Henteu Dina Hukum
Henteu Dina Hukum

Henteu Dina Hukum

Ayat konci dina basa Ibrani ngeunaan Hukum (Peshitta, Terjemahan Lamsa)


Heb 7:11 - Upami janten kasampurnaan parantos kahontal ku imamat Lewi ku anu hukum ditetepkeun pikeun jalmanaon anu diperyogikeun deui nyaéta pendeta anu sanés kedah naék saatos urutan Melkisedék? Upami teu kitu, tulisan suci bakal nyarios yén anjeunna bakal nuturkeun urutan Harun. 
Heb 7:12 - Kusabab aya parobihan dina imamat, maka ogé aya parobihan hukum
Heb 7:18 - Kusabab parobihan anu parantos dilakukeun dina undang-undang anu parantos dilakukeun dina kalemahanana sareng kusabab éta janten teu aya gunana.
Heb 7:19 - Kanggo hukum ngajantenkeun henteu sampurna, tapi parantos sumping dina tempatna pangharepan anu langkung saé, ku urang urang caket ka Gusti
Heb 8:7 - Kanggo upami perjangjian anu munggaran henteu aya salahna, maka pastina henteu kedah pikeun anu kadua.
Heb 8: 8 - Kusabab anjeunna mendakan kalepatan sareng aranjeunna sareng nyarios, "Ieu bakal datang, saur Gusti, nalika Abdi hoyong." nyampurnakeun perjanjian anyar sareng kulawarga Israil sareng kulawarga Yuda; 
Heb 8:9 - Henteu dumasar kana perjangjian anu ku Kami dilakukeun sareng ramana dina dinten abdi nyandak aranjeunna ku panangan sareng ngantunkeun aranjeunna kaluar ti tanah Mesir; sareng ku sabab aranjeunna henteu cicing dina perjangjian kuring, kuring nolak aranjeunna, saur Gusti.
Heb 8:10 - Kusabab ieu bakal janten perjangjian anu kuring badé ngadamel sareng kulawarga Israél saatos éta, saur Gusti: Kuring bakal nempatkeun hukum abdi kana pikiran aranjeunna, sareng kuring bakal nyerat dina haténa; sareng Kami bakal janten Allahna sareng aranjeunna bakal janten umat kuring. 
Heb 8:13 - Kusabab anjeunna parantos nyarioskeun perjanjian anyar; anu pangpayunna parantos sepuh, sareng anu parantos lami sareng sepuh caket karusakan
Heb 9: 8 - Ku ieu Roh Suci ngungkabkeun yén cara para wali henteu acan bakal dikenalkeun salami kiamah lami tetep
Heb 9:9 - Anu janten simbol pikeun waktos éta, ayeuna katukang, anu ditawarkeun kaduana boh pangurbanan anu henteu tiasa nyampurnakeun kasimpulan anjeunna anu nawiskeun, 
Heb 9:10 - Tapi anu disayogikeun ngan ukur pikeun tuangeun sareng inuman, sareng dina sagala rupa wudhu anu janten aturan tina daging sareng ditetepkeun dugi ka jaman réformasi
Heb 10:1 - Kanggo hukum ngagaduhan kalangkang hal-hal saé anu bakal datang tapi sanés inti tina hal éta sorangan; maka sanaos pangorbanan anu sami ditawarkeun unggal taun, aranjeunna henteu tiasa nyampurnakeun anu nawiskeun éta.
Heb 10: 8 - Luhur nalika anjeunna nyarios, Kurban sareng kurban sareng kurban beuleuman sareng kurban pikeun dosa, anjeun moal ngagaduhan, pisan anu ditawarkeun numutkeun hukum
Heb 10: 9 - Sareng saatos éta anjeunna nyarios, "Ieu, kuring sumping pikeun ngalakukeun kahoyong anjeun, Ya Allah." Kukituna anjeunna ngeureunkeun anu kahiji pikeun ngadegkeun anu kadua.

Sumberdaya tambahan

ebook, Hukum, Sabat sareng Perjanjian Kristen Anyar, Pak. Anthony Buzzard

PDF Download: https://focusonthekingdom.org/articles_/sabbathbook.pdf?x49874