Konflik Alkitab
Konflik Alkitab

Konflik Alkitab

Bubuka: Konflik, Ambiguitas, sareng Murag Silogisme

Daripada negeskeun yén Kitab Suci anu jelas dina nunjukkeun bédana antara Yesus sareng Gusti dina idéntitas pribadi sareng ontologi (1Tim 2: 5-6), seueur jalma anu nyungkeun hampura Kristen ngempelkeun ayat-ayat, nganggo syllogism, sareng nyatakeun yén Isa mangrupikeun Gusti ku inferensi ( kalakuan ngalirkeun tina hiji dalil, pernyataan, atanapi putusan dianggap leres pikeun anu sanés anu kaleresan dipercaya dituturkeun tina anu tiheula). Kasalahan umum nyaéta anggap yén kusabab Yesus raket patalina sareng Gusti sareng dipasihan gelar ketuhanan, kakawasaan sareng kakuatan, ieu ngabuktikeun yén anjeunna Allah dina hartos ontologis literal (dina mahluk sareng idéntitas pribadi na). Para apologist ieu terus-terusan mopohokeun hukum agénsi Yahudi - konsép konci Alkitab (tingali https://biblicalagency.com)

Konflik

Konflik nyaéta ngahijikeun dua atanapi langkung sét inpormasi, téks, ideu, sareng sajabana, janten hiji, sering aya kasalahan. Dina logika, éta mangrupikeun prakték ngubaran dua konsep atanapi konsép anu sami dina dua kontéks anu béda saolah-olah sami-sami hasilna kasalahan. Jinis conflasi umum nyaéta ngagabungkeun petikan Perjanjian Old ngeunaan PANGERAN Allah sareng petikan Perjanjian Anyar anu aya hubunganana sareng Gusti Yesus Kristus, ngabentuk syllogism antara dua, sareng narik kasimpulan ku kasimpulan.  Konférénsi anu teu cocog lumangsung nalika ungkapan henteu hartosna sami, tapi bagikeun kecap atanapi téma anu umum. Ieu sering dianggo ku guru Alkitab anu langkung saderhana anu ditetepkeun ku kecap sareng téma anu umum dugi ka aranjeunna henteu ngaapresiasi kontéks anu dianggo.

Conto poko upami a sauyunan conflasi nganggap yén Yesus ngaku ka Allah, anu "Kuring éta Kami" tina Budalan 3:14, nalika anjeunna ngaidentifikasi dirina nganggo istilah "Kuring" (ego euy dina basa Yunani) dina injil. Aranjeunna ngalakukeun ieu tanpa ngarujuk kana kontéks sareng klarifikasi anu dilakukeun ku Yesus nalika ngajelaskeun dirina nyalira. Salaku conto, Yesus nyarios dina Yohanes 8:28, "Nalika anjeun parantos angkat Putra Manusa, maka anjeun bakal terang éta kuring he (ego eimi), jeung yén kuring henteu ngalakukeun nanaon ku nyalira, tapi nyarios sapertos anu Rama ngajar ka kuring. Di dieu Yesus ngenalkeun dirina salaku Putra Manusa (anu henteu ngalakukeun nanaon ku nyalira) sareng ogé ngabédakeun dirina tina Bapa anu ngajar anjeunna. Dina Yohanes 9: 9, saurang jalma buta anu ditingali nyarios yén kuring nganggo istilah Yunani anu sami "ego eimi." Éta anu paling matak pikeun conflate sapertos pujian umum salaku "Kuring" dipaké Putra Manusa (Al Masih) sareng Gusti Nu Maha Kawasa. Kanggo langkung seueur ngeunaan kumaha Yesus ngaidentifikasi dirina dina Injil kalebet tinjauan pernyataan "Kuring", tingali https://iamstatements.com. 

Ambiguitas

Ambiguitas sering mangrupikeun akar tafsiran Alkitab anu salah, conflations sareng silogisme anu salah. Hiji Ambiguitas lumangsung nalika frasa, pernyataan atanapi résolusi henteu jelas ditetepkeun, ngajantenkeun sababaraha tafsir masuk akal. Jinis utama ambiguitas anu muka panto pikeun kasalahan nyaéta ambiguitas léksikal sareng semantis. A ambiguitas léksikal lumangsung nalika kecap atanapi frasa ngagaduhan langkung ti hiji hartos dina basa anu ngagaduhan kecap. A Kabingungan semantis lumangsung nalika kecap, frasa atanapi kalimat, dicandak tina kontéks, ngagaduhan langkung ti hiji interoperasi. Ilaharna dimana aya ambiguitas sapertos kitu, apologyists khusus bakal maksakeun hartos anu aranjeunna pikahoyong dina ayat tibatan nyobian pikeun méréskeun kekaburan ku ningali kontéks sakurilingna. Dina tulisan ieu kami bakal ngabahas konplikasi anu khas pikeun jalma-jalma anu nyatakeun yén Yesus téh Gusti Allah sareng ngabéréskeun kasamaran anu jelas ku cara narik langsung kana kontéks. 

Sanaos henteu museur kana tulisan, ogé kedah disebatkeun ogé seueur ogé ambiguitas sintaksis dina Alkitab anu timbul nalika kalimat tiasa ngagaduhan dua (atanapi langkung) hartos anu béda kusabab struktur kalimatna (sintaksis na). Sababaraha ayat ditetepkeun pikeun nunjukkeun yén Yesus nyaéta Allah kalebet Rum 9: 5, Titus 2:13, sareng 2 Petrus 1, sareng 1 Yohanes 5:20. Tarjamahan anu béda tiasa nerjemahkeun ayat-ayat ieu kusabab sintaksis dina basa aslina anu teu jelas sareng aya sababaraha pilihan pikeun nyusun kalimat. Ayat-ayat ieu nunjukkeun ambiguitas sintaksis anu signifikan sareng sering ditarjamahkeun ku cara anu paling dipikaresep pikeun "orthodoxy". Nanging kedah diémutan, sanaos upami hiji ayat panginten Yesus sakumaha Gusti, éta henteu perlu dina hartos ontologis sacara harfiah. Ajen-inajen Gusti tiasa disebat Gusti dumasar kana hukum kamerdekaan. Awak anu lega tina Kitab Suci nunjukkeun yén Yesus mangrupikeun wawakil Gusti - Al Masih manusa. (tingali https://onemediator.faith)

Syllogism Jatuh

silogisme nyaéta salah sahiji jenis argumen logis pikeun ngahontal kacindekan dumasar kana dua dalil anu ditegeskeun atanapi dianggap leres. Aya langkung ti belasan jinis fallacies anu aya hubunganana sareng silogisme. Seueur pangapunten Kristen sacara lega ngagunakeun silogisme sareng ngalakukeun éta dina cara anu salah. Kasalahan mangrupikeun panggunaan alesan anu salah, sering nganggo gerakan anu salah, dina ngawangun argumen. Argumen anu salah panginten janten nipu ku muncul langkung saé tibatan aslina. Sababaraha kalepatan komitmen ngahaja pikeun ngamanipulasi atanapi ngolo-ngolo ku tipu daya, sedengkeun anu sanésna komitmen teu dihaja kusabab teu ati-ati atanapi kabodoan.

Conto tina silogisme anu salah nyaéta 

P1: Gusti téh raja

P2: David mangrupikeun raja

C: David nyaéta Gusti atanapi Gusti nyaéta Daud

Kasimpulan anu lepat nganggap yén supados janten raja anjeun kedah janten Gusti sareng gelar raja khusus pikeun Gusti. Bisa jadi aya aspék ka Gusti janten raja anu istiméwa tapi éta henteu meryogikeun yén anu sanés kedah janten raja dina pengertian anu sami. Apologist Kristen sering ngagunakeun silogisme anu sami dina usaha nyimpulkeun Yesus nyaéta Gusti Allah. Dina conto di luhur kecap sanésna tiasa dianggo pikeun ngagentos "raja" kalebet "lord", "hakim", sareng "Jurusalamet". Nalika basa paralel (basa anu sami atanapi sami) dilarapkeun ka dua entitas anu béda, éta henteu ngajantenkeun jalma anu sami, kakuatan atanapi otoritas. Kami bakal ngatasi conflations umum Yesus sareng Gusti nganggo jinis-jinis silogisme anu leueur. Mimiti nyanggakeun sacara sakedik nutupan konsép agénsi ogé pamungkas vs. proksi (sabab primér vs sekundér).

Sabab caket sareng pamungkas

sabab caket nyaéta anu pang caketna, atanapi langsung jawab anu nyababkeun, sababaraha hasil anu dititénan. Ieu aya kontras sareng tingkat anu langkung luhur sabab pamungkas anu biasana dianggap alesan "nyata" aya kajadian. (https://en.wikipedia.org/wiki/Proximate_and_ultimate_causation)

Téma umum dina Injil nyaéta yén Gusti salawasna sabab pamungkas sareng yén Gusti nganggo agén pikeun ngalaksanakeun tujuanana anu sipatna caket atanapi sékundér. Hayu urang nyandak conto 2 Samuel 3:18 ieu di handap. PANGERAN (poko) nyaéta kahiji /pamungkas sabab kasalametan sedengkeun David (agénna) nyaéta sékundér / deukeutna sabab sakumaha anu dicarioskeun, "Ku panangan Daud abdi bakal nyalametkeun umat Kami Israil." Duanana Gusti sareng Daud salamet pikeun Israel. Ayeuna Allah parantos nyalametkeun ka Israil juru salamet, Yesus sakumaha jangji (Rasul 13:23)

2 Samuel 3:18 (ESV), "Ku panangan Daud abdi abdi bakal nyalametkeun umat Israil"

18 Ayeuna teras balikeun, sabab PANGERAN parantos janji ka Daud, saurna, 'Ku panangan abdi Daud Abdi bakal nyalametkeun umat Kami Israil tina panangan urang Pelisti, sareng tina panangan musuh-musuhna. '”

Kis 13: 22-23 (ESV), Gusti parantos ngasongkeun Jurusalamet ka Israil, Yesus sakumaha jangji

22 Sareng nalika anjeunna ngaluarkeun anjeunna, anjeunna angkat Daud janten raja aranjeunna, anu anjeunna kasaksian sareng saurna, 'Kuring parantos mendakan di Daud bin Isai saurang lalaki anu dipikahoyong, anu bakal ngalaksanakeun sagala kahoyong abdi.' 23 Tina turunan lalaki ieu Gusti parantos nyangking ka Juru Salamet Israél, Isa, sakumaha anjeunna jangji

Hukum agénsi

Dina pamikiran Ibrani, sabab anu mimiti atanapi sabab pamungkas henteu salawasna dibédakeun tina panyabab sékundér atanapi caket. Maksudna, kepala sekolah henteu jelas jelas dibédakeun agén (anu ditugaskeun pikeun ngalaksanakeun kalakuan atas nami anu sanés). Kadang-kadang agén anu nangtung pikeun kepala sekolah, diperlakukeun siga anjeunna salaku kepala sekolah nyalira, sanaos henteu sacara harfiah kitu. Kepala sekolah sareng agén tetep dua jalma anu béda. Agén anu nimpah sareng nyarios pikeun kepala sekolah mangrupikeun poko ku proxy (jalma anu berwenang pikeun meta pikeun anu sanés). 

Istilah Ibrani pikeun agén atanapi utusan hukum nyaéta Shaliah anu tiasa dibandingkeun sareng dunya Yunani rasul-rasul sareng kecap inggris Rasul. Rasul nyaéta agén anu ditugaskeun ku kepala sekolah. Urang maca dina Ibrani 3: 1-2, Yesus mangrupikeun rasul sareng imam agung pangakuan urang sareng satia ka anjeunna anu nunjuk anjeunna, sapertos Musa ogé satia di sadaya bumi Allah. Saestuna kasaksian tina Kitab Suci yén Yesus mangrupikeun agén Gusti. Kanggo langkung seueur ngeunaan ieu tingali https://biblicalagency.com

agen, Énsiklopédi Agama Yahudi, RJZ Werblowski, G Wigoder, 1986, kc. 15.

Agén (basa Ibrani. Shaliach); Titik utama hukum agénsi Yahudi dikedalkeun dina diktum, "agén hiji jalma dianggap salaku jalma éta sorangan" (Ned. 72B; Kidd, 41b) Kusabab kitu, sagala kalakuan anu dilakukeun ku agén anu ditunjuk kuduna dianggap salaku komitmen ku kepala sekolah, anu ku sabab éta tanggung jawab lengkep pikeun éta. 

"Asalna & Sejarah Awal Kantor Apostolik," T. Korteweg, dina Jaman Apostolik dina Pikiran Patristik, ed. Hilhorst, hal 6f.

Asalna kantor rasul perenahna ... contona dina Mishnah Berakhot 5.5: 'agén lalaki sapertos dirina.' inti henteu ngan ukur tina sebutan Yahudi tina shaliah, tapi ogé tina kerasulan Kristen sakumaha urang mendakan di NT ... konsép khusus Semitis sareng Yahudi ngeunaan otoritas wawakil anu tersirat dina sebutan shaliach.

Ibrani 3: 1-2 (ESV), Yesus rasul (shaliah) sareng imam besar (perantara) pangakuan urang

1 Ku sabab kitu, dulur-dulur anu suci, anjeun anu ngiringan nelepon ka surga, perhatoskeun Yesus, rasul sareng imam agung pangakuan urang, 2 anu satia ka anjeunna anu nunjuk anjeunna, sapertos Musa ogé satia di sadayana bumi Allah.

Kami PANGERAN, sareng sajabi ti kuring teu aya anu nyalametkeun

Gusti mangrupikeun panyabab kasalametan anu utama sareng mimiti. Salain ti Gusti teu aya bekel pikeun kasalametan. Nanging Gusti jalanna ngalangkungan agén-agén manusa pikeun ngalaksanakeun rencana-Na sareng aranjeunna tiasa disebatkeun janten panyalamet ogé. Agén manusa ieu mangrupikeun sabab caket atanapi sekunder pikeun kasalametan. Penyelamat Allah mangrupikeun anu dipilih ku Gusti pikeun ngalaksanakeun arahan-Na kalebet jalma-jalma anu janten hamba Gusti pikeun ngalaksanakeun rencana Gusti pikeun kasalametan. Sanaos upaya agén manusa, teu aya kasalametan salian ti Gusti. 

Kasaksian tina Kitab Suci nyaéta yén Gusti parantos masihan urang salamet. Ieu jelas kasusna sakumaha nyatakeun di Néhémia 9:27. Deui, hal anu penting pikeun dipikaharti nyaéta yén Gusti mangrupikeun panyabab utama pikeun kasalametan sareng yén jalma-jalma anu diidinkeun ku Allah mangrupikeun agén sareng ogé janten panyalamet dina kerangka tujuan Gusti. Yesaya 43:10 nyebatkeun "Anjeun saksi-saksi Kami, saur PANGERAN, sareng hamba Kami anu ku Kami dipilih." Dina pangertian anu sami, Revolusi 1: 5-6 ngaidentipikasi Yesus salaku, "saksi anu satia, cikal maot, sareng penguasa raja-raja di bumi" teras nyebut anjeunna salaku, "saha anu mikanyaah ka urang sareng parantos ngabébaskeun urang tina dosa-dosa urang ku getih-Na sareng ngajantenkeun urang karajaan, imam ka Gusti Allah Rama-Na. " Gusti Juru Salamet urang ngagungkeun Yesus kana panangan katuhu na salaku pamimpin sareng juru salamet (Rasul 5: 30-31).

Yesaya 43: 10-11, "Kami PANGERAN (YHWY), sareng salian ti abdi henteu aya anu nyalametkeun"

10 "Anjeun saksi Kami, "saur PANGERAN, "Sareng abdi hamba saha Kuring geus dipilih, supados anjeun terang sareng percanten ka abdi sareng ngartos yén kuring téh anjeunna. Sateuacan kuring teu aya déwa anu dibentuk, atanapi moal aya anu saatos kuring. 11 I, Abdi PANGERAN,  sareng sajabina kuring teu aya anu nyalametkeun.

Yesaya 45:21, "Allah anu séhat sareng Jurusalamet; teu aya disamping kuring ”

21 Nganyatakeun sareng nampilkeun kasus anjeun; hayu aranjeunna nyandak nasihat babarengan! Saha anu nyarioskeun ieu tiheula? Saha anu nyatakeun éta tiheula?
Naha sanés Abdi, PANGERAN? Sareng teu aya déwa sanés salian ti kuring, a Allah soleh sareng Jurusalamet; teu aya deui salain kuring

Hosea 13: 4, Anjeun henteu terang anu sanés kajabi kuring, sareng sajabina kuring henteu aya anu nyalametkeun

4 Tapi Kami PANGERAN Allah anjeun ti tanah Mesir; anjeun terang teu aya Gusti tapi kuring, sareng sajabina kuring teu aya anu nyalametkeun.

2 Samuel 3:18, "Ku panangan Daud abdi bakal nyalametkeun umat Kami Israél"

18 Ayeuna teras balikeun, sabab PANGERAN parantos janji ka Daud, saurna, 'Ku panangan abdi Daud Abdi bakal nyalametkeun umat Kami Israil tina panangan urang Pelisti, sareng tina panangan musuh-musuhna. '”

Néhémia 9:27, Anjeun masihan aranjeunna panyalamet anu nyalametkeun aranjeunna tina tangan musuh-musuhna

27 Ku sabab kitu anjeun masrahkeun ka musuh musuh, anu nyababkeun aranjeunna sangsara. Sareng dina waktos sangsara aranjeunna aranjeunna sasambat ka anjeun sareng anjeun ngupingkeun aranjeunna ti sawarga, sareng numutkeun rahmat anu hébat anjeun anjeun masihan aranjeunna panyalamet anu nyalametkeun aranjeunna tina musuh-musuhna.

Lukas 2: 11-14, Ka anjeun lahir dinten ayeuna anu janten Jurusalamet, anu Kristus Gusti. (saha Gusti Al Masih)

11 Pikeun ka anjeun lahir dinten ayeuna di kota Daud anu janten Jurusalametsaha Kristus Pangéran12 Sareng ieu bakal janten tanda pikeun anjeun: anjeun bakal mendakan orok dibungkus lawon anu ngagulung sareng tempatna dina sabakan. ” 13 Jeung ujug-ujug aya sareng malaikat seueur host langit anu muji Gusti sareng paribasa, 14 "Maha Suci ka Gusti anu Maha Suci, sareng di dunya aya perdamaian di antara jalma-jalma anu dipikaresep ku Anjeunna!"

Kisah 5: 30-31, Gusti ngagungkeun Yesus di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet

30 Allah karuhun urang ngangkat Yesus, anu anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. 31 Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa.

Kis 13: 22-23, Gusti parantos ngasongkeun Juru Salamet ka Israil, sapertos jangji

22 Sareng nalika anjeunna ngaluarkeun anjeunna, anjeunna angkat Daud janten raja aranjeunna, anu anjeunna kasaksian sareng saurna, 'Kuring parantos mendakan di Daud bin Isai saurang lalaki anu dipikahoyong, anu bakal ngalaksanakeun sagala kahoyong abdi.' 23 Tina turunan lalaki ieu Allah parantos nyayogikeun Jurusalamet pikeun urang Israil, Isa, sapertos jangji.

1 Yohanes 4:14, Rama parantos ngutus Putra-Na janten Jurusalamet dunya

Sareng kami parantos ningali sareng nyaksian éta Rama parantos ngutus Putra-Na janten Jurusalamet dunya.

Wahyu 1: 5-6, Yesus Kristus saksi anu satia - anu ngajantenkeun kami imam pikeun Gusti sareng Rama-Na

5 ti Yesus Kristus anu satia satia, cikal maot, sareng patih raja-raja di bumi.
Ka anjeunna anu mikanyaah ka urang sareng parantos ngaleupaskeun urang tina dosa-dosa ku getih-Na 6 sareng ngajantenkeun urang karajaan, imam ka Gusti Allah Rama-Na, kanggo anjeunna janten kamulyaan sareng kakawasaan salamina-salamina. Amin.

Jesus Christ - he is Lord over all

Hayu urang nyandak conto pernyataan "Yesus Gusti Sadaya." Ieu mangrupikeun pernyataan anu lumaku salaku aturan umum kalayan hiji pengecualian anu penting - Anu Esa sareng Rama. Maka urang kedah ngartos yén pernyataan "Pangéran sadayana" leungit kualifikasi "ciptaan." Éta téh Isa nyaéta "Gusti sadaya ciptaan" sanés "Gusti sadayana" dina hartos mutlak tanpa kacuali. Aya sababaraha ayat pikeun nunjukkeun iwal kana generalisasi.

Kisah 10: 36-43 (ESV), Jesus Christ - he is Lord for all

36 Sedengkeun pikeun pangandika anu dikirimkeun ka Israél, ngawartakeun kabar hadé perdamaian Yesus Kristus (Anjeunna Gusti sadaya), 37 anjeun sorangan terang naon anu kajantenan di sakumna Yudéa, mimitian ti Galiléa saatos baptisan anu diumumkeun ku Yohanes: 38 kumaha Gusti ngucap Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalaksanakeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna. 39 Sareng kami saksi sadaya anu anjeunna lakukeun boh di nagara urang Yahudi sareng di Yérusalém. Aranjeunna maéhan anjeunna maot ku ngagantung anjeunna dina tangkal, 40 tapi Gusti ngangkat anjeunna dina dinten anu katilu sareng ngajantenkeun anjeunna nembongan, 41 sanés ka sadaya jalma tapi ka kami anu parantos dipilih ku Gusti Allah salaku saksi, anu tuang sareng nginum sareng anjeunna saatos anjeunna gugah tina maot. 42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun nangtoskeun jalma hirup sareng anu maot. 43 Anjeunna sadaya nabi janten saksi yén sing saha anu percanten ka Anjeunna bakal dihampuran dosa ku nami-Na. "

  • analisa
    • Dina kontéks wacana ieu urang ningal yén Yesus "nyaéta anu ditunjuk ku Gusti Allah pikeun janten hakim anu hirup sareng anu maot"
    • Harti kontekstual tina "Lord of all" = hakim anu hirup sareng anu maot
    • Pengecualian kana generalisasi "anjeunna nyaéta Pangéran Sadayana" nyaéta Gusti anu nunjuk anjeunna hakim

1 Korinta 15: 25-27 (ESV), Gusti parantos masrahkeun sagala rupa ka anu ditundukkeun handapeun suku-Na

25 Pikeun anjeunna kedah kakuasaan dugi anjeunna nempatkeun sadaya musuh-Na handapeun suku-Na. 26 Musuh terakhir anu bakal musnah nyaéta maot. 27 keur "Gusti parantos masrahkeun sagala perkara dina kaayaan tundukna. " Tapi nalika éta nyatakeun, "sagala rupa ditundukkeun," jelas yén anjeunna dikecualkeun anu nempatkeun sagala perkara ka handapna anjeunna.

  • analisa
    • Urang tiasa nyarios yén Isa nyaéta "Pangéran Sadayana" sabab Gusti parantos nempatkeun sagala hal dina kaayaan tundukna.
    • Allah kajantenan anu nempatkeun sagala perkara dina kaayaan anu sahandapeun anjeunna. (ayat 27 jelas-jelas nyarios kieu) 
    • Harti kontekstual nyaéta yén Yesus nyaéta Gusti pikeun sagala hal kajaba Gusti anu nurunkeun sagala rupa ka Anjeunna.

Kisah 2: 34-36 (ESV), Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus

34 Pikeun Daud henteu naék ka langit, tapi anjeunna nyalira nyarios, "'Gusti nyarios ka Gusti kuring, "Linggih di belah katuhu kuring, 35 dugi ka ngajantenkeun musuh-musuh anjeun jadi tumbak sikil anjeun. "' 36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu anu anjeun nyalibkeun. "

  • analisa
    • Al Masih nyaéta Pangéran Daud
    • PANGERAN Allah ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus (Mesias)
    • PANGERAN Allah nyaeta Gusti Yesus

Pilipi 2: 8-11, Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran.

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 jeung unggal létah ngaku yén Yesus Kristus nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

  • analisa
    • Gusti ngagungkeun anjeunna (Yesus) sareng maparin nami anu langkung luhur dina unggal ngaran
    • Jalma anu kedah sujud ka anjeunna digeneralisasi salaku anu "di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi"
    • Unggal létah kedah ngaku yén Yesus Kristus nyaéta Gusti (Yesus nyaéta Gusti Al Masih) pikeun kamuliaan Gusti (Rama)
    • Gusti (anu ngagungkeun anjeunna) dibebaskeun tina jalma anu kedah sujud ka Yesus

Ayat tambahan anu netelakeun pangecualian sapertos kieu

Kisah 5: 30-31, Gusti ngagungkeun Yesus di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet

30 Allah karuhun urang ngangkat Yesus, anu anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. 31 Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa.

1 Korinta 11: 3, Sirah Kristus nyaéta Allah

3 Tapi kuring hoyong anjeun ngartos éta sirah unggal lalaki nyaéta Kristus, kapala pamajikan nyaéta salakina, sareng sirah Kristus nyaéta Allah.

Raja raja sareng Gusti gusti

Gusti anu "cicing dina cahaya anu teu tiasa dideukeutkeun" sareng anu "teu aya anu kantos ningali atanapi tiasa ningali" disebatkeun salaku "hiji-hijina Daulat, Raja-raja raja sareng Gusti anu ningalikeun" dina 1 Tim 1: 15-16. Dina Wahyu 14:14 sareng Wahyu 19:14, Yesus (Anak Domba) ogé disebut salaku Raja raja sareng Gusti tina gusti. Sakumaha urang ningal dina bagian saencanna Yesus janten "Gusti sadayana" gaduh pengecualian Gusti anu ngajantenkeun anjeunna lord. Kitu ogé halna nyaéta duanana Allah sareng Yesus tiasa disebat "Raja raja sareng pangéran Lords" kumargi generalisasi ieu dilarapkeun pikeun Gusti sareng Yesus. Nanging dina kasus Yesus, Gusti tetep istiméwa (1 Kor 15:27). Urang tingali dina Wahyu 12: 10-10 éta, "Karajaan Allah urang otoritas Kristus na parantos sumping. Kami ningali dina petikan ieu yén Kristus dibédakeun sareng Gusti sareng yén kakawasaan yén Kristus (Mesias) henteu salawasna aya.

Éta mangrupikeun kalepatan syllogistic (kacilakaan) pikeun ngaitkeun idéntitas pribadi sareng ontologi Yesus sareng Gusti kusabab istilahna dianggo pikeun Gusti dina hartos mutlak tapi ogé dilarapkeun ka Yesus dina hartos anu rada terbatas (sareng Gusti anu pangecualian). Dina Alkitab, "raja raja-raja" ogé dianggo pikeun para penguasa terkenal di bumi kalebet Artajerjes dina Ézra 7:12, sareng Nebukadnesar raja Babul di Yehezkiel 26: 7 sareng Darnel 2:37.

1 Timoteus 6: 15-16 (ESV), ngan ukur Daulat, raja raja sareng Gusti gusti

15 anu bakal anjeunna tampilkeun dina waktos anu ditangtoskeun - anjeunna anu berkah tur ngan ukur Daulat, Raja raja sareng Gusti gusti, 16 anu nyalira gaduh abadi, anu cicing dina cahaya anu teu tiasa dideukeutan, anu teu saurang ogé kantos ningali atanapi tiasa ningali. Pikeun anjeunna janten ngahargaan sareng kakuasaan langgeng. Amin.

Wahyu 12: 10-11 (ESV), Karajaan Allah urang sareng kawenangan Kristus na parantos sumping

10 Sareng kuring ngadangu sora tarik di sawarga, nyarios, "Ayeuna kasalametan sareng kakuatan sareng karajaan Allah urang sareng kakawasaan Al Masih-Na parantos sumping, sabab anu nuduh ka dulur-dulur urang parantos digulingkeun, anu nuduh aranjeunna siang wengi payuneun Gusti Allah urang. 11 Sareng aranjeunna parantos nalukkeun anjeunna ku getih Anak Domba sareng ku kecap kasaksian aranjeunna, sabab aranjeunna henteu resep hirupna dugi ka maot.

Wahyu 17:14 (ESV), Anak Domba, anjeunna nyaéta Lord of lord sareng Raja raja

14 Aranjeunna bakal ngadamel perang ka Domba, sareng Domba bakal nalukkeun aranjeunna, sabab anjeunna nyaéta Lord of Lords sareng Raja raja, sareng jalma-jalma anu aya sareng anjeunna disauran sareng dipilih sareng satia. "

  • analisa
    • Kristus dibédakeun sareng Gusti dina Wahyu 12:10
    • Kristus mangrupikeun domba Wahyu 12:11
    • Anak Domba dibédakeun ti Allah
    • Domba Allah mangrupikeun "Pangéran pangéran sareng Raja raja-raja" kajaba Gusti

Wahyu 19:16 (ESV), Ngaran anu ditulis, Raja raja sareng Gusti gusti

16 Dina jubahna sareng dina pingpingna anjeunna ngagaduhan nami anu diserat, Raja raja sareng Gusti gusti.

Esra 7:12 (ESV), Artahsasta, raja raja

12 "Artahsasta, raja raja, ka imam Ezra, juru tulis Hukum Allah swarga. Katengtreman.

Yehezkiel 26: 7 (ESV), Nebukadnesar raja Babul, raja raja

7 "Ku sabab saur PANGERAN PANGERAN: Lah, kuring bakal nempuh Tirus ti kaler Nebukadnesar raja Babul, raja raja, kalayan kuda sareng karéta, sareng angké kuda sareng réa prajurit.

Daniel 2:37 (ESV), raja-raja raja, anu ku Gusti Allah sawarga parantos masihan karajaan

37 Anjeun, raja, raja raja, ka saha Gusti Allah sawarga parantos masihan karajaan, kakuatan, kakuatan, sareng kamulyaan,

PANGERAN nyarios ka Gusti abdi, Jabur 110

Jabur 110: 1 ”dicutat dina sababaraha tempat dina Perjanjian Anyar kalebet Mateus 22:44, Markus 12:36, Lukas 20:42, Rasul 2:34 sareng Ibrani 1:13. Frasa ieu "PANGERAN nyarios ka Gusti kuring" sigana nunjukkeun aya dua Lords sareng sabagian panginten panginten ieu mangrupikeun bukti yén Yesus téh Gusti. Nanging, Jabur 110 perkawis naon anu dicarioskeun ku YHWH ka Mésias manusa.

Jabur 110: 1-4 (ESV), PANGERAN nyarios ka Gusti kuring

1 PANGERAN nyarios ka Gusti kuring: "Diuk dina leungeun katuhu kuring, dugi ka ngajantenkeun musuh-musuh anjeun dijantenkeun kaki anjeun. " 2 PANGERAN ngutus tongkat perkasa anjeun ti Sion. Aturan di tengah musuh anjeun! 3 Umat ​​anjeun bakal nawiskeun dirina sacara bébas dina dinten kakuatan anjeun, nganggo baju suci; ti rahim isuk, embun-embunan nonoman anjeun bakal milik anjeun. 4 PANGERAN parantos sumpah sareng moal ngarobah pipikiran, "Anjeun pandita salamina numutkeun urutan Melkisedek."

Jabur 110: 1-4 (LSV), YHWH ka Gusti kuring

Déklarasi tina YHWH ka Gusti abdi"Linggih di belah katuhu kuring, || Dugi ka Kami ngadamel musuh-musuh anjeun. " YHWH ngirimkeun tongkat kakuatan Anjeun ti Sion, || Aturan di tengah musuh anjeun. Umat ​​anjeun [mangrupikeun] kado-gratis dina dinten kakuatan Anjeun, dina kahormatan kasucian, || Ti rahim, ti isuk, || Anjeun gaduh embun nonoman Anjeun. YHWH parantos sumpah, sareng henteu liren, "Anjeun [mangrupakeun] imam pikeun sadaya waktos, || Numutkeun urutan Melkisedék. "

Tarjamahan pikeun kecap Gusti

Dina Bibles Inggris urang, kecap anu sami "lord" narjamahkeun sababaraha kecap Ibrani anu béda. Konvensi "penerjemah" anu lami parantos nganggo kombinasi anu béda tina hurup gedé sareng handap ("PANGERAN," "Gusti," sareng "pangéran") pikeun ngabédakeun kecap-kecap Ibrani aslina. Nalika urang ningali "Gusti" diserat nganggo huruf ageung "L," jalma-jalma anu henteu maca basa Ibrani ngandelkeun konvénsi anu parantos ditetepkeun, paling sering, tarjamahan "Adonai." Masalahna nyaéta dina ayat ieu kecap Ibrani aslina sanés "adonai" tapi langkung "adoni," Dina basa Ibrani aya bénten kecap anu ditarjamahkeun "PANGERAN sareng Gusti" dina dua kasus ieu. Young Concordance daptar sabelas kecap Ibrani anu ditarjamahkeun "lord." Opat anu aya hubunganana sareng urang di dieu nyaéta sapertos kieu:

YHWH

(PANGERAN atanapi Yéhuwa) Kecap ieu mangrupikeun "PANGERAN" anu munggaran dina Jabur 110: 1. Éta nami Ilahi dianggap suci pisan ku urang Yahudi anu henteu kantos diucapkeun. Sabalikna nalika maca tina Kitab Suci aranjeunna ngagentos kecap "Adonai." Konvensi anu ditampi nyaéta dina tarjamahan Inggris éta salawasna muncul salaku LORD, atanapi ALLAH (sadayana luhur) sahingga urang tiasa terang yén kecap aslina nyaéta "LORD."

ADON

Kecap ieu diwangun tina konsonan Ibrani Aleph, Dalet, Nun. Éta sering muncul dina bentuk ieu (tanpa ahiran). Salain ti sakitar 30 kali dimana éta nuduhkeun Gusti Anu Suci, sadaya kajadian anu sanésna ngarujuk ka tuan manusa.

ADONAI

Dina bentuk utami, éta sok ngarujuk ka Gusti, sareng teu aya anu sanés. "Konvénsi penerjemah" anu ditampi nyaéta dina bentuk ieu, éta sok muncul dina basa Inggris salaku "Lord" (kalayan huruf luhur "L")

ADONI

Ieu dibentuk ku nambihan ahiran "i" kana "adon." Kalayan ahiran ieu hartosna "gusti abdi."(Éta ogé kadang ditarjamahkeun salaku" master. ") Éta muncul 195 kali, sareng dianggo ampir sadayana pikeun pangéran manusa (tapi kadang-kadang malaikat). Nalika ditarjamahkeun "lord," éta salawasna némbongan ku hurup handap "l" (kacuali pikeun hiji waktos dina Jabur 110: 1) Daptar pdf tina 195 kajadian adoni dina 163 ayat aya di dieu: https://focusonthekingdom.org/adoni.pdf?x49874

Kecap Ibrani anu sabenerna digunakeun pikeun "Gusti" dina hubungan Yesus, "PANGERAN nyarios ka abdi raja”Nyaéta ADONI. Kecap ieu ngarujuk ka tuan manusa. Éta nyarioskeun KAMANUSAAN Yesus - sanés Dewa. Dina basa Yunani kecap kyrios digunakeun dina dua conto éta. Kyrios, ditarjamahkeun "lord" mangrupikeun istilah umum anu hartosna master sareng sanés istilah anu dianggo ngan ukur pikeun Gusti. Kami terang yén seueur anu disebat "tuan" tapi dina hal iman kami Yesus mangrupikeun hiji Gusti anu ku kami nampi kasalametan janten bekel ti hiji Rama sareng Rama - anu ti anjeunna aya sagala hal sareng pikeun saha urang aya (1 Kor 8 : 5-6).

Dina kontéks Jabur 110: 1-4, urang ningal yén Gusti (adoni) dijantenkeun imam salamina saatos urutan Melkisedek. Ieu ogé petunjuk anu penting. Imam Agung mangrupikeun ajen-inajen Gusti anu dipilih ti lalaki. Ibrani 5 Ngaitkeun hubungan langsung sareng Jabur 110:

Ibrani 5: 1-10 (ESV), Kristus ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun imam salamina"

1 keur unggal imam besar anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. 2 Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. 3 Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. 4 Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun. 5 Kitu ogé Kristus henteu ngagungkeun diri pikeun dijantenkeun janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra abdi, dinten ayeuna kuring parantos ngababarkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna nyarios ogé di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, saatos urutan Melkisedek. " 7 Dina jaman dagingna, Yesus nawiskeun doa sareng panyambat, ku ceurik nyaring sareng cimata, ka anjeunna anu tiasa nyalametkeun anjeunna tina maot, sareng anjeunna didangu kusabab hormatna. 8 Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar ta'at ngalangkungan naon anu sangsara. 9 Sareng disampurnakeun, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar numutkeun urutan Melkisedek.

James Dunn, Kristus sareng Roh, Jilid 1: Christology, 315-344, kc. 337

Pikeun Paulus teh kyrios judulna sering dianggo salaku cara ngabédakeun Kristus ti hiji Gusti. Ieu urang tingali sacara jelas dina frasa anu diulang "the Allah sareng Bapa of urang raja Yesus Kristus ”(Rm. 15: 6; 2 Kor. 1: 3, 11:31; Epe. 1: 3, 17; Kol. 1: 3); ogé dina 1 Kor. 8: 6, dimana Kristus dinyatakeun salaku hiji Gusti disarengan ku profesi Shema tina hiji Gusti; jeung paling penting di 1 Kor. 15: 24-28, dimana kakawasaan Al Masih dina istilah duanana PS. 110: 1 sareng Ps. 8: 6 klimaks dina katurunan Putra nyalira ka Gusti Allah Rama, "supados Gusti tiasa sadayana aya dina sadayana. ”Bahkan kidung Pilipi kedah disebatkeun di dieu; sabab dina penilaian mah éta mangrupikeun ungkapan Adam Christology, janten Phil. 2:10 paling katingali salaku pangakuan kana kakawasaan Al Masih salaku (terakhir) Adam, dimana, Paul ngajantenkeunana jelas, sadaya ciptaan ngaku kakawasaan Al Masih "Kanggo kamulyaan Gusti Allah Rama" (Pil 2: 11)

Nyebat asma Gusti

Kalimah "nyauran nami Gusti" dianggo duanana pikeun PANGERAN Allah sareng Gusti Yesus Kristus. Sababaraha usaha pikeun nyebatkeun Jabur 116: 4 atanapi Yoél 2:32 sareng 1 Korinta 1: 2 pikeun nyimpulkeun yén Gusti Yesus nyaéta PANGERAN Allah. Nanging urang parantos nunjukkeun yén aranjeunna duaan mangrupikeun panyalamet (Yesus mangrupikeun panyalindungan Gusti pikeun kasalametan) sareng yén PANGERAN Allah nyaéta Pangéran Gusti urang Yesus. Yesus, Putra Allah manusa mangrupikeun perantara antara Gusti sareng manusa (1 Tim 2: 5-6). Kristus salaku nangtung pikeun janten proksi pikeun Gusti janten Gusti anu ku Gusti nempatkeun dina perantara antara dirina sareng manusa. Yesus mangrupikeun imam agung urang anu ngalangkungan anjeunna urang gaduh rukun sareng Gusti (Tingali Ibrani 8: 1-6, Ibrani 9: 11-14, sareng Ibrani 9: 23-28). 

Nyebat nami Gusti ngagaduhan implikasi anu benten dina perjanjian anu lami tibatan ayeuna perjanjian anu énggal. Dina perjangjian lami PANGERAN Allah utamina diidentifikasi minangka Gusti numutkeun sahadat Israil, "Dengekeun O Israel: PANGERAN Allah urang, PANGERAN hiji." (Deu 6: 5) Kalayan kecap Pangéran ditarjamahkeun tina kecap Yunani kurios, ieu mangrupikeun kecap umum pikeun "lord" sareng henteu merta perkawis PANGERAN (YHWH) Gusti Nu Maha Suci dina Jabur 116: 4. Anu kajantenan di dieu nyaéta conflasi nami khusus Gusti Gusti kalayan kecap umum pikeun lord dina basa Yunani. Ieu di handap aya hartos tina leksikon BDAG pikeun kecap Yunani κύριος (tarjamah lord).

κύριος, (Gk-EnLex_NT) BDAG

 Anu utama mng. aya hubunganana sareng kakuatan atanapi kakuatan, dina sababaraha rupa: 'kuat, berwibawa, sah, kakuasaan'; teras kana anu utami penting pokok, ésénsial

1 jalma anu tanggel waler ku kapamilikan, pamilik

2 jalma anu dina posisi kawenangan, tuan, tuan

singgetan

Dina perjangjian anu anyar Gusti parantos ngajantenkeun Yesus janten Gusti sareng Kristus (Rasul 2:36). Ν Ayeuna aya perantara antara Gusti sareng manusa, lalaki Isa Al Masih (1 Tim 2: 5-6). Anjeunna jalma anu ku Allah diangkat ka katuhu na salaku pamimpin sareng juru salamet (Rasul 5:31). Dina paradigma anyar ieu, sanaos seueur anu disebat "déwa" sareng seueur anu disebat "tuan," kanggo urang aya hiji Gusti, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus (1 Kor 8: 5-6). Dina katégori "déwa" - aya hiji Gusti Rama. Dina kategori "tuan" - aya hiji Gusti, nyaéta Yesus Kristus. Sanaos Rama Rama tetep PANGERAN (YHWH) kana sadayana (dina hartos mutlak), anjeunna ngajantenkeun Yesus Kristus Gusti salaku jalma anu bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran sareng kakuasaan di karajaan anu bakal diadegkeun. Nyaéta, Isa nyaéta Mésias manusa anu bakal dipasihan sareng karajaan anu langgeng. Nanging otoritas ieu asalna ti hiji Gusti sareng Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana (1 Kor 8: 5-6).

Jabur 116: 4, Disebat asma PANGERAN

4 Teras kuring disebat asma PANGERAN: "Ya PANGERAN, abdi nyungkeun bantosan jiwa abdi!"

Rum 10: 12-13, saha waé anu nyebat asma Gusti bakal disalametkeun

12 Kusabab teu aya bedana antara Yahudi sareng Yunani; pikeun Gusti anu sami nyaéta Pangéran sadayana, maparin kakayaan na ka sadayana anu nyauran ka Anjeunna. 13 keur "sing saha anu nyebat asma Pangeran bakal disalametkeun. "

Yoel 2:32, Saha-saha anu nyebat asma PANGERAN bakal disalametkeun

32 Sareng bakal kajantenan éta sing saha anu nyebat asma PANGERAN bakal disalametkeun. Kusabab di Gunung Sion sareng di Yérusalém bakal aya anu kabur, sakumaha pangandika PANGERAN, sareng di antara anu salamet aya anu disebat ku PANGERAN.

Kisah 2: 20-21, Saha waé anu nyebat asma Gusti bakal disalametkeun

20 panonpoé bakal ngancik kana gelap sareng bulan janten getih, sateuacan dinten Gusti sumping, dinten anu hébat sareng megah. 21 Sareng bakal kajantenan éta sing saha anu nyebat asma Pangeran bakal disalametkeun. '

1 Korinta 1: 1-3, Nyebat asma Gusti urang Yesus Kristus

1 Paul, disebat ku kersa Gusti janten rasul Kristus Yesus, sareng saderek urang Sosthenes, 2 Pikeun garéja Allah anu aya di Korinta, pikeun jalma-jalma anu disucikeun ku Kristus Yesus, disaur janten santo sareng sadayana anu aya di unggal tempat nyebat asma Gusti urang Yesus Kristus, boh Pangeranna sareng urang: 3 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus.

Kisah 2:36, Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus 

36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti yen Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu anu anjeun nyalibkeun. "

1 Korinta 8: 5-6, Pikeun urang aya hiji Allah, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus

5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 can pikeun urang aya hiji Allah, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha-saha sagala hal sareng ku saha urang ayana.

1 Timoteus 2: 5-6, Hiji perantara antara Allah sareng manusa, lalaki anu Kristus Yesus

5 Kusabab aya hiji Allah, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun.

Kursi kiamat Allah / Al Masih 

Sababaraha conflate Roma 14: 9-12 sareng 2 Korinta 5: 9-10 pikeun nyimpulkeun yén set pengadilan Gusti dipaké dina hiji conto sareng kursi pangadilan Kristus dianggo dina anu sanés pikeun nunjukkeun yén Kristus nyaéta Gusti dina idéntitas ontologis na. Ieu conto anu sanés ngeunaan kalepatan anu aya hubunganana sareng kurangna pamahaman yén Gusti parantos nunjuk Yesus pikeun Hakim dunya kalayan bener (Rasul 17: 30-31). Sanaos Yesus Kristus bakalan nangtoskeun, Gusti mangrupikeun kawenangan di tukangeunana (Gusti masihan ka anjeunna) sakumaha nyatakeun Rasul 10:42, "anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun nangtoskeun jalma hirup sareng anu maot." Sasuai éta ngajadikeun rasa sampurna yén korsi Kiamat aya hubunganana sareng Gusti sareng Kristus, panengah anu sami antara Gusti sareng manusa (1 Tim 2: 5-6). 

Wahyu 20: 11-13 ngajelaskeun putusan tahta bodas. Sanaos jalma anu nangtoskeun henteu dinyatakeun, urang tiasa terang tina kasaksian anu saimbang tina Kitab Suci yén nyaéta Yesus Kristus (téks Yunani anu langkung akurat dibaca "tahta" dina Wahyu 20:12, sanés "Gusti"). Dina pamikiran Yahudi Biblika, teu aya alesan pikeun lieur ku konsép yén korsi pangadilan "Gusti" mangrupikeun korsi pangadilan "Kristus." Konsép Agénsi cekap. Gusti mangrupikeun kakawasaan dina pengadilan, dilakonan ngalangkungan agénna yén anjeunna diangkat kana panangan katuhu na, Yesus Kristus. Janten, éta mangrupikeun jabatan pangadilan Allah sabab ngagaduhan kawenangan anu pamungkas-Na. Nanging, éta mangrupikeun korsi pangadilan Kristus kusabab anjeunna nganilai. Yesus Kristus netelakeun jelas yén anjeunna bakal ngalakukeun hakim anu leres nalika anjeunna nyarios: "Rama henteu nangtoskeun sasaha, tapi parantos masrahkeun sagala hukuman ka Putra ... Sareng anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun nangtoskeun sabab anjeunna Putra Manusa. Ku nyalira kuring teu tiasa nanaon; Kuring ngan ukur ngan ukur nguping, sareng pangadilan kuring adil, sabab kuring henteu milarian nyenangkeun haté nyalira tapi anjeunna anu ngutus kuring. "(Yohanes 5: 22, 27, 30).

Rum 14: 9-12 (ESV), Kiamat Allah

9 Pikeun tujuan ieu Kristus pupus sareng hirup deui, janten anjeunna janten Gusti maot sareng anu hirup. 10 Naha anjeun nangtoskeun adi anjeun? Atanapi anjeun, naha anjeun nganggap hina lanceuk anjeun? Pikeun urang sadayana bakal nangtung sateuacan korsi pangadilan Allah; 11 sabab aya tulisan, "Nalika kuring hirup, saur Gusti, unggal tuur bakal sujud ka kuring, sareng unggal létah bakal ngaku ka Allah. " 12 Maka maka masing-masing urang bakal masihan akun dirina nyalira ka Allah.

2 Korinta 5: 9-10 (ESV), Judgment Christ

9 Janten naha urang di bumi atanapi di tempat anu jauh, urang janten tujuan pikeun nyenangkeun anjeunna. 10 Pikeun urang sadayana kedah sumping payuneun jabatan pengadilan Kristus, supados masing-masing nampi naon anu kedah dilakukeun pikeun awakna, naha alus atanapi jahat.

Kisah 10:42 (ESV), Anjeunna anu ditunjuk ku Allah janten hakim

42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun nangtoskeun jalma hirup sareng anu maot.

Kisah 17: 30-31 (ESV), Gusti bakal nangtoskeun dunya ku lalaki anu parantos diangkat

30 Jaman jahiliah Gusti moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadaya jalma dimana-mana pikeun tobat, 31 margi anjeunna parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Yohanes 5: 25-29 (ESV), Anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman - Putra Manusa

25 "Saestuna, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, bakal dugi ka hiji waktos, sareng ayeuna parantos sumping, nalika anu maraot bakal ngupingkeun sora Putra Allah, sareng anu ngupingkeun bakal hirup. 26 Kusabab sakumaha Rama ngagaduhan kahirupan dina dirina, maka anjeunna parantos masihan Putra ogé ngagaduhan kahirupan dina dirina. 27 jeung anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna teh Putra Manusa. 28 Entong heran kana ieu, sabab bakal dugi ka hiji jam dimana sadayana anu aya di makam bakal ngupingkeun sorana 29 sareng kaluar, jalma-jalma anu parantos ngalakukeun anu saé dugi ka ngahirupkeun deui kahirupan, sareng jalma-jalma anu parantos ngalakukeun jahat nepi ka timbulna hukuman.

Wahyu 20: 11-12 (ESV), Nangtung dihareupeun tahta (naskah pangheulana)

11 Teras kuring ningali tahta bodas anu hébat sareng anjeunna anu linggih di dinya. Ti ayana anjeunna bumi sareng langit ngungsi, sareng teu aya tempat anu kapendak pikeun aranjeunna. 12 Sareng kuring ningali paéh, ageung sareng alit, nangtung payuneun tahta, sareng buku dibuka. Teras dibuka buku sanésna, nyaéta buku kahirupan. Sareng jalma-jalma anu maot ditilik ku naon anu ditulis dina buku, numutkeun naon anu parantos dilakukeun.

Wahyu 20: 11-12 (KJV), Nangtung payuneun Gusti (naskah engké)

11 Sareng kuring ningali tahta bodas anu hébat, sareng anjeunna anu linggih di luhurna, anu ti payuneun bumi sareng langit ngungsi; da teu aya tempat pikeun aranjeunna. 12 Sareng kuring ningali anu maot, alit sareng ageung, nangtung payuneun Gusti; sareng buku-bukana dibuka: sareng buku anu sanésna dibuka, nyaéta buku kahirupan: sareng jalma-jalma anu maot ditilik tina hal-hal anu ditulis dina buku-buku, numutkeun karya-karyana.

Kami anu milarian pikiran sareng haté

Wahyu 2:23, "Kami anu milari pipikiran sareng manah, bakal masihan ka masing-masing numutkeun karya anjeun," perkawis Yesus, sering disarengan ku 1 Babad 28: 9, "PANGERAN milarian sadaya hate sareng ngartos unggal rencana sareng pamikiran" atanapi sareng Yermia 17:10, "Kuring PANGERAN milarian manah sareng nguji pikiran, pikeun masihan unggal jalma numutkeun jalanna, numutkeun buah tina kalakuanana." Jalma-jalma nyimpulkeun sabab PANGERAN (YHWH) milarian sadaya hate sareng Yesus ayeuna oge leres yen aranjeunna salah dina hakekatna sareng yen Isa teh Gusti dina hartos ontologis. Sanaos leres dina Perjanjian Old yén Gusti mangrupikeun hakim aktip pikeun umat manusa, hiji Rama sareng Rama henteu deui nangtoskeun saha waé tapi parantos masihan sagala hukuman ka Putra. (Yohanes 5:22)

Éta jelas dina Kisah Para Rasul 10:42, "Yesus anu ditunjuk ku Gusti pikeun janten hakim jalma hirup sareng anu maot," sareng dina Rasul 17:32, "Gusti… parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya di kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. " Ieu sampurna saluyu sareng pamahaman Unitarian Injil ngeunaan 1 Tim 2: 5-6, "Aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana." Sanaos seueur anu disebat 'déwa' sareng anu disebat 'tuan' kanggo urang aya hiji Gusti, Rama, anu ti mana aya sagala hal sareng pikeun saha urang aya, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, anu ngalangkunganana sagala hal sareng ngalangkungan saha urang ayana (nyaéta, ngalangkunganana urang ngagaduhan kasalametan). (1 Kor 8: 5-6). Gusti parantos ngajantenkeun Yesus duanana Gusti sareng Kristus. (Rasul 2:36)

Jelas, Yesus parantos nempatkeun dina pangadilan (milarian hate) sareng anjeunna tiasa ngalakukeun ieu kusabab anjeunna diberdayakeun ku Gusti - sanés kusabab anjeunna sacara ontologis Allah. Kakuatan pikeun ngahirupkeun sareng nangtoskeun dipasihkeun ku anjeunna anu tunggal Rama sareng Rama (Yohanes 5: 25-29). Nya ku sabab anjeunna Putra Manusa, yén anjeunna parantos dipasihan kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman. (Yohanes 5:27). Ku kakawasaan Roh Suci, anu ku Yesus parantos dipasihkeun, hate tiasa dipilarian, sakumaha anu dicarioskeun di Rum 8:27, "Anjeunna anu milari haté terang naon anu dipikiran tina Roh, sabab Roh anu ngahalangan pikeun para wali numutkeun kahoyong Gusti. 

Nubuat mesias di Yesaya 11: 1-4 jelas yén Al Masih bakal dipasihan wewenang pikeun nangtoskeun tapi ogé jelas yén anjeunna bakal nangtoskeun sacara bener kusabab dikuatkeun ku Roh Allah pikeun ngalakukeunana, sakumaha éta nyatakeun, " Ruh PANGERAN bakal napak dina anjeunna, Roh hikmah sareng pangertian, Roh naséhat sareng kakuatan, sumanget élmu sareng takwa ka PANGERAN. " (Isa 11: 2) Yesus, Gusti Al Masih urang, moal nangtoskeun ku naon anu ditingali ku panonna, atanapi mutuskeun sengketa ku naon anu ngupingkeun ngupingna, tapi ku kabeneran, ku Roh PANGERAN (YHWH), anjeunna bakal nangtoskeun. (Yes 11: 3-4) 

Wahyu 2:23 (ESV), Kami anu milarian pikiran sareng haté

3 sareng kuring bakal nyerang anak-anakna maot. Sareng sadaya garéja bakal terang éta Kami anu milarian pikiran sareng haté, sareng kuring bakal masihan ka masing-masing anjeun numutkeun karya anjeun.

1 Babad 28: 9 (ESV), PANGERAN milarian sadaya hate sareng ngartos unggal pipikiran

9 "Sareng anjeun, Solomon putra abdi, kenal ka Allah bapa anjeun sareng ngawula ka anjeunna ku haté sanubari sareng ku akal daék, sabab PANGERAN milarian sadaya haté sareng ngartos unggal rencana sareng pamikiran.

Yermia 17:10 (ESV), Kuring PANGERAN milarian manah sareng nguji pipikiran

10 "Kuring PANGERAN milarian manah sareng nguji pipikiran, pikeun masihan ka unggal jalma numutkeun lalakonna, numutkeun buah tina kalakuanana."

Yohanes 5: 19-22 (ESV), Tanjeunna Rama henteu nangtoskeun sasaha, tapi parantos masihan sagala putusan ka Putra

19 Maka Isa nyarios ka aranjeunna, "Saestuna, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, Putra moal tiasa ngalakukeun nanaon tina kahoyong nyalira, tapi ngan ukur naon anu anjeunna tingali ku Rama anu dilakukeun. Pikeun naon-naon anu dipidamel ku Rama, Putra Putra ogé kitu. 20 Pikeun Rama mikanyaah Putra sareng nunjukkeun ka anjeunna sagala anu anjeunna lakukeun. Sareng karya-karya anu langkung ageung tibatan ieu anjeunna bakal nunjukkeun ka anjeunna, sahingga anjeun tiasa kagum. 21 Margi sakumaha Rama ngahirupkeun anu maraot sareng ngahirupkeun aranjeunna, maka Putra ogé ngahirupkeun saha anu dipikahoyong. 22 Pikeun Rama henteu nangtoskeun sasaha, tapi parantos masihan sagala putusan ka Putra

Kisah 10:42 (ESV), Anjeunna anu ditunjuk ku Allah janten hakim

42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian yén anjeunna téh anu ditunjuk ku Gusti Allah janten hakim anu hirup sareng anu maot.

Rasul 17: 30-31 (ESV), He bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu anjeunna atos nunjuk

30 Jaman jahiliah Gusti moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadaya jalma dimana-mana pikeun tobat, 31 margi anjeunna parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

1 Timoteus 2: 5-6 (ESV), Tdidieu mangrupikeun perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus

5 Kusabab aya hiji Allah, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun.

1 Korinta 8: 5-6 (ESV), Aya hiji Allah, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus

5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 can pikeun urang aya hiji Allah, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, anu ngalangkunganana sagala hal sareng ku saha urang ayana.

Kisah 2:36 (ESV), Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus

36 Janten sadayana kulawarga Israil terang pastina yén Allah parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Isa ieu anu anjeun nyalibkeun. "

Yohanes 5: 25-29 (ESV), Anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa

25 "Saestuna, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, bakal dugi ka hiji waktos, sareng ayeuna parantos sumping, nalika anu maraot bakal ngupingkeun sora Putra Allah, sareng anu ngupingkeun bakal hirup. 26 Kusabab sakumaha Rama ngagaduhan kahirupan dina dirina, maka anjeunna parantos masihan Putra ogé ngagaduhan kahirupan dina dirina. 27 Sareng anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa. 28 Entong heran kana ieu, sabab bakal dugi ka hiji jam dimana sadayana anu aya di makam bakal ngupingkeun sorana 29 sareng kaluar, jalma-jalma anu parantos ngalakukeun kahadéan pikeun kahudangkeun hirup, sarta jalma-jalma anu parantos ngalakukeun jahat kana kiamat tina pangadilan.

Rum 8: 26-27 (ESV), Anjeunna anu milarian manah terang naon anu dipikiran ku Roh

26 Kitu ogé Roh ngabantosan urang dina kalemahan urang. Pikeun urang henteu terang naon anu kedah didoakeun sakumaha kuduna, tapi Roh nyalira intercedes pikeun urang ku erangan teuing jero pikeun kecap. 27 Sareng anjeunna anu milarian hate terang naon anu dipikiran ku Roh, sabab Roh nyampeurkeun pikeun para wali numutkeun kahoyong Gusti.

Yesaya 11: 1-4 (ESV), Ruh PANGERAN bakal napak dina anjeunna

1 Aya anu bakal némbak némbak tina tunggul Isai,
sareng dahan tina akar na bakal ngahasilkeun buah.
2 jeung sumanget PANGERAN bakal napel dina anjeunna,
sumanget hikmah sareng pangertian,
sumanget naséhat sareng kakuatan,
sumanget élmu sareng takwa ka PANGERAN.
3 Sareng kabagjaan anjeunna bakal sieun ku PANGERAN.
Anjeunna moal nangtoskeun ku naon anu ditingali ku panonna,
atanapi mutuskeun sengketa ku naon nguping na,
4 tapi ku kabeneran anjeunna bakal nangtoskeun jalma miskin,
sareng mutuskeun kalayan ekuitas pikeun lemah lembut bumi;

Unggal tuur kedah ruku sareng unggal létah ngaku

Sababaraha ngaku yén ruku sareng ngaku salaku Pangéran mangrupikeun hal anu éksklusif pikeun Gusti sahingga Yesus mangrupikeun Gusti ku kasimpulan. Ieu dumasarkeun kana sababaraha bagian anu nunjukkeun ruku sareng ngaku Gusti sareng anu sanés anu nunjukkeun ruku sareng ngaku ka Yesus Kristus (Mesias). Masalah sareng alesan ieu nyaéta yén unggal tuur bakal ruku sareng unggal létah ngaku jalma salaku Gusti henteu ngan ukur dilarapkeun ka Gusti, tapi ogé tiasa dilarapkeun ka wawakil Gusti anu aya di sisi katuhu Allah.

Gusti ngagungkeun Yesus sareng ngajantenkeun anjeunna janten pamimpin sareng juru salamet (Rasul 5:31). Urang maca dina Pilipi 2: 8-11, yén kusabab Yesus taat dugi ka pupus, yén Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami anu saluhureun unggal nami (wibawa saluhureun unggal wibawa). Urang maca dina Yohanes 3: 35, "Rama mikanyaah ka Putra sareng parantos masrahkeun sagala rupa ka anjeunna" sareng dina Yohanes 5: 22-23, "Rama henteu nangtoskeun sasaha, tapi parantos masihan sagala hukuman ka Putra, yén sadayana bisa ngahargaan ka Putra, sakumaha ogé aranjeunna ngahargaan ka Rama. " Acan Yesus netelakeun yén anjeunna sanés Allah nalika nyarios, "Upami kuring ngamulyakeun diri, kamuliaan mah teu nanaon. Rama kuring anu ngagungkeun Kami, anu anjeun carioskeun, 'Anjeunna Allah kami.' "(Yohanes 8:54)

Wahyu nyayogikeun detil penting ngeunaan kumaha Yesus diidéntifikasi sareng kontéks dimana anjeunna dipuji sareng dihormat. Mimiti Yesus diidinkeun dina bubuka (Wahyu 1: 5-6) salaku "saksi anu satia, cikal maot, sareng penguasa raja-raja di bumi." teras dina ayat 6 salaku "anjeunna anu mikanyaah ka urang sareng parantos ngabébaskeun urang tina dosa-dosa urang ku getih-Na sareng ngadamel kami karajaan, pandita pikeun Gusti Allah sareng Rama-Na." Ieu mangrupikeun idéntifikasi Yesus salaku Mesias anu luhur anu mangrupakeun hamba Gusti. Ieu salajengna negeskeun dina Wahyu 5: 6-14, dimana dina ayat 9-10, Anak Domba ditujukeun dina lagu ku, "anjeun tiwas, sareng ku getih anjeun anjeun ngagaleuh jalma-jalma pikeun Gusti ... anjeun parantos ngajantenkeun aranjeunna karajaan sareng imam ka Gusti urang, sareng aranjeunna bakal kakuasaan di bumi. " Perhatikeun yén domba henteu ditujukeun salaku Gusti. Salajengna dina ayat 13, sadaya mahluk nyarios "Kanggo anjeunna anu linggih dina singgasana sareng ka Domba janten berkah sareng ngahormat sareng kamuliaan sareng anu langgeng sareng salamina!" Dina kontéks ieu, Gusti anu linggih dina singgasana dibédakeun sareng Domba tapi duanana ngadeuheus sareng muji. Ieu saluyu sareng proklamasi aya hiji Gusti, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus (1 Kor 8: 5-6).

Yesaya 45: 22-23 (ESV), "Pikeun kuring unggal tuur bakal sujud, sareng unggal létah bakal sumpah satia"

22 "Balikkeun ka kuring sareng disalametkeun, sadaya penjuru bumi! Pikeun Kami Allah, sareng teu aya anu sanés. 23 Ku nyalira kuring parantos sumpah; tina sungut kuring kaluar dina kabeneran hiji kecap anu moal balik: 'Pikeun kuring unggal tuur wajib sujud, unggal létah bakal sumpah kasatiaan. '

Rum 14:11 (ESV), Unggal tuur bakal sujud sareng unggal létah bakal ngaku ka Allah

11 sabab aya tulisan, "Nalika kuring hirup, saur Gusti, unggal tuur bakal sujud ka kuring, sareng unggal létah bakal ngaku ka Allah. "

Pilipi 2: 8-11 (ESV), Unggal tuur kedah sujud sareng unggal létah ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 sareng unggal létah ngaku yén Yesus Kristus nyaéta Gusti, kanggo kamulyaan Gusti Allah Rama.

Yohanes 3: 35-36 (ESV), Rama parantos masrahkeun sagala rupa

35 Rama cinta ka Putra sareng parantos masrahkeun sagala rupa ka anjeunna. 36 Saha anu percaya ka Putra ngagaduhan hirup anu langgeng; saha anu henteu nurut Sang Putra moal ningali kahirupan, tapi murka Allah tetep aya dina anjeunna.

Yohanes 5: 22-23 (ESV), Rama parantos masihan sagala hukuman ka Putra

22 pikeun Rama henteu nangtoskeun sasaha, tapi parantos masihan sagala putusan ka Putra, 23 supaya sadayana ngahormat ka Putra, sami sareng aranjeunna ngahargaan ka Rama.

Saha anu henteu ngahargaan ka Putra moal ngahargaan ka Rama anu ngutus anjeunna.

Yohanes 8:54 (ESV), Upami kuring ngagungkeun diri, kamulyaan kuring henteu nanaon

54 Yesus ngajawab, ”Upami kuring ngagungkeun diri, kamulyaan kuring henteu nanaon. Nya Rama kuring anu ngagungkeun Kami, anu anjeun carioskeun, 'Anjeunna Allah kami. '

Yohanes 15:10 (ESV), Jaga paréntah-paréntah kuring sakumaha anu kuring ngajaga paréntah Rama

10 Upami anjeun netepkeun dawuhan-Na, anjeun bakal tetep dina kaasih kuring, sakumaha ogé kuring ngajaga paréntah Rama sareng tetep kaasih-Na.

Kisah 5: 30-31 (ESV), Gusti ngagungkeun Yesus di panangan katuhu salaku pamimpin sareng juru salamet

30 Allah karuhun urang ngangkat Yesus, saha anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. 31 Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa.

Wahyu 1: 5-6 (ESV), Yesus Kristus, patih raja di bumi

5 sareng ti Isa Al Masih mangrupikeun panyaksian anu satia, anu cikal tina maot, sareng patih raja di bumi. Ka anjeunna anu mikanyaah ka urang sareng parantos ngaleupaskeun urang tina dosa-dosa ku getih-Na 6 sareng ngajantenkeun urang karajaan, imam ka Gusti Allah Rama-Na, kanggo anjeunna janten kamulyaan sareng kakawasaan salamina-salamina. Amin.

Wahyu 5: 6-14 (ESV), Kanggo anjeunna anu linggih dina tahta sareng ka Domba

6 jeung antara tahta sareng opat mahluk hirup sareng di antara para sepuh kuring ningali Domba nangtung, siga anu tiwas, ku tujuh tanduk sareng ku tujuh panon, nyaéta tujuh roh Allah anu dikirim ka sakumna bumi. 7 Sareng anjeunna angkat nyandak gulung tina panangan katuhu anu linggih dina tahta. 8 Sareng nalika anjeunna nyandak gulung, opat mahluk anu hirup sareng dua puluh opat kokolot murag ka payuneun Anak Domba, masing-masing nyepeng kacapi, sareng bokor emas anu pinuh ku menyan, anu mangrupikeun do'a para wali. 9 Sareng aranjeunna nyanyi lagu anyar, nyarios "Pantes anjeun nyandak gulung sareng muka segel na, sabab anjeun tiwas, sareng ku getih anjeun anjeun nebus jalma-jalma pikeun Gusti ti unggal suku sareng bahasa sareng jalma sareng bangsa, 10 sareng anjeun parantos ngajantenkeun aranjeunna karajaan sareng imam pikeun Gusti urang, sareng aranjeunna bakal kakuasaan di bumi. "
11 Teras kuring ningali, sareng kuring nguping sakitar tahta sareng mahluk hirup sareng kokolot sora soanten seueur malaikat, jumlahna mangrébu-rébu rébu-rébu rébu, 12 nyarios kalayan sora tarik, "Pantes nyaéta Anak Domba anu dipaéhan, nampi kakuatan sareng harta sareng hikmah sareng kakuatan sareng kahormatan sareng kamuliaan sareng berkah! "
13 Sareng kuring nguping unggal mahluk di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi sareng di laut, sareng sadayana anu aya di aranjeunna, nyarios, "Ka anjeunna anu linggih dina singgasana sareng ka Domba janten berkah sareng kahormatan sareng kamuliaan sareng kakuatan salawasna sareng kantos! " 14 Sareng opat mahluk hirup nyarios, "Amin!" sareng sepuh murag sareng nyembah.

1 Korinta 8: 5-6 (ESV), Aya hiji Allah, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus

5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 can pikeun urang aya hiji Allah, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha-saha sagala hal sareng ku saha urang ayana.

  • "Through saha urang ayana" = ngalangkungan saha urang nampi kasalametan sareng warisan di karajaan Allah

Gusti Allah - Anu Maha Kawasa, Wahyu 1: 8

Nalika Yohanes nyarioskeun berkah "Rahmat pikeun anjeun sareng perdamaian" tina Wahyu 1: 4-8, anjeunna ngajukeun tilu pihak kalebet (1) ti anjeunna saha saha sareng saha sareng anu bakal datang, (2) tina tujuh roh anu sateuacan tahta-Na, sareng (3) ti Yesus Kristus saksi anu satia. "Anjeunna anu aya sareng saha anu sareng anu bakal sumping" dina ayat 4 dibédakeun sareng Yesus anu satia saksi tina ayat 5-7. Sakumaha dituduhkeun dina gambar di handap ieu, ayat 5-7 dilarapkeun ka Yesus sedengkeun duanana ayat 4 sareng ayat 8 dilarapkeun ka jalma anu aya sareng saha éta sareng saha anu bakal datang, Gusti sareng Rama Yesus. Janten Gusti anu Maha Suci anu disebat Alfa sareng Omega dina kontéks ieu (sanés Yesus anu satia satia). Ogé kedah dicatet yén Yesus ngajantenkeun urang "imam ka Gusti sareng Rama-Na" sareng yén Gusti sareng Rama-Na nyaéta Pangéran Gusti Nu Kawasa.

Alfa sareng Omega, Wahyu 1:11 

"Alfa sareng Omega, kahiji sareng panungtung" teras ditambihan kana Wahyu 1:11. Teu aya dina téks kritis anu ngagambarkeun naskah-naskah Yunani pang wiwitanna. Éta ogé henteu aya dina téks mayoritas anu ngagambarkeun tradisi Koine anu pantes. Ieu jelas mangrupikeun interpolasi anu ditambihan engké. Kusabab kitu, seuseueurna tarjamahan modéren henteu kalebet ieu. Kanyataan ieu mangrupikeun conto anu hadé kumaha, sanaos aya sumpah tina Wahyu 22: 18-19, buku-buku Perjanjian Anyar parantos dirusak ku sababaraha cara pikeun ngadukung dogma "Ortodok". Tingali langkung seueur di https://kjviscorrupt.com

Wahyu 1: 10-11 (ESV), tanpa interpolasi

10 Abdi dina Roh dina dinten Gusti, sareng kuring nguping di tukangeun kuring aya sora anu tarik sapertos tarompét 11 paribasa, "Tulis naon anu anjeun tingali dina buku sareng kirimkeun ka tujuh gereja, ka Epesus sareng Smyrna sareng Pergamum sareng Tyatira sareng Sardis sareng ka Filadelfia sareng Laodicea."

Wahyu 1: 10-11 (KJV), kalayan interpolasi engké

10 Abdi dina Roh dina dinten Gusti, sareng nguping di tukangeun kuring aya sora anu tarik, siga tarompét, 11 paribasa, Kami Alfa sareng Omega, anu kahiji sareng anu terakhir: sareng, Naon anu anjeun tingali, nyerat dina buku, sareng kirimkeun ka tujuh gereja anu aya di Asia; ka Epesus, sareng Smirna, ka Pergamos, ka Tiatira, ka Sardis, ka Filadelfia, sareng ka Laodicea.

Mimiti sareng Pamungkas, Wahyu 1:17

Sering "kahiji sareng panungtung" dina Yesaya 44: 6 dipadungdengkeun sareng Wahyu 1:17. Nanging ieu mangrupikeun dua buku anu béda sareng dua kontéks anu béda. Harti "mimiti sareng panungtung" dipikaharti dina nuduhkeun kontéksna sareng henteu kedah ngagaduhan hartos anu tetep. Dina Yesaya 44, Gusti, PANGERAN Nu Maha Kawasa nyaéta "anu pangpayunna sareng anu pamungkas" dina hal anu janten hiji-hijina Gusti. Dina Wahyu 1:17 Yesus "anu pangpayunna sareng panungtung" anu janten jalma hirup anu maot sareng hirup salamina, sareng ngagaduhan konci Pati sareng Hades. Dina kontéks éta jelas yén Isa nyaéta "Mimiti sareng Terakhir" dina hartos yén anjeunna mangrupikeun panyalindungan Gusti pikeun kasalametan pikeun sadaya umat manusa ti mimiti dugi ka akhir.

Peunteun ieu saluyu sareng kanyataan yén salah sahiji naskah Yunani pangpayunna ti abad ka-5, berbunyi "Kuring anu cikal sareng anu terakhir" tibatan "kahiji sareng terakhir" (Codex Alexandrinus).

Yesaya 44: 6-8 (ESV), salian ti kuring teu aya déwa

6 Kieu pangandika PANGERAN, Raja Israil jeung Penebus-Na, the PANGERAN Nu Maha Kawasa"Kami anu munggaran sareng kuring anu terakhir; salain kuring teu aya déwa. 7 Saha anu sapertos kuring? Hayu anjeunna ngumumkeun éta. Hayu anjeunna nyatakeun sareng netepkeun ka payuneun kuring, ti saprak kuring nunjuk jalma-jalma kuno. Hayu aranjeunna nyatakeun naon anu bakal datang, sareng naon anu bakal kajadian. 8 Entong sieun, atanapi sieun naha kuring henteu nyaritakeun ti baheula sareng nyatakeunana? Sareng anjeun anu nyaksian kuring! Naha aya Gusti salian ti kuring? Teu aya Batu; Abdi henteu terang. "

Yesaya 48: 12-13 (ESV), Panangan abdi netepkeun dasar bumi

12 "Dengekeun Kami, O Yakub, sareng Israil, anu ku Kami ditelepon! Kami anjeunna; Kami anu pangpayunna, sareng kuring anu terakhir. 13 Panangan kuring neundeun pondasi bumi, sareng leungeun katuhu kuring ngagelarkeun langit; nalika kuring nyauran aranjeunna, aranjeunna nangtung babarengan.

Wahyu 1: 12-18 (ESV), kuring maot, sareng katingali kuring hirup salamina sareng kuring ngagaduhan konci Maot sareng Hades

12 Teras kuring malik ningali sora anu nyarios ka kuring, sareng dina péngkolan kuring ningali tujuh lampu emas, 13 sareng di tengah-tengah lampu lampu hiji kawas putra lalaki, dipakena ku jubah panjang sareng nganggo sisit emas dina dadana. 14 Buluna sirahna bodas, sapertos bulé bodas, sapertos salju. Panonna siga seuneu, 15 dampal suku na siga tembaga hérang, disaring dina tungku, sareng sorana sapertos guruhna seueur cai. 16 Dina panangan katuhu anjeunna nyepeng tujuh bintang, tina sungutna kaluar pedang bermata dua anu seukeut, sareng wajahna sapertos matahari anu ngagenclang pinuh kakuatan. 17 Nalika kuring ningali anjeunna, kuring murag kana sampéanna siga anu maot. Tapi anjeunna neundeun panangan katuhu na ka kuring, nyarios, "Entong sieun, Abdi anu kahiji sareng anu terakhir, 18 sareng anu hirup. Kuring maot, sareng katingali kuring hirup salamina, sareng kuring ngagaduhan konci Maot sareng Hades.

Wahyu 1: 17b-18 (Codex Alexandrinus, Abad ka-5), "cikal sareng anu terakhir"

 "Entong sieun, Abdi anu cikal sareng anu terakhir, sareng anu hirup. Kuring pupus, sareng katingali kuring hirup salamina, sareng kuring ngagaduhan konci Pati sareng Hades. "

"Kuring anu munggaran sareng terakhir", REV Kommentar

Frasa, "anu kahiji sareng anu terakhir," mangrupikeun judul anu dianggo lima kali dina Alkitab, dua kali dina Yesaya Allah (Isa 44: 6; 48:12), sareng tilu kali dina Wahyu Putra (Wahyu 1 : 17; 2: 8; 22:13). Urang Trinitari kadang-kadang nganggap yén gelar anu sami diterapkeun pikeun Bapa sareng Putra, duanana kedah janten Gusti. Nanging, henteu aya pembenaran Alkitab anu dumasar kana asumsi éta. Nalika sakabéh Kitab Suci diulik, urang tiasa ningali yén judul anu sami dianggo pikeun Gusti, Kristus sareng manusa. Conto kaasup "Gusti," "Jurusalamet," sareng "Raja raja-raja." Upami gelar anu sanés dilarapkeun ka Gusti, Kristus sareng manusa tanpa ngajantenkeun sadayana janten "hiji Gusti," maka teu aya alesan pikeun nganggap yén judul khusus ieu bakal hartosna Gusti sareng Yesus mangrupikeun hiji Gusti kecuali lamun Kitab Suci khusus nyarios ka urang, anu henteu.

Dina Perjanjian Old, Gusti saéstuna nyaéta "anu kahiji sareng anu pamungkas." Hartosna judulna henteu khusus dipasihkeun, sareng ku kitu para sarjana debat ngeunaan éta, tapi sigana konci pikeun hartos na disayogikeun dina Yesaya 41: 4, anu ku Gusti Allah Nyarioskeun generasi manusa, sareng mimiti aranjeunna sareng anu terakhir na. Yesaya 41: 4 nyarios, "Saha anu parantos ngalakukeun ieu sareng ngalaksanakeunana, nyauran generasi ti mimiti? Kami, PANGERAN — kalayan anu pangpayunna sareng anu pangakhirna — Kami anu anjeunna. ” Maka, Alkitab ngahubungkeun kalimat "anu pangpayunna sareng anu pangakhirna" kalayan ngagentos generasi.

Sedengkeun Gusti nyaéta jalma anu nyauran generasi-generasi dina Perjanjian Old, Anjeunna ayeuna parantos masihan wewenang éta ka Putra-Na. Janten, gampang pikeun ditingali kunaon Gusti Yesus disebat "anu pangpayunna sareng anu pamungkas" dina buku Wahyu. Bakal Yesus Kristus anu bakal nyauran generasi jalma-jalma ti alam kubur pikeun asup kana kahirupan anu langgeng. Gusti masihan Yesus kawenangan pikeun ngahirupkeun anu maot (Yohanes 5: 25-27). Sorana na bakal ngangkat sadaya urang Kristen anu maot (1 Tes. 4: 16-17), sareng anjeunna bakal ngarobih awak urang janten badan anu mulya anyar (Pil. 3: 20-21). Nanging, sanaos Yesus nyarios yén anjeunna ngagaduhan kawenangan pikeun ngahirupkeun jalma-jalma anu maot, anjeunna henteu pernah ngaku yén anjeunna ngagaduhan kawenangan éta sacara alami sabab anjeunna Allah. Anjeunna sok nyarios yén Bapana parantos masihan kawenangan ka anjeunna. Nalika ngajarkeun ngeunaan wibawa na, Yesus Kristus jelas pisan ngeunaan saha anu kawasa pamungkas: "Putra teu tiasa ngalakukeun nanaon ku nyalira ... Rama ... parantos dipercayakeun sagala hukuman ka Putra ... Kusabab sakumaha Rama ngagaduhan kahirupan dina dirina, maka Anjeunna dikabulkeun Putra gaduh kahirupan dina dirina. Sareng Anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun nangtoskeun ”(Yohanes 5:19, 22, 26-27). Upami Yesus ngagaduhan kawenangan pikeun ngahudangkeun jalma-jalma anu maot kusabab anjeunna ku cara naon waé Gusti, anjeunna henteu kantos nyarios kitu. Cenah anjeunna ngagaduhan kawenangan kusabab Bapana masihan ka anjeunna. Kalayan kawenangan pikeun naékkeun generasi muncul gelar anu aya hubunganana sareng ayana generasi, maka éta mangrupikeun alesan utama yén saatos dihirupkeunana Yesus Kristus disebut "anu kahiji sareng anu terakhir."

Cara séjén pikeun urang tiasa nyebatkeun yén judul "mimiti sareng panungtung" henteu ngajantenkeun Yesus Gusti ngan saukur jalan anu digunakeun ku Isa. Catet naon ayat dina Wahyu nyebutkeun: "Kami anu kahiji sareng anu pamungkas, sareng Anu Hirup, sareng kuring parantos maot, sareng Tingali! Abdi hirup salamina, sareng kuring ngagaduhan konci pati sareng kuburan ”(Wahyu 1:17, 18). Patrick Navas niténan:

"Yesus anu" maot "tapi ayeuna hirup…. Dina dua tina tilu conto dimana Yesus ngajelaskeun dirina salaku 'Anu Mimiti sareng Anu Pamungkas' dina buku Wahyu, pernyataan éta dilakukeun pakait sareng pupusna sareng dihirupkeun deui salajengna. … Upami 'Anu Kahiji sareng Anu Panungtung' dina hal ieu hartosna, atanapi pamustunganana nyirikeun, 'Gusti (Anu Maha Kawasa), Anu Langgeng,' dina cara kumaha masuk akal pikeun Isa nyarios, dina hartos, 'Kuring teh Allah Anu Abadi , Abdi maot tapi hirup deui '? Kumaha anéh sareng kumaha teu mungkin - upami henteu mustahil - naha Gusti parantos pupus atanapi nyarios yén anjeunna maot? Bahkan seueur urang Trinitér ngajarkeun yén 'Tuhan, ”atanapi' sifat / sipat ketuhanan Kristus, 'henteu maot, ku cara naon waé. … Janten Trinitarians kedah ngabantah, pamustunganana, yén Yesus ngenalkeun dirina salaku Tuhan ku nyebat dirina 'Anu Mimiti sareng Anu Pamungkas' sareng, langsung saatos, pindah ka, atanapi nyarios, 'sifat manusa na,' kusabab kanyataan yén anjeunna pupus. Ieu jelas bakal janten kasus 'maén gancang sareng leupas' sareng Kitab Suci. ” (Kaleresan Suci atanapi Tradisi Asasi Manusa, hal. 585, 586).

Kanyataan yén nalika Yesus nganggo judul "anu pangpayunna sareng anu pamungkas" anjeunna ngahubungkeunana sareng pupusna sareng kabangkitan nunjukkeun ka urang yén, jauh tina klaim janten Allah, éta nunjukkeun kumaha, salaku Putra anu nurut ka Bapana dugi ka kayu salib sareng pati, Yesus ayeuna ngagaduhan kawenangan ti Gusti pikeun ngahirupkeun deui anu maraot. Urang tiasa ningali ieu khususna sabab anjeunna réngsé Wahyu 1:18 ku nyarios yén anjeunna ngagaduhan konci pati sareng kuburan, anu bakal masuk akal pikeun anjeunna pikeun nyarios upami ngagaduhan konci éta sanés bagian tina fitrahna. Upami anjeunna Gusti, naha nyarios yén anjeunna ngagaduhan konci maot sareng kuburan. Tangtosna Gusti ngagaduhan konci-konci éta, tapi Putra Gusti anu manusa ngan ukur ngagaduhan éta upami Gusti Rama masihan aranjeunna.

Kaseueuran koméntar di luhur dicandak tina REV (Revisi Versi Inggris) Koméntar Alkitab, https://www.revisedenglishversion.com/Revelation/chapter1/17, Dipaké kalayan idin, Spirit and Truth Fellowship Internasional

singgetan

Yesus janten "kahiji sareng terakhir" nyaeta dina hartos yén teu aya kasalametan dina batur sareng korban na sakali sareng salamina. Sakumaha ditétélakeun dina Ibrani 10: 12-13, "Kristus nawiskeun salamina pikeun korban pikeun dosa, sabab ku pangorbanan sinyal anjeunna parantos nyampurnakeun pikeun sadayana jalma anu disucikeun." Sareng nyebatkeun dina Ibrani 10:10, "Kami parantos disucikeun ku cara nawiskeun jasad Yesus Kristus sakali pikeun sadayana". Kami ningali Yesus, dinobatkeun ku kamulyaan sareng kahormatan kusabab sangsara maot, sahingga ku kurnia Gusti anjeunna tiasa ngaraos pati pikeun sadayana (Ibrani 2: 9). Gusti, anu ku saha sareng saha ayana sagala hal, dina nyandak seueur putra pikeun kamuliaan, kedah ngajantenkeun pangadeg kasalametan urang sampurna ku sangsara (Ibrani 2:10). Pikeun anjeunna anu nyucikeun sareng jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber (Ibrani 2:11).

Sumawona, Gusti parantos ngaéntépkeun urang janten saluyu sareng gambar Putra-Na, supados anjeunna janten cikal diantara seueur sadérék (Rum 8: 29, 1 Tes 5: 9-10). Kristus mangrupikeun buah anu mimiti pikeun jalma anu bobo (1 Cor 15: 20-22). Misteri tujuan Allah nyaéta naon anu anjeunna tetepkeun dina Kristus salaku rencana pikeun waktos lengkep pikeun ngahijikeun sagala hal dina anjeunna (Ép 1: 9-10). Rencana anu disumputkeun pikeun umur di Allah mangrupikeun hikmah Allah anu rupa-rupa - tujuan anu langgeng anu anjeunna parantos sadar dina Kristus Yesus Gusti urang (Ef 3: 9-11). Henteu aya kasalametan dina batur, sabab teu aya nami anu sanés handapeun langit anu dipasihkeun diantara manusa anu ku urang kedah disalametkeun (Rasul 4:12). Anjeunna anu ditunjuk ku Gusti Allah janten hakim pikeun jalma hirup sareng anu maot (Rasul 10:43). Waktuna bakal datang nalika jalma-jalma anu maot bakal ngupingkeun sora Putra Allah, sareng anu ngadangukeun bakal hirup (Yohanes 5:26). Sareng anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa (Yohanes 5:27). Aya hiji Gusti, sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, nyaéta lalaki Kristus Yesus anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana (1Tim 2: 5-6). Rama cinta ka Putra sareng parantos masrahkeun sagala rupa ka anjeunna (Yohanes 3:35).

Ibrani 2: 9-11 (ESV), anjeunna panginten ngaraos maot pikeun sadayana

9 Tapi urang ningal anjeunna anu sakedap didamel langkung handap tina malaikat, nyaéta Yesus, dinobatkeun ku kamulyaan sareng kahormatan kusabab sangsara maot, sahingga ku kurnia Gusti anjeunna panginten raos maot kanggo sadayana. 10 Pikeun éta pantes yén anjeunna, pikeun saha sareng saha ayana sagala rupa, dina nyandak seueur putra ka kamulyaan, kedah dijantenkeun pangadeg kasalametan aranjeunna sampurna ngaliwatan kasangsaraan. 11 Pikeun anjeunna anu nyucikeun sareng jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber.

Ibrani 10: 10-14 (ESV), ngalangkungan maturan jasad Yesus Kristus sakali kanggo sadayana - salamina

10 Sareng ku kahoyong éta kami parantos disucikeun ngaliwatan maturan awak Yesus Kristus sakali pikeun sadayana. 11 Sareng unggal imam nangtung unggal dinten pikeun ngalayananana, nawiskeun sababaraha kali korban anu sami, anu henteu pernah tiasa ngahapus dosa. 12 Tapi nalika Al Masih parantos nawiskeun pikeun sadaya waktos hiji kurban pikeun dosa, anjeunna linggih di sisi katuhu Allah, 13 ngantosan ti waktos éta dugi ka musuh-musuhna kedah dijadikkeun suku kanggo suku-Na. 14 Pikeun ku maturan tunggal anjeunna parantos nyampurnakeun salamina jalma-jalma anu disucikeun.

Alfa sareng Omega, anu kahiji sareng anu terakhir, Wahyu 22:13

Seueur pangapunten anu nganggap yén "Alfa sareng Omega" mangrupikeun gelar anu ngan ukur dilarapkeun ka Gusti Allah, Anu Maha Kawasa. Nanging ieu ngan ukur cara séjén pikeun nyebut "mimiti sareng panungtung" atanapi "awal sareng akhir" istilah ieu katingalina tiasa ditukeurkeun sareng cara nyarios hal anu sami. Ieu dibuktikeun ku kanyataan yén sababaraha naskah mimiti gaduh susunan kecap anu béda pikeun Wahyu 22:13. "Alfa sareng Omega" dilarapkeun ka Kristus dina pengertian anu sami yén "Mimiti sareng Panungtung" dilarapkeun ka Kristus (tingali catetan anu lengkep dina bagian saencanna, Mimiti sareng Pamungkas, Wahyu 1:17). Teu aya alesan pikeun yakin yén "Alfa sareng Omega" ngan ukur dilarapkeun ka Gusti sareng sapertos konsép sareng judul sanés anu ogé tiasa dilarapkeun ka Kristus. Kasalahan umum nyaéta anggap éta kusabab judul atanapi konsép dilarapkeun ka Gusti, éta ngan ukur lumaku pikeun Gusti.

Wahyu 22:13 (ESV)

13 Kami alfa sareng Omega, anu kahiji sareng anu terakhir, anu mimiti sareng anu akhir. "

 "Alfa sareng Omega", REV Koméntar

Koméntar anu kawéntar ngeunaan Wahyu (Bullinger) nyarios yén frasa "mangrupikeun basa Ibrani, anu biasa dianggo diantara para koméntator Yahudi kuno pikeun nunjuk sagala rupa ti mimiti nepi ka ahir; mis., 'Adam ngalanggar hukum sadayana ti Aleph dugi ka Tau' (Jalk. Reub., fol. 17.4). ” Éta bakal ngajantenkeun éksprési tokoh biantara. Pikiran ilmiah anu panghadéna parantos nyimpulkeun yén frasa aya hubunganana sareng ngamimitian sareng ngarengsekeun hiji hal, atanapi sacara gembleng tina hiji hal. Norton nyerat yén kecap-kecap ieu, "nandakeun kahontalna tujuanana; yén naon anu anjeunna parantos ngamimitian anjeunna bakal ngalaksanakeun sampurna "(Pernyataan Alesan Henteu Percaya kana Doktrin Trinitarians; 1877, pp. 479, 480).

Kusabab duanana Gusti sareng Yesus Kristus mangrupikeun "Alfa sareng Omega" ku cara masing-masing, aya alesan anu saé pikeun yakin yén judul éta tiasa diterapkeun pikeun duanana, sareng henteu aya alesan anu hadé naha judul ieu ngajantenkeun dua jadi "hiji Gusti . " Judul "Gusti," "Jurusalamet," sareng "raja raja dilarapkeun ka Allah sareng Kristus, ogé pikeun lalaki séjén. Sapertos sareng "Gusti," "Jurusalamet" sareng "Raja raja-raja," gelar ieu cocog pikeun aranjeunna duaan. Allah leres-leres awal sareng akhir tina sagala hal, sedengkeun Kristus mangrupikeun awal sareng akhir kusabab anjeunna mangrupikeun cikal ti anu maraot, Pangarang sareng Pangakhirna iman, Manusa anu ku Gusti Allah bakal nangtoskeun dunya, sareng anu pangutamana tina umur anyar anu bakal datang.

(Revis English Version (REV) Bible Commentary,  https://www.revisedenglishversion.com/Rev/1/8, dianggo kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship)

"Mimiti sareng terakhir"

Tingali bagian saencanna dina ngarujuk kana "mimiti sareng panungtung" dina Wahyu 1:17.

"Mimiti sareng akhir", REV Kommentar

"Mimiti sareng akhir." Frasa na nembongan dua kali: didieu sareng Wahyu 22:13. Hartosna pasti tina kalimat "awal sareng akhir" teu dibéré. Sarjana masihan penjelasan anu béda tina frasa, tapi hartosna kedah caket pisan sareng konsép "Alfa sareng Omega" sareng "Mimiti sareng Terakhir" sabab judul ieu pakait babarengan (cp. Wahyu 22:13). Kami parantos ningali tina diajar judul "Alfa sareng Omega" yén éta ngarujuk kana mimiti sareng panungtung sesuatu, sareng kami parantos ningali tina judul "Mimiti sareng Terakhir" (Wahyu 1:17) yén Kristus bakal ngangkat generasi jalma kana kahirupan anu langgeng. Jelas naha Al Masih bakal disebat "awal sareng akhir" dina pakait sareng konsép ieu. Anjeunna anu cikal ti anu maraot, sareng anjeunna bakal janten jalma anu nyauran jalma-jalma pamungkas kaluar tina kuburanana, anjeunna duanana Pangarang sareng Tukang iman, anjeunna nyaéta Lalaki anu ku Gusti Allah bakal nangtoskeun dunya sareng anjeunna mangrupikeun jalma anu teras bakal nyiptakeun sareng ngarengsekeun umur-umur salajengna (tingali koméntar dina Ibrani 1:10). Teu aya alesan anu kuat pikeun nganggap yén Yesus téh Gusti Allah ngan saukur kusabab judulna, "Wiwitan sareng Akhir." Biasa pikeun jalma anu statusna sami nganggo judul anu sami.

(Revis English Version (REV) Bible Commentary,  https://www.revisedenglishversion.com/Rev/21/6, dianggo kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship)

Anjeunna bakal disebat Gusti anu kawasa, bapak anu langgeng, Yesaya 9: 6

Yesaya 9: 6 mangrupikeun téks Perjanjian Old anu sanés dianggo pikeun nunjukkeun yén Yesus téh Gusti kusabab hal-hal anu bakal disebatna. Ningali kontéks na jelas yén poko tina petikan ieu sanés Allah nyalira tapi Al Masih. 

Yesaya 9: 6-7 (ESV), Pikeun urang anak lahir, pikeun urang putra dipasihkeun

6 Pikeun pikeun urang anak lahir, pikeun urang putra dipasihkeun; sareng pamaréntah wajib kana taktak, sareng namina bakal disebut Pembimbing Anu Éndah, Gusti Anu Maha Kawasa, Rama Anu Langgeng, Pangeran Damai. 7 Tina kanaékan pamaréntahanana sareng perdamaian moal aya tungtungna, dina tahta Daud sareng karajaanna, pikeun ngadegkeunana sareng ngadukungana ku kaadilan sareng kabeneran ti saprak ayeuna sareng salamina. The getol tina PANGERAN Nu Maha Kawasa bakal ngalakukeun ieu.

Yesaya 9: 6-7 (NETS Septuagint), budak lahir pikeun urang, putra ogé dipasihkeun ka urang

sabab anak lahir pikeun urang, putra ogé dipasihkeun ka urang, anu daulatna aya dina taktak, sareng anjeunna dingaranan Utusan Naséhat Agung, sabab kuring bakal nyababkeun karapihan ka penguasa, karapihan sareng kaséhatan pikeun anjeunna. Kadaulatanana hébat, sareng katengtremanana henteu ngagaduhan wates kana tahta Dauid sareng karajaanna, pikeun ngajantenkeunna makmur sareng ngadukungana ku kaadilan sareng dina pangadilan ti saprak ayeuna sareng salamina kaetaan TUHAN Sabaoth bakal ngalakukeun ieu hal.

"Pikeun urang anak lahir, pikeun urang putra dipasihkeun", REV Koméntar

Yesaya 9: 6 masihan urang alesan naha, dina ayat-ayat sateuacanna, "moal aya deui gelap pikeun jalma-jalma anu kasusah" (Yesaya 9: 1), jalma-jalma anu leumpang dina gelap bakal ningali cahaya anu hébat (Yesaya 9: 2) jalma-jalma bakal gumbira (Yesaya 9: 3), kukumaha beban aranjeunna sareng batang anu nganiaya aranjeunna bakal rusak (Yesaya 9: 4), baju anu dianggo dina perang bakal diduruk (Yesaya 9: 5). Éta sabab Al Masih bakal sumping sareng maréntah bumi dina kabeneran salamina (Yesaya 9: 6-7).

Naskah Ibrani berbunyi, "Anak ngalahir… putra parantos dipasihkeun." Dina basa Inggris urang bakal nyarios, "budak bakal lahir," sabab kalahiran Yesus Kristus masih langkung ti 700 taun ka hareup. Téks Ibrani mangrupikeun conto tina idiom Ibrani tina kasampurnaan sunnat, anu lumangsung nalika kajadian ka hareup diucapkeun siga anu parantos kajantenan sabab leres-leres bakal kajadian. Idiom sampurna sunnat mangrupikeun cara ngantepkeun jalma-jalma terang kajadian anu bakal datang henteu diragukeun tapi leres-leres bakal kajadian.

"Sareng pamaréntah bakal aya dina taktak na", REV Kommentar

Yesaya 9: 6-7 mangrupikeun salah sahiji seueur ayat dina Perjanjian Old anu ngagambarkeun Al Masih salaku dilahirkeun teras tumuh pikeun ngancurkeun jalma-jalma jahat sareng maréntah dunya dina kabeneran tanpa nyarios nanaon tentang pupusna, kabangkitan, naék, atanapi Mangrupikeun Kasusahan sareng Pertempuran Armageddon. Aya seueur Kitab Suci dina Perjanjian Old anu nyarioskeun ngeunaan datangna Al Masih sareng dendam Allah ka jalma-jalma jahat siga anu bakal kajadian dina waktos anu sami (Yes. 9: 6-7; 11: 1-9; 61: 1 -3; Mika 5: 2; Zk. 9: 9-10; Mal. 3: 1-3; 4: 1-3). 

"Gusti Perkasa", REV Koméntar

Frasa na biasana disalahkeun salaku "Mighty God" dina kaseueuran Bibél Inggris. Sabenerna, "dewa perkasa" moal janten tarjamahan anu goréng upami jalma sadar yén dina basa Ibrani kecap "déwa / Dewa" (Elohim; ogé El) ngagaduhan kisaran panerapan anu langkung lega tibatan basa Inggris. Jalma anu wawuh kana basa Semit terang yén lalaki anu ngalaksanakeun kawenangan Gusti tiasa disebat "déwa." Tarjamahan alternatif tina Yesaya 9: 6 pikeun anu maca basa Inggris nyaéta "pahlawan perkasa," atanapi "pahlawan ketuhanan." Duanana Martin Luther sareng James Moffatt narjamahkeun frasa salaku "pahlawan ketuhanan" dina Biblina.

Conto anu jelas nunjukkeun yén kecap anu ditarjamahkeun "Gusti" dina Yesaya 9: 6 tiasa dianggo penguasa bumi anu kuat nyaéta Yehezkiel 31:11, anu ngarujuk ka raja Babul. Bias Trinitér panarjamah vérsi Inggris paling jelas tiasa ditingali ku ngabandingkeun Yesaya 9: 6, dimana kecap Ibrani e ditarjamahkeun "Gusti" sareng Yehezkiel 31:11, dimana el biasana ditarjamahkeun salaku "penguasa." Naha kecap el ngarujuk ka Gusti atanapi penguasa manusa kedah diputuskeun ku kontéks, sareng Mesias sanés Gusti. Upami ngan saukur nyebut Mesias el ngajantenkeun anjeunna Gusti, maka raja Babul bakal janten Gusti ogé. Yesaya nyarioskeun Al Masih Allah sareng nyebat anjeunna penguasa anu perkasa, anu tangtosna bakal janten.

Frasa dina Yesaya 9: 6 yén kaseueuran vérsi Inggris narjamahkeun salaku "Mighty God" nyaéta el gibbor dina basa Ibrani. Frasa éta pisan, dina bentuk jamak, dianggo Yehezkiel 32:21 ngeunaan "pahlawan" sareng lalaki perkasa. NIV narjamahkeun frase dina Yehezkiel salaku "pamimpin perkasa," sareng KJV sareng NASB narjamahkeun salaku "anu kuat diantara anu perkasa." Frasa Ibrani, nalika dianggo dina hiji, tiasa ngarujuk kana hiji "pamimpin anu perkasa" sapertos nalika dianggo dina jamak éta tiasa ngarujuk kana seueur "pamimpin anu perkasa."

Yesaya 9 ngarujuk ka penguasa anu ditunjuk ku Allah. Ayat pembukaan surah ngaramalkeun waktos nalika "moal aya deui muram pikeun jalma-jalma anu dina kasusah." Sadaya perang sareng pati bakal lirén, sareng "unggal butut prajurit anu pijalaneun ... sareng papakéan anu digulung getih ... bakalan suluh pikeun seuneu" (Yes. 9: 5). Kumaha ieu bakal kajadian? Bab ieu teras diteraskeun: "pikeun urang lahir anak" (Yes. 9: 6). Al Masih badé janten jalma anu diijinkeun ku Gusti Allah. Anjeunna bakal ngamimitian salaku budak, anu tangtosna YHWH Gusti anu langgeng, moal pernah janten. Sareng naon anu janten penguasa anu hébat pikeun lalaki ieu bakal janten: "pamaréntah bakal aya dina taktak na. Sareng anjeunna bakal disebat Endah Penasihat, Pahlawan Perkasa, Bapa Jaman Akang, Pangeran Damai. " Salajengna, "anjeunna bakal ngarajaan di tahta Daud (Yes. 9: 7), anu teu pernah tiasa disebatkeun ku Gusti. Gusti moal tiasa linggih dina tahta Daud. Tapi Al Masih Allah, "Putra Daud," tiasa (Matt 9:27). Janten, kajian ngeunaan ayat dina kontéks na ngungkabkeun yén éta henteu ngarujuk ka Allah dina hartos ontologis, tapi ka Al Masih, putra Daud sareng Putra Allah.

"Gusti Perkasa" ngarujuk kana kakuatan sareng wewenang luhur anu bakal dipiboga di karajaan ieu anu diadegkeun sareng dijaga ku anjeunna. Wakil-wakil Gusti tiasa disebat "Gusti" dumasar kana konsép agénsi. Mesias sanés sacara harfiah Gusti tapi ngagaduhan kawenangan ketuhanan salaku agén pilihan Gusti pikeun maréntah dunya kalayan bener.

Septuagint berbunyi "Utusan Naséhat Anu Hadé" tibatan "Gusti Anu Perkasa" sareng "Rama Anu Langgeng"

"Bapa Anu Abadi", Rev Koméntar

Ampir unggal Injil Inggris nyalahkeun Yesaya 9: 6. Tempat anu saé pikeun nyepetan tarjamahan tina Yesaya 9: 6 nyaéta dina frasa ieu, anu ampir sadayana Injil Inggris ditarjamahkeun salaku "Rama Anu Langgeng," sabab Yesus henteu pernah disebat "Bapa Anu Langgeng" dimana waé dina Kitab Suci. Salajengna, urang Tritarians leres-leres nolak yén Yesus téh "Rama Anu Langgeng." Éta mangrupikeun prinsip dasar tina doktrin Tritunggal yén urang Kristen kedah "henteu ngamaurkeun Jalma atanapi ngabagi Bahan" (Athanasian Creed). Janten, upami "Bapa Abadi" mangrupikeun tarjamahan anu leres tina téks Ibrani, maka Nasrani Tritunggal ngagaduhan masalah anu leres. Nanging, "Bapa Anu Abadi" mangrupikeun salah alih basa.

Kecap Ibrani ditarjamahkeun "umur" (atanapi "abadi" dina kaseueuran Bibel), ngarujuk kana hal anu lami atanapi salamina, atanapi hal anu tahan pikeun umur atanapi umur, sareng anu tiasa janten jaman baheula atanapi pikahareupeun. Janten, nalika Habakkuk 3: 6 nyarioskeun gunung-gunung anu bakal hancur di sababaraha waktos ka payun, aranjeunna disebat "gunung kuno" dina sababaraha tarjamahan (NAB; NET), atanapi ku hiperbola, "gunung anu langgeng" (KJV ). Tangtosna, nalika ngarujuk ka Allah hartosna abadi, sareng Jaman anu bakal datang ogé langgeng, sanaos upami ayat ieu dina Yesaya ngan ukur ngémutan tahap mimiti pamaréntahan Kristus ka hareup, maka Jaman-lami atanapi bahkan "tahan lila ”Bakal langkung akurat. 

Kusabab Firman Allah nunjukkeun dua umur, jaman jahat ayeuna sareng Jaman Mesias anu bakal datang, tarjamahan anu saé pisan nyaéta yén Yesus bakal disebat "bapa jaman [bakal datang]." Dina budaya Alkitab, saha waé anu ngamimitian naon waé atanapi anu penting pisan pikeun hiji hal disebat "bapakna". Salaku conto, kusabab Jabal anu pangpayunna cicing di tenda sareng ngagedéan ingon-ingon, Alkitab nyarios, "anjeunna bapak jalma-jalma anu cicing di tenda sareng ngagedéan ingon-ingon" (Kaj. 4:20). Salajengna, kusabab Jubal mangrupikeun panimang alat musik munggaran, anjeunna disebat, "bapak sadaya anu maénkeun kacapi sareng suling" (Kaj. 4:21). Tulisan henteu nganggo "bapa" dina hartos bapa atanapi karuhun sacara literal dina ayat-ayat ieu, sabab duanana lalaki ieu katurunan Kain, sareng sadaya turunanana maot dina banjir Nuh. "Bapa" dianggo dina pamahaman budaya naha jalma anu mimiti ngalakukeun hiji hal atanapi jalma anu penting dina sababaraha cara.

Al Masih bakal janten anu netepkeun jaman anu bakal datang, ngangkat jalma-jalma anu maot kana éta, sareng kakuasaan salaku raja di dinya, janten anjeunna leres disebatna "bapa di jaman anu bakal datang." Adam Clarke, menteri Metodis anu nyatet sareng panulis Clarke's Commentary, nyatet naon anu biasana ditarjamahkeun "Rama langgeng" kedah janten "Bapa umur langgeng" anu ogé tarjamahan anu saé. "Rama Anu Langgeng" aya hubunganana sareng anjeunna ngadegkeun karajaan ieu (janten bapak pendiri) sareng janten penguasa (patriark) karajaan anu anjeunna bakal dukung.

(Revis English Version (REV) Bible Commentary, https://www.revisedenglishversion.com/Isaiah/chapter9/6, dianggo kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship)

Wajib nyauran namina Immanuel (Gusti sareng urang)

Sababaraha urang yakin yén kusabab Yesus bakal disebat Immanuel (hartosna "Gusti sareng kami") janten anjeunna kedah janten Gusti anu ngajelma. Éta sanés masalahna. Ngaran "Immanuel" hartosna "Gusti sareng kami," sareng éta simbolis kanyataan yén Gusti bakal aya sareng umat-Na pikeun ngadukung sareng nyalametkeun aranjeunna. Ngaran "Immanuel" cocog sareng nubuat dobel ogé dina jaman Yesaya sareng dina waktos Isa. Yesaya 7:14 mangrupikeun nubuat sareng dua pemenuhan anu misah dipisahkeun ku langkung ti 700 taun. Éta mangrupikeun ramalan ngeunaan awéwé ngora dina jaman Yesaya sareng Ahas, sareng éta mangrupikeun ramalan ngeunaan kalahiran Yesus Kristus. Téks Ibrani ngagaduhan seueur kecap anu tiasa ngagaduhan dua hartos, anu mangrupikeun salah sahiji alesan aya seueur terjemahan basa Inggris anu béda dina éta ayat. Tangtosna éta masuk akal nalika urang sadar yén éta lumaku pikeun ramalan jaman ayeuna ngeunaan naon anu lumangsung dina waktos éta, sareng ogé dikempelkeun dina Mateus salaku ramalan ka hareup anu lumangsung dina 700 taun deui.

Yesaya 7: 13-16 (ESV)

13 Sareng saur anjeunna, "Ngadangukeun, O turunan Daud! Naha anjeun sakedik teuing pikeun anjeun capéeun lalaki, naha anjeun ngareureuhkeun Gusti abdi ogé? 14 Ku sabab kitu Pangéran nyalira bakal masihan anjeun tanda. Lah, parawan bakal kakandungan sareng ngalahirkeun putra lalaki, sareng namina namina Emmanuel. 15 Anjeunna bakal tuang dadih sareng madu nalika anjeunna terang kumaha nolak anu jahat sareng milih anu mana anu saé. 16 Pikeun sateuacan budak terang kumaha nolak kajahatan sareng milih anu saé, tanah anu dua raja anu anjeun pikareueuseun bakal ditinggal.

Mateus 1: 22-23 (ESV)

22 Sadaya ieu kajantenan pikeun minuhan anu diandikakeun ku Gusti ku nabi: 23 "Lah, parawan bakal kakandungan sareng ngalahirkeun putra lalaki, sareng aranjeunna bakal nyebat namina Emmanuel"(Anu hartosna, Gusti sareng urang).

"Immanuel", REV Koméntar

Salah sahiji nami Yesus Kristus nyaéta "Immanuel," anu tiasa ditarjamahkeun jadi, "Gusti sareng urang" atanapi "Gusti sareng urang." Kami terang yén Gusti sareng kami di Yesus Kristus, sareng Yesus nyalira nyarioskeun yén upami aya anu ningali anjeunna, anjeunna bakal ningali Bapa. Ngaran sering simbolis, hartos nami ngimpor sababaraha ciri anu hoyong Gusti terang ku urang. Nalika Yesus disebat Singa Yuda, Anak Domba, atanapi pasak tenda (Zak. 10: 4), Gusti ngimpor ciri-ciri ngeunaan Yesus anu dipikahoyong ku anjeunna terang. Nalika ngeunaan Immanuel, Gusti hoyong urang terang yén ngalangkungan Isa Al Masih, Gusti sareng urang. Sanés sareng urang sacara harfiah, tapi kalakuan anu kuat ngalangkungan Putra-Na, sapertos 2 Korinta 5:19 nunjukkeun: "Éta Gusti aya di Kristus, ngahijikeun dunya sareng Anjeunna." Penting pikeun maca persis anu ditulis: Gusti aya dina Kristus, sanés Gusti éta Kristus.

Dina jaman Ahas jeung Yésaya, hal-hal katingalina goréng pikeun Yuda. Siria sareng Israél duanana mangrupikeun bangsa anu langkung ageung tibatan Yuda, sareng Yuda henteu tahan seueur kasempetan dina perang ngalawan aranjeunna. Tapi Yesaya ngaramalkeun kasalametan Yuda, disokong ku kanyataan yén Allah bakal nyarengan aranjeunna pikeun nyalametkeun aranjeunna, disimbolkeun ku lahirna anak anu bakal dingaranan "Immanuel," sareng leres Gusti sareng Yuda sareng aranjeunna disalametkeun tina musuh. Teras, langkung ti 700 taun ka pengker, dina kalahiran Kristus, nami Immanuel deui simbolis sareng pantes sabab Gusti damel pisan di Al Masih pikeun ngadukung sareng nyalametkeun umat-Na sareng ngajantenkeun kasalametan kanggo sadayana, anu dilakukeun ku Yesus.

Simbolisme dina nami tiasa ditingali sapanjang Alkitab, éta sanés hal anu unik pikeun Yesus Kristus. Seueur jalma dipasihan nami anu bakal nyababkeun masalah parah upami aranjeunna dipercaya sacara harfiah. Naha urang yakin yén Bithiah, putri Fir'aun, nyaéta adi Yesus sabab namina "putri PANGERAN?" Naha urang yakin yén Éliab mangrupikeun Al Masih asli sabab namina hartosna "Gusti [abdi] rama?" Nya kantenan henteu. Éta bakal janten kasalahan anu parah pikeun ngaku yén hartos nami ngabuktoskeun bebeneran literal. Kami terang yén nami Yesus penting pisan - éta nyebatkeun bebeneran yén, salaku Putra Allah sareng salaku gambar Allah, Gusti sareng urang di Yesus, tapi nami éta henteu ngajantenkeun Yesus Gusti. 

(Revis English Version (REV) Bible Commentary, https://www.revisedenglishversion.com/Matthew/chapter1/23, dianggo kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship)

Ieu pakait pisan sareng konsép Bibél Agénsi dimana agén-agén Gusti dianggap Tuhan ku proksi. tingali langkung seueur di https://biblicalagency.com

"Parawan", REV Koméntar

Sanaos seueur versi basa Inggris dina Alkitab gaduh "parawan" tibatan "awéwé ngora," kecap Ibrani ngarujuk ka awéwé ngora, boh dina umur kawin tapi henteu acan kawin (sahingga panginten parawan), atanapi awéwé ngora anu parantos nikah . Aya bukti anu saé yén dina Yesaya 7:14, 'almah kedah ditarjamahkeun "awéwé ngora" sareng sanés "parawan." Salah sahijina nyaéta "tanda" awéwé ngora sacara khusus dipasihkeun ka Achaz yén Israél sareng Suriah bakal gancang éléh dina perang. Nabi Isa nyarios, "… Gusti nyalira bakal masihan tanda ka anjeun [raja Ahas]. Lah, awéwé ngora bakal nyandung sareng ngalahirkeun putra lalaki, sareng bakal nyebut namina Immanuel ... sateuacan murangkalih terang nolak anu jahat sareng milih anu saé, bumi anu dua raja anjeun bencong [Israél sareng Suriah] bakal ditilar "(Isa . 7:14, 16). Kajadian éta lumangsung sakitar taun 730 SM, jauh sateuacan Masih Kristus lahir. Implikasi na deui nyaéta putra anu dipasihkeun dina jaman Achaz disebat Immanuel salaku tambahan pikeun Yesus.

(Revis English Version (REV) Bible Commentary, https://www.revisedenglishversion.com/Isaiah/chapter7/14, dianggo kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship)

Kuring bakal ngirim utusan abdi, sareng anjeunna bakal nyiapkeun jalan sateuacan kuring

Malachi 3 nyarioskeun utusan perjanjian anu nyiapkeun jalan pikeun Gusti, teras Gusti bakal ujug-ujug sumping ka Bait-Na. Ayat ieu sering dianggo nunjukkeun yén kusabab utusanana "bakal nyiapkeun jalan sateuacan kuring," saur PANGERAN anu sarwa, sareng kumargi Yohanes Baptis nyiapkeun jalan Gusti Yesus, ku kasimpulanana, Isa nyaéta Gusti anu Gusti. Nanging ieu mangrupikeun konfirmasi anu aya salah paham kumaha "nyiapkeun jalan Gusti" anu kedah dipikaharti.  

Malachi 3: 1-3 (ESV), "Kuring ngirim utusan abdi, sareng anjeunna bakal nyiapkeun jalan sateuacan kuring"

1 "Lah, Kuring ngirim utusan abdi, sareng anjeunna bakal nyiapkeun jalan sateuacan kuring. Sareng Gusti anu anjeun milari bakal ujug-ujug sumping ka Bait-Na; sareng utusan perjangjian anu anjeun pikahoyong, katingali, anjeunna bakal sumping, saur PANGERAN Nu Maha Suci. 2 Tapi saha anu tiasa tahan dinten sumpingna, sareng saha anu tiasa tahan nalika anjeunna nembongan? Pikeun anjeunna ibarat seuneu pemurni sareng sapertos sabun tukang. 3 Anjeunna bakal linggih salaku tukang nyaring sareng nyucikeun pérak, sareng anjeunna bakal nyucikeun putra-putra Lewi sareng nyaring sapertos emas sareng pérak, sareng aranjeunna bakal nyanggakeun kurban. dina kabeneran ka PANGERAN.

Yesaya 40: 3-6 (ESV), "Di padang nyiapkeun jalan PANGERAN"

3 Sora ceurik: "Di gurun leuweung nyiapkeun jalan PANGERAN; ngadamel lempeng di gurun jalan raya pikeun Gusti urang. 4 Unggal lebak bakal diangkat, sareng unggal gunung sareng bukit bakal dirurug; taneuh anu henteu rata janten rata sareng tempat anu kasar dataran. 5 Sareng kamulyaan PANGERAN bakal diturunkeun, sareng sadaya jalma bakal ningali babarengan, sabab sungut PANGERAN parantos nyarios. "

analisa

Kajadian 18:19, Yesaya 35:8-10, Jabur 5:8, Jabur 25:8, Jabur 27:11, Jabur 86:11, jeung Siloka 12:28 mangrupakeun konci pikeun ngarti yén "jalan PANGERAN" nyaéta. "Jalan Kasucian" sareng yén "jalan PANGERAN mangrupikeun benteng pikeun jalma anu teu aya cacad". Sasuai, "jalan PANGERAN" nujul kana jalan kabeneran sareng kasucian. Yohanes Pembaptis jeung Yesus éta preachers kasucian jeung kasucian jalan Gusti! Nyiapkeun jalan Gusti nyaeta Nyiapkeun jalan kasucian luyu jeung da'wah tina Injil tobat pikeun panghampura dosa. Duanana Yesus sareng Yohanes Pembaptis mangrupikeun utusan Allah sareng Yesus nyatakeun sapertos kitu dina Lukas 4:16-21, Mateus 12:18, John 4:34, John 5:30, John 7:16-18, John 8:26-29 , Yohanes 8:40 , jeung Yohanes 12:49-50 . Wahyu 1: 5 nangtukeun Yesus Kristus salaku saksi satia (utusan).

"Jalan Gusti" dina konteks ieu henteu nunjukkeun yén Yesus Kristus (Mésias) nyaéta Gusti Allah. "Gusti" tina Yesaya 40: 3 sareng Malachi 3: 1 aya hubunganana sareng YHWH (hiji Allah sareng Bapa). Tapi seueur anu ngaku yén ayat ieu aya hubunganana sareng Kristus sareng yén Yesus mangrupikeun Pangéran anu diomongkeun kalayan implikasi yén Yesus nyaéta YHWH. Tapi, salah kaprah maca Malachi 3:1 atawa Yesaya 40:3 waktu Yohanes nyiapkeun jalan Yésus. Duanana lalaki nyaéta hamba YHWH. Yesus sanes YHWH nyalira tapi anjeunna disebut salaku tanduk kasalametan anu diangkat di bumi Daud (Lukas 1:69). Tugas Yohanes nyaéta nyiapkeun jalma-jalma pikeun nampi Bapa. Jeung ieu dipigawé ku cara meunangkeun haté maranéhanana katuhu ngaliwatan tobat.

Pangertian anu bener dikonfirmasi deui ku Lukas 1: 73-79 anu diucapkeun patalina sareng Yohanes Baptis anu "bakal disebat nabi Maha Suci; sabab anjeun bakal payun payuneun Gusti pikeun nyiapkeun jalan-Na, pikeun masihan élmu kasalametan umat-Na dina pangampunan dosa-dosa aranjeunna, kusabab rahmat Gusti urang anu lembut. " Jelas, Gusti dina kontéks ieu nyaéta Gusti Anu Maha Suci. Deui, John nyiapkeun jalan pikeun Gusti sumping ka jalma-jalma ku ngawartosan aranjeunna pikeun tobat sareng janten séhat. Dina budaya kuno, tipayun dikirim heula sateuacan kadatangan raja pikeun ngumumkeun kadatangan na anu bakal datang. Yohanes mangrupikeun jalma anu tipayun, dikirim pikeun ngabéjaan kunjungan Gusti Allah.

Nalika Yohanes ngabaptis ku baptisan tobat pikeun nyucikeun aranjeunna sareng nyaring éta salaku pérak, Yesus sumping ogé kanggo dibaptis, sareng Gusti Gusti Nu Maha Suci dumadakan lebet ka Yesus. Nalika Gusti leres-leres nganjang ka umat-Na, anjeunna ngalakukeun éta ku cicing, cicing di putrana Yesus, sareng ngagunakeun anjeunna salaku Bait Allah mobile. Gusti patepang sareng jalma-jalma anu dipendak ku Isa. Jalma anu ningali Yesus, Putra Allah, ogé ningali Gusti. Yesus nyebut awakna Bait Allah. Anjeun sorangan terang naon anu kajantenan di sakumna wilayah Yudea, mimitian ti Galilea saatos baptisan anu dibewarakeun ku Yohanes: kumaha Gusti ngucupkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalaksanakeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna. (Rasul 10: 37-38)

Yesaya 35: 8 (ESV), Jalan Kasucian

8 Sareng jalan raya bakal aya, sareng éta bakal disebat Jalan Kasucian; najis moal ngalangkungan éta. Éta bakal milik jalma anu leumpang dina jalan; sanaos aranjeunna bodo, aranjeunna moal nyasar.

Kajadian 18:19 (ESV), Pikeun ngajaga jalan PANGERAN ku ngalaksanakeun kabeneran sareng kaadilan

19 Pikeun kuring geus dipilih manéhna, yén manéhna bisa maréntahkeun barudak jeung kulawargana sanggeus manéhna pikeun ngajaga jalan PANGERAN ku ngalaksanakeun kabeneran sareng kaadilan, supaya PANGERAN maparin naon anu geus dijangjikeun ka Ibrahim."

Deuteronomy 5:33 (ESV), Anjeun kudu leumpang dina sagala jalan ... Allah geus maréntahkeun anjeun

33 Anjeun bakal leumpang dina sagala cara nu PANGERAN Allah anjeun geus maréntahkeun anjeun, supaya anjeun bisa hirup, sarta yén éta bisa balik ogé kalayan anjeun, sarta yén anjeun bisa hirup lila di tanah nu bakal mibanda.

Jabur 1:6 (ESV), jalan jalma bener

6 sabab PANGERAN terang jalan jalma-jalma soleh, tapi jalan jalma jahat bakal binasa.

Jabur 5: 8 (ESV), lempengkeun jalan anjeun sateuacan abdi

8 Pimpin abdi, nun PANGERAN, dina kaadilan Gusti kusabab musuh kuring; lempengkeun jalan anjeun sateuacan kuring.

Jabur 25: 8 (ESV), anjeunna maréntahkeun jalma-jalma dosa dina jalan

8 Alus jeung jujur ​​nyaéta PANGERAN; kituna anjeunna instructs sinners di jalan.

Jabur 27:11 (TB), Ajar abdi jalan Gusti, nun PANGERAN

11 Ajar abdi jalan Gusti, nun PANGERAN, sarta tungtunkeun kuring dina jalan anu rata lantaran musuh-musuh kuring.

Jabur 86:11 (TB), Ajar abdi jalan Gusti, nun PANGERAN

11 Ajar abdi jalan Gusti, nun PANGERAN, yén kuring bisa leumpang dina bebeneran Anjeun; ngahijikeun haté kuring pikeun sieun ngaran anjeun.

Wulang Bebasan 10: 29-30 (ESV), Jalan PANGERAN mangrupakeun benteng pikeun jalma-jalma anu teu salah

29 Jalan PANGERAN mangrupakeun benteng pikeun jalma-jalma anu teu salah, tapi karuksakan ka penjahat. 30 Anu bener moal pernah dicabut, tapi jalma jahat moal cicing di bumi.

Paribasa 12:28 (ESV), Dina jalan kabeneran aya kahirupan

28 Dina jalan kabeneran hirup, sareng dina jalur na teu aya anu maot.

Markus 1: 1-4 (ESV), Lah, kuring ngirim utusan abdi sateuacan payun anjeun

1 Mimiti injil Yesus Kristus, Putra Allah. 2 Sakumaha parantos ditulis dina Yesaya nabi, "Lah, Kuring ngirim utusan abdi sateuacan ramo anjeun, anu bakal nyiapkeun jalan anjeun3 sora hiji ceurik di gurun:'Nyiapkeun jalan Gusti, ngajantenkeun jalanna lempeng, '” 4 John nembongan, ngabaptis di padang sareng ngumumkeun baptisan tobat pikeun ngahampura dosa.

Lukas 1: 73- 79 (ESV), Sareng anjeun, anaking, bakal disebat nabi ti Anu Maha Suci

73 sumpah anu anjeunna sumpah ka bapa urang Ibrahim, bakal dikabulkeun ka kami 74 yén urang, disalametkeun tina tangan musuh urang, tiasa ngalayanan anjeunna tanpa sieun, 75 dina kasucian sareng kaadilan di payuneuna-Na sapanjang dinten urang. 76 Sareng anjeun, anaking, bakal disebat nabi Maha Suci; pikeun anjeun bakal angkat payuneun Gusti pikeun nyiapkeun jalan-Na, 77 pikeun masihan élmu kasalametan ka umatna dina ngahampura dosa-dosana, 78 sabab rahmat Gusti urang anu lembut, numana matahari terbit bakal ngadatangan kami ti luhur 79 pikeun masihan cahaya pikeun jalma-jalma anu linggih dina poék sareng dina kalangkang maot, pikeun ngantunkeun suku urang kana jalan perdamaian. "

Lukas 3: 2-6 (ESV), "Sora jalma ceurik di padang gurun"

2 mangsa imam Agung Annas sareng Caiaphas, firman Alloh sumping ka Yahya putra Zechariah di padang teh. 3 Sareng anjeunna angkat ka sadaya daérah sakurilingna sareng Jordania, ngumumkeun kabaptaran tobat pikeun ngahampura dosa. 4 Sakumaha anu disebat dina kitab kecap tina Yesaya Nabi,
"Sora hiji ceurik di padang gurun: 'Nyiapkeun jalan Gusti, ngajantenkeun jalanna lempeng. 5 Unggal lebak bakal dieusi, sareng unggal gunung sareng bukit bakal direndoskeun, sareng bengkok janten lempeng, sareng tempat anu kasar janten jalan anu rata, 6 sareng sadaya jalma bakal ningali kasalametan Gusti. ' "

Lukas 3: 21-22 (ESV), Roh Suci turun ka Anjeunna

21 Ayeuna nalika sadaya jalma dibaptis, sareng iraha Yesus ogé parantos dibaptis sareng ngado'a, langit dibuka, 22 sareng Roh Suci turun ka anjeunna dina bentuk awak, sapertos manuk japati; sareng hiji sora datang ti sawarga, "Anjeun Putra Kami anu dipikacinta; sareng anjeun kuring ogé resep. "

Lukas 4: 16-21 (ESV), Ruh Gusti aya ka abdi, sabab anjeunna parantos ngasongkeun kaula ”

16 Sareng anjeunna sumping ka Nasaret, tempat anjeunna diasuh. Sareng sakumaha adatna, anjeunna angkat ka tempat ibadah di dinten Sabat, sareng anjeunna jumeneng maca. 17 Sareng gulung nabi Yesaya dipasihkeun ka anjeunna. Anjeunna ngaleupaskeun gulung sareng mendakan tempat tulisanana, 18 "Ruh Gusti aya ka kuring, sabab anjeunna parantos ngaluuhan kuring pikeun ngembarkeun kabar baik ka jalma miskin. Anjeunna parantos ngutus kuring pikeun ngumumkeun kabébasan ka anu nyulik sareng ngahijikeun deui panon pikeun jalma buta, pikeun ngabébaskeun jalma-jalma anu ditindas, 19 ngumumkeun taun nikmat Gusti. ” 20 Sareng anjeunna ngagulung gulung sareng masihan deui ka pangiring sareng calik. Sareng panon sadayana anu aya di sinagog neuteup ka anjeunna. 21 Sareng anjeunna mimiti nyarios ka aranjeunna, "Dinten ieu Kitab Suci parantos kajantenan dina pangrungu. "

Kisah 10: 37-38 (ESV), Gusti nguasaan Yesus tina Nasaret - Gusti sareng anjeunna

37 aranjeun sorangan terang naon anu kajantenan di sapanjang Yudea, mimitian ti Galilea saatos baptisan anu diumumkeun ku John: 38 kumaha Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalakukeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna.

Mateus 12:18 (ESV), Lah hamba abdi anu parantos dipilih

18 "Lah, abdi abdi anu parantos dipilih, anu dipikacinta ku saha jiwa kuring resep pisan. Kuring bakal nempatkeun Roh abdi kana anjeunna, sareng anjeunna bakal ngumumkeun kaadilan ka kapir.

Wahyu 1: 5-6 (ESV), Yesus Kristus anu nyaksian satia

5 ti Yesus Kristus anu saksi satia, cikal tiwas, sareng patih raja-raja di bumi. Ka anjeunna anu mikanyaah ka urang sareng parantos ngaleupaskeun urang tina dosa-dosa ku getih-Na 6 sareng ngadamel kami karajaan, imam ka Gusti Allah Rama-Na, kanggo anjeunna janten kamulyaan sareng kakawasaan salamina-salamina. Amin.

Mateus 12:18 (ESV), Lah hamba abdi anu parantos dipilih

18 "Lah, abdi abdi anu parantos dipilih, anu dipikacinta ku saha jiwa kuring resep pisan. Kuring bakal nempatkeun Roh abdi kana anjeunna, sareng anjeunna bakal ngumumkeun kaadilan ka kapir.

Ibrani 1: 8-12 dina rujukan ka Jabur 102: 25-28

A misreading umum nyaéta conflating Ibrani 1:10 sareng Jabur 102: 25 sedemikian rupa dimana Yesus disimpulkeun janten jalma anu "tiheula netepkeun bumi," sahingga Yesus mangrupikeun Gusti anu nyiptakeun. Nanging ieu pikeun nyalahkeun pakaitna Ibrani 1: 8-9 sareng sareng Ibrani 1: 10-12. Hayu urang tingali ayat-ayat Jabur anu dikutip dina Ibrani sareng cutatan Ibrani 1: 8-12.

Jabur 45: 6-7 (ESV), Gusti, Allah anjeun, parantos ngucup anjeun

6 Tahta anjeun, Ya Allah, salamina sareng salamina. Tongkat karajaan anjeun tongkat tina kajujuran; 7 anjeun parantos mikacinta kabeneran sareng benci kajahatan. Ku sabab kitu Gusti, Allah anjeun, parantos ngaluuhan anjeun ku minyak kabungah saluareun babaturan anjeun;

Jabur 102: 25-28 (ESV), Sapertos jubah anjeun bakal ngagulung aranjeunna, sapertos papakéan aranjeunna bakal dirobih

25 Baheula anjeun neundeun bumi, sareng langit mangrupikeun panangan anjeun. 26 Aranjeunna bakal binasa, tapi anjeun bakal tetep; aranjeunna sadayana bakal bobo sapertos pakean. Anjeun bakal ngarobih aranjeunna sapertos jubah, sareng aranjeunna bakal musna, 27 tapi anjeun sami, sareng taun anjeun moal aya tungtungna. 28 Anak-anak kaula bakal tetep aman; turunanana bakal ditetepkeun sateuacan anjeun.

Ibrani 1: 8-12 (ESV), sapertos jubah anjeun bakal ngagulung aranjeunna, sapertos papakéan aranjeunna bakal dirobih

8 Tapi ngeunaan Putra [saurna], "tahta anjeun, Ya Allah, salamina sareng salamina, tongkat lurus nyaéta tongkat karajaan anjeun 9 Anjeun parantos resep kaadilan sareng benci ka jahat; kumargi kitu Gusti, Gusti Allah anjeun, parantos ngaluuhan anjeun ku minyak kabungah saluareun babaturan anjeun. " 10 Sareng, "Anjeun, Gusti, netepkeun dasar bumi di awal, sareng langit mangrupikeun panangan anjeun; 11 aranjeunna bakal binasa, tapi anjeun tetep; aranjeunna sadayana bakal bobo sapertos pakean, 12 kawas jubah anjeun bakal ngagulung aranjeunna, sapertos papakéan aranjeunna bakal dirobih. Tapi anjeun sami, sareng taun anjeun moal aya tungtungna. "

"Tahta anjeun, Ya Allah, salamina sareng salamina", REV Commentary

Ibrani 1: 8 mangrupikeun rujukan ka Jabur 45: 6 anu ngagaduhan kamungkinan pikeun tarjamahan "Tahta anjeun ti Gusti," atanapi "Tahta anjeun tahta a Gusti ”(The Expositor's Bible Commentary). "Tahta anjeun nyaéta Gusti salalawasna" hartosna yén Gusti mangrupikeun kawasa, "tahta" raja, sareng raja maréntah kalayan kawenangan Gusti. Raja ieu, sareng ngalegaan Al Masih, raja Israil sajati, parantos dipasihan rahmat sareng diberkahan ku Gusti (Pan. 45: 2). Dina cahaya éta, pantes yén raja ieu ngakuan yén Allah mangrupikeun sumber kakuatan karajaanna, anu mangrupikeun titik tina Jabur 45: 9. Jabur 45 mangrupikeun mazmur kawinan karajaan pikeun raja Daud, bahkan bahkan Suleman, sareng sajaba ti éta, sababaraha di antawisna dilarapkeun ka Al Masih. Anjeunna disebat "raja" sareng "Solomon" dina entri koméntar ieu pikeun gampang ngarti, tapi raja Davidic anu sanés aya dina pikiran.

Téks Ibrani Jabur 45: 6 kabuka pikeun sababaraha interpretasi sareng tarjamahan anu béda. Allen Ross nyerat: "… sahenteuna aya lima tafsir anu masuk akal" (Kregel Exegetical Library: A Commentary on the Psalms, Vol. 2). Kusabab tarjamahan anu mungkin, urang moal pernah tiasa nyarios, "Ieu mangrupikeun interpretasi anu leres," tapi urang tiasa masihan buktina pikeun anu janten tarjamahan sareng interpretasi anu paling dimungkinkeun. Robert Alter, dina The Hebrew Bible: A Translation with Commentary, narjamahkeun Jabur 45: 7 salaku "tahta Allah anjeun salamina," sareng anjeunna nyerat dina koméntar, "Sababaraha ngahartoskeun basa Ibrani di dieu hartosna, 'tahta anjeun, Ya Allah , "Tapi éta bakal anomali pikeun alamat ka Gusti di tengah sajak sabab sakabéh jabur ditujukeun ka raja atanapi ka pangantén awéwé."

Pikeun ngartos Jabur 45: 6, urang kedah diajar heula sababaraha fakta ngeunaan éta. Misalna, panyaturna nyaéta jabur, sanés Gusti. Jabur nyebatkeun perkawis Gusti dina jalma anu katilu, contona, "Gusti parantos maparin berkah salamina" (Sil. 45: 2), sareng "Gusti parantos ngucapkeun jisim anjeun" (Pan. 45: 7). Sababaraha jalma nyangka yén Tuhan panyatur, tapi téks na ngabantah éta. Ogé, mazmur mangrupikeun mazmur "dua nubuat". Subyek mazmur nyaéta raja Israél, duanana raja Daud anu nguasaan tahta Daud (sigana Suleman), anu kawin sareng ngagaduhan murangkalih (tingali koméntar dina Sil. 45: 9) sareng ogé Al Masih, "Daud langkung ageung" anu antukna bakal nampi tahta salamina. Maka, sababaraha ayat dina Jabur langkung jelas nunjukkeun Al Masih sedengkeun anu sanésna langkung jelas nunjuk ka raja Daud, sapertos ayat ngeunaan anjeunna ngagaduhan ratu, dikawin sareng ngagaduhan putra. Kusabab Jabur 45 ngandung dua nubuat (sapertos anu urang tingali di luhur), sareng Jabur 45: 6-7 lumaku pikeun Suléman sareng Al Masih, upami ayat na nyebut raja "Gusti," maka éta bakal ngajantenkeun Solomon sareng Mesias ogé, anu teu tiasa dipertahankan, sareng teu aya alesan internal pikeun nerapkeun Jabur 45: 6 ka Al Masih tanpa ayat 7 dilarapkeun ka raja anu sami

Jabur 45 mangrupikeun wangsit Allah ka urang Yahudi pikeun nginpokeun aranjeunna ngeunaan raja na, sareng urang Yahudi maca Jabur mangabad-abad sareng terang yén tungtungna ngeunaan Mesias maranéhna, tapi henteu pernah nyimpulkeun yén Al Masih nyaéta "Gusti dina daging" atanapi bagian tina Triune Gusti. Yén Yahudi terang yén Jabur 45 pamustunganana ngarujuk ka Mesias aranjeunna disimpen dina tulisanana. Salaku conto, Targum (koméntar basa Aram dina Perjanjian Old) nafsirkeun Jabur 45: 2 salaku, "Kaindahan anjeun, ya raja Mesias, langkung ageung tibatan putra-putra manusa" (Alfred Edersheim, The Life and Times of Jesus the Mesias, William B. Eerdmans Publishing Co., Grand Rapids, MI. Bagéan ka dua, hal. 718). Janten upami Gusti masihan wahyu ka umat-Na pikeun ngawartosan aranjeunna Al Masih bakal janten Gusti, usaha-Na mangrupikeun kagagalan epik, sareng éta mangrupikeun buktos anu saé yén mazmur henteu nyatakeun Al Masih nyaéta Allah dina daging.

Aya sababaraha pernyataan dina Jabur 45 anu nunjukkeun yén raja dina mazmur sanés Allah, tapi mangrupikeun manusa. Salaku conto, Jabur 45: 2 nyebatkeun, "Anjeun pangageungna ti putra-putra manusa," sahingga ngaidentipikasi anjeunna salaku manusa ku ngagunakeun idiom umum pikeun manusa, "anak manusa," teras teras nyarios, "Gusti parantos ngaberkahan anjeun salamina." Nalika nyarios yén "putra manusa" ieu (manusa) parantos diberkahan ku Gusti, mazmur masihan langkung seueur bukti yén raja anu dimaksud sanés Gusti. Teu aya buktina dina Kitab Suci yén Allah diberkahan ku Gusti, sareng sigana henteu aya alesan atanapi kabutuhan pikeun éta, tapi manusa kedah diberkahan ku Gusti Allah sareng sering dikaruniai Kitab Suci. Langkung Bukti yén Jabur nyarios ngeunaan raja manusa aya dina Jabur 45: 7, anu nyebatkeun, "Anjeun resep kabeneran sareng benci kajahatan. Ku sabab éta Gusti, Allah anjeun, parantos ngucurkeun anjeun ku minyak kabungah saluhureun sasama anjeun. " Éta téks nyaéta nyebut Gusti, "Allah anjeun," nyaéta, Déwa raja, nunjukkeun yén raja langkung lemah tibatan Gusti. "Gusti" henteu ngagaduhan Gusti.

Salajengna, Déwa raja "ngucapkeun" anjeunna, ngajantenkeun anjeunna langkung luhur tibatan "rakana". Ieu mangrupikeun buktina ngalawan penafsiran Trinitas kana ayat ku sababaraha alesan. Salah sahijina nyaéta "Gusti" henteu ngagaduhan sasama anu kedah ditetepkeun di luhur, sedengkeun raja manusa Israél, kalebet Al Masih, ngagaduhan sasama. Al Masih, Isa Al Masih, ngagaduhan réncang kusabab anjeunna leres-leres manusa sareng sanés Gusti-manusa sakumaha negeskeun teologi Trinitary. Ogé, Jabur 45: 7 nyarios yén raja ieu resep kabeneran sareng benci kajahatan, sareng "ku sabab kitu" Gusti ngaluuhan anjeunna. Ieu asup akal upami raja manusa, tapi upami raja ieu "Gusti," naha anjeunna leres-leres menyan kusabab anjeunna resep kaadilan? Teu aya hartos yén "Gusti" kedah ditebus pisan sareng ogé henteu aya hartos yén Gusti Allah diturunkeun sabab anjeunna "resep kaadilan." Kusabab ku hartosna Gusti Allah taqwa sareng mikanyaah kaadilan, janten henteu aya artos pikeun nyebut yén Gusti Allah diturunkeun sabab Anjeunna resep kaadilan. Ringkesna, Jabur 45 sanés Gusti anu nyarios ka Gusti. Éta nyaéta jabur anu nyarios, sareng anu janten topikna nyaéta raja manusa.

Seueur Unitarian Bibel anu nampi tarjamahan Jabur 45: 6 anu mirip pisan sareng tarjamahan Trinitari anu umum. Tapi, aranjeunna ngakuan yén "Elohim" ("Gusti" atanapi "déwa") tiasa ngarujuk ka manusa, sareng dina hal ieu aranjeunna nerapkeun ka raja manusa sareng Mesias manusa. Tarjamahan umum Unitarian Alkitab nyaéta: "tahta anjeun, Ya allah, salamina sareng kantos." Ajen Gusti tiasa disebat Gusti. (Yohanes 10: 34-36, Jabur 82: 6-7, Budalan 7: 1, Budalan 21: 6, Budalan 22: 8-9). Sing saha anu Disebat Gusti di dieu dilarapkeun ka anu diijinkeun ku Gusti Allah. Istilah Gusti ngarujuk kana kakuatan sareng kawenangan anu luhur anu bakal dipiboga ku anjeunna di karajaan ieu anu diadegkeun sareng dijaga ku anjeunna. Mesias sanés sacara harfiah Gusti tapi ngagaduhan kawenangan ketuhanan salaku agén pilihan Gusti pikeun maréntah dunya kalayan bener. Ieu dibuktikeun dina ayat 9 dimana nyebatkeun "Gusti, Gusti anjeun, parantos ngaluuhan anjeun". Nyaéta, anu diidinkeun ku Gusti nyaéta "Gusti" dina hartos anjeunna anu dipilih ku Gusti pikeun maréntah. Anjeunna Gusti ku proxy tapi sanés ku ontology. Kanggo langkung seueur ngeunaan ieu tingali konsép Bibél ngeunaan Agénsi tingali https://biblicalagency.com

Kaseueuran koméntar di luhur tina REV (Revisi Versi Inggris) Koméntar Alkitab: https://www.revisedenglishversion.com/Psalms/chapter45/6 , digunakeun kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship

"Ti baheula anjeun netepkeun dasar bumi - sapertos jubah anjeun bakal ngagulung aranjeunna, sapertos papakéan aranjeunna bakal dirobih"

Ibrani 1: 10-12 mangrupikeun rujukan tina Jabur 102: 25-28. Ayat dina Ibrani dikutip tina téks Septuagint tina Perjanjian Old, anu béntenna béda sareng téks Ibrani. Ayat 10-12 aya hubunganana sareng ayat 8-9 ku "sareng" tapi pakaitna henteu ditangtoskeun. Trinitari nyampurkeun "anjeun, Gusti" anu netepkeun dasar bumi di awal ku "Putra Putra" ayat 8. Nanging, pergaulan anu leres nyaéta "Gusti, Gusti anjeun, parantos ngaluuhan anjeun ku minyak kabungah saluareun réréncangan anjeun "kalayan" sapertos jubah anjeun bakal ngagulung aranjeunna, sapertos papakéan aranjeunna bakal dirobih. " Nyaéta, rencana Allah nyaéta ngagunakeun anu diidinkeun-Na pikeun nangtoskeun dunya kalayan bener (Rasul 17: 30-31). Ngalangkungan Al Masih, ajen Allah anu ditunjuk, Gusti bakal ngahijikeun sagala rupa ka dirina. (1 Kor 15: 24-28)

Ibrani 1: 10-12 mangrupikeun rujukan kenabian anu ngarujuk kana ciptaan anu anyar tibatan ciptaan anu asli. Upami urang teras-terasan maca Ibrani, émut yén téks aslina teu aya bab babagian, Ibrani 2: 5 nyayogikeun klarifikasi, "Sanés pikeun malaikat Anjeunna parantos nungtun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun." Sasuai, anu janten bagian tina bagian ieu Ibrani sanés langit sareng bumi ayeuna, anu diciptakeun ku Gusti, tapi langit sareng bumi ka hareup, anu bakal diawasi ku Putra. Anu maca kedah émut yén kecap "awal" henteu kedah dilarapkeun kana awal waktu mutlak, tapi mimiti hiji hal anu dimaksud panulis.

Seueur referensi Perjanjian Old sareng Perjanjian Anyar nyaritakeun yén bakal aya langit sareng bumi anyar saatos ieu, anu ayeuna urang cicing, tilar dunya. Mimiti langit sareng bumi Karajaan Milénium 1000 taun Yesus, anu bakal binasa (Yesaya 65:17; Wahyu 20: 1-10), teras langit sareng bumi Wahyu 21: 1-22: 21, anu bakal awét salamina. Kontéks na bakal nunjukkeun yén Ibrani 1:10 anu nyarioskeun langit sareng bumi ka hareup ieu. Ibrani 1: 6, anu nyebatkeun, "nalika Anjeunna nyandak deui cikal ka dunya", mangrupikeun acuan kana fungsi Yesus salaku pangadeg dunya Karajaan anu bakal datang. Ayat-ayat anu aya kalana anu ngagaduhan hubungan anu teu jelas ngeunaan silih teu kedah nimpa buktina anu jelas anu disebarkeun ngalangkungan Kitab Suci.

Kaseueuran koméntar di luhur tina REV (Revisi Versi Inggris) Koméntar Alkitab: https://www.revisedenglishversion.com/Hebrews/chapter1/10, digunakeun kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship

Kisah 17: 30-31 (ESV), Gusti bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat

30 Jaman jahiliah Gusti moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadaya jalma dimana-mana pikeun tobat, 31 sabab anjeunna parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

1 Korinta 15: 24-28 (ESV), Gusti parantos masrahkeun sagala rupa ka anu ditundukkeun handapeun suku-Na.

24 Teras dugi ka akhirna, nalika anjeunna nganteurkeun karajaan ka Allah Rama saatos ngancurkeun unggal aturan sareng unggal wewenang sareng kakuatan. 25 Pikeun anjeunna kedah kakuasaan dugi anjeunna nempatkeun sadaya musuh-Na handapeun suku-Na. 26 Musuh terakhir anu bakal musnah nyaéta maot. 27 keur "Gusti parantos masrahkeun sagala perkara dina kaayaan tundukna. " Tapi nalika éta nyatakeun, "sagala rupa ditundukkeun," jelas yén anjeunna dikecualkeun anu nempatkeun sagala perkara ka handapna anjeunna. 28 Nalika sagala hal tunduk ka anjeunna, maka Putra nyalira ogé bakal tunduk ka anjeunna anu nempatkeun sagala perkara ka handapna, supados Gusti tiasa sadayana aya dina sadayana.

Ibrani 2: 5 (ESV), Gusti ngalantarankeun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun

5 Kusabab sanés malaikat-malaikat Allah ngantunkeun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun.

Yesaya 65:17 (ESV), "Kuring nyiptakeun langit anyar sareng bumi anyar"

17 "Kanggo lah, Kuring nyiptakeun langit anyar sareng bumi anyar, sareng hal-hal anu baheula moal diémut atanapi diémutan.

Wahyu 21: 1-2 (ESV), kuring ningali langit anyar sareng bumi anyar

1 terus Kuring ningali langit anyar sareng bumi anyar, sabab langit munggaran sareng bumi munggaran parantos maot, sareng laut moal aya deui. 2 Sareng kuring ningali kota suci, Yerusalem anyar, turun ti sawarga ti Gusti, disiapkeun salaku pangantén anu dihias pikeun salakina. D

Aranjeunna bakal ningali ka anjeunna anu parantos aranjeunna pierc, Zakaria 12:10

Sababaraha maca kana Zakaria 12:10 yén Gusti Allah anu ditusuk, sabab sababaraha vérsi Inggris Zakaria 12:10 maca: "Aranjeunna bakal ningali ka kuring, anu parantos aranjeunna tindikan ..." Nanging, aya masalah tékstual anu kalibet dina pangiriman téks Ibrani anu kedah ditaliti supados urang ngagaduhan tarjamahan sareng makna anu leres tina éta ayat. Sababaraha panarjamah nyayogikeun kata ganti jalma kahiji ("kuring") kusabab aranjeunna ningali ayat ieu salaku ngarujuk deui ka Allah sahingga aranjeunna narjamahkeun "aranjeunna bakal ningali kuring." Tapi panarjamah anu sanésna nyayogikeun kata ganti jalma katilu ("anjeunna," atanapi "anu hiji") sabab ningali frasa anu ngarujuk ka batur salian ti Gusti. Boh Revisi Standar Versi (RSV) sareng New American Bible (NAB) narjamahkeun frase salaku "sahingga nalika aranjeunna ningali ka anjeunna ...." Septuagint (versi Yunani tina Perjanjian Old, anu dikutip pisan dina Perjanjian Anyar) henteu ngagaduhan rujukan pikeun anu ditusuk. 

Zakaria 12:10 (ESV)

10 "Sareng Kami bakal ngucurkeun ka Daud sareng padumuk Yerusalem roh sumanget sareng nyungkeun rahmat, sahingga, nalika aranjeunna ningali ka kuring, ka anjeunna anu parantos aranjeunna pierc, aranjeunna bakal duka pikeun anjeunna, sakumaha anu duka pikeun hiji-hijina anak, sareng nangis pisan ka anjeunna, sapertos anu nangis ka anak cikal.

Zakaria 12:10 (RSV)

"Sareng Kami bakal ngucurkeun ka kulawarga Daud sareng pangeusi Yerusalem sumanget kasieun sareng ngadu'a, sahingga, nalika aranjeunna ningali ka anjeunna anu parantos aranjeunna pierced, aranjeunna bakal duka pikeun anjeunna, sakumaha anu duka pikeun hiji-hijina anak, sareng nangis pisan ka anjeunna, sapertos anu nangis ka anu lahir.

Zakaria 12:10 (NETS, Terjemahan Septuagint)

10 Sareng kuring bakal tuang sumanget rahmat sareng welas asih ka bumi Dauid sareng ka padumuk Ierousalem, sareng aranjeunna bakal ningali ka kuring sabab aranjeunna parantos jogét kalayan suksés, sareng aranjeunna bakal ngadu'a pikeun anjeunna ku duka sapertos anu dipikacinta, sareng aranjeunna bakal ngilu kanyeri sapertos ka cikal.

Yohanes 19:37 (ESV), Aranjeunna bakal ningali ka anjeunna anu parantos aranjeunna pierc

37 Sareng deui Kitab Suci anu sanés nyarios, "Aranjeunna bakal ningali ka anjeunna anu parantos aranjeunna pierc. "

"Aranjeunna bakal ningali jalma anu aranjeunna parantos ditusuk", REV Commentary

Panarjamah sareng komentator anu percanten yén kecap "ditusuk" kedah ningali deui kana kecap ganti "anjeunna" nyebatkeun variasi téks anu langkung jelas maca "anjeunna." Ieu satuju sareng aliran kalimat anu diteruskeun ku kecap "anjeunna" dina frasa "aranjeunna bakal ngaraih duka pikeun anjeunna" sareng "duka pisan pikeun anjeunna." Pengertian urang Yahudi ngeunaan ayat ieu parantos pasti yén anu ditusuk mangrupikeun hubungan anu raket sareng Gusti, tapi teu aya catetan ngeunaan koméntator Yahudi mimiti anu ngarti kana Zakaria 12:10 anu nyarios yén kumaha waé ogé Yahya nyalira bakal lebet kana daging sareng janten "ditusuk." Sabalikna, ayat ieu aya hubunganana sareng tindikan Al Masih anu dijangjikeun, anu seueur di Yérusalém bakal duka sareng nangis, sahingga jelas yén RSV sareng NAB nawiskeun tarjamahan anu langkung saé pikeun ngahaturkeun hartos ieu.

Alesan penting sanés pikeun percanten yén "anjeunna" mangrupikeun bacaan anu leres tina téks aslina tina Zakaria 12:10 nyaéta cara anu dikutip dina Yohanes 19:37, saatos prajurit Romawi nyodorkeun tumbak ka sisi Kristus. Téks Yunani Yohanes 19:37 berbunyi: "sareng deui, tulisan suci sanésna nyarios, 'Aranjeunna bakal ningali kana anu ditusukna.'" Versi Inggris anu béntenna tiasa henteu satuju naha téks Ibrani Zakaria 12:10 nyarios "kuring" atanapi "Anjeunna," tapi teu saurang ogé henteu satuju kana tarjamahan téks Yunani dina Perjanjian Anyar. Henteu salah sahiji vérsi kaasup kecap ganti jalma kahiji ("kuring"), sareng kaseueuranana nyayogikeun kecap "anjeunna" sapertos ogé KJV, NAB sareng RSV. Upami bacaan aslina tina Zakaria 12:10 maca "kuring" tibatan "anjeunna," maka "kuring" ampir pasti bakal maca Yohanes 19:37. Di sisi sanésna, cutatan Perjanjian Anyar dina Yohanes 19:37 satuju sareng bacaan Zakaria 12:10 dina RSV sareng vérsi sanés. Maka bacaan anu leres tina Zakaria 12:10 nyaéta "anjeunna," sareng éta kagambar dina Yohanes 19.

Henteu ngan ukur Zakaria 12:10 anu dikutip dina Yohanes, tapi ogé disebatkeun dina Wahyu. Wahyu 1: 7 nyarios, "Tingali, anjeunna datang sareng méga, sareng unggal soca bakal ningali anjeunna, bahkan jalma-jalma anu nyuduk anjeunna; sareng sadaya jalmi-jalmi di bumi bakal duka kusabab anjeunna. Janten kedahna! Amin. ” Komentator sacara bébas ngaku yén ayat ieu nyebatkeun deui ka Zakaria, sareng éta nganggo kecap ganti "anjeunna" sareng sanés "kuring." Ieu langkung seueur buktina yén téks Ibrani Zakaria kedah maca "anjeunna," atanapi "anu hiji," sahingga urang nyimpulkeun yén buktina internal tina Kitab Suci nunjukkeun yén anu ditusuk dina Zakaria sanés Allah nyalira tapi anu aya dina hubungan anu raket sareng Gusti, nyaéta, Al Masih.

(Revis English Version (REV) Bible Commentary, https://www.revisedenglishversion.com/Zechariah/chapter12/10, dianggo kalayan ijin, Spirit and Truth Fellowship)