Asih, Kaleresan sareng Sumanget
Asih, Kaleresan sareng Sumanget

Asih, Kaleresan sareng Sumanget

Asih, Kaleresan sareng Sumanget

Urang bakal dimotivasi ku cinta, dipandu ku bebeneran, sareng didukung ku Roh Suci dina jalan pribadi urang, komunitas urang Kristen, sareng pelayanan ka dunya.

Nuju bogoh

Cinta ka Gusti anu parantos dipasihkeun ka umat manusa ku jalan Al Masih-Na nyaéta dasar pikeun sagala kalakuan urang. Demi cinta, Gusti ngahirupkeun Yesus janten kasalametan dunya.[1] Sareng ngagaduhan manah Rama, Yesus ngorbankeun kahirupan nyalira pikeun cinta.[2] Ngalangkungan cinta ieu urang ayeuna aya pangampunan dosa,[3] sareng kahirupan anyar dina Roh,[4] salaku putra-putra Gusti.[5] Sareng cinta ieu anu masihan urang ngarep-ngarep hébat pikeun nyandak bagian dina hirup kumbuh,[6] kalayan janji yén urang tiasa lebet kana karajaan Allah kami.[7] Saéstuna pelayanan kami mangrupikeun rahmat anu maha agung sareng welas asihna Gusti anu dipasihkeun ka urang ku Kristus Yesus;[8] nyaéta, Injil.[9]

Gusti cinta.[10] Maka kasatiaan urang ka anjeunna gumantung kana komitmen urang pikeun cinta.[11] Sakabeh Hukum Allah dilaksanakeun dina kautamaan utama ieu.[12] Leres pisan, nalika ditaroskeun ngeunaan paréntah anu pang hébatna, Yesus nyarios, "Anu paling penting nyaéta, 'Dengekeun, O Israel: Gusti Allah urang, Gusti mangrupikeun hiji. Sareng anjeun bakal bogoh PANGERAN Allah anjeun ku sadayana haté sareng jiwa anjeun sareng pikiran anjeun sareng sadaya kakuatan. ' Anu kadua nyaéta ieu: 'Anjeun kedah bogoh tatangga sapertos diri. ' Teu aya paréntah sanés anu langkung hébat ti ieu. "[13] Ningali cinta éta mangrupikeun tujuan sadaya umat Gusti, éta mangrupikeun tujuan utama garéja ieu.[14] Cinta nebus, ngiket sareng ngawangun.[15] Cinta ngasuh sagala hal, ngarepkeun sagala hal jeung percaya kana sagala hal.[16] Cinta anu sampurna ka Gusti Allah ngancurkeun sagala kasieun anu nyayogikeun katenangan anu ngalangkungan pamahaman.[17] Leres, sadaya hal kedah dilakukeun pikeun cinta sareng cinta.[18] Mugia cinta ka Gusti disampurnakeun di urang sakumaha anu leres-leres janten pengikut Kristus![19]

Dina Kaleresan

Cinta disampurnakeun dina bebeneran, sabab kaasih Gusti henteu leupas tina kabeneran sareng kaadilan na. Kusabab éta ku iman kana bebeneran anu ku urang dibenerkeun sareng nampi rahmat sareng kasalametan Anu Maha Suci.[20] Pelayanan cinta Gusti kedah dilakonan saluyu sareng pamahaman Firman-Na. Firman Allah mangrupikeun dasar pikeun palayanan nalika urang nampi jangji dina kaayaan na dina kondisina. Jangji sareng wahyu Ilahi dipasihkeun ku Abraham, Ishak sareng Yakub, ngalangkungan Musa sareng Hukum, sareng ngalangkungan para Nabi. Kitab Suci anu sanés nyatakeun hubungan Allah sareng umat-Na nunjukkeun pangandika-Na ku seueur tanda sareng kasaksian. Luyu sareng kecap anu diucapkeun ngalangkungan Hukum sareng Nabi, urang nyakséni rencana sareng tujuan Gusti pikeun dunya.[21] Saéstuna, panebusan Gusti pikeun umat manusa dipuseurkeun kana Al Masih-Na, sabab rahmat sareng bebeneran na diwujudkeun di Yesus. Janten, pelayanan cinta rasul urang bakal saluyu sareng kecap anu leres.[22] Dina kayakinan kami yakin yén Injil mangrupikeun pangandika ti Gusti, sareng sanés ciptaan saha waé.[23]

Badan garéja kedah disucikeun dina bebeneran.[24] Dina sagala upaya urang, urang kedah ngalaksanakeun kabeneran Alkitab. Nyembah urang ka Gusti, iman ka Gusti Yesus, fungsi awak garéja - sagala rupa kedah dipandu ku bebeneran Firman Allah.[25] Tulisan mangrupikeun kawenangan anu pangpentingna dina sagala hal iman anu terang anu nungtun urang. Urang kedah dipimpin sanés ku tradisi tapi langkung ku Firman Allah dina sumanget bebeneran.[26]

Urang kedah narékahan pikeun ngajaga ajaran anu hadé tibatan ajaran humanistik anu cocog sareng karep individu.[27] Urang kedah nolak dibawa ku unggal angin doktrin ku licik manusa atanapi ajaran licik sareng skema nipu.[28] Kami henteu kedah nampi ajaran doktrin naon waé anu ngarusak tujuan cinta anu asalna tina haté anu murni, nurani anu saé sareng iman anu tulus[29] Urang kedah henteu nyimpang tina hal-hal ieu ku jalan-jalan jauh kana diskusi anu teu sopan ngeunaan hukum.[30]  Hukum ieu ditetepkeun sanés pikeun jalma anu adil tapi pikeun jalma anu henteu patuh sareng henteu patuh, pikeun jalma-jalma anu teu taqwa sareng jalma dosa, pikeun jalma anu henteu suci sareng najis, pikeun anu teu sopan - naon waé anu bertentangan sareng doktrin anu saé.[31] Urang kedah nyingkahan ajaran anu kosong sareng teu sopan anu kontradiktif sareng anu salah disebat ilmu.[32] Anu ngaku doktrin lalaki parantos ngaganggu iman.[33] Pertimbangkeun saksian Injil anu nyarioskeun Firman Allah - perhatoskeun hasil tina cara hirupna sareng tiru kaimanan aranjeunna.[34]

Dina Roh

Sedengkeun kaleresan Firman Allah mangrupikeun tuangeun padet urang, Roh Allah mangrupikeun inuman urang.[35] Salaku hasil tina kaasihna anu jelas dina Yesus Kristus, urang ayeuna nampi Roh Suci.[36] Yesus nampi ti Bapa janji pikeun ngabaptis dina Roh Suci sabab anjeunna ayeuna diangkat ka panangan katuhu Allah.[37] Janji Roh bakal kawujud dina pelayanan Injil urang.[38] Allah sumanget, sareng jalma-jalma anu nyembah ka Anjeunna kedah nyembah dina roh sareng bebeneran.[39] Dina Al Masih, urang kedah dieusi ku Gusti anu nampi Napas Suci-Na.[40] Ku Roh anu disimpen dina diri urang, urang janten tempat suci Allah anu hirup.[41] Leres, sumanget na anu netepkeun netepkeun urang salaku putra-putra Gusti.[42] Kahirupan Roh anu anyar nyucikeun urang sareng maksa urang dina sagala kaadilan.[43] Ngalangkungan Al Masih, Gusti tuang ka urang cai hirup Roh, ngeusian haté urang ku cinta, masihan kami katengtreman luar biasa ku kabagjaan anu teu tiasa ucapkeun.[44] Roh mangrupikeun pelengkap urang anu nyayogikeun kaakraban sareng Gusti anu nyaksian dina diri urang kana kanyataan kasalametan urang.[45] Sadaya anu dipimpin ku Ruh Allah mangrupikeun putra-putra Gusti pikeun urang terang Gusti sareng ngalaksanakeun kersa na ngalangkungan Roh.[46]

Ngalayanan Injil sapinuhna ngalibatkeun operasi dina Roh dina kaayaan diurapi. Kami henteu kedah dilayanan dina kode tulisan anu lami, tapi dina kahirupan anyar Roh.[47] Atanapi urang moal ngajarkeun kecap-kecap anu hikmah tina hikmah tanpa Roh, supados salib Kristus bakal dikirangan.[48] Sabalikna, upami diperyogikeun, urang kedah ngantosan sareng ngantosan dipasihan kakuatan ti Anu Maha Suci.[49] Roh Suci bakal janten kakuatan pendorong urang - ngarobih, ngahalangan, sareng nguatkeun urang numutkeun kahoyong Gusti.[50] Pelayanan penyembuhan ajaib ti muatan roh jahat dilakukeun ku kakuatan Roh.[51] Urang kedah ngudag kado spiritual, tapi khususna supados urang ramalan.[52] Ramalan asalna sanés tina kahoyong lalaki, tapi nalika jalma nyarios ti Gusti Allah salaku Roh Suci nyayogikeun unction ketuhanan sareng ngabawa anjeunna.[53] Tanda sareng kaajaiban dijantenkeun nyata ku kakuatan Roh.[54] Kawani sareng inspirasi urang kedah dihirupkeun ku napas ieu Gusti.[55] Urang kedah nunjukkeun ketuhanan anu masihan ketuhanan pikeun bebeneran Gusti ku kakuatan-Na.[56] Kami henteu kedah janten agama garing, tapi iman anu hirup - nyandak Roh ti Allah anu datang ngaliwatan Kristus.[57]

[1] Yohanes 3: 16, Roma 5: 8, 1Yohanes 4: 9-10

[2] 2 Korinta 5:14, Yohanes 15:17, Epesus 5: 2

[3] Lukas 24: 46-47, Rasul 2:38, Rasul 10:43, Rasul 13:38, Rasul 26:18, Epesus 1: 7, Ibrani 2:17, 1Pet. 2:24, 1Peter 3:18, 1Yohanes 4: 10, Wahyu 1: 5

[4] Rum 5: 5, Galatia 3:14, 4: 6, Epesus 1:13

[5] Lukas 6:35, 20: 34-36, Rum 8: 14-16, 23, Galatia 3:26, Galatia 4: 4-7, 1Yohanes 3: 1

[6] Lukas 1:78, Yohanes 3: 16, Roma 6:23, 1Yohanes 4: 9 Yudas 1:21

[7] Lukas 4:43, Lukas 12: 31-33, Markus 12: 32-34, Roma 8: 16-17, Epesus 2: 4, 2 Korinta 4: 1, Yudas 1:21 Yakobus 2: 5

[8] Rum 3:24, Rum 5:15, 1 Korinta 2: 9, Epesus 1: 6-7, Epesus 2: 5, 8, Ibrani 4:16

[9] Markus 1: 14-15, Markus 16:15, Rasul 20:24, Roma 1:16, 1 Korinta 9:23, Wahyu 14:16

[10] 1Yohanes 4: 7-8, Jabur 100: 5, 103: 8,

[11] Yohanes 15: 9-10, 1Yohanes 3: 10-11, 1Yohanes 4: 7-8, 16, 19-21

[12] Ulangan 6: 5, Lukas 10:27, Galatia 5: 13-14, Yakobus 2: 8

[13] Tandaan 12: 29-31

[14] Yohanes 15: 9-10, Rum 13: 8-10, Galatia 5: 6, Epesus 1: 4 

[15] 1Corinthians 8:1, Col.3:14

[16] 1 Korinta 13: 7

[17] Rum 5: 1, Rum 14:17, Pilipi 4: 7, 1Yohanes 4:18,

[18] 1 Korinta 13: 1-3, 13, 1 Korinta 16:14

[19] Yohanes 13: 34-35, Yohanes 14: 21-24, Yohanes 15: 9-13, Yohanes 17: 20-26, Epesus 3:19, Epesus 4: 15-16, 1Yohanes 3:23

[20] Epesus 1:13, Kolosa 1: 5, 2Yohanes 1: 3

[21] Epesus 3: 4-12

[22] Yohanes 14: 6, Kolosa.1: 5, Epesus 1:13, Epesus 4:21

[23] Galata 1: 11-12

[24] John 17: 17-9

[25] 2 Korinta 13: 5-8

[26] 2 Korinta 4: 2

[27] 2 Timoteus 4: 2-4

[28] Epesus 4: 14

[29] 1Tim 1: 3-5, 1Timothy 6: 3, 1Timothy 6: 12-14, Titus 2: 1-10

[30] 1 Timoteus 1: 6-7, 1 Timoteus 4: 1-5, Kolosa 2: 12-23, Ibrani 13: 9

[31] 1Timothy 1:8-10, 1Timothy 6:3-5

[32] 1Timothy 6:20, 1Corinthians 1:18-30

[33] 1 Timoteus 6:21

[34] Ibrani 13: 9, 2Tesalonika 2:15, 1 Korinta 11: 1-2, Epesus 5: 1-21

[35] Yohanes 4: 10-14, 1 Korinta 12:13, Epesus 5:18

[36] Rasul 2: 32-33, Rum 5: 5

[37] Rasul 2: 32-33, Yohanes 1: 32-34, Yohanes 7:39, Markus 1: 8, Lukas 3: 16, Lukas 24:49, Kis 1: 4-5, Kis. 2:38, Rum 8:34

[38] Lukas 24:49, Rasul 1: 4-6 Rasul 2: 38-39, Rasul 8: 14-17

[39] John 4: 23-24

[40] Yohanes 6:63, Rasul 2: 32-33, Rasul 8: 14-17, Galatia 3:14, 1Yohanes 4:13

[41] 1 Korinta 3:16, 6:19, Epesus 2:22

[42] Yohanes 3: 3-8, Rum 8: 15-16, Galatia 4: 6, Epesus 4: 30

[43] Yohanes 6:63, Rasul 15: 8-9, Rum 8: 10-14, 1 Korinta 6:11, 2 Tesalonika 2:13, Galatia 5: 5, Titus 3: 5

[44] Rum 5: 5, Rom 8: 6, Rum 14:17, Roma 15:13, Galatia 5: 22-23

[45] Rasul 5: 30-32, 2 Korinta 1:22, 5: 4-5, Galatia 5: 5, Epesus 1: 13-14, Epesus 2:18

[46] a: Roma 8:14 - b: Lukas 3: 21-22 Lukas 4: 18-19, Rasul 10: 37-38, Lukas 3: 16, Rasul 2: 1-4, 17-18, 38-39, John 3: 3-8, Yohanes 6:63

[47] Kisah 7:51, Rum 7: 6, 2 Korinta 3: 3-6, Galatia 3: 2-3, Galatia 5:22

[48] 1 Korinta 1:17, 1 Korinta 2: 1-5, 1 Tesalonika 1: 5-6, 1Tesalonika 5:19

[49] Lukas 11:13, Lukas 24: 47-49, Yohanes 14: 12-13, Rasul 2: 4-5, Rasul 4: 29-31, Yudas 1: 19-20

[50] Rum 8: 26-27, 2 Korinta 3: 17-18, Epesus 3:16

[51] Rasul 4: 29-31, Rasul 10: 37-39

[52] 1 Korinta 14: 1-6

[53] 2Pet. 1:21, Wahyu 1:10

[54] Rasul 4: 29-31, Roma 15:19, Galatia 3: 5, Ibrani 2: 4

[55] Rasul 4: 29-31, Rum 12:11, Lukas 12: 11-12, Mateus 10:19

[56] Acts 4:29-31, 1Corinthians 2:1-5, 1Thessalonians 1:5-6

[57] 1Corinthians 10:1-4, Acts 2:1-39