyalira, sabab kuring salawasna ngalakukeun hal-hal anu pikaresepeun ku anjeunna. "

Yohanes 12: 49-50, Anu ngutus anjeunna parantos masihan paréntah - naon anu kedah dicarioskeun sareng naon anu kedah diomongkeun

49 keur Kuring henteu nyarios nyalira, tapi Rama anu ngutus kuring parantos masihan paréntah - naon anu kedah kuring ucapkeun sareng naon anu kedah dipihatur. 50 Sareng kuring terang yén dawuhan-Na nyaéta hirup anu langgeng. Naon anu kuring carioskeun, Abdi nyarios sakumaha anu parantos dipasihkeun ku Bapa. "

Yohanes 14:24, "Kecap anu anjeun dédéngéan sanés milik abdi tapi anu Rama"

24 Saha anu teu bogoh ka kuring henteu ngajaga kecap kuring. Sareng kecap anu anjeun nguping sanés milik kuring tapi anu Rama anu ngutus kuring.

Yohanes 15:10, "Kuring parantos ngajaga paréntah Rama sareng tetep kaasih-Na"

10 Upami anjeun netepkeun dawuhan abdi, anjeun bakal tetep asih kuring, sapertos Kuring parantos netepkeun dawuhan Rama sareng tetep kaasih-Na.

Kisah 2: 22-24, "Jalma anu diserahkeun dumasar kana rencana sareng pangetahuan alam ti Allah"

22 "Urang Israil, ngupingkeun kecap ieu: Yesus tina Nasaret, saurang lalaki anu dibuktoskeun ku anjeun ku Gusti kalayan karya perkasa sareng kaajaiban sareng tanda yen Gusti ngalaksanakeun ngalangkungan anjeunna di tengah-tengah anjeun, sakumaha anjeun terang— 23 Yesus ieu, dikirimkeun numutkeun rencana pasti sareng pangetahuan Allah, anjeun disalib sareng dipaéhan ku panangan jalma-jalma anu henteu sah. 24 Gusti parantos ngahudangkeun anjeunna, ngaleungitkeun kanyeri tina pupusna, sabab teu mungkin pikeun anjeunna dicekel ku éta.

Kisah 3:26, ”Gusti ngahirupkeun hamba-Na”

26 Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma tina kajahatan anjeun. "

1 Petrus 2:23, Anjeunna masrahkeun dirina ka anjeunna anu nangtoskeun sacara adil

23 Nalika anjeunna difitnah, anjeunna henteu nyalahgunakeun baliho; nalika anjeunna sangsara, anjeunna henteu ngancam, tapi tetep masrahkeun dirina ka anjeunna anu nangtoskeun sacara adil.

Galata 1: 3-5, Yesus masihan dirina saluyu sareng kahoyong Gusti Rama

3 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, 4 anu masihan dirina pikeun dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna, numutkeun kahoyong Gusti Rama urang, 5 ka saha-saha anu dimulyakeun salalanggengna. Amin.

Pilipi 2: 8-11, Anjeunna ngarendahkeun diri ku janten matuh ka maot

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami anu saluhureun unggal nami, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 sareng unggal létah ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

Gusti ngagungkeun / nunjuk Yesus 

Kisah 10:42, anjeunna anu ditunjuk ku Allah janten Hakim

42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti Allah janten hakim hirup sareng paéh.

1 Korinta 15: 24-27, Gusti parantos masrahkeun sagala rupa ka anu ditundukkeun-Na

24 Teras dugi ka akhirna, nalika anjeunna nganteurkeun karajaan ka Allah Rama saatos ngancurkeun unggal aturan sareng unggal wewenang sareng kakuatan. 25 Pikeun anjeunna kedah kakuasaan dugi anjeunna nempatkeun sadaya musuh-Na handapeun suku-Na. 26 Musuh terakhir anu bakal musnah nyaéta maot. 27 keur "Gusti parantos masrahkeun sagala perkara dina kaayaan tundukna. " Tapi nalika nyatakeun, "sagala rupa ditundukkeun," jelas pisan anjeunna dikecualkeun anu nempatkeun sagala perkara dina tunduk ka anjeunna.

Epesus 1: 17-21, Allah angkat anjeunna sareng dipangku anjeunna di belah katuhu na di tempat-tempat sawarga

17 anu Gusti Gusti urang Yesus Kristus, Bapa anu mulya, tiasa masihan anjeun Roh hikmah sareng wahyu dina pangetahuan anjeunna, 18 gaduh panon hate anjeun tercerahkan, supaya anjeun terang naon anu diarepkeun ku anjeunna anu disebat, naon kakayaan warisanana anu mulia di para wali, 19 sareng naon kaagungan anu teu kaukur tina kakuatan-Na ka urang anu iman, numutkeun padamelanana anu sakti 20 yén anjeunna damel di Kristus nalika anjeunna ngahirupkeun anjeunna tina pupus sareng ngagolkeun anjeunna di belah katuhu na di tempat-tempat sawarga, 21 jauh di luhur sagala aturan sareng wewenang sareng kakuatan sareng kakawasaan, sareng di luhur unggal nami anu dingaranan, sanés ngan ukur dina jaman ieu tapi ogé di jaman anu bakal datang. Epesus. 22 Sareng anjeunna nempatkeun sagala hal handapeun sampéanna sareng masihan anjeunna salaku sirah pikeun sagala hal ka garéja, 23 anu awakna, kasampurnaan anjeunna anu minuhan sadayana sadayana.

Pilipi 2: 8-11, Yesus ngaluhuran kusabab kataatanana

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten matuh dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 sareng unggal létah ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

Ibrani 1: 9, Gusti, Allah anjeun, parantos ngaluuhan anjeun

9 Anjeun parantos resep kaadilan sareng benci ka jahat; ku sabab kitu Gusti, Allah anjeun, parantos ngucurkeun anjeun  ku minyak kabagjaan saluareun rerencangan anjeun. ”

Ibrani 2: 5-8, Gusti ngagungkeun jalma anu langkung handap tina malaikat

5 Kusabab sanés malaikat-malaikat Allah ngantunkeun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun. 6 Éta parantos kasaksian di tempat sanés, "Naon manusa, yén anjeun émut ka anjeunna, atanapi putra manusa, anu anjeun jaga pikeun anjeunna? 7 Anjeun ngadamel anjeunna sakedap bari langkung handap tina malaikat; anjeun parantos ningal anjeunna kalayan kamulyaan sareng kahormatan, 8 nempatkeun sagala kaayaan tunduk dina suku-Na. "

Ibrani 4: 15-5: 6, Unggal imam besar ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah

15 keur urang henteu ngagaduhan imam agung anu henteu tiasa simpati sareng kalemahan urang, tapi saurang anu dina unggal hal parantos kagoda sapertos urang, tapi tanpa dosa. 16 Marilah urang ku kalayan percaya diri ngadeukeutan tahta rahmat, supaya urang tiasa nampi rahmat sareng mendakan rahmat pikeun ngabantosan dina waktos diperyogikeun. 5: 1 Pikeun unggal imam agung anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. 2 Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. 3 Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. 4 Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun. 5 Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra abdi, dinten ayeuna kuring parantos ngababarkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna ogé nyarios di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, dumasar kana urutan Melkisedék."

Ibrani 5: 8-10, Yesus parantos ditunjuk ku Gusti salaku imam agung

Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar ta'at ngalangkungan naon anu sangsara. 9 Sareng parantos sampurna, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar saatos urutan Melkisedek.

Kumaha Yesus dikenalkeun ku Rosul

Buku Kisah Babad kronis persis anu dipilih ku Al Masih ngeunaan saha Yesus. Kasaksian Apostolik ngeunaan Yesus nyaéta yén "Al Masih nyaéta Yesus" (Rasul 2:36, Rasul 3: 18-20, Rasul 5:42, Kis 9: 20-22, Kis 17: 1-3, Kis 18: 5, Kisah 18:28) Jelas yén inti ajaran Apostolik nyaéta yén Yesus nyaéta Al Masih (sanés yén dirina nyalira Allah)

Kisah 2: 22-28, Pétrus ngahutbah kabangkitan

22 "Urang Israil, ngupingkeun kecap ieu: Yesus tina Nasaret, saurang lalaki anu dibuktoskeun ka anjeun ku Gusti kalayan karya-karya perkasa sareng kaajaiban sareng tanda-tanda anu ku Gusti dilakukeun ku anjeunna di satengahing anjeun, sakumaha anjeun terang— 23 Yesus ieu, diserenkeun numutkeun rencana pasti sareng pangetahuan Allah, anjeun disalib sareng dipaehan ku panangan jalma anu henteu patuh hukum. 24 Gusti diangkat anjeunna, ngaleungitkeun pikasieuneun maot, sabab teu mungkin pikeun anjeunna dicekel ku éta. 25 Pikeun Daud nyarioskeun perkawis anjeunna, "'Kuring ningali Gusti salawasna aya dihareupeun kuring, sabab anjeunna aya di sisi katuhu kuring anu kuring henteu oyag; 26 ku sabab kitu haté kuring bungah, sareng létah kuring bungah; daging kuring ogé bakal cicing dina harepan. 27 Pikeun anjeun moal ngantunkeun jiwa abdi ka Hades, atanapi henteu masihan Suci anjeun ningali korupsi. 28 Anjeun parantos terangeun ka kuring jalan kahirupan; anjeun bakal ngajantenkeun kuring pinuh ku kabungah ku ayana anjeun. '

Kisah 2: 29-36, Pétrus ngahutbah, "Gusti parantos ngadamel anjeunna (Yesus) duanana Gusti sareng Kristus"

32 Gusti Yesus ieu diangkat ku Gusti, da éta sadayana urang saksina. 33 Maka diangkat jadi panangan katuhu Allah, sareng nampi ti Rama janji Roh Suci, anjeunna parantos ngucurkeun ieu anu anjeun tingali sareng ngupingkeun. 34 Pikeun Daud henteu angkat ka langit, tapi anjeunna nyalira nyarios, "'Gusti nyarios ka Gusti abdi," Linggih di beulah katuhu kuring, 35 dugi ka ngajantenkeun musuh-musuh anjeun jadi tumbak sikil anjeun. "' 36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu anu anjeun nyalibkeun. "

Kisah 3:13, Gusti ngagungkeun hamba-Na Yesus

13 Dewa Ibrahim, Dewa Ishak, sareng Daud Yakub, Allah karuhun urang, muji ka hamba-Na Isa, saha anu anjeun serahkeun sareng ditolak di payuneun Pilatus, nalika anjeunna mutuskeun pikeun ngaleupaskeun anjeunna.

Kisah 3: 17-26, Pétrus ngahutbah Yesus Kristus (Al Masih) Allah

17 "Sareng ayeuna, dulur-dulur, kuring terang yén anjeun polah dina kabodoan, kitu ogé para penguasa anjeun. 18 Tapi anu ku Allah diramalkeun ku lisan sadaya nabi, éta Kristus-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga kaeusi. 19 Tong tobat kitu, sareng balikan deui, supaya dosa-dosa anjeun dipupus, 20 yén waktos-waktos nyegerkeun tiasa sumping ti payuneun Gusti, sareng yén anjeunna tiasa ngirim Kristus anu ditunjuk pikeun anjeun, Yesus, 21 saha surga kedah nampi dugi ka waktos mulangkeun sadaya hal anu ku Allah diucapkeun ku bijil nabi-nabi suci na tiheula. 22 Musa nyarios, 'Gusti Allah bakal nangtoskeun pikeun anjeun nabi sapertos kuring ti dulur-dulur anjeun. Anjeun kedah ngupingkeun anjeunna dina naon waé anu anjeunna carioskeun. 23 Sareng unggal jalma anu henteu ngupingkeun nabi éta bakal musnah ti jalma-jalma. ' 24 Sareng sadaya nabi anu parantos nyarios, ti Samuél sareng anu sumping saurna, ogé ngumumkeun dinten-dinten ieu. 25 Anjeun putra nabi sareng perjangjian anu dilakukeun ku Allah sareng karuhun anjeun, saurna ka Ibrahim, 'Sareng turunan anjeun sadayana kulawarga di bumi bakal diberkahan.' 26 Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma ti kajahatan anjeun. "

Kisah 5: 30-32, Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet

30 Allah karuhun urang ngangkat Yesus, anu anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. 31 Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa. 32 Sareng kami saksina pikeun hal-hal ieu, sareng kitu ogé Roh Suci, anu dipasihkeun ku Gusti ka jalma anu nurut ka Mantenna. "

Kisah 5:42, Pesen utami Rosul - "Al Masih (Mesias) nyaéta Yesus"

42 Sareng unggal dinten, di Bait Allah sareng ti imah ka imah, aranjeunna henteu lirén ngajar sareng ngahutbah yén Al Masih nyaéta Yesus.

Kis 9: 20-22, pesen Saulus nalika anjeunna mimiti da'wah

20 Sareng geuwat anjeunna ngumumkeun Yesus di imah-imah ibadah, saurna, "Anjeunna Putra Allah. " 21 Sareng sadayana anu nguping anjeunna kagum sareng nyarios, "Sanés ieu jalmi anu ngarusak di Yerusalem jalma-jalma anu nyebat nami ieu? Sareng anjeunna henteu sumping ka dieu pikeun tujuan ieu, pikeun ngabijilkeun aranjeunna ka payuneun imam-imam kapala? " 22 Tapi Saul beuki nambahan kakuatanana, matak ngaganggu urang Yahudi anu dumuk di Damsik ku ngabuktikeun yén Isa teh Al Masih.

Kis 10: 34-43, Pétrus ngawartakeun ka kapir

34 Maka Pétrus muka biwir sareng nyarios: "Saéstuna kuring terang yén Gusti henteu nembongkeun pilih kasih, 35 tapi di unggal bangsa saha waé anu takwa ka anjeunna sareng ngalaksanakeun anu leres maka ditampi ku anjeunna. 36 Sedengkeun pikeun pangandika anu dikirimkeun ka urang Israil, ngawartakeun kabar baik perdamaian ngalangkungan Isa Al Masih (anjeunna nyaéta Gusti sadayana), 37 anjeun sorangan terang naon anu kajantenan di sakumna Yudéa, mimitian ti Galiléa saatos baptisan anu diumumkeun ku Yohanes: 38 kumaha Gusti ngucap Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalaksanakeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna. 39 Sareng kami saksi sadaya anu anjeunna lakukeun boh di nagara urang Yahudi sareng di Yérusalém. Aranjeunna maéhan anjeunna maot ku ngagantung anjeunna dina tangkal, 40 tapi Gusti ngangkat anjeunna dina dinten anu katilu sareng ngajantenkeun anjeunna nembongan, 41 sanés ka sadaya jalma tapi ka kami anu parantos dipilih ku Gusti Allah salaku saksi, anu tuang sareng nginum sareng anjeunna saatos anjeunna gugah tina maot. 42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian yén anjeunna téh anu ditunjuk ku Gusti Allah janten hakim anu hirup sareng anu maot. 43 Pikeun anjeunna sadaya nabi nyakseni yén sing saha anu percaya ka Anjeunna bakal dihampuran dosa ku nami-Na. "

Rasul 13: 36-41, Panghampura ngalangkungan Kristus

36 Pikeun Daud, saatos anjeunna ngalaksanakeun tujuan Allah di generasi na sorangan, bobo sareng dikuburkeun sareng karuhunna sareng ningali korupsi, 37 tapi anjeunna anu diangkat ku Allah henteu ningali korupsi. 38 Sumangga terang ku anjeun, dulur-dulur, éta ngaliwatan lalaki ieu hampura dosa dinyatakeun ka anjeun, 39 sareng ku anjeunna saha-saha anu percaya dibébaskeun tina sagala hal anu ku anjeun moal dibébaskeun ku hukum Musa. 40 Ati-ati, ku sabab kitu, supaya henteu aya anu dicarioskeun dina Rosul-rasul bakal kajadian: 41 “'Tingali, anjeun jelema olok-olok, kagum sareng binasa; sabab kuring ngalakukeun pagawean di jaman anjeun, hiji karya anu anjeun moal percanten, sanaos aya anu ngawartosan ka anjeun. '"

Kisah Para Rasul 17: 1-3, Da'wah Paulus di Tesalonika

Ayeuna nalika aranjeunna ngalangkungan Amphipolis sareng Apollonia, aranjeunna sumping ka Tesalonika, dimana aya tempat ibadah di urang Yahudi. 2 Sareng Paulus lebet, sakumaha kabiasaanna, sareng dina tilu dinten Sabat anjeunna nyarios sareng aranjeunna tina Kitab Suci, 3 ngajelaskeun sareng ngabuktoskeun éta perlu pikeun Kristus sangsara sareng gugah tina maot, sareng nyarios, "Yesus ieu, anu ku Kami dinyatakeun ka anjeun, nyaeta Al Masih. "

Rasul 17: 30-31, Paul di Athena

  30 Jaman jahiliah Gusti moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadaya jalma dimana-mana pikeun tobat, 31 sabab anjeunna parantos netepkeun dinten anu bakal nangtoskeun dunya kalayan bener ku lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Kisah 18: 5, Paulus da'wah di Korinta

5 Nalika Silas sareng Timoteus sumping ti Makédonia, Paulus ku kecap éta, nyaksi ka urang Yahudi yén Kristus éta Yesus.

Kisah 18:28, pesen Paulus ka urang Yahudi

28 sabab anjeunna kuat nolak urang Yahudi di tempat umum, nunjukkeun ku Kitab Suci yén Al Masih nyaéta Yesus.

Kisah 26: 15-23, Paul's Testimony of his konversi

 15 Sareng kuring nyarios, 'Saha anjeun, Gusti?' Sareng Gusti nyarios, 'Kami Yesus anu anjeun nganiaya. 16 Tapi jumeneng sareng nangtung dina suku anjeun, sabab kuring parantos ningalikeun ka anjeun pikeun tujuan ieu, pikeun nunjuk anjeun salaku hamba sareng nyaksian kana hal-hal anu anjeun ningal kuring sareng ka jalma-jalma anu kuring bakal katingali ka anjeun, 17 nganteurkeun anjeun ti jalma-jalma anjeun sareng ti kapir - ka saha kuring ngutus ka anjeun 18 pikeun muka panonna, supaya aranjeunna tiasa ngaléngkah tina poék kana cahaya sareng tina kakuatan Iblis ka Gusti, supaya aranjeunna tiasa nampi pangampuran dosa sareng tempat di antara jalma-jalma anu disucikeun ku iman ka kuring. ' 19 "Ku sabab kitu, O Raja Agrippa, kuring henteu nurut kana visi sawarga, 20 tapi dinyatakeun heula ka anu aya di Damsik, teras di Yerusalem sareng di sakumna daérah Yudea, sareng ogé ka anu sanés, yén aranjeunna kedah tobat sareng nyaur ka Gusti, ngalaksanakeun amal saluyu sareng tobatna. 21 Kusabab kitu urang Yahudi nyanggap kuring di Bait Allah sareng nyobian maéhan kuring. 22 Dugi ka ayeuna kuring ngagaduhan bantosan anu sumping ti Gusti, maka kuring nangtung di dieu nyaksian boh ka alit sareng ka anu hébat, henteu nyarios nanaon tapi naon anu dicarioskeun ku nabi sareng Musa anu bakal kajadian: 23 yén Al Masih kedah sangsara sareng, ku sabab anu mimiti gugah tina maot, anjeunna bakal nyebarkeun cahaya boh ka jalma-jalma urang sareng ka kapir. "

Al Masih tina ramalan mangrupikeun agén Gusti

Nubuatan Mesianik tina Perjanjian Old (Tanakh) ngajelaskeun putra manusa anu bakal datang salaku agén Gusti anu ngalangkungan anjeunna bakal ngadegkeun imamat sareng karajaan anu langgeng. Quotations tina English Standard Version (ESV) kacuali dituduhkeun sanés. 

Ulangan 18: 15-19, "Gusti bakal ngahirupkeun kanggo anjeun nabi - kuring bakal nempatkeun kecap-kecap kuring dina sungutna"

15 "Tanjeunna PANGERAN Allah anjeun bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti antara anjeun, ti dulur-dulur anjeun - ka anjeunna anjeun kedah ngupingkeun- 16 sakumaha anu anjeun pikahoyong ka PANGERAN, Allah anjeun, di Horeb, dina dinten pasamoan, nalika anjeun nyarios, 'Hayu atuh henteu nguping deui sora PANGERAN Allah abdi atanapi ningali seuneu ageung ieu deui, supados abdi henteu maot.' 17 Sareng PANGERAN nyarios ka kuring, 'Aranjeunna leres dina naon anu aranjeunna nyarios. 18 Kuring bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti dulur-dulurna. Sareng kuring bakal nempatkeun kecap kuring dina sungutna, sareng anjeunna bakal nyarios ka aranjeunna sadayana anu kuring paréntahkeun ka anjeunna. 19 Sareng saha anu henteu ngupingkeun kecap kuring yén anjeunna bakal nyarios nganggo nami abdi, kuring sorangan bakal meryogikeunana ti anjeunna.

Jabur 110: 1-6, "PANGERAN nyarios ka Gusti abdi"

1 PANGERAN nyarios ka Gusti kuring: "Linggih di belah katuhu kuring, dugi ka ngajantenkeun musuh-musuh anjeun dijantenkeun kaki anjeun. " 2 PANGERAN ngutus tongkat perkasa anjeun ti Sion. Aturan di tengah musuh anjeun! 3 Umat ​​anjeun bakal nawiskeun dirina sacara bébas dina dinten kakuatan anjeun, nganggo baju suci; ti rahim isuk, embun-embunan nonoman anjeun bakal milik anjeun. 4 PANGERAN parantos sumpah sareng moal ngarobah pipikiran, "Anjeun imam salamina saurna urutan Melkisedek. " 5 Gusti aya di sisi katuhu anjeun; anjeunna bakal ngancurkeun raja dina dinten murka-Na. 6 Anjeunna bakal ngajalankeun hukuman di antara bangsa-bangsa, ngeusian mayitna; anjeunna bakal ngabubarkeun pimpinan di saluruh bumi lega.

Jabur 8: 4-6, "Anjeun parantos masihan kakawasaan pikeun anjeunna tina karya panangan anjeun"

4 naon manusa anu anjeun émut ka anjeunna, sareng putra lalaki yén anjeun jaga anjeunna 5 Acan anjeun parantos ngajantenkeun anjeunna sakedik langkung handap tina mahluk sawarga sareng makuta anjeunna ku kamuliaan sareng kahormatan. 6 Anjeun parantos masihan kakuasaan ka anjeunna pikeun karya-karya panangan anjeun; anjeun parantos nempatkeun sagala rupa dina handapeun sampéanna,

Jabur 110: 1 (LSV), YHWH ka Gusti kuring

SALAM DAVID. Déklarasi tina YHWH ka Gusti abdi"Linggih di beulah katuhu Kuring, || Dugi ka ngajadikeun musuh-musuh anjeun dijantenkeun kaki anjeun. "

Yesaya 9: 6-7, "Pikeun urang lahir anak, ka urang putra dipasihkeun"

6 Pikeun pikeun urang anak lahir, pikeun urang putra dipasihan; sareng pamarentah bakal aya dina taktak na, sareng namina bakal disebat Endah Penasihat, Gusti Perkasa, Rama Anu Langgeng, Pangeran Damai. 7 Tina kanaékan pamaréntahanana sareng perdamaian moal aya tungtungna, dina tahta Daud sareng karajaanna, pikeun netepkeun sareng ngadukungana ku kaadilan sareng kabeneran ti saprak ayeuna sareng salamina. Karasa ti PANGERAN Nu Maha Kawasa bakal ngalakukeun ieu.

Yesaya 52:13, "Hamba Kami bakal polah bijaksana"

13 Lah, abdi abdi bakal meta wijaksana; anjeunna bakal luhur sareng diangkat, sareng bakal kaluhur.

Yesaya 53: 10-12, "Ku élmuna ku jalma anu saleh, hamba Kami, bakal ngajantenkeun seueur anu dianggap bener"

10 Acan éta wasiat PANGERAN pikeun naksir anjeunna; anjeunna parantos nempatkeun anjeunna duka; nalika jiwana ngadamel kurban pikeun kalepatan, anjeunna bakal ningali turunanana; anjeunna bakal manjangkeun umur na; kersa PANGERAN bakal hasil dina panangan-Na. 11 Tina kasieun jiwana anjeunna bakal ningali sareng bakal wareg; ku élmuna bakal jalma anu soléh, hamba abdi, ngajantenkeun seueur supaya dianggap bener, sareng anjeunna bakal nanggung kajahatanana. 12 Ku sabab kitu kuring bakal bagi anjeunna bagian sareng seueur, sareng anjeunna bakal ngabagi jarahan sareng anu kuat, sabab anjeunna tuang jiwa-Na ka maot sareng diitung sareng anu ngalanggar hukum; tapi anjeunna nanggung dosa seueur, sareng ngadamel syafaat pikeun anu ngalanggar hukum.

Yesus dina rujukan ka solat rasul pikeun pemberdayaan 

Para rasul ngarahkeun do'a ka Bapa sareng nalika ngalakukeun éta aranjeunna nyebut Yesus salaku "hamba suci anjeun Yesus." Aranjeunna ngartos yén Yesus mangrupikeun agén Gusti.

Kisah 4: 24-31, Anu Percaya ngadoa ka Rama "nami hamba suci anjeun Yesus"

24 … Aranjeunna ngacung sora aranjeunna ka Gusti sareng nyarios, "Gusti Anu Maha Suci, anu ngadamel langit sareng bumi sareng laut sareng sagala rupa anu aya di jerona, 25 anu ngalangkungan sungutna rama kami Daud, abdi anjeun, nyarios ku Roh Suci, "'Naha bangsa-bangsa saneu ngamuk, sareng jalma-jalma ngarencanakeun sia-sia? 26 Raja-raja bumi netepkeun dirina, sareng para pamingpin kumpul babarengan, ngalawan ka Gusti sareng ngalawan ka-Na'- 27 sabab saéstuna di kota ieu aya anu ngariung ngalawan hamba-Na anu suci anu ku anjeun dilantik, Herodes sareng Poncius Pilatus, sareng bangsa-bangsa sanés sareng masarakat Israél, 28 pikeun ngalakukeun naon waé anu parantos ditangtukeun ku panangan sareng rencana anjeun. 29 Sareng ayeuna, Gusti, tingali kana ancaman aranjeunna sareng pasihkeun ka hamba-hamba anjeun pikeun teras-terasan nyarioskeun pangandika anjeun kalayan pinuh kawani, 30 nalika anjeun manteng leungeun anjeun pikeun nyageurkeun, sareng tanda-tanda sareng kaajaiban dilakukeun ngalangkungan nami hamba suci Anjeun Yesus. " 31 Sareng nalika aranjeunna ngado'a, tempat dimana aranjeunna ngariung ngahiji ngoyagkeun, sareng aranjeunna sadayana dipinuhan ku Roh Suci sareng teras nyarioskeun pangandika Allah kalayan kendel.

Kamanusaan penting Kristus

1 Timoteus 2: 5-6, nyimpulkeun Injil dina hiji kalimat, "Kusabab aya hiji Allah, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, nyaéta kasaksian dipasihkeun dina waktosna. " Ieu anu disebatkeun ku Paul salaku "pangetahuan ngeunaan bebeneran" dina ayat 4 yén Gusti hoyong sadayana jalma sumping sareng disalametkeun ku. Kusabab ieu pisan dina ayat 7 yén Paulus diangkat janten da'wah sareng rasul, guru pikeun kapir dina iman sareng bebeneran.

1 Timoteus 2: 3-7 (ESV)

3 Ieu saé, sareng pikaresepeun dina paningali Allah Jurusalamet urang4 anu mikahoyong sadayana jalma disalametkeun sareng terang kana bebeneran5 Kusabab aya hiji Allah, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun7 Pikeun ieu kuring ditunjuk janten da'wah sareng rasul (Kuring nyarios leres, kuring henteu bohong), guru ka kapir dina iman sareng bebeneran.

1 Tim 2: 5-6 didamel salaku kabeneran Injil. Naon bebeneran inti ieu? Éta diringkeskeun sapertos kieu:

    1. Aya hiji Gusti (Gusti mangrupikeun Jurusalamet urang sareng hoyong sadayana jalma disalametkeun sareng terang kana bebeneran)
    2. Aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa
    3. Panganteur nyaéta lalaki
    4. Panganteur nyaéta Kristus (Al Masih) Yesus
    5. Panganteur nyerah dirina salaku tebusan pikeun sadayana
    6. Kasaksian Al Masih ditampi dina waktos anu ditangtoskeun. (nyaéta, numutkeun rencana Déwi anu parantos ditangtoskeun)

Sadaya poin di luhur penting pisan pikeun pamahaman kami ngeunaan idéntitas Gusti sareng Yesus sareng bédana antara keduanya. Di dieu Yesus dibédakeun ti Allah ku opat cara:

  1. Yesus mangrupikeun perantara antara Allah sareng manusa
  2. Yesus nyaéta lalaki
  3. Yesus masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana
  4. Yesus mangrupikeun Al Masih rencana Allah

Opat aspek ieu saha Yesus anu negeskeun yén kamanusaan Yesus mangrupikeun inti tina pesen Injil. Luyu sareng kriteria ieu, Yesus moal tiasa janten Tuhan dina hartos ontologis literal:

1. Panganteur antara Gusti sareng manusa mangrupikeun pihak anu misah ti Gusti sareng lalaki anu anjeunna perantara. Éta anu dimédiasi nyaéta pihak katilu. Ngan aya hiji Gusti, janten panengah antara Gusti kedah gaduh bédana ontologis anu misah sareng Gusti. 

2. Panganteur nyaéta lalaki. Gusti henteu sareng moal tiasa janten manusa. Gusti henteu aya watesna, manusa aya watesna. Teu aya watesna henteu tiasa terhingga sareng tetep teu aya watesna. Manusa gumantung kana oksigén, tuangeun sareng cai. Gusti henteu gumantung kana nanaon. Manusa anu fana sedengkeun Gusti anu abadi. Gusti anu abadi moal tiasa maot ku définisi. Klasifikasi ontologis Allah vs manusa mangrupikeun bébédaan katégori anu teu tiasa disebrangan.

3. Panganteur masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana. Gusti moal tiasa masihan dirina salaku tebusan sakumaha Gusti henteu tiasa dirobih sareng moal maot. Sabalikna diperyogikeun yén ubar pikeun dosa manusa mangrupikeun salah sahiji jinis Adam - manusa anu didamel siga Adam anu munggaran - ciptaan langsung Gusti anu didamel tanpa dosa. 

4. Panganteur nyaéta Al Masih (Al Masih) tina rencana Allah anu diramalkeun ku para nabi. Al Masih tina ramalan mangrupikeun agén manusa ti Allah - "Putra Manusa"

Kamanusaan Kristus penting pisan pikeun injil sakumaha anu ditingalikeun dina tautan di handap. Gusti sanés manusa, tapi Al Masih tina nubuat pasti mangrupikeun hamba Allah anu dimaenkeun ku manusa - anjeunna diistren janten Yesus nyaéta Putra Manusa tina ramalan mesia. Adam mangrupikeun salah sahiji jalma anu bakal sumping sareng Yesus mangrupikeun Adam anu pamungkas. Pendamaian nyaéta liwat daging sareng getih Mésias manusa (Kristus). Yesus, imam agung urang ngahijikeun perjanjian anu langkung saé sareng getihna nyalira. Yesus mangrupikeun hamba Allah anu nyéépkeun pikeun urang. Anu ngan hiji Rama sareng Rama nyaéta Allah sareng Rama Isa. Gusti Juru Salamet urang ngagungkeun Yesus di panangan katuhu na salaku pamimpin sareng juru salamet. Putra Manusa ditakdirkeun pikeun nangtoskeun dunya kalayan bener. 

Kumaha Yesus téh Gusti tanpa janten Gusti dina hartos ontologis?

Ajen Gusti disebat Gusti. Yesus tiasa disebat Gusti sabab anjeunna ngagambarkeun Tuhan. 

Dina pamikiran Ibrani, sabab anu mimiti atanapi sabab pamungkas henteu salawasna dibédakeun tina panyabab sékundér atanapi caket. Maksudna, kepala sekolah henteu jelas jelas dibédakeun agén (anu ditugaskeun pikeun ngalaksanakeun kalakuan atas nami anu sanés). Kadang-kadang agén anu nangtung pikeun kepala sekolah, diperlakukeun siga anjeunna salaku kepala sekolah nyalira, sanaos henteu sacara harfiah kitu. Kepala sekolah sareng agén tetep dua jalma anu béda. Agén anu nimpah sareng nyarios pikeun kepala sekolah mangrupikeun poko ku proxy (jalma anu berwenang pikeun meta pikeun anu sanés). 

Istilah Ibrani pikeun agén atanapi utusan hukum nyaéta Shaliah anu tiasa dibandingkeun sareng dunya Yunani rasul-rasul sareng kecap inggris Rasul. Rasul nyaéta agén anu ditugaskeun ku kepala sekolah. Urang maca dina Ibrani 3: 1-2, Yesus mangrupikeun rasul sareng imam agung pangakuan urang sareng satia ka anjeunna anu nunjuk anjeunna, sapertos Musa ogé satia di sadaya bumi Allah.

agen, Énsiklopédi Agama Yahudi, RJZ Werblowski, G Wigoder, 1986, kc. 15.

Agén (basa Ibrani. Shaliach); Titik utama hukum agénsi Yahudi dikedalkeun dina diktum, "agén hiji jalma dianggap salaku jalma éta sorangan" (Ned. 72B; Kidd, 41b) Kusabab kitu, sagala kalakuan anu dilakukeun ku agén anu ditunjuk kuduna dianggap salaku komitmen ku kepala sekolah, anu ku sabab éta tanggung jawab lengkep pikeun éta. 

Kumaha upami Yohanes 14: 9 sareng bagian sanés dina Yohanes?

Konci pikeun paham kana kontéks Yohanes 14; 9-10 nyaéta Yohanes 14; 20 dimana Isa nyarios, "dina dinten éta anjeun bakal terang yén kuring aya dina Rama kuring, sareng anjeun ka Kami, sareng Kami ka anjeun."

Yohanes 14; 9-10, 20, "Saha anu ningali kuring parantos ningali Rama"

9 Saur Yesus ka anjeunna, "Naha kuring parantos lami sareng anjeun, sareng anjeun masih henteu terang kuring, Pilipus? Saha anu parantos ningali kuring parantos ningali Rama. Kumaha anjeun tiasa nyarios, 'Tampilkeun kami Rama'? 10 Naha anjeun henteu percanten yén kuring aya di Rama sareng Rama aya di diri kuring ... 20 Dina dinten éta anjeun bakal terang yén kuring aya dina Rama kuring, sareng anjeun ngahiji sareng kuring, sareng kuring aya di anjeun. 

Pikeun aya di Rama henteu sacara harfiah hartosna janten Rama. Yesus bakal aya di urang sareng urang bakal aya dina Yesus, éta henteu sacara harfiah ngajantenkeun urang Yesus.

~

Janten, éta jelas henteu sacara harfiah nalika Yesus nyarios, "Saha anu ningali kuring parantos ningali Rama."

Naha Yesus henteu Identipikasi dirina salaku Gusti Allah ku nyarios "Kuring" (ego eimi)

Yesus mangrupikeun Firman (Logos) ngajantenkeun daging - Naha éta henteu ngabuktikeun yén anjeunna hiji sareng sami sareng Gusti?

Janten naon pamahaman anu leres ngeunaan Gusti sareng Yesus?

Patarosan hese pikeun Modalists

  1. Kumaha Yesus sareng Rama dua saksi? (Yohanes 8: 16-18)
  2. Naha Yesus diajar kataatan. Naha Gusti kedah diajar nurut? (Ibr 5: 8)
  3. Upami Yesus nyalira Rama, naha teu aya gunana pikeun nyarios "Kuring parantos ngajaga paréntah Rama sareng tetep kaasih-Na." (Yohanes 15:10)
  4. Naha Gusti angkat janten hamba? (Rasul 3:26)
  5. Naha Gusti kedah masrahkeun dirina ka dirina sapertos nyarios yén anjeunna "terus masrahkeun dirina ka anjeunna anu nangtoskeun sacara adil"? (1 Petrus 2:23)
  6. Naha Gusti kacida ngagungkeun Kristus sareng masihan anjeunna nami anu saluhureun unggal nami kusabab anjeunna taat ka dirina? (Pil 2: 8-9)
  7. Naha asup akal pikeun nyebatkeun yén Gusti ngaluhurkeun dirina? (Pil 2: 9, Epe 1: 17-21)
  8. Pendeta luhur damel atas nami Gusti Allah anu aya hubunganana sareng lalaki, janten kumaha Allah nunjuk dirina salaku imam besar? (Ibr 5: 8-10)
  9. Upami Isa parantos nyaéta Gusti sareng sagala rupa ditundukkeun ka Gusti, naha aya hartos pikeun nyebatkeun "Gusti parantos masrahkeun sagala perkara ka handapeun suku-Na"? (1 Kor 15: 24-27)
  10. Upami Kristus mangrupikeun Gusti Allah, kumaha tiasa nyarios yén Al Masih parantos lebet "ka sawarga nyalira, ayeuna bakal muncul di payuneun Gusti atas nami urang"? (Ibr 9:24) Naha Gusti angkat ka langit pikeun némbongan di payuneun Gusti?
  11. Naha Yesus nyarios sababaraha kali anjeunna badé ka Bapa upami anjeunna Rama? (Yohanes 14:12, Yohanes 14:28, Yohanes 16:17, Yohanes 16:28)
  12. Kumaha carana Gusti tiasa kagoda dina sagala cara urang sareng ogé simpati kana kalemahan urang? (He 4:15)
  13. Yesus diajarkeun ku Gusti Allah. Naha Gusti peryogi diajar nanaon? (Yohanes 8:28)
  14. Upami Yesus, nyaeta Gusti, anjeunna bakal ngagaduhan Roh Suci dina dirina. Janten tibatan turun ti surga sareng cicing sareng anjeunna, moal langkung éta némbongan ti anjeunna? (Lukas 3:22)
  15. Upami Yesus nyalira Allah, naha malaikat diperyogikeun pikeun nguatkeun anjeunna? (Lukas 22: 42-43)
  16.  Gusti henteu kedah nguasan dirina. Kunaon Yesus kedah diturih ku Allah ku Roh Suci? (Lukas 4:18, Rasul 4: 26-27, Rasul 10:38)  
  17. Naha Yesus henteu gaduh kamuliaan dina dirina nyalira upami anjeunna Gusti? (Yohanes 8:54)
  18. Upami Yesus nyalira Rama, naon rasana nyarios yén Rama mikanyaah ka Yesus sabab anjeunna nyerahkeun hirupna? (Yohanes 10:17) 
  19. Yesus nyarios yén Rama langkung ageung ti sadayana. Naha henteu ngan ukur nyebatkeun yén anjeunna langkung hébat tibatan sadayana? (Yohanes 10:29, Yohanes 14:28)
  20. Naha Yesus nyebatkeun Rama salaku hiji-hijina Allah sajati sareng salaku dirina nyalira salaku anu parantos anjeunna utus? (Yohanes 17: 1-3)
  21. Naha Yesus nyebut Gusti salaku Allahna sareng Bapana upami anjeunna nyalira Rama? (Yohanes 20:17)
  22. Naha Rama ditujukeun ka hiji Tuhan sareng sumber pikeun sagala hal sedengkeun Yesus disebut salaku hiji Gusti (salaku bédana antara anjeunna sareng Gusti) dina 1 Kor 8: 5-6?
  23. Pétrus nyarios yén Gusti Allah ngajantenkeun Yesus janten Gusti sareng Kristus. Naha ieu raos upami Isa téh Gusti anu mimiti? (Rasul 2:36)
  24. Upami Yesus mangrupikeun Gusti, naha henteu nyarios yén Yesus masihan dirina saluyu sareng kahoyongna nyalira, tibatan kahoyong Gusti sareng Rama urang (Gal 1: 3-4)
  25. Béda sareng Gusti, Yesus disebat salaku jalma anu mangrupikeun perantara antara Gusti sareng manusa dina 1 Tim 2: 5-6. Kumaha carana Gusti tiasa janten perantara sareng Gusti anu dimédiasi na? 
  26. Naha Paulus nyarios "mugia berkah Gusti sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus" tibatan "diberkati Gusti sareng Rama Yesus Kristus"? (2 Kor 1: 3)

Ti Tunggal janten Unitarian Alkitab

Seueur jalma anu percaya kana kaésa anu katukang parantos sadar yén doktrinna henteu saluyu sareng kasaksian anu saimbang tina tulisan suci. Aranjeunna sadar yén doktrin tétéla didukung ku sakedik ayat samar nalika diinterpretasi ku cara anu khusus. Nanging pamahaman unitarian dirojong dimana-mana dina Perjanjian Anyar sareng ku rujukan anu paling jelas. Titik tancep utama di antara anu iman ka hiji nyaéta ngajaga déwa Al Masih. Tapi dina pamariksaan caket henteu dimana Perjanjian Anyar nunjukkeun yén urang kedah percanten yén Isa téh Gusti sareng Rama anu hiji. Sabalikna urang ningali anjeunna salaku Mesias manusa anu ku Allah dijantenkeun Gusti sareng Kristus.

Sumber daya tambahan ngabantah doktrin kaésaan (modalismeu)

Réformasi abad 21 gaduh halaman wéb anu diarahkeun khusus pikeun jalma anu latar tukang ngahiji dina hiji persatuan. Situs ieu dilakukeun ku jalma-jalma anu ogé asalna ti tukang ngahiji. 

Réformasi Abad ka-21

Artikel

www.21stcr.org/subjects/oneness-pentecostalism/oneness-pentecostalism-articles/

pidio

www.21stcr.org/subjects/oneness-pentecostalism/oneness-pentecostalism-videos/

audio

www.21stcr.org/subjects/oneness-pentecostalism/oneness-pentecostalism-audio/

buku

www.21stcr.org/subjects/oneness-pentecostalism/oneness-pentecostalism-books/