Buku disarankeun
Buku disarankeun

Buku disarankeun

Alkitab sareng Tarjamah Perjanjian Anyar

ESV Besar Print Personal Size Bible (TruTone, Leuweung / Tan, Desain Jalur)

https://amzn.to/3e7iJqR

nu ESV Badag Print Pribadi Ukuran Injil nampilkeun téks Alkitab 12-titik anu tiasa dibaca kalayan ukuran potong portabel ― didamel tina bahan anu kualitas sareng téks anu cocog sareng garis anu ngirangan acara ti halaman ka halaman, anu dimaksud pikeun nyayogikeun pangalaman maca anu bersih.

Fitur:

  • Pananda pita
  • Ngariung seuseukeut
  • 12-titik tipe Milo Serif OT

Perjanjian Anyar Komprehensif

https://amzn.to/2Rcl1vE

Dijieun khusus pikeun diajar Alkitab. Salah sahiji ciri koncina nyaéta catetan catetan anu disayogikeun dina handapeun unggal halaman dina référénsi tina téks téks Yunani anu umum diklasifikasikeun dina dua kelompok: Grup "Alexandrian" ngagambarkeun naskah anu pangkolotna anu masih hirup. Grup "Bizantium" ngagambarkeun mayoritas naskah. Éta ogé nunjukkeun varian minor ogé. Ogé di handapeun unggal halaman aya alat tékstual paralel anu nampilkeun pilihan tékstual tina 20 vérsi Alkitab pikeun tiap ayat dina Perjanjian Anyar. Sanaos ditarjamahkeun tina sudut pandang trinitary, tarjamahan ieu nganggo Téks Kritikal (NA-27) salaku téks sumber 100% waktos sareng ogé tiasa dibaca pisan. 

Septuaginta Inggris Lexham: Tarjamahan Anyar

https://amzn.to/3u6F0um

he Lexham Inggris Septuaginta (LES) mangrupikeun tarjamahan anyar Septuagint, versi Yunani tulisan Old Testament anu dianggo nalika jaman Perjanjian Anyar sareng di garéja awal. Éndah jinis dina format kolom anu nyaman, LES nyayogikeun édisi bahasa Inggris anu literal, kabaca, sareng transparan tina Septuagint pikeun pamiarsa modéren. Ngajaga bentuk akrab tina nami pribadi sareng tempat, LES masihan pamiarsa kamampuan pikeun maca éta dibarengan ku Alkitab Inggris anu dipikaresep. Ditarjamahkeun langsung tina édisi Swéto dina Septuagint, LES ngajaga makna téks aslina, ngajantenkeun Septuagint tiasa diaksés ku pamiarsa ayeuna.

Kitab Suci Suci: Tina Téks Wétan Kuna: Tarjamahan George M. Lamsa Tina Aramaik Peshitta

https://amzn.to/3xEAZzE

Kalayan buku ieu, sarjana Perjanjian Anyar anu pangpentingna masihan kontribusi sinyal pikeun literatur ngeunaan jaman rasul munggaran. Mangsa ieu, nalika émutan Yesus seger tapi teu aya literatur tulisan ngeunaan anjeunna aya, masihan dirina ogé perawatan deskriptif Dr Cadbury padamelan. Tujuan tina halaman-halaman ieu, saur anjeunna, nyaéta pikeun teu mastikeun akurasi buku Rasul sabab kanyataan adegan sareng adat istiadat sareng méntalitas anu ngagambarkeun…. Urang tiasa leumpang dimana Rasul Paulus leumpang, ningali naon anu anjeunna tingali, sareng janten beuki betah di dunya na. Lima bab ngeunaan masing-masing tina lima untaian budaya anu teras aya: Romawi, Yunani, Yahudi, Kristen, sareng kosmopolitan. Anu kagenep usaha pikeun ngarekonstruksikeun sajarah pangheulana tina buku Rasul.

The One God, the Father, One Man Mesias Tarjamahan: Perjanjian Anyar kalayan Koméntar

https://amzn.to/3nzMUK9

Kaseueuran jalma anu garéja henteu sadar yén naon anu ditampi di garéja salaku 'Alkitab' parantos disaring ku aranjeunna ku lensa pamikiran filosofis Yunani. Tradisi ieu mangaruhan pisan kana ajaran Kristen ayeuna, nyamarkeunna aspék sentral tina kapercayaan asli Yesus sareng Rosul. Déwan paska-alkitabiah ngalakukeun seueur ngajilbabkeun 'iman anu sakali ditepikeun.' Anu naroskeun anu jujur ​​pikeun bebeneran Kitab Suci anu nyalametkeun bakal mendakan tarjamahan ieu tina muka-Perjanjian Anyar. Kaseueuran tarjamahan condong 'maca kana' ideu téks Alkitab anu pernah dihaja ku panulis Perjanjian Anyar.

Perjanjian Anyar Tyndale

https://amzn.to/3gRunrl

Tarjamahan ieu Perjanjian Anyar kana basa Inggris tina basa Yunani aslina dicitak di Jerman dina 1534 sareng diselundupkeun deui ka Inggris. Maka éta luput tina nasib versi Tyndale anu sateuacanna, anu parantos dicekel sareng diduruk sacara umum ku aparat. Édisi 1534 ngambek ka pendiri ulama ku masihan aksés laity ka firman Allah, dina nyitak dina basa Inggris pikeun kahiji kalina. Tyndale, anu parantos diasingkeun kusabab alesan politik, diburu sareng teras diduruk dina patok kusabab pitenah. Pikeun dalapan puluh taun ka hareup ― taun-taun Shakespeare diantarana ― Tarjamah masterly Tyndale janten dasar sadaya Alkitab Inggris. Sareng nalika King James Bible anu sah diterbitkeun dina 1611, seueur bagian anu paling saé na teu dirobih, sanaos henteu dikenal, tina karya Tyndale.

Canon /

Kritik tékstual

Pembentukan Canon Injil Alkitab

https://amzn.to/3ny2FBi

Lee McDonald parantos nyerat akun anu lumayan sareng tiasa diaksés tina pembentukan Injil Christian, jelas-jelas ngabuktoskeun buktina utama, ngalaksanakeun masalah-masalah utama, sareng ngahontal kasimpulan anu pujukan. Ngubaran nyalira kanon tina Perjanjian Old sareng Anyar, anjeunna nyayogikeun tarjamahan pikeun kaseueuran sumber primér kuno, kasimpulan perdebatan ilmiah, sareng pedoman anu berguna pikeun literatur ilmiah anu jembar ngeunaan hal éta. Buku ieu bakal mendakan pamiarsa anu ngaapresiasi diantara murid, pastor, sareng naroskeun jalma awam.

Injil Kaopat dina Kritik sareng Interprétasi Anyar, Édisi 4

https://amzn.to/3wECHkk

Wilbert Howard mangrupikeun ekspositor anu kacatet dina Injil Kaopat, sareng dina buku ieu anjeunna ngabuktikeun pituduh anu pasti pikeun murid sareng pamiarsa umum ngalangkungan mazes kritik sajarah sareng internal sabab ieu mangaruhan interpretasi Injil ieu. CK Barrett nambihkeun bagian-bagianna nyalira pikeun nyandak akun anu leres ngeunaan padamelan di handap ieu, ngalangkungan 1961, ngeunaan masalah Injil Kaopat.

Téks Perjanjian Anyar: Pangiriman, Korupsi, sareng Pamulihan (Edisi ka-4) 

https://amzn.to/3e61mXj

Édisi anu édisi lengkep ieu karya klasik Bruce M. Metzger mangrupikeun manual anu paling énggal pikeun kritik tekstual tina Perjanjian Anyar. Téks Perjanjian Anyar. Révisi ieu nyandak diskusi ngeunaan hal-hal penting sapertos naskah Yunani mimiti sareng metode kritik tekstual dugi ka ayeuna, ngahijikeun papanggihan panilitian sareng pendekatan kana awak téks (sabalikna tina révisi samemehna, anu nyusun bahan sareng catetan anyar kana lampiran) ). Téks standar pikeun kursus-kursus dina studi alkitabiah sareng sajarah agama Kristen ti saprak terbitan munggaran di 1964.

* Bart Ehrman ngan kedah dipertimbangkeun pikeun karya awalna dina kritik tékstual - sanés karyana anu langkung énggal (leuwih 20 taun) ngeunaan interpretasi Alkitab.

Korupsi Ortodok Tulisan Suci: Pangaruh Kontroversi Christologis Awal kana Téks Perjanjian Anyar

https://amzn.to/3nDaZA2

Pemenang henteu ngan ukur nyerat sajarah: tapi ogé nyababkeun téks-téksna. Ieu ngajajah hubungan anu caket antara sajarah sosial Kristen awal sareng tradisi tekstual Perjanjian Anyar anu muncul, nalungtik kumaha perjuangan mimiti antara "bid'ah" Kristen sareng "orthodoxy" mangaruhan pangiriman dokumén anu ngalangkungan seueur debat. 

* Bart Ehrman ngan kedah dipertimbangkeun pikeun karya awalna dina kritik tékstual - sanés karyana anu langkung énggal (leuwih 20 taun) ngeunaan interpretasi Alkitab.

Kasus Ngalawan Q: Studi dina Markan Prioritas sareng Masalah Sinoptik

https://amzn.to/331iuHm /

http://www.markgoodacre.org/Q/

Salami langkung ti hiji abad beasiswa Injil parantos nampi dokumén hipotetis anu disebut Q salaku salah sahiji sumber utama Injil Synoptic. Dina jaman-jaman ayeuna, bahkan parantos dirobih tina sumber paribasa ka Injil dina hakna nyalira. Tapi, saur Mark Goodacre dina The Case Against Q, mayoritas ditampa Q moal tiasa dianggo salaku argumen pikeun ayana. Ti jaman ka jaman sora-sora sumbang nyatakeun ngalawan panarimaan Q sapertos Injil. Sarjana parantos nunjukkeun, salaku conto, yén kawawuhan Lukas ngeunaan Mateus sareng Markus bakal tiasa masihan saurang pikeun Q. Tapi, sora sapertos kitu sering teu dianggap kusabab kurangna perlakuan anu jelas, saimbang, sareng ilmiah pikeun kasus ngalawan Q. Janten, dina The Case Against Q Goodacre nawiskeun kritik anu ati-ati sareng rinci ngeunaan hipotesa Q, nalungtik argumen anu paling penting pikeun pendukung Q.

Masalah sinoptik: jalan ngaliwatan labirin

https://archive.org/details/synopticproblemw00good/mode/2uphttps://amzn.to/331iuHm /

https://amzn.to/3nMaEuL

Kamungkinan enigma sastra pangageungna dina sajarah, Masalah Sinoptik parantos narik minat para sarjana. Nanging Masalah Synoptic tetep teu tiasa diaksés ku murid, teu lami deui kusut dina kerumitan anu jelas. Tapi ayeuna Mark Goodacre nawiskeun jalan ngalangkungan labirin, sareng janji munculna dina tungtungna, ngajelaskeun dina gaya anu hirup sareng nyegerkeun naon anu dikaitkeun dina Studi Masalah Synoptic, naha éta penting sareng kumaha cara ngungkulanana. Ieu mangrupikeun panduan anu tiasa dibaca, saimbang sareng mutakhir, idéal pikeun mahasiswa sarjana sareng pamaca umum.

Sejarah Garéja Awal 

Yesus Diémut: Kekristenan dina Nyiptakeun, Jilid 1

https://amzn.to/3BJKMVE

James Dunn dianggap di sakuliah dunya salaku salah sahiji sarjana Alkitabiah foremost kiwari. Sanggeus nulis studi groundbreaking tina Perjanjian Anyar jeung karya baku dina teologi Paul urang, Dunn di dieu ngahurungkeun pen na kana kebangkitan Kristen sorangan. Yesus Émut nyaéta cicilan munggaran dina naon anu bakal janten sajarah tilu jilid monumental dina 120 taun mimiti iman.

Fokus ka Yesus, jilid kahiji ieu ngagaduhan sababaraha fitur anu béda. Ieu garners palajaran bisa diajar tina "quest pikeun Yesus sajarah" na meets tantangan hermeneutical ka assessment sajarah jeung teologis tradisi Yesus. Éta nyayogikeun sudut pandang anu énggal ngeunaan dampak anu dilakukeun ku Yesus sareng kana tradisi ngeunaan Yesus salaku tradisi lisan - ku kituna judulna "Yesus Émut." Sareng nawiskeun analisa énggal ngeunaan detil tradisi éta, nekenkeun ciri-cirina (tinimbang anu béda). Catet ogé nyaéta perlakuan Dunn ngeunaan patarosan sumber (khususna Q sareng Injil non-kanonis) sareng Yesus urang Yahudi dina kontéks Galiléa na.

Dina analisis detil ngeunaan tradisi Baptis, motif karajaan, panggero jeung karakter discipleship, naon audiences Yesus mikir ngeunaan manéhna, naon manéhna mikir sorangan, naha manéhna disalib, jeung kumaha jeung kunaon kapercayaan di jadian Yesus mimiti. , Dunn engages wholeheartedly dina debat kontemporer, nyadiakeun loba wawasan penting jeung maturan akun tuntas ngayakinkeun kumaha Yesus ieu inget ti mimiti, jeung naha.

Dimimitian ti Yérusalém: Kekristenan dina Nyieun, Jilid 2

https://amzn.to/3nV1lJp

Jilid kadua dina Magisterial Kristen dina Nyieun trilogy, Dimimitian ti Yerusalem nyertakeun formasi awal iman Kristen ti 30 nepi ka 70 CE. Saatos outlining quest pikeun garéja sajarah (sajajar jeung quest pikeun Yesus sajarah) jeung reviewing sumber, James Dunn nuturkeun kursus gerakan stemming ti Yesus "mimiti ti Yerusalem". 

Dunn dibuka ku analisis nutup naon bisa disebutkeun ngeunaan komunitas Yerusalem pangheubeulna, Hellenists, misi Peter, sarta mecenghulna Paul. Lajeng anjeunna museurkeun solely on Paul - kronologi hirup jeung misi na, pamahaman panggero-Na salaku rasul, sarta karakter gereja nu anjeunna diadegkeun. Bagian katilu ngambah poé ahir jeung warisan sastra tilu inohong utama Kristen generasi kahiji: Paul, Peter, jeung Yakobus, lanceukna Yesus. Tiap bagian ngawengku interaksi lengkep jeung kabeungharan vast literatur sekundér dina loba subjék katutupan.

Sanes Yahudi atanapi Yunani: Idéntitas anu Disambat: Kekristenan dina Nyieun, Jilid 3

https://amzn.to/2YiBaDS

Angsuran katilu sareng terakhir tina sajarah magisterial James Dunn ngeunaan asal-usul Kristen dugi ka 190 CE, Sanes Yahudi atanapi Yunani: A Identity Contested nyertakeun periode sanggeus karuksakan Yerusalem dina 70 CE ngaliwatan abad kadua, nalika gerakan Yesus masih-anyar firmed up spidol identitas has sarta struktur nu eta bakal ngadegkeun daya tarik na tumuwuh dina dasawarsa jeung abad ka handap.
 
Dunn nalungtik sacara jero faktor-faktor utama anu ngawangun Kristen generasi kahiji sareng saluareun, ngajalajah pamisahan jalan antara Kristen sareng Yahudi, Hellenisasi Kristen, sareng réspon kana Gnostisisme. Anjeunna nambang sadaya sumber abad kahiji sareng kadua, kalebet Injil Perjanjian Anyar, apokrifa Perjanjian Anyar, sareng bapa garéja sapertos Ignatius, Justin Martyr, sareng Irenaeus, nunjukkeun kumaha tradisi Yesus sareng tokoh Yakobus, Paul, Peter, sarta John éta kénéh pangaruh esteemed tapi oge subyek kontrovérsi sengit salaku garéja mimiti wrestled kalawan identitas ngembang na.

Eusebius: Sajarah Garéja

https://amzn.to/3CJ5qGG

Ngawengku tarjamahan laris Maier, koméntar sajarah dina unggal buku ngeunaan The Sajarah Garéja, jeung sapuluh peta jeung ilustrasi. Mindeng disebut ”Bapa Sajarah Garéja”, Eusebius ngarékam inpormasi penting ngeunaan kahirupan murid-murid Yésus, kamekaran Perjanjian Anyar, pulitik Romawi, jeung panganiayaan urang Kristen awal.

Tradisi Kristen: Sejarah Perkembangan Doktrin, Vol. 1: Munculna Tradisi Katolik (100-600) (Jilid 1)

https://amzn.to/3gRB4tt

Dina taun 600 doktrin Kristen parantos ngahontal naon anu Jaroslav istilah "konsensus ortodok." Taun 100 dugi ka 600 mangrupikeun jaman fermentasi sareng vitalitas anu hébat. Ieu mangrupikeun sejarah waktos anu kritis ieu. Pelikan fokus kana hubungan anu halus antara anu dipercaya ku jalma-jalma anu iman, naon anu diajarkeun ku guru boh ortodok boh bid'ah, sareng naon anu diakui ku garéja salaku dogma salami genep abad kahijina tumuh. 

Lukas - Rasul

Téologi Lukas sareng Lalakon: Program Anu Dijanjikeun ku Allah, Sadar pikeun Sadayana Bangsa (Téologi Bibél tina séri Perjanjian Anyar)

https://amzn.to/3t4RPUJ

Karya anu ngabubarkeun ieu ku Darrell Bock leres-leres ngajajah teologi injil Lukas sareng buku Rasul. Dina nyeratna, Lukas nyatakeun carita ngeunaan Gusti anu damel ngalangkungan Yesus pikeun ngagentoskeun jaman anu anyar tina jangji sareng panguatan Rohmat sahingga umat Gusti tiasa janten umat Allah bahkan di tengah dunya anu mumusuhan. Éta pesen anu garéja masih peryogikeun ayeuna. Bock duanana nyertakeun téma utama Lukan sareng nyebarkeun sumbangan anu khas tina Lukas-Kisah pikeun Perjanjian Anyar sareng kanon Kitab Suci, nyayogikeun pamiarsa anu jero sareng jero holistik teologi Lukan dina kontéks anu langkung ageung dina Alkitab.

Konversi dina Lukas-Kisahna: Aksi Ilahi, Pangetahuan Manusa, sareng Umat Gusti

https://amzn.to/3vwQM1n

Tobat sareng perobihan mangrupikeun topik konci dina interpretasi Perjanjian Anyar sareng kahirupan Kristen. Nanging, ulikan ngeunaan parobihan dina agama Kristen mimiti parantos kaganggu ku asumsi psikologis anu asing ka dunya Perjanjian Anyar. Sarjana Perjanjian Anyar anu kawéntar Joel Green percaya yén perhatosan anu ati-ati kana narasi Lukas-Acts nyungkeun réli-rétingan anu signifikan ngeunaan sipat konversi Kristen. Ngiringan élmu kognitif sareng nalungtik bukti-bukti konci dina Lukas-Kis, buku ieu nekenkeun wujud kahirupan manusa nalika ngajajah transformasi kahirupan anu disimbangkeun ku pesen konvérsi, nawiskeun bacaan anyar tina aspék konci tiil teologi Perjanjian Anyar.

Teologi Karismatik Santo Lukas: Lintasan ti Perjanjian Old dugi ka Lukas-Kis

https://amzn.to/3gRTGtw

Naon hartos kagiatan Roh Suci dina Lukas-Kisah, sareng naon implikasina pikeun ayeuna? Roger Stronstad nawiskeun ulikan anu cogent sareng pamikiran-pamikiran ngeunaan Lukas salaku teolog karismatik anu pamahaman ngeunaan Roh ngawangun sapinuhna ku pamahaman anjeunna ngeunaan Yesus sareng alam garéja mimiti. Stronstad milarian pneumatologi Lukas dina latar sajarah Yahudi sareng ningali Lukas salaku ahli teologi mandiri anu masihan kontribusi unik pikeun pneumatologi Perjanjian Anyar. Karya ieu nangtang Protestan tradisional pikeun malikeun pangaruh Pentakosta sareng ngajajah peran Roh dina ngalengkepan umat Allah pikeun padamelan anu henteu réngsé. Édisi kadua parantos dirévisi sareng diénggalan sapanjang waktos sareng kalebet kecap pangantar anyar ku Mark Allan Powell.

Lukas: Sejarawan & Ahli Teologi

https://amzn.to/3gUarEf

Salian ti rasul Paulus, Lukas tiasa dibantah kakuatan anu paling pangaruh dina kanon tina Perjanjian Anyar. Injil sareng Rasul-Na nempatan ampir sapertilu tina Perjanjian Anyar, sareng sasarengan narasi sora aranjeunna nyandak urang langkung ti genep puluh taun, ti saprak lahirna Yesus dugi ka panjara Paul di Roma. Hésé ngabayangkeun pamahaman urang ngeunaan jaman Perjanjian Anyar tanpa tulisan Lukas. Kusabab kitu, patarosan ngeunaan reliabiliti sajarah Lukas parantos sababaraha kali ditalungtik. Dina pangajaran ieu Howard Marshall negeskeun kapercayaan Lukas salaku sajarawan. Tapi Lukas henteu langkung ti sajarawan. Anjeunna ogé ahli teologi anu mendakan konci interpretasi na dina téma kasalametan anu hébat. Marshall nyayogikeun kami pitunjuk anu saé pikeun teologi kasalametan Lukas sabab éta diungkabkeun dina narasi Injil, tapi teras-teras ningali pandangan anu teras-terasan dina padamelan pendamping, Para Rasul. Tulisan postés nganilai kursus studi Lukan salami dékade 1979-1988.

Kisah Para Rasul

https://amzn.to/3nW6uRk

Dikarang ku salah sahiji sarjana Perjanjian Anyar ngarah di dunya, commentary on Acts of the Apostles ieu asalna diterbitkeun dina 1996. James Dunn munggaran nyandak maca ngaliwatan patarosan pangarang, panongton, tanggal, tujuan, jeung struktur sastra. Anjeunna lajeng nganggap jenis tulisan sajarah nu urang manggihan dina naratif Rasul, delineates pangajaran teologis buku urang, sarta nawarkeun komentar bibliographic on sumber na studi dipilih, kaasup karya diterbitkeun antara 1996 jeung 2016. commentary ieu sakabéhna nyadiakeun informasi jeung sudut pandang anu dipikabutuh pikeun maca pikeun pangaruh anu pangsaéna anu dipercaya Dunn mangrupikeun buku anu paling pikaresepeun dina Perjanjian Anyar.

New Century Bible, St. Lukas: Perkenalan, Vérsi Dirévisi Kalayan Catetan, Indéks sareng Peta (Reprint Klasik)

Versi otoris Lukas ku catetan handap éksténsif sareng koméntarna (1906)

https://amzn.to/3xCEGp9

Gratis dina Arsip Internét:

https://archive.org/details/stlukeintroducti42aden/page/n11/mode/2up

Inisiasi / Baptisan Roh Suci

Yesus sareng Roh: Ulikan Pangalaman Agama sareng Karismatik ngeunaan Yesus sareng Nasrani Mimiti Anu Kagambar dina Perjanjian Anyar

https://amzn.to/3e1rr9Y

Dina buku anu narik ati ieu James DG Dunn ngajajah sifat pangalaman kaagamaan anu aya di garis depan munculna Kristen. Dunn mimiti ningali pangalaman kaagamaan Yesus, fokus khusus kana pangalaman-Na ngeunaan Gusti dina jihat rasa putra na sareng eling ka Roh. Anjeunna ogé ngémutan patarosan naha Isa karismatik. Salajengna Dunn nalungtik pangalaman kaagamaan di komunitas-komunitas Kristen anu pangpayunna, khususna penampilan kiamat, Pentakosta, sareng tanda-tanda sareng kaajaiban anu dicarioskeun ku Lukas. Akhirna Dunn ngajajah pangalaman kaagamaan anu ngajantenkeun Paul pangaruh pisan sareng anu salajengna ngawangun Christianine Pauline sareng kahirupan religius di garéja-gereja na.

Baptisan dina Roh Suci

https://amzn.to/3e3Rz3P

Palasik ieu, ayeuna dina édisi paperback, ngenalkeun pamiarsa kana aspék anu paling khas tina teologi Pentecostal – baptisan dina Roh Suci. James Dunn ningali cai-baptisan ngan ukur hiji unsur dina pola perobihan sareng inisiasi Perjanjian Anyar. Kurnia Roh, anjeunna yakin, mangrupikeun unsur utama. Pikeun panulis Perjanjian Anyar ngan ukur anu nampi Roh anu tiasa disebat Kristen. Pikeun aranjeunna, panarimaan Roh mangrupikeun pangalaman anu pasti sareng sering dramatis - pangalaman anu ditangtoskeun sareng iklim dina inisiasi konvérsi - anu urang Kristen biasana diémutan nalika ngingetan awal iman sareng pangalaman Kristen na. 

Inisiasi Kristen sareng Baptisan dina Roh Suci: Edisi Édisi Kadua (Buku Michael Glazier)

https://amzn.to/3gPOPsN

Dugi ka ayeuna pangajaran ngeunaan baptisan dina Roh Suci parantos didasarkeun kana sababaraha téks naskah, anu penafsiranana dibantah. Mamang ieu bayangan na kana jalma anu ngamajukeun baptisan dina Roh Suci.

Ayeuna buktina anyar parantos dipendakan dina panulis pasca-alkitabiah awal (Tertullian, Hilary of Poitiers, Cyril of Yerusalem, John Chrysostom, Philoxenus, sareng urang Siria) anu nunjukkeun yén anu disebat baptisan dina Roh Suci éta henteu kapisahkeun sareng inisiasi Kristen (baptisan , konfirmasi, Ékaristi). Kusabab éta bagian tina inisiasi kana Garéja, éta sanés masalah taqwa swasta, tapi ibadah umum. Kituna éta sareng tetep normatif.

Umat ​​Kristen Roh: Sejarah Dokuméntasi ngeunaan Spiritualitas Pentecostal ti Garéja Awal dugi ka Ayeuna

https://amzn.to/3ujekqx

Diantara sadaya kelompok di Christendom, gerakan Pentecostal / Charismatic ukuranana kadua ukur pikeun Garéja Katolik Roma, kalayan pertumbuhan anu henteu nunjukkeun tanda-tanda turunna. Penganutna nyatakeun Gerakan Pentecostal, anu dimimitian di Azusa Street di 1906, janten teu acan pernah aya dina sajarah Kristen ti saprak abad kaheula Garéja dina panutupan manifestasi tina Roh Suci sapertos penyembuhan ketuhanan, mujijat, sareng nyarios dina basa-basa. Nanging sanaos tiasa janten ukuranana sareng tingkat kamekaran anu saacanna, Stanley M. Burgess nyatakeun yén boro-boro dina konsépna. Dina Christian Peoples of the Spirit, Burgess ngumpulkeun bukti dokumenter salami dua rébu taun jalma sareng kelompok anu parantos ngabuktikeun hadiah-hadiah spiritual Pentecostal / karismatik, ibadah, sareng pangalaman.

Abad ka Roh Suci: 100 Taun Pentecostal sareng Pembaruan Karismatik, 1901-2001

https://amzn.to/3vzjTku

Sejarah anu pasti ngeunaan gerakan Pentecostal sareng Charismatic sareng rujukan anu matak pikeun jalma di luar gerakan, Abad ka Roh Suci wincikan carita anu ajaib ngeunaan kamekaran Pentecostal / Karismatik – di Amérika Serikat sareng di sakumna dunya. Buku ieu nampilkeun lima bab ku sejarawan utama Pentecostal, Vinson Synan, kalayan sumbangan tambahan ku pejabat Pentecostal / Charismatic terkemuka – David Barrett, David Daniels, David Edwin Harrell Jr, Peter Hocken, Sue Hyatt, Gary McGee, sareng Ted Olsen.

Teologi/Kristologi

Doktrin Tritunggal: Tatu Anu Dipangaruhan ku Kekristenan

https://amzn.to/3vBdnd1

Panulis nangtang anggapan yén tauhid alkitabiah sacara sah diwakilan ku pandangan Tritunggal ngeunaan Allah sareng nunjukkeun yén dina wates kanon tina Kitab Suci Yesus ngaku salaku Al Masih, Putra Allah, tapi sanés Gusti nyalira. Teras perkembangan Christologis dimimitian dina abad kadua nyalahkeun doktrin Alkitab ngeunaan Gusti sareng Kristus ku ngarobih istilah-istilah tina presentasi Alkitab ngeunaan Rama sareng Putra. Pangwangunan anu nasibna ieu nyiptakeun pondasi hiji syahadat anu teu dirévisi, anu henteu kedah ditantang. Buku ieu sigana mangrupikeun presentasi anu pasti tina Christology anu akarna, sapertos aslina, dina Kitab Suci Ibrani. Panulis nampilkeun banding anu lantip-bantosan pikeun pamahaman ngeunaan Gusti Allah sareng Yesus dina kontéks dokumén Kristen aslina.

Malikkeun Al Masih Injil: Naha Yesus Gusti?

https://amzn.to/2QCadar

Buku ieu nampilkeun évaluasi kritis kana doktrin Trinity, nyusud kamekaranana sareng nalungtik latar intelektual, filosofis, sareng teologis anu ngawangun doktrin Kristen anu pangaruh ieu. Sanaos sasarengan pamikiran Trinitér kana agama Kristen, sareng pentingna salaku salah sahiji prinsip dasar anu ngabédakeun agama Kristen sareng agama Yahudi sareng Islam, doktrin henteu lengkep dirumuskeun dina kanon téks-téks naskah Kristen. Sabalikna, éta mekar ngalangkungan perpisahan potongan-potongan tulisan suci anu terpilih sareng ideu filosofis sareng kaagamaan ti kuno Hellenistik. Marian Hillar nganalisis kamekaran pamikiran Trinitary salami taun formative Kristen ti akar na dina konsep filosofis Yunani kuno sareng pamikiran agama di daérah Mediterania. Anjeunna ngaidéntifikasi sababaraha sumber penting pamikiran Trinitari jaman baheula anu seueur dipaliré ku sarjana, kalebet tulisan filosofis Yunani tengah-Platonis Numenius sareng tulisan métaforis Mesir sareng monuméntasi anu ngagambarkeun ketuhanan salaku éntitas tritunggal.

Kristus Sateuacan Syahadat: Mendakan deui Yesus Sejarah

https://amzn.to/3naoyZr

Kaseueuran urang Kristen henteu sadar kumaha béda pandangan dunya Kulon sareng jalma-jalma anu nyerat riwayat aslina kahirupan Yesus. Pendeta Jeff Deuble ngaluarkeun panggero anu jelas pikeun ngutamakeun kasaksian alkitabiah tibatan kapercayaan garéja anu engké anu dipangaruhan ku pamikiran filosofis Yunani, sahingga pikeun mendakan deui agama Kristen anu teu beresih.

Sacara épéktip nampilkeun inpormasi tina sumber Injil, Sejarah, Yahudi, sareng Kristen ngeunaan kumaha pengikut Kristus mimiti ngeunaan anjeunna, buku ieu ngajangjikeun wawasan anyar sareng pamahaman anu ngeuyeuban ngeunaan idéntitas Kristus. Langkung ti informatif, Kristus Sateuacan Syahadat mangrupikeun uleman pikeun nalungtik idéntitas Yesus Al Masih, kalayan hormat sareng rahmat.

Hiji-hijina Tuhan Sajati: Ulikan ngeunaan Monoteisme Bibél

https://amzn.to/3eKXyd9

Iman tina Alkitab sanés trinitér tapi monetéis anu teu tetep. Pesen Gusti pikeun umat manusa nyaéta panggero pikeun iman ka Yahya, hiji-hijina Allah Israil. Monoteisme nyandak akar Hukum sareng Nabi, sareng mekar dina manah umat Allah. Yesus ngadukung tauhid Bibel nalika anjeunna ngadoa ka Bapana, "Ieu kahirupan anu langgeng, supados aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus." Dina ulikan ieu ngeunaan tauhid Bibél sareng klaim trinitérisme pikeun tauhid, urang merhatoskeun kana naskah-naskah Alkitab, pokokna Yohanes 1: 1-18, anu ilaharna digunakeun pikeun ngadukung doktrin triniter. Buku réngsé dina catetan anu pikaresepeun nalika nyebarkeun berkah anu mulia pikeun umat Allah dina kanyataan yén Firman janten daging di Yesus Kristus sareng cicing diantara urang.

Naon ari Tritunggal?: Ngémutan ngeunaan Rama, Putra, sareng Roh Suci 

https://amzn.to/332xUei

Upami anjeun terang Tritunggal matak lieur, anjeun henteu nyalira! Naon hartosna nyebatkeun Gusti nyaéta "tilu Jalma dina hiji hakekat"? Ieu meureun hartosna sajumlah hal, sareng éta parantos dipikaharti ku sababaraha cara ku teolog. Tapi kumaha sakuduna éta bakal kahartos, sareng kumaha mimitina dimaksadna? Buku ieu ngagurilap terang halimun anu ngaliput hal ieu, ngalengkepan anjeun inpormasi dasar ngeunaan hartos sareng sajarah ideu trinitéris, sahingga anjeun tiasa ningali sababaraha pilihan sareng milarian tulisan suci ku panon seger.

Dewa Isa dina Terang Dogma Kristen

https://amzn.to/3tevPa8

Dina tahap anu mimiti pisan dina sajarah Garéja, pangaruh ti dunya Yunani-Romawi maksa neken Déwi tradisional Yahudi ku sistem filsafat pagan. Perang teologis anu nuturkeun ngahasilkeun masalah serius pikeun agama Kristen, sareng édisi kaisar nyababkeun nampi pernyataan filosofis ngeunaan Gusti perkawis kahirupan atanapi maot. Dina The God of Jesus in Light of Christian Dogma, Chandler ngamimitian panilitian anu dinamis ngeunaan sajarah kamekaran teologi orthodok sareng pangaruhna kana interpretasi populér tina Perjanjian Anyar. Dihaturkeun kana dua bagian, anu munggaran nyayogikeun panorama pangaruh Hellenik kana iman Kristen awal, sedengkeun anu kadua ningali deui tafsiran alkitabiah. Nulis pikeun murid Kristen anu berdedikasi sareng masarakat anu resep, Chandler wani-wani nyungkeun sejarah kuno sareng beasiswa modéren pikeun nginpokeun ka kami ngeunaan asal muasal tradisi urang anu paling suci, sareng nangtang pamaca pikeun ngabédakeun ideu-idénna sareng kecap-kecap Yesus.

Hiji Gusti & Hiji Pangéran: Ngémutan deui Sudut tina Iman Kristen

https://amzn.to/3vxdG8L

Ngawangun pasualan anu berkesan sareng pikaresepeun pikeun kamanunggalan kasaksian Alkitab ngeunaan kamanusaan Yesus anu sajati, "Adam anu panungtung," panulis ngungkabkeun pentingna jero tina dua aspek kadatangan na: kasangsaraan sareng kamuliaan. Aranjeunna milarian pandangan ka Kristus anu ngamungkinkeun pikeun ngahargaan total tina kataatanana anu mantep ka Gusti Allah dina nyanghareupan godaan, sangsara sareng bahkan maot anu ngahinakeun. Dibuktoskeun ku dihirupkeunana, anjeunna asup kana kamuliaan sareng ayeuna linggih dina posisi kasetaraan fungsina sareng Gusti, mirip sareng hubungan Yusup sareng Firaun dina Kitab Kajadian. Kusabab Injil Yohanes sering diasingkeun sareng digedekeun pikeun ngadegkeun sareng nguatkeun Christology ortodok, panulis ngajajah sacara jero gambaran unik Kristus dina "Injil Kaopat". Aranjeunna suksés nempatkeun kasaksian John sacara harmonis sareng kahartos dina wates potret sunnat Al Masih. 

Gusti sareng Yesus; Ngajalajah Bédana Alkitab

https://amzn.to/3hXk7P3

Ditulis ku jalma anu iman hiji-hiji (modalisis), Joel W. Hemphill, pikeun ngagambarkeun 760 petikan NT anu ngabédakeun antara Gusti sareng Yesus. Bagian-bagian ieu ditulis dina urutan sakumaha anu muncul dina Kitab Suci Suci. Saatos 50 taun salaku menteri Oneness Pentecostal, Joel Hemphill ngartos yén sanés ngan ukur Doktrin Tritunggal sanés tulisan suci, tapi doktrin Kesatuan modéren ogé kurang. Nalika Sadérék Hemphill masih nyepeng nami Yesus - pesen Apostolik, anjeunna parantos sadar yén Yesus Nami Apostolik dina Kitab Kisah Para Rasul henteu ngumumkeun pandangan Anu Unik pasca-Bibel ngeunaan Gusti.

Tulisan ngeunaan doktrin kesatuan (modalismeu) ti jalma-jalma anu iman baheula: https://www.21stcr.org/subjects/oneness-pentecostalism/oneness-pentecostalism-articles/

Ti Logos ka Trinity: Évolusi Kapercayaan Agama ti Pythagoras ka Tertullian

https://amzn.to/3e7eQ5d

Buku ieu nampilkeun évaluasi kritis kana doktrin Trinity, nyusud kamekaranana sareng nalungtik latar intelektual, filosofis, sareng teologis anu ngawangun doktrin Kristen anu pangaruh ieu. Sanaos sasarengan pamikiran Trinitér kana agama Kristen, sareng pentingna salaku salah sahiji prinsip dasar anu ngabédakeun agama Kristen sareng agama Yahudi sareng Islam, doktrin henteu lengkep dirumuskeun dina kanon téks-téks naskah Kristen. Sabalikna, éta mekar ngalangkungan perpisahan potongan-potongan tulisan suci anu terpilih sareng ideu filosofis sareng kaagamaan ti kuno Hellenistik. Marian Hillar nganalisis kamekaran pamikiran Trinitary salami taun formative Kristen ti akar na dina konsep filosofis Yunani kuno sareng pamikiran agama di daérah Mediterania. Anjeunna ngaidéntifikasi sababaraha sumber penting pamikiran Trinitari jaman baheula anu seueur dipaliré ku sarjana, kalebet tulisan filosofis Yunani tengah-Platonis Numenius sareng tulisan métaforis Mesir sareng monuméntasi anu ngagambarkeun ketuhanan salaku éntitas tritunggal.

The Unitarians: Sejarah pondok

https://amzn.to/3t6u4LV

Sejarah pondok Unitarianism ieu sacara ringkes ngajajah asal usul sareng kamajuan tradisi kaagamaan liberal sadunya komitmen kana prinsip kabébasan, akal, sareng toléransi. Urang Unitarians parantos mangaruhan pangaruh tina proporsional sareng status minoritasna. Ngalangkungan agénsiana, Polandia sareng Transilvania nampi masa-masa toléransi agama. Di Inggris Raya, salaku panaratas pendidikan tinggi modern awal dina Dissenting Akademi, aranjeunna nerapkeun penalaran Pencerahan pikeun diajar agama, sains, sareng humaniora. Di Amérika Serikat, aranjeunna mingpin gerakan Transcendentalist, kembangan utama munggaran budaya intelektual Amérika. Buku ieu nyutat sajarah daérah Unitarian (sareng Unitarian Universalist) anu misah tapi aya hubunganana di Éropa, Inggris Raya, sareng Amérika Serikat, sareng némpél kana kelompok-kelompok énggal anu parantos timbul, atanapi dina prosés mecenghul, di tempat séjén di dunya .

Islam

Dina Kalangkang Pedang: Lahirna Islam sareng Munculna Kakaisaran Arab Global

https://amzn.to/2PDFHfL

Évolusi kakaisaran Arab mangrupikeun narasi anu paling luhur tina sajarah kuno, carita anu ngagunasika ku drama, tokoh, sareng prestasi. Dina sajarah anu ngagumbirakeun sareng nyapu ieu - anu katilu dina trilogi buku-bukuna ngeunaan dunya kuno - Holland ngajelaskeun kumaha urang Arab muncul pikeun ngukir kakuasaan anu ageung pisan dina sababaraha dasawarsa, ngungkulan odds anu katingalina teu tiasa dicekel pikeun nyiptakeun aspek peradaban kaisar anu tahan dugi ka ayeuna. Kalayan pangaruh anu jero kana kajadian anu paling penting dina jaman urang, Holland ngaitkeun carita anu ngagumbirakeun Islam kana naékna krisis sareng kontroversi jaman ayeuna.

Al-Qur'an sareng Alkitab: Téks sareng Koméntar

https://amzn.to/3u9Hs3k

Sarjana agama anu kasohor Jibril Said Reynolds ngagambar abad ka pengajian Al-Qur'an sareng Injil pikeun nawiskeun koméntar anu ketat sareng wahyu ngeunaan kumaha buku suci ieu nyambung sacara intrinsik. Reynolds nunjukkeun kumaha karakter Yahudi sareng Kristen, citraan, sareng alat literaturna sacara jelas aya dina Al-Qur'an, kaasup carita malaikat anu ruku sateuacan Adam sareng Yesus nyarios salaku orok. Kontribusi penting ieu pikeun studi agama nampilkeun tarjamahan lengkep Al-Qur'an sareng bagian tina téks Yahudi sareng Kristen. Éta nawiskeun analisis anu jelas ngeunaan perdebatan dina komunitas sarjana agama ngeunaan hubungan kitab suci ieu, nyayogikeun lénsa anu anyar pikeun ningali hubungan anu kuat anu ngabeungkeut tilu agama utama ieu.

Studi Al-Quran: Sumber sareng Kaayaan Tafsir tina Naskah

https://amzn.to/3bayImb

Salah sahiji pamikir anu paling inovatif dina bidang Studi Islam nyaéta John Wansbrough (1928-2002), Profesor Studi Semit sareng Pro-Diréktur London University's School of Oriental and Africa Studies. Ngritik rekening tradisional ngeunaan asal usul Islam sabab sacara historis henteu dipercaya sareng dipangaruhan pisan ku dogma agama, Wansbrough ngusulkeun interpretasi sacara radikal anyar pisan bénten sareng pandangan duanana ortodoksi Muslim sareng kaseueuran sarjana Kulon. Asalna diterbitkeun taun 1977, Studi Al-Quran nampilkeun in- jero téks éksékésis Quran dumasar kana analisis bentuk. Ngémutan panggunaan terus-terusan citra monotéis anu sumberna tina sumber Yahudi-Kristen, anjeunna napsirkeun naékna Islam salaku pamekaran anu asalna mazhab Judeo-Christian. Nalika mazhab ieu mekar sareng ngabédakeun dirina tina akar Judeo-Christian, Quran ogé mekar sareng teras-terasan fluks salami langkung ti saabad. Wansbrough nyimpulkeun yén kanonisasi téks anu ayeuna urang nyebat Quran, sareng bahkan munculna konsep "Islam," sigana henteu kajantenan dugi ka akhir abad ka dalapan, langkung ti 150 taun saatos Muhammad pupus.

Muslimin: Kapercayaan sareng Laku Agama (Perpustakaan Kapercayaan sareng Prakték Agama)

https://amzn.to/3eKlXzt

Muslimin: Kapercayaan sareng Laku Agama nawarkeun survey sajarah Islam sareng pamikiran ti jaman formatip agama dugi ka jaman kontémporer. Éta nalungtik unsur unik anu ngagabungkeun pikeun ngabentuk Islam, khususna, Al-Qur'an sareng anggapan Nabi Muḥammad, sareng nyusud cara-cara ide-ide ieu berinteraksi pikeun mangaruhan jalan Islam dugi ka ayeuna. Ngagabungkeun bahan sumber inti sareng liputan beasiswa ayeuna sareng kajadian anyar di dunya Islam, Bernheimer sareng Rippin ngenalkeun agama anu penting pisan ieu, kalebet panampian alternatif Islam anu aya dina syiah sareng tasawuf, dina cara anu ringkes, nangtang, sareng nyegerkeun. Édisi kalima anu ditingkatkeun sareng dilegakeun diénggalan sapanjangna sareng kalebet kotak téks anyar.

Dinasti Kahiji Islam: Khilafah Umayyah AD 661-750

https://amzn.to/3nzY0yM

Buku Gerald Hawting parantos lami diaku salaku survey bubuka standar pikeun jaman kompléks ieu dina sajarah Arab sareng Islam. Ayeuna éta sakali deui sayogi, ku ditambihan pangenalan anyar ku panulis anu nalungtik kontribusi anu signifikan pikeun beasiswa di lapangan. Éta pasti bakal disambut ku murid sareng akadémik anu sami.

Ningali Islam Sakumaha Anu Batur Nénjo: Survei sareng Evaluasi Nasrakat Kristen, Yahudi sareng Zoroastrian ngeunaan Islam Awal

https://amzn.to/3eEj82Y

Buku ieu nawiskeun pendekatan anyar pikeun patarosan anu pikasieuneun ngeunaan kumaha nyerat sajarah awal Islam. Bagéan kahiji ngabahas sifat matérial sumber Muslim sareng non-Muslim pikeun Wétan Tengah abad katujuh sareng kadalapan sareng nyatakeun yén ku ngirangan pamisah antara dua tradisi ieu, anu sacara umum didirikeun ku beasiswa modéren, urang tiasa sumping apresiasi anu langkung saé dina waktos anu penting ieu. Bagéan anu kadua masihan survey lengkep ngeunaan sumber sareng analisis sakitar 120 naskah sanés Muslim, anu sadayana nyayogikeun inpormasi ngeunaan abad kahiji sareng satengah Islam (sakitar Masehi 620-780). Bagéan katilu nyayogikeun conto, numutkeun pendekatan anu disarankeun dina bagian kahiji sareng bahan anu ditepikeun dina bagian kadua, kumaha carana nyerat sajarah jaman ayeuna. Bagéan kaopat ngabentuk kunjungan kana sababaraha topik, sapertos prosés Islamisasi, fenomena asup Islam, ngembangkeun téhnik pikeun nangtoskeun arah solat, sareng penaklukan Mesir.

Perdagangan Mekah sareng Kebangkitan Islam

https://amzn.to/3uccAz5

Patricia Crone ngamajukeun deui salah sahiji dogma anu paling ditampi dina akun kontemporer ngeunaan mimiti Islam, anggapan yén Mekah mangrupikeun pusat perdagangan anu maju dina ékspor rempah-rempah aromatik ka Mediterania. Nunjukkeun yén opini konvensional didasarkeun kana rekening klasik perdagangan antara Arab kidul sareng Laut Tengah sakitar 600 taun langkung lami tibatan umur Muhammad, Dr Crone nyatakeun yén jalur darat anu dijelaskeun dina rékaman ieu pondok-pondok sareng yén Muslim sumber henteu nyebatkeun barang sapertos kitu. Salaku tambahan pikeun ngarobih pandangan urang kana peran perdagangan, panulis ngabahas deui buktina pikeun status kaagamaan pra-Islam Mekah sareng ngusahakeun ngajelaskeun sifat sumber-sumber anu urang kedah ngarekonstruksikeun gambaran urang lahirna agama anyar di Arab. Patricia Crone nyaéta profésor sajarah Islam di Institute for Advanced Study, Princeton.

Persimpangan Islam: Asal-Usul Agama Arab sareng Nagara Arab (Studi Islam)

https://amzn.to/3vyCPA1

Arkéologis Yehuda D. Nevo sareng panaliti Judith Koren nampilkeun téori révolusionér ngeunaan asal usul sareng kamekaran nagara Islam sareng agama. Padahal seuseueurna karya dina hal ieu nyababkeun pandangan aranjeunna ngeunaan sajarah jaman ieu ti literatur Muslim, Jalan Raya ka Islam ogé nalungtik jinis-jinis bukti anu penting dugi ka ayeuna dianggurkeun: literatur penduduk lokal (Kristen), penggalian arkéologis, numismatik, sareng khususna rock prasasti. Analisis ieu nempatkeun pondasi pikeun pandangan radikal ngeunaan kamekaran Islam. Numutkeun ka Nevo sareng Koren, buktina nunjukkeun yén urang Arab nyatana kapir nalika aranjeunna nyandak kakuatan di daérah anu baheula dikuasai ku Kakaisaran Bizantium. Aranjeunna nyatakeun yén Arab ngontrol ampir tanpa perjuangan, sabab Byzantium parantos sacara efektif mundur ti daérah éta sateuacanna. Saatos netepkeun pangendali, élit Arab anyar nyoko kana tauhid saderhana anu dipangaruhan ku Judaeo-Kristen, anu aranjeunna pendakan di daérah anu énggal diala, sareng laun-laun ngembangkeun kana agama Arab. Henteu dugi ka pertengahan abad ka-8 prosés ieu réngsé. Tafsiran ieu buktina nguatkeun pandangan sarjana anu sanés, anu dina alesan anu béda ngajukeun yén Islam sareng versi Alquran anu kanonisasi dipayunkeun ku jangka panjang kamekaran.

Arsip buku anu tiasa ditingali gratis