Hiji Gusti sareng hiji Gusti
Hiji Gusti sareng hiji Gusti

Hiji Gusti sareng hiji Gusti

Hiji Gusti, Rama, sareng Hiji Gusti, Yesus Kristus

Déklarasi anu jelas ngaidentipikasi sareng ngabédakeun hiji-hijina Gusti, Rama ti hiji Gusti, Yesus Kristus nyaéta 1 Korinta 8: 4-6. Di dieu Paul nyarios, "teu aya deui Gusti tapi ngan ukur hiji" sareng nalika anjeunna ngaidentipikasi saha Gusti, éta khususna Rama, saha sumber sadaya hal sareng saha urang ayana. Paul salajengna ngaku dina petikan ieu yén aya seueur "déwa" sareng seueur "pangéran," tapi, dina hartos anu ketat, aya anu urang kedah nganggap Gusti sareng aya anu urang kedah nganggap salaku Gusti. Gusti ngajantenkeun Yesus janten Gusti sareng Kristus (Rasul 2:36). Dina katégori "déwa" éta ngan ukur Rama Rama. Dina katégori "tuan" nyaéta hiji Gusti, Yesus Kristus (Yesus Gusti Al Masih). Anu ngan hiji Rama sareng Rama nyaéta Gusti sareng Rama Pangéran urang Yesus Kristus (1 Pet 1: 3, 2 Cor 1: 2-3).

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

1 Korinta 8: 4-6, Aya hiji Allah Rama, sareng hiji Gusti Yesus Kristus

"… Teu aya deui Gusti kajaba hiji." 5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 can pikeun urang aya hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha-saha sagala hal sareng ku saha urang ayana.

Kisah 2:36, Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna boh Gusti sareng Kristus, Isa ieu

36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu anu anjeun nyalibkeun. "

1 Petrus 1: 3, Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus! Numutkeun ka rahmat-Na anu hébat, anjeunna parantos nyababkeun urang lahir deui kana harepan hirup ku dibangkitkeun ku Isa Al Masih tina maot

2 Korinta 1: 2-3, Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

2 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, Rama pangasih sareng Gusti tina sagala katenangan

Peta Harti Alkitab

Pamahaman inti aya hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Isa Al Masih, anu ngalangkunganana sagala hal sareng anu ku urang ayana (1 Kor 8: 5-6) pas sampurna dina peta Bibél anu hartosna dihandap. Gusti sareng Rama anu hiji mangrupikeun sumber tina sagala hal, sareng kami aya (mangrupikeun ciptaan énggal) ngalangkungan Al Masih. 

Teu aya Gusti tapi ngan hiji - hiji Gusti Rama

Tulisan suci, kalebet Shema Yahudi, negeskeun kaistiméwaan Gusti, negeskeun teu aya deui Gusti tapi ngan ukur hiji (Rama).

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

1 Korinta 8: 4-6, Aya hiji Allah Rama, sareng hiji Gusti Yesus Kristus

"... teu aya deui Gusti tapi hiji. " 5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 can pikeun urang aya hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal sareng pikeun saha urang aya, sareng hiji Gusti, Isa Al Masih, ngalangkunganana aya sagala hal sareng ku saha urang ayana.

Ulangan 6: 4-5, PANGERAN (YHWH) Gusti anjeun, PANGERAN (YHWH) mangrupikeun hiji

4 "Dengekeun, O Israel: PANGERAN Allah urang, PANGERAN hiji. 5 Anjeun kedah bogoh ka PANGERAN Allah anjeun sareng sadaya haté sareng jiwa anjeun sareng sadaya kakuatan.

Markus 12: 29-30, PANGERAN (YHWH) Gusti anjeun, PANGERAN (YHWH) mangrupikeun hiji

29 Yesus ngajawab, "Anu paling penting nyaéta, 'Dangukeun, O Israél: Gusti Allah urang, Gusti nyaéta hiji. 30 Sareng anjeun bakal bogoh ka Gusti Allah anjeun sareng sadaya haté sareng jiwa anjeun sareng pikiran anjeun sareng sadaya kakuatan. '

Yohanes 17: 1-3, "Rama… anjeun hiji-hijina Allah anu sajati"

1 Nalika Yesus nyarioskeun kecap ieu, anjeunna angkat ka langit, sareng saurna, "Bapa, waktosna parantos sumping; ngagungkeun Putra anjeun supados Putra tiasa ngagungkeun anjeun, 2 kumargi anjeun parantos masihan anjeunna kawasa pikeun ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos anjeun pasihkeun ka anjeunna. 3 Sareng ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus.

Epesus 4: 6, hiji Gusti sareng Rama sadayana, anu nguasaan sadayana sareng sadayana sareng sadayana

6 hiji Gusti sareng Rama sadayana, anu ngalangkungan sadayana sareng ngalangkungan sadayana sareng sadayana

Gusti nyaéta Allah sareng Rama Gusti Yesus

Ayat-ayat ieu nunjukkeun aya bedana antara hiji Allah, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus. Yesus nyebut Gusti salaku Allahna sareng Rama salaku Bapana. Gusti nyaéta Allah sareng Rama Isa.

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

Yohanes 8:54, "Rama Kami anu ngagungkeun Kami"

54 Yesus ngajawab, ”Upami kuring ngagungkeun diri, kamulyaan kuring henteu nanaon. Nya Rama kuring anu ngagungkeun Kami, anu anjeun carioskeun, 'Anjeunna Allah kami. '

Yohanes 10:17, "Kusabab kitu Rama mikanyaah ka kuring"

17 Kusabab ieu Rama mikanyaah ka kuring, sabab kuring masrahkeun kahirupan kuring yén kuring tiasa nyandak deui.

Yohanes 10:29, "Rama mah langkung agung tibatan sadayana"

29 Bapa abdi, anu parantos masihan aranjeunna ka kuring, langkung ageung tibatan sadayana, sareng teu aya anu tiasa nyabut aranjeunna tina panangan Rama.

Yohanes 14:28, ”Rama langkung ageung tibatan kuring"

28 Anjeun nguping kuring nyarios ka anjeun, 'Abdi badé angkat, sareng kuring badé sumping ka anjeun.' Lamun anjeun bogoh ka kuring, anjeun bakal bungah, sabab Abdi badé ka Bapa, sabab Rama langkung ageung tibatan kuring.

Yohanes 17: 1-3, anjeun hiji-hijina Gusti anu sajati sareng Yesus Kristus anu parantos diutus

1 Nalika Yesus nyarioskeun kecap ieu, anjeunna angkat ka langit, sareng saurna, "Bapa, waktosna parantos sumping; ngagungkeun Putra anjeun supados Putra tiasa ngagungkeun anjeun, 2 kumargi anjeun parantos masihan anjeunna kawasa pikeun ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos anjeun pasihkeun ka anjeunna. 3 Sareng ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus.

Yohanes 20:17, "Kuring angkat ka Gusti sareng Allah anjeun"

17 Yesus nyarios ka anjeunna, "Entong nangkél kuring, sabab Abdi henteu acan angkat ka Bapa; tapi angkat ka dulur-dulur kuring sareng nyarios ka aranjeunna, 'Abdi angkat ka Bapa sareng Rama anjeun, ka Gusti sareng Allah anjeun. ' "

1 Korinta 11: 3, sirah Kristus nyaéta Allah

3 Tapi kuring hoyong anjeun ngartos éta sirah unggal lalaki nyaéta Kristus, kapala pamajikan nyaéta salakina, sareng sirah Kristus nyaéta Allah.

2 Korinta 1: 2-3, Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

2 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus.  3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, Rama pangasih sareng Gusti tina sagala katenangan

Kolosa 1: 3, Gusti, Rama Gusti urang Yesus Kristus

3 Kami sok hatur Gusti, Rama Gusti urang Yesus Kristus, nalika urang ngadoa pikeun anjeun

1 Petrus 1: 3, Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus! Numutkeun ka rahmat-Na anu hébat, anjeunna parantos nyababkeun urang lahir deui kana harepan anu hirup ku dibangkitkeun ku Isa Al Masih tina maot

Aya hiji Gusti Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana

Tulisan negeskeun teu aya Gusti tapi ngan hiji sareng yén hiji Gusti ieu Rama anu ti mana sagala hal sareng saha urang ayana. 

1 Korinta 8: 4-6 (ESV), Aya hiji Allah Rama, sareng hiji Gusti Yesus Kristus

"… Teu aya deui Gusti kajaba hiji." 5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 can pikeun urang aya hiji Gusti, Rama, ti saha sadayana hal-hal sareng kanggo saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Isa Al Masih, anu ngalangkunganana sagala hal sareng saha urang ayana.

Paribasa 3:19 (LSV), YHWH ngadegkeun bumi ku hikmah

YHWH ngadegkeun bumi ku hikmah, || Anjeunna nyiapkeun langit ku ngarti.

Jabur 33: 6 (LSV), Ku kecap YHWH sareng napas tina sungut-Na

ku kecap YHWH || Langit parantos didamel, || Sareng sadaya hostna ku napas tina sungut-Na.

Jabur 110: 30-33 (LSV), Gusti nyiptakeun ku Roh-Na, YHWH suka bungah dina padamelan-Na

anjeun kirimkeun Roh anjeun, aranjeunna diciptakeun, || Sareng Anjeun ngarobih rupa bumi. Kaagungan YHWH nyaéta pikeun sadaya waktos, || YHWH suka bungah dina padamelan-Na, Saha anu ningali ka bumi, sareng éta ngageter, || Anjeunna datang ngalawan bukit, sareng aranjeunna ngaroko. Kuring nyanyi ka YHWH salami hirup abdi, || Kuring nyanyi muji ka Gusti Allah abdi nalika abdi aya.

Lukas 1: 30-35 (ESV), Yesus ogé diciptakeun ku Allah

30 Sareng malaikat nyarios ka anjeunna, "Entong sieun, Maryam, sabab anjeun parantos dipikasieun ku Gusti. 31 Sareng lah, anjeun bakal nyandung dina rahim anjeun sareng ngalahirkeun putra, sareng anjeun bakal nyauran namina Yesus. 32 Anjeunna bakal hébat sareng bakal disebat Putra Anu Maha Suci. Sareng Gusti Allah bakal masihan ka anjeunna tahta Daud ramana, 33 sareng anjeunna bakal ngarajaan kulawarga Yakub salamina, sareng karajaanana moal aya tungtungna. " 34 Sareng Maria nyarios ka malaikat, "Kumaha carana ieu, sabab kuring parawan?" 35 Sareng malaikat ngajawab anjeunna, "Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan Anu Maha Suci bakal kalangkang anjeun; ku sabab kitu anak anu bakal dilahirkeun bakal disebat suci - Putra Allah.

Yohanes 1: 1-4, 14 (Jenéwa 1599), Sagala hal (kalebet Kristus) mangrupikeun hasil tina Firman Tuhan (Logos)

1 Dina awalna nyaéta Kecap, sareng kecap éta sareng Gusti, sareng éta Kecap nyaéta Allah. 2 sami aya di awal sareng Gusti. 3 Sagala hal diciptakeun ku éta, sareng tanpa éta moal aya anu dijantenkeun. 4 Dina ieu kahirupan sareng kahirupan éta mangrupikeun cahaya manusa ... 14 Sareng Kecap éta dijantenkeun daging sareng cicing di antara urang (sareng kami ningali kamulyaan éta, salaku kamuliaan hiji-hijina anak lalaki putera ti Rama) pinuh ku rahmat sareng bebeneran.

  • Kecap (Logos) tiasa dipikaharti salaku-wisdom of God anu aya patalina sareng hikmah, pangertian, pikiran, alesan, rencana tujuan, logika, maksud, jst.
  • Kaseueuran tarjamahan Inggris bias nyasabkeun anu maca pikeun nganggap Kecap mangrupikeun Kristus anu tos ngajelma. Jenéwa mangrupikeun tarjamahan anu langkung saé tapi ogé ngagaduhan sababaraha masalah. 
  • Kecap anu dijantenkeun daging = Gusti nyarioskeun Isa kana ayana numutkeun kaarifan-Na
  • Pikeun kéngingkeun anu langkung saé kana Prolog John John https://understandinglogos.com - Ngartos hartos leres tina logo dina prolog John. 

Kisah 3:26 (ESV), Gusti ngahirupkeun hamba-Na

26 Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma tina kajahatan anjeun. "

Galata 4: 4-5 (ESV), Gusti ngutus Putra-Na, lahir ti awéwé

4 Tapi nalika pinuh waktos parantos sumping, Gusti ngutus Putra-Na, dilahirkeun ku awéwé, dilahirkeun dina hukum, 5 pikeun ngagaleuh jalma-jalma anu aya dina hukum, sahingga urang tiasa nampi putra salaku putra.

Rum 5: 14-21 (ESV), Yesus mangrupikeun jinis Adam (ciptaan langsung Gusti)

14 Nanging maot parantos kakuasaan ti saprak Adam dugi ka Musa, bahkan pikeun jalma-jalma anu ngalakukeun dosa henteu sapertos pelanggaranana Adam, anu mangrupikeun salah sahiji jalma anu bakal datang.

1 Korinta 15:45 (ESV), Yesus mangrupikeun Adam Terakhir (ciptaan langsung Gusti)

45 Kitu anu ditulis, "Manusa anu mimiti Adam janten mahluk anu hirup"; anu terakhir Adam janten sumanget anu ngahirupkeun kahirupan.

Gusti ngajantenkeun Yesus duanana Gusti sareng Kristus

Salah sahiji hal poko anu dikabarkan ku Rosul dina Rasul nyaéta yén Gusti ngajantenkeun Yesus janten Gusti sareng Al Masih (Rasul 2:36). Ieu pikeun ngarujuk kana kabangkitan (Rasul 2: 24-32) sareng luhurna ka katuhu Allah (Rasul 2: 33-35). Ieu anu diajarkeun ku Rosul sapanjang buku Rasul sareng dinyatakeun sacara jelas dina Pilipi 2: 8-11, Epesus 1: 17-23, sareng dina Wahyu 12:10 sareng Wahyu 20: 6. Yesus ayeuna dianggap Lord Mesias (Anointed) ku kakuatan sareng kakuatan anu parantos dipasihkeun ku Gusti ka anjeunna. 

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

Kisah 2:36, Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus

36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Isa ieu anu anjeun nyalibkeun. "

Kisah 3:13, Gusti ngagungkeun hamba-Na Yesus

13 Dewa Ibrahim, Dewa Ishak, sareng Daud Yakub, Allah karuhun urang, muji ka hamba-Na Isa, saha anu anjeun serahkeun sareng ditolak di payuneun Pilatus, nalika anjeunna mutuskeun pikeun ngaleupaskeun anjeunna.

Kisah 3:18, Gusti nubuat yén Kristus-Na bakal sangsara

18 Tapi naon Allah diramalkeun ku lisan sadaya nabi, éta Kristus-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga kaeusi.

Kisah 4:26, ngalawan Gusti sareng ngalawan Anointed (Kristus) na

26 Raja-raja di bumi netepkeun dirina, sareng para penguasa kumpul, ngalawan ka Gusti sareng ngalawan ka-Na'-

Kisah 5: 30-31, Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet

30 Allah karuhun urang parantos ngahirupkeun Yesus, saha anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. 31 Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa. "

Kisah 17: 30-31, Gusti bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat

30 Jaman jahiliah Gusti moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadaya jalma dimana-mana pikeun tobat, 31 sabab anjeunna parantos netepkeun dinten anu bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Pilipi 2: 8-11, Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin ka anjeunna

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 jeung unggal létah ngaku yén Yesus Kristus nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

Epesus 1: 17-23, Gusti Allah linggihkeun anjeunna di belah katuhu na di tempat-tempat sawarga

17 anu Gusti Gusti urang Yesus Kristus, Rama Anu Maha Suci, tiasa masihan anjeun Roh hikmah sareng wahyu dina pangetahuan anjeunna, 18 gaduh panon hate anjeun tercerahkan, supaya anjeun terang naon anu diarepkeun ku anjeunna anu disebat, naon kakayaan warisanana anu mulia di para wali, 19 sareng naon kaagungan anu teu kaukur tina kakuatan-Na ka urang anu iman, numutkeun padamelanana anu sakti 20 yén anjeunna damel di Kristus nalika anjeunna ngahirupkeun anjeunna ti nu maraot sareng dipangku anjeunna di belah katuhu na di tempat-tempat sawarga, 21 jauh di luhur sagala aturan sareng wewenang sareng kakuatan sareng kakawasaan, sareng di luhur unggal nami anu dingaranan, henteu ngan ukur di jaman ieu tapi ogé di jaman anu bakal datang. 22 Sareng anjeunna nempatkeun sagala rupa dina handapeun sampéanna sareng masihan anjeunna salaku sirah pikeun sagala hal ka gareja, 23 anu awakna, kasampurnaan anjeunna anu minuhan sadayana sadayana.

Wahyu 12:10, karajaan Allah urang sareng kakawasaan Al Masih-Na

10 Sareng kuring nguping sora tarik di surga, nyarios, "Ayeuna kasalametan sareng kakuatan sareng karajaan Allah urang sareng kakawasaan Al Masih-Na parantos sumping, sabab anu nuduh ka dulur-dulur urang parantos digulingkeun, anu nuduh aranjeunna siang wengi payuneun Gusti Allah urang.

Wahyu 20: 6, Pendeta Allah sareng Kristus

6 Rahayu sareng suci nyaéta jalma anu bagikeun dina kiamat munggaran! Ngaliwatan maot kadua teu boga kakuatan, tapi aranjeunna bakal imam Allah sareng Kristus, sareng aranjeunna bakal ngarajaan sareng anjeunna salami sarébu taun.

Yesus mangrupikeun hamba (agén) Gusti 

Sapanjang Perjanjian Anyar, Yesus nunjukkeun dirina salaku sareng diidéntifikasi ku batur salaku agén Gusti. 

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

Mateus 12:18, Lah hamba abdi anu parantos dipilih

 18 "Lah, hamba abdi anu parantos dipilih, anu dipikacinta ku saha jiwa kuring resep pisan. Kuring bakal nempatkeun Roh abdi kana anjeunna, sareng anjeunna bakal ngumumkeun kaadilan ka kapir.

Lukas 4: 16-21, "Ruh Gusti aya ka abdi, sabab anjeunna parantos ngucurkeun abdi"

Sareng anjeunna sumping ka Nasaret, tempat anjeunna diasuh. Sareng sakumaha adatna, anjeunna angkat ka tempat ibadah di dinten Sabat, sareng anjeunna jumeneng maca. 17 Sareng gulung nabi Yesaya dipasihkeun ka anjeunna. Anjeunna ngaleupaskeun gulung sareng mendakan tempat tulisanana, 18 "Ruh Gusti aya ka kuring, sabab anjeunna parantos ngaluuhan kuring pikeun ngembarkeun kabar baik ka jalma miskin. Anjeunna parantos ngutus kuring pikeun ngumumkeun kabébasan ka anu nyulik sareng ngahijikeun deui panon pikeun jalma buta, pikeun ngabébaskeun jalma-jalma anu ditindas, 19 ngumumkeun taun nikmat Gusti. " 20 Sareng anjeunna ngagulung gulung sareng masihan deui ka pangiring sareng calik. Sareng panon sadayana anu aya di sinagog neuteup ka anjeunna. 21 Sareng anjeunna mimiti nyarios ka aranjeunna, "Dinten ieu Kitab Suci parantos kajantenan dina pangrungu. "

Yohanes 4:34, "Kadaharan kuring pikeun ngalakukeun kahoyong anu ngutus kuring"

34 Yesus nyarios ka aranjeunna, "Kadaharan kuring nyaéta ngalaksanakeun kersa anjeunna anu ngutus ka kuring sareng ngalaksanakeun padamelanana.

Yohanes 5:30, "Kuring henteu milari kahoyong diri kuring tapi kahoyong anjeunna anu ngutus kuring"

30 "Kuring teu bisa ngalakukeun nanaon sorangan. Nalika kuring nguping, kuring nangtoskeun, sareng putusan kuring adil, sabab Abdi milarian sanés kersa kuring tapi kahoyong anjeunna anu ngutus kuring.

Yohanes 7: 16-18, "Ajaran abdi sanés milik kuring, tapi anu ngutus kuring."

16 Maka Isa ngawaler ka aranjeunna, "Pangajaran kuring sanés milik kuring, tapi milikna anu ngutus kuring. 17 Upami aya anu kersa ngalakukeun kahoyong Gusti, anjeunna bakal terang naha ajaranana ti Gusti Allah atanapi naha kuring nyarios nyalira. 18 Sing saha anu nyarioskeun kana kakawasaanana nyalira milari kamuliaan dirina nyalira; tapi jalma anu milarian kamulyaan anjeunna anu ngutus anjeunna leres, sareng di anjeunna teu aya anu palsu.

Yohanes 8: 26-29, Yesus nyarios sakumaha anu diajarkeun ku Bapa

6 Kuring seueur nyarios ngeunaan anjeun sareng seueur nangtoskeun, tapi anjeunna anu ngutus kuring leres, sareng kuring nyatakeun ka dunya naon anu kuring kantos nguping ti anjeunna. " 27 Aranjeunna henteu ngartos yén anjeunna parantos nyarios ka aranjeunna ngeunaan Rama. 28 Janten Yesus nyarios ka aranjeunna, "Upami anjeun angkat ka Putra Manusa, maka anjeun bakal terang yén Kami, sareng éta Abdi henteu ngalakukeun nanaon ku nyalira, tapi nyarioskeun sapertos Bapa anu ngajar kuring. 29 Sareng anjeunna anu ngutus kuring aya sareng kuring. Anjeunna henteu ngantepkeun kuring nyalira, sabab kuring salawasna ngalakukeun hal-hal anu pikaresepeun ku anjeunna. "

Yohanes 8:40, "kuring, jalma anu parantos nyarioskeun ka anjeun anu saleresna anu kuring nguping ti Gusti"

40 tapi ayeuna anjeun milarian maéhan kuring, saurang lalaki anu parantos nyarioskeun ka anjeun anu saleresna anu kuring nguping ti Gusti. Ieu henteu sapertos anu dilakukeun ku Ibrahim.

Yohanes 12: 49-50, Anu ngutus anjeunna parantos masihan paréntah - naon anu kedah dicarioskeun sareng naon anu kedah diomongkeun

49 keur Kuring henteu nyarios nyalira, tapi Rama anu ngutus kuring parantos masihan paréntah - naon anu kedah kuring ucapkeun sareng naon anu kedah dipihatur. 50 Sareng kuring terang yén dawuhan-Na nyaéta hirup anu langgeng. Naon anu kuring carioskeun, Abdi nyarios sakumaha anu parantos dipasihkeun ku Bapa. "

Yohanes 14:24, "Kecap anu anjeun dédéngéan sanés milik abdi tapi anu Rama"

24 Saha anu teu bogoh ka kuring henteu ngajaga kecap kuring. Sareng kecap anu anjeun nguping sanés milik kuring tapi anu Rama anu ngutus kuring.

Yohanes 15:10, Abdi parantos ngajaga paréntah Rama sareng tetep dina kaasih-Na

10 Upami anjeun netepkeun dawuhan abdi, anjeun bakal tetep asih kuring, sapertos Kuring parantos netepkeun dawuhan Rama sareng tetep kaasih-Na.

Kisah Para Rasul 2: 22-24, Saurang lalaki dikintunkeun numutkeun rencana sareng élmuna Gusti

22 "Urang Israil, ngupingkeun kecap ieu: Yesus tina Nasaret, saurang lalaki anu dibuktoskeun ku anjeun ku Gusti kalayan karya perkasa sareng kaajaiban sareng tanda yen Gusti ngalaksanakeun ngalangkungan anjeunna di tengah-tengah anjeun, sakumaha anjeun terang— 23 Yesus ieu, dikirimkeun numutkeun rencana pasti sareng pangetahuan Allah, anjeun disalib sareng dipaéhan ku panangan jalma-jalma anu henteu sah. 24 Gusti parantos ngahudangkeun anjeunna, ngaleungitkeun kanyeri tina pupusna, sabab teu mungkin pikeun anjeunna dicekel ku éta.

Kisah 3:26, Gusti ngahirupkeun hamba-Na

26 Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma tina kajahatan anjeun. "

Rasul 4: 24-30, Anu mu'min do'a

24 … Aranjeunna angkat sora babarengan ka Gusti Allah sareng nyarios, "Gusti Anu Maha Suci, anu ngadamel langit sareng bumi sareng laut sareng sagala rupa anu aya di jerona, 25 anu ngalangkungan sungutna rama kami Daud, abdi anjeun, nyarios ku Roh Suci, "'Naha bangsa-bangsa saneu ngamuk, sareng jalma-jalma ngarencanakeun sia-sia? 26 Raja-raja di bumi netepkeun dirina, sareng para penguasa kumpul babarengan, ngalawan ka Gusti sareng ngalawan Anointed-Na'- 27 sabab saéstuna di kota ieu aya anu ngariung ngalawan hamba-Na anu suci anu ku anjeun dilantik, Herodes sareng Poncius Pilatus, sareng bangsa-bangsa sanés sareng masarakat Israél, 28 pikeun ngalakukeun naon waé anu parantos ditangtukeun ku panangan sareng rencana anjeun. 29 Sareng ayeuna, Gusti, tingali kana ancaman aranjeunna sareng pasihkeun ka hamba-hamba anjeun pikeun teras-terasan nyarioskeun pangandika anjeun kalayan pinuh kawani, 30 nalika anjeun manteng leungeun anjeun pikeun nyageurkeun, sareng tanda-tanda sareng kaajaiban dilakukeun ngalangkungan nami hamba suci Anjeun Yesus. "

Kis 10: 37-43, Anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun Hakim

37 anjeun sorangan terang naon anu kajantenan di sakumna Yudéa, mimitian ti Galiléa saatos baptisan anu diumumkeun ku Yohanes: 38 kumaha Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalakukeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna39 Sareng kami saksi sadaya anu anjeunna lakukeun boh di nagara urang Yahudi sareng di Yérusalém. Aranjeunna maéhan anjeunna maot ku ngagantung anjeunna dina tangkal, 40 tapi Gusti ngangkat anjeunna dina dinten anu katilu sareng ngajantenkeun anjeunna muncul, 41 sanés ka sadaya jalma tapi ka kami anu parantos dipilih ku Gusti Allah salaku saksi, anu tuang sareng nginum sareng anjeunna saatos anjeunna gugah tina maot. 42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun nangtoskeun jalma hirup sareng anu maot. 43 Anjeunna sadaya nabi janten saksi yén sing saha anu percanten ka Anjeunna bakal dihampuran dosa ku nami-Na. "

Galata 1: 3-5, Yesus masihan dirina saluyu sareng kahoyong Gusti Rama

3 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, 4 anu masihan dirina pikeun dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna, numutkeun kahoyong Gusti Rama urang, 5 ka saha-saha anu dimulyakeun salalanggengna. Amin.

Pilipi 2: 8-11, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten matuh dugi ka maot

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami anu saluhureun unggal nami, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 sareng unggal létah ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

1 Timoteus 2: 5-6, Aya hiji Gusti sareng hiji perantara

5 keur aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, lalaki Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun.

1 Petrus 2:23, anjeunna masrahkeun dirina ka saha waé anu nangtoskeun sacara adil

23 Nalika anjeunna difitnah, anjeunna henteu nyalahgunakeun baliho; nalika anjeunna sangsara, anjeunna henteu ngancam, tapi tetep masrahkeun dirina ka anjeunna anu nangtoskeun sacara adil.

Ibrani 4: 15-5: 6, Unggal imam besar ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah

15 keur urang henteu ngagaduhan imam agung anu henteu tiasa simpati sareng kalemahan urang, tapi saurang anu dina unggal hal parantos kagoda sapertos urang, tapi tanpa dosa. 16 Marilah urang ku kalayan percaya diri ngadeukeutan tahta rahmat, supaya urang tiasa nampi rahmat sareng mendakan rahmat pikeun ngabantosan dina waktos diperyogikeun. 5: 1 Pikeun unggal imam agung anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. 2 Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. 3 Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. 4 Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun. 5 Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra abdi, dinten ayeuna kuring parantos ngababarkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna ogé nyarios di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, dumasar kana urutan Melkisedék."

Ibrani 5: 8-10, Yesus parantos ditunjuk ku Gusti salaku imam agung

Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar ta'at ngalangkungan naon anu sangsara. 9 Sareng parantos sampurna, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar saatos urutan Melkisedek.

Ibrani 9:24, Al Masih lebet ka surga pikeun némbongan di payuneun Gusti

24 keur Kristus parantos lebet, sanés kana tempat suci buatan tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal anu leres, tapi kana surga nyalira, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang.

Aya hiji Gusti Yesus Kristus, anu ngalangkunganana sagala hal sareng saha urang ayana

Bagian pamungkas tina 1 Korinta 8: 6, nyebatkeun aya "hiji Gusti, Yesus Kristus, anu ngalangkunganana sagala hal sareng ku saha urang ayana." Seueur rujukan Kitab Suci anu disayogikeun dina ESV pikeun ngabuktoskeun kumaha hartos urang aya ku Kristus. Gusti nyiptakeun dunya ieu ku élmuna al Masih anu bakal sumping (Ep 3: 9-11). Kami aya ngalangkungan Al Masih dina hartos yén anjeunna masihan dirina pikeun dosa-dosa urang pikeun ngabébaskeun urang tina jaman jahat ayeuna (Gal 1: 3-4). Hikmah Allah nyaéta Kristus disalib (1 Kor 1: 21-25). Kami disalametkeun ku anjeunna tina murka Allah. Hikmah Allah anu pirang-pirang mangrupikeun tujuan anu langgeng anu anjeunna parantos sadar dina Kristus Yesus Gusti urang (Ef 3: 9-11).

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

1 Korinta 8: 4-6, Aya hiji Allah Rama, sareng hiji Gusti Yesus Kristus

"… Teu aya deui Gusti kajaba hiji." 5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 acan pikeun urang aya hiji Allah, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Isa Al Masih, anu ngalangkunganana sagala hal sareng saha urang ayana.

  • Ayat 6 nyayogikeun klarifikasi yén hiji Rama sareng Rama mangrupikeun panyipta (sumber) sareng yén hiji Gusti Yesus Kristus mangrupikeun motivasi pikeun nyiptakeun sareng agén kasalametan (anu ngalangkunganana aya sagala hal sareng ku saha urang ayana). Ayat-ayat ieu ngabuktoskeun kumaha hartos yén aya hiji Gusti, Yesus Kristus, anu ngalangkunganana sagala hal sareng saha urang ayana.

Lukas 1: 30-33, Anjeunna bakal ngarajaan kulawarga Yakub salamina, sareng karajaanna moal aya tungtungna

30 Sareng malaikat nyarios ka anjeunna, "Entong sieun, Maryam, sabab anjeun parantos dipikasieun ku Gusti. 31 Sareng lah, anjeun bakal nyandung dina rahim anjeun sareng ngalahirkeun putra lalaki, sareng anjeun bakal nyauran namina Yesus. 32 Anjeunna bakal hébat sareng bakal disebat Putra Maha Suci. Sareng Gusti Allah bakal masihan ka anjeunna tahta ti ramana Daud, 33 sareng anjeunna bakal ngarajaan kulawarga Yakub salamina, sareng karajaanana moal aya tungtungna."

Lukas 22: 19-20, Perjanjian anyar didirikeun dina getihna

19 Sareng anjeunna nyandak roti, sareng nalika anjeunna parantos muji sukur, anjeunna meupeuskeun sareng masihan aranjeunna, paribasa, "Ieu awak kuring, anu dipasihkeun pikeun anjeun. Laksanakeun ieu pikeun émutan kuring. ” 20 Sareng kitu cangkir saatos aranjeunna tuang, paribasa, "Piala ieu anu dituangkeun pikeun anjeun mangrupikeun perjanjian anu anyar dina getih kuring.

Lukas 24: 44-48, Pertobatan pikeun ngahampura dosa kedah dinyatakeun ku nami-Na ka sadaya bangsa

44 Teras anjeunna nyarios ka aranjeunna, "Ieu kecap-kecap kuring anu kuring béjakeun ka anjeun nalika kuring masih aya sareng anjeun, yén sagala rupa anu ditulis ngeunaan Hukum Musa sareng Nabi-nabi sareng Jabur kedah dilaksanakeun." 45 Lajeng anjeunna muka pikiran pikeun ngartos Kitab Suci, 46 sareng saurna ka aranjeunna, "Kieu anu diserat, yen Al Masih kedah sangsara sareng dina poe katilu dihirupkeun deui tina maot, 47 na yén tobat pikeun ngahampura dosa kedah dibewarakeun dina nami-Na ka sadaya bangsa, dimimitian ti Yerusalem.

Kisah 3: 17-21, Yesus nyaéta Kristus anu ditunjuk pikeun anjeun

17 "Sareng ayeuna, dulur-dulur, kuring terang yén anjeun polah dina kabodoan, kitu ogé para penguasa anjeun. 18 Tapi naon anu diturunkeun ku Allah ku lisan ti sadaya nabi, yén Al Masih-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga ngalaksanakeun. 19 Tarobat deui, sareng balikan deui, supaya dosa-dosa anjeun dipupus, 20 yén waktos-waktos nyegerkeun tiasa sumping ti payuneun Gusti, sareng yén anjeunna tiasa ngirim Kristus anu ditunjuk pikeun anjeun, Yesus, 21 saha surga kedah nampi nepi ka waktuna mulangkeun sagala rupa anu ku Allah diucapkeun ku bijil nabi-Na anu suci tiheula.

Kisah 4: 1-2, Dina Yesus kabangkitan ti nu maraot

1 Sareng nalika aranjeunna nyarios ka jalma-jalma, para pandita sareng kapten Bait Allah sareng Saduki sumping, 2 raoseun pisan sabab they anu ngajar jalma-jalma sareng ngumumkeun di Yesus kabangkitan tina maot.

Kisah 4: 11-12, Teu aya nami anu sanés handapeun langit anu dipasihkeun ka jalma-jalma anu ku urang kedah disalametkeun

11 Yesus ieu mangrupikeun batu anu ditolak ku anjeun, tukang ngawangun, anu parantos janten batu juru. 12 Sareng aya kasalametan teu aya anu sanés, margi teu aya nami anu sanés handapeun langit anu dipasihkeun diantara manusa anu ku urang kedah disalametkeun. "

Kis 10: 42-43, Anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun janten hakim anu hirup sareng anu maot

42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun nangtoskeun jalma hirup sareng anu maot. 43 Pikeun anjeunna sadaya nabi nyakseni yén sing saha anu percaya ka Anjeunna bakal dihampuran dosa ku nami-Na. "

Kisah 17: 30-31, Gusti bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat

30 Jaman jahiliah Gusti moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna paréntah sadayana jalma dimana-mana pikeun tobat, 31 margi anjeunna parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Yohanes 3: 14-17, Sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng

14 Sareng sapertos Musa ngangkat oray di padang gurun, maka Putra Manusa ogé kedah diangkat, 15 sing saha anu percaya ka Anjeunna tiasa hirup langgeng.16 "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya, yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng. 17 Pikeun Allah henteu ngutus Putra-Na ka dunya pikeun ngahukum dunya, tapi supados dunya tiasa disalametkeun ngalangkungan anjeunna.

Yohanes 3: 35-36, Rama parantos masrahkeun sagala rupa ka anjeunna

35 Rama cinta ka Putra sareng parantos masrahkeun sagala rupa ka anjeunna. 36 Saha anu percaya ka Putra ngagaduhan hirup anu langgeng; sing saha anu henteu nurut ka Putra moal ningali hirup, tapi murka Allah tetep aya di anjeunna.

Yohanes 5: 21-29, Gusti parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa

21 Margi sakumaha Rama ngahirupkeun anu maraot sareng ngahirupkeun aranjeunna, maka Putra ogé ngahirupkeun saha anu dipikahoyong. 22 Pikeun Rama henteu nangtoskeun sasaha, tapi parantos masihan sagala hukuman ka Putra, 23 supaya sadayana ngahormat ka Putra, sami sareng aranjeunna ngahargaan ka Rama. Saha anu henteu ngahargaan ka Putra moal ngahargaan ka Rama anu ngutus anjeunna. 24 Leres, leres, kuring nyarios ka anjeun, sing saha anu ngupingkeun pangandika kuring sareng percaya ka anu ngutus kuring ngagaduhan hirup anu langgeng. Anjeunna henteu asup ka pangadilan, tapi parantos ngalih ti maot kana kahirupan. 25 "Leres, leres, kuring nyarios ka anjeun, sajam bakal sumping, sareng ayeuna aya di dieu, nalika jalma-jalma anu maot bakal ngupingkeun sora Putra Allah, sareng anu ngupingkeun bakal hirup. 26 Kusabab sakumaha Rama ngagaduhan kahirupan dina dirina, maka anjeunna parantos masihan Putra ogé ngagaduhan kahirupan dina dirina. 27 Sareng anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa. 28 Entong heran kana ieu, sabab bakal dugi ka hiji jam dimana sadayana anu aya di makam bakal ngupingkeun sorana 29 sareng kaluar, jalma-jalma anu parantos ngalakukeun anu saé dugi ka ngahirupkeun deui kahirupan, sareng jalma-jalma anu parantos ngalakukeun jahat nepi ka timbulna hukuman.

Yohanes 6: 35-38, "Kami roti anu hirup"

35 Yesus nyarios ka aranjeunna, "Kami teh roti kahirupan; sing saha anu sumping ka Kami moal lapar, sareng saha anu percaya ka kuring moal kantos haus. 36 Tapi kuring nyarios ka anjeun yén anjeun parantos ningali kuring sareng henteu percanten. 37 Sagala rupa anu dipasihkeun ku Bapa ka kuring bakal sumping ka kuring, sareng saha waé anu datang ka kuring, kuring moal pernah diusir.

Yohanes 14: 6, "Teu aya anu datang ka Rama kajaba ku kuring"

6 Yesus nyarios ka anjeunna, "Kami jalan, sareng bebeneran, sareng kahirupan. Teu aya anu datang ka Rama kajaba ku kuring.

Yohanes 15: 1-6, "Kami anggur anu sajati, sareng bapak kuring anu ngala anggur"

1 "Kami anggur anu sajati, sareng Rama abdi anu pakebonan. 2 Unggal cabang di kuring anu henteu ngala buah anjeunna dicandak, sareng unggal dahan anu ngahasilkeun buah anjeunna dipangkas, supados tiasa ngahasilkeun langkung buah. 3 Parantos anjeun beresih kusabab kecap anu Kuring parantos ucapkeun ka anjeun. 4 Cicing di kuring, sareng kuring ka anjeun. Kusabab dahan henteu tiasa ngahasilkeun buah ku nyalira, upami henteu tetep dina tangkal anggur, maka moal ogé anjeun, upami anjeun henteu tetep ka Kami. 5 Kami anggur; anjeun dahan. Saha waé anu tetep di kuring sareng kuring di anjeunna, anjeunna anu ngahasilkeun seueur buah, sabab kajabi ti kuring anjeun moal tiasa nanaon. 6 Upami saha waé anu henteu cicing di kuring anjeunna dialungkeun sapertos dahan sareng layu; dahan-dahanana dikumpulkeun, dialungkeun kana seuneu, sareng diduruk.

Yohanes 17: 1-3, Anjeun parantos masihan anjeunna kawasa pikeun ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos anjeun pasihkeun ka anjeunna

1 Nalika Yesus nyarioskeun kecap-kecap ieu, anjeunna angkat ka langit, sareng saurna, "Rama, waktosna parantos sumping; ngagungkeun Putra anjeun supados Putra tiasa ngagungkeun anjeun, 2 ti mimiti anjeun parantos masihan anjeunna kawasa pikeun ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos anjeun pasihkeun ka anjeunna. 3 Sareng ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus. "

Galata 1: 3-5, Yesus masihan dirina pikeun dosa-dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna

3 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, 4 anu masihan dirina pikeun dosa-dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna, numutkeun kahoyong Gusti sareng Rama urang, 5 ka saha-saha anu dimulyakeun salalanggengna. Amin.

1 Korinta 1: 21-25, Hikmah Allah nyaéta Kristus disalib

21 Kusabab kumargi, ku hikmah Gusti, dunya henteu terang Gusti ngalangkungan hikmah, Gusti nyenangkeun ku kabodoan naon anu urang da'wah pikeun nyalametkeun jalma-jalma anu iman. 22 Pikeun urang Yahudi nungtut tanda sareng urang Yunani milari hikmah, 23 tapi urang ngahutbah Kristus disalib, batu penghalangan pikeun urang Yahudi sareng kabodoan ka kapir, 24 tapi pikeun anu disauran, boh urang Yahudi boh urang Yunani, Kristus kakawasaan Gusti sareng hikmah Gusti. 25 Kusabab kabodoan Gusti langkung wijaksana tibatan manusa, sareng kalemahan Allah langkung kuat tibatan manusa.

1 Korinta 15: 20-25, Sapertos dina Adam sadayana maot, kitu ogé dina Kristus sadayana bakal dihirupkeun. 

20 Tapi nyatana Kristus parantos dihirupkeun ti antara anu maraot, bubuahan jalma anu bobo. 21 Pikeun sakumaha ku lalaki datang maot, ku manusa parantos sumping ogé kabangkitan maot. 22 Pikeun sakumaha di Adam sadayana maot, kitu ogé di Kristus sadayana bakal dihirupkeun. 23 Tapi masing-masing dina urutan na masing-masing: Kristus anu kahiji, teras dina datangna anjeunna jalma anu kagungan Kristus. 24 Teras dugi ka akhirna, nalika anjeunna nganteurkeun karajaan ka Allah Rama saatos ngancurkeun unggal aturan sareng unggal wewenang sareng kakuatan. 25 Pikeun anjeunna kedah kakuasaan dugi anjeunna nempatkeun sadaya musuh-Na handapeun suku-Na.

2 Korinta 5:10, Urang sadayana kedah sumping sateuacan korsi pangadilan Kristus

10 keur urang sadayana kedah sumping sateuacan korsi pangadilan Kristus, Sangkan masing-masing nampi naon anu dipikagaduh ku naon anu parantos dilakukeun dina awak, naha alus atanapi jahat.

2 Korinta 5: 17-19, Upami aya anu aya di Kristus, anjeunna mangrupikeun ciptaan anu énggal

17 Ku alatan éta, upami aya anu aya di Kristus, anjeunna mangrupikeun ciptaan anu énggal. Baheula parantos pupus; lah, anu anyar parantos sumping. 18 Sadaya ieu ti Allah, anu ngalangkungan Al Masih ngahijikeun urang ka Anjeunna sareng masihan palayanan rekonsiliasi; 19 nyaeta, di Al Masih Gusti Allah badé nyaluyukeun dunya sareng dirina, henteu ngitung kalepatanana ka aranjeunna, sareng dipercayakeun ka kami pesen babadamian.

Rum 5: 8-10, Urang disalametkeun ku Al Masih tina murka Gusti Allah, dibarengan ku pupusna Putra-Na

8 tapi Gusti nunjukkeun kaasihna ka urang yén nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang. 9 Kusabab, ku sabab kitu, urang ayeuna parantos diyakinkeun ku getihna, langkung seueur deui naha urang bakal disalametkeun ku anjeunna tina murka Gusti Allah. 10 Pikeun upami nalika urang musuh kami reconciled ka Allah ku pupusna Putra-Na, langkungna deui, ayeuna urang badami, naha urang bakal disalametkeun ku kahirupanana.

Rum 6: 3-11, Sakumaha Kristus diangkat tina pupus, urang ogé tiasa lumampah dina kahirupan anyar

3 Naha anjeun henteu terang éta urang sadayana anu parantos dibaptis kana Kristus Yesus dibaptis kana pupusna? 4 Maka urang dikubur sareng anjeunna ku baptisan kana maot, supados, sapertos Kristus dibangkitkeun tina maot ku kamulyaan Rama, urang ogé panginten tiasa lumampah dina kahirupan anyar. 5 Margi upami urang parantos ngahiji sareng anjeunna dina maot sapertos kang, we pasti bakal ngahiji sareng anjeunna dina kiamat sapertos na. 6 Kami terang yén diri kami anu lami disalib sareng anjeunna dina urutan awak dosa janten nganggur, sahingga urang moal deui jadi budak dosa. 7 Pikeun jalma anu maot parantos dibébaskeun tina dosa. 8 Ayeuna upami urang parantos pupus sareng Al Masih, urang yakin yén urang ogé bakal hirup babarengan sareng anjeunna. 9 Kami terang yen Al Masih, diangkat tina maot, moal maot deui; maot henteu deui gaduh kakuasaan ka anjeunna. 10 Kusabab maot anjeunna maot anjeunna pupus pikeun dosa, sakali pikeun sadayana, tapi hirup anjeunna hirup anjeunna hirup ka Allah. 11 Janten anjeun ogé kedah nganggap diri paéh pikeun dosa sareng hirup ka Gusti Allah Kristus Al Masih.

Pilipi 2: 8-11, Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami ka anjeunna saluhureun unggal ngaran

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten matuh dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 sareng unggal létah ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

Epesus 1: 17-23, Sareng anjeunna nempatkeun sagala rupa dina handapeun sampéanna

17 yen Allah Gusti urang Yesus Kristus, Rama Anu Maha Suci, tiasa masihan anjeun Roh hikmah sareng wahyu dina pangetahuan anjeunna, 18 gaduh panon haté anjeun tercerah, supaya anjeun terang naon anu diarepkeun ku anjeunna, naon kakayaan warisanana anu mulya di para wali, 19 sareng naon kaagungan anu teu kaukur tina kakuatan-Na ka urang anu iman, numutkeun padamelanana anu sakti 20 yén anjeunna damel di Kristus nalika anjeunna ngahirupkeun anjeunna tina maot sareng dipangku anjeunna di belah katuhu na di tempat-tempat sawarga, 21 jauh di luhur sagala aturan sareng wewenang sareng kakuatan sareng kakawasaan, sareng di luhur unggal nami anu dingaranan, henteu ngan ukur di jaman ieu tapi ogé di jaman anu bakal datang. 22 Sareng anjeunna nempatkeun sagala hal dina handapeun sampéanna sareng masihan anjeunna salaku sirah pikeun sagala hal ka garéja, 23 anu awakna, kasampurnaan anjeunna anu minuhan sadayana sadayana.

Epesus 3: 9-11, seueur hikmah Allah mangrupikeun tujuan anu langgeng anu parantos anjeunna terangkeun di Kristus Yesus Gusti urang

9 sareng kanggo terang saha-saha naon éta rencana tina misteri anu disumputkeun pikeun umur di Allah, anu nyiptakeun sagala rupa, 10 sahingga ngalangkungan garéja rupa-rupa hikmah Gusti ayeuna tiasa dimaklumkeun ka penguasa sareng penguasa di tempat-tempat sawarga. 11 Ieu numutkeun tujuan anu abadi yén anjeunna parantos sadar ka Kristus Yesus Gusti urang,

Kolosa 1: 12-14, di saha urang ngagaduhan panebusan, pangampuran dosa.

12 muji sukur ka Bapa, anu parantos mumpuni pikeun anjeun kanggo ngiringan warisan para wali dina cahaya. 13 Anjeunna parantos nganteurkeun urang tina domain gelap sareng mindahkeun kami ka karajaan Putra-Na anu tercinta, 14 di saha urang ngagaduhan panebusan, panghampura dosa.

Kolosa 1: 18-23, Ngalangkungan anjeunna pikeun ngahijikeun sagala hal - ngadamaian ku getih salib-Na

8 jeung anjeunna sirah awak, garéja. Anjeunna anu mimiti, anu cikal ti anu maraot, anu dina sagala hal anjeunna tiasa kasohor. 19 Pikeun di anjeunna sadaya kaeusi Allah kersa cicing, 20 sareng ngalangkungan anjeunna pikeun ngahijikeun deui ka dirina sagala hal, naha di bumi atanapi di surga, damel perdamaian ku getih salib-Na. 21 Sareng anjeun, anu pernah dijauhkeun sareng mumusuhan dina pipikiran, ngalakukeun kalakuan jahat, 22 anjeunna ayeuna parantos ngahijikeun deui dina awak dagingna ku pupusna, dina urutan nampilkeun anjeun suci sareng tanpa cacad sareng luhur aib sateuacanna, 23 upami anjeun leres-leres iman, mantep sareng mantep, henteu ngalih tina harepan Injil anu anjeun déngékeun, anu parantos dinyatakeun dina sagala ciptaan di handapeun langit, sareng kuring, Paulus, janten menteri.

1 Timoteus 2: 5-6, Aya hiji Allah, sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa anu Kristus Yesus

5 keur aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupikeun kasaksian anu dipasihkeun dina waktos anu ditangtoskeun.

Ibrani 1: 1-4, Parantos janten langkung unggul tibatan malaikat

1 Baheula, sababaraha kali sareng sababaraha cara, Allah nyarios ka karuhun urang ku nabi-nabi, 2 tapi di akhir-akhir ieu anjeunna parantos nyarios ka urang ku Putra-Na, saha anjeunna nunjuk ahli waris sadaya hal, ngalangkungan saha anjeunna nyiptakeun dunya. 3 Anjeunna mangrupikeun cahaya tina kamulyaan Gusti sareng sidik pasti tina sifatna, sareng anjeunna ngadukung alam semesta ku kecap kakuatanana. Saatos nyucikeun dosa, anjeunna linggih di belah katuhu Mulia di luhur, 4 parantos janten langkung unggul tibatan malaikat sapertos nami anu dipasihkeun langkung saé tibatan aranjeunna. 5 Pikeun saha ti malaikat anu Allah kantos nyarios, "Anjeun Putra Kami, dinten ayeuna kuring ngalahirkeun anjeun"? Atanapi deui, "Kuring bakal janten bapak anjeunna, sareng anjeunna bakal janten putra kuring"?

Ibrani 2: 5-11, Henteu ka malaikat yén Gusti nurunkeun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun

5 keur sanés ka malaikat anu ku Gusti ditundukkeun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun. 6 Éta parantos kasaksian di tempat sanés, "Naon manusa, anu anjeun émut ka anjeunna, atanapi putra manusa, anu anjeun jaga anjeunna? 7 Anjeun ngadamel anjeunna sakedap bari langkung handap tina malaikat; anjeun parantos ningal anjeunna ku kamuliaan sareng kahormatan, 8 nempatkeun sagala kaayaan tunduk dina suku-Na. " Ayeuna dina nempatkeun sagala rupa tunduk ka anjeunna, anjeunna henteu nyésakeun nanaon di luar kadali anjeunna. Ayeuna, urang henteu acan ningali sadayana tunduk ka anjeunna. 9 Tapi urang ningal anjeunna anu sakedap didamel langkung handap tina malaikat, nyaéta Yesus, dinobatkeun ku kamulyaan sareng kahormatan kusabab sangsara maot, sahingga ku kurnia Allah anjeunna bakal ngaraosan maot pikeun sadayana. 10 Pikeun éta pantes yén anjeunna, pikeun saha sareng saha ayana sagala rupa, dina nyandak seueur putra ka kamulyaan, kedah ngajantenkeun pangadeg kasalametan aranjeunna sampurna ngalangkungan kasangsaraan. 11 Pikeun anjeunna anu nyucikeun sareng jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber. Éta sababna anjeunna henteu éra nyebut aranjeunna lanceuk

Ibrani 5: 5-10, Anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka Mantenna

5 Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi diangkat ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra Kami, dinten ieu kuring parantos ngalahirkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna ogé nyarios di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, dumasar kana urutan Melkisedék." 7 Dina jaman dagingna, Yesus nawiskeun doa sareng panyambat, kalayan ceurik anu tarik sareng cimata, ka anjeunna anu tiasa nyalametkeun anjeunna tina maot, sareng anjeunna kadéngé kusabab hormatna. 8 Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar ta'at ngalangkungan naon anu sangsara. 9 Sareng parantos disampurnakeun, anjeunna janten sumber kasalametan abadi pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar numutkeun urutan Melkisedek.

Ibrani 9:15, Anjeunna mangrupikeun perantara perjanjian anu énggal

15 Ku alatan éta anjeunna mangrupikeun perantara perjanjian anu énggal, sahingga anu disauran tiasa nampi warisan anu parantos dijangjikeun, kumargi aya maotna anu nyéépkeun aranjeunna tina pelanggaran anu dilakukeun dina perjanjian anu munggaran.

Ibrani 9: 24-28, Kristus parantos lebet ka sawarga nyalira pikeun némbongan di payuneun Gusti pikeun nami urang

24 Pikeun Kristus parantos lebet, henteu kana tempat suci anu dipasihan ku panangan, anu mangrupikeun salinan tina hal anu saleresna, tapi kana surga nyalira, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang. 25 Atanapi éta pikeun nawiskeun dirina sababaraha kali, sabab imam agung lebet ka tempat suci unggal taun ku getih sanés nyalira, 26 sabab harita anjeunna bakal kedah sangsara sababaraha kali ti saprak dunya didirikeun. Tapi siga kitu, anjeunna parantos némbongan sakali-kali pikeun akhir jaman pikeun neundeun dosa ku pangorbanan dirina nyalira. 27 Sareng sapertos anu parantos ditangtoskeun pikeun manusa maot sakali, sareng saatos éta muncul hukuman, 28 jadi Kristus, sanggeus ditawarkeun sakali pikeun nanggung dosa-dosa jalma loba, bakal némbongan kadua kalina, sanés pikeun ngungkulan dosa tapi pikeun nyalametkeun jalma-jalma anu ngarep pisan anjeunna.

Ibrani 10: 19-23, Kami ngagaduhan imam anu hébat pikeun ngawula ka bumi Allah

19 Kumargi kitu, dulur-dulur, ti saprak urang boga kayakinan pikeun asup ka tempat-tempat suci ku getih Yesus, 20 ku cara anu anyar sareng hirup anu anjeunna dibuka pikeun urang ngalangkungan tirai, nyaéta ngalangkungan dagingna, 21 sareng ti saprak urang ngagaduhan pandita anu hadé pikeun Bait Allah, 22 hayu urang caket sareng ati anu sajati dina kayakinan pinuh ku iman, ku haté urang dicucikeun bersih tina nurani anu jahat sareng awak urang dikumbah ku cai murni. 23 Hayu urang nyekel pageuh pangakuan ngeunaan harepan urang tanpa ragu, pikeun anjeunna anu janji éta satia.

Ibrani 12: 1-2, Anjeunna tahan salib sareng linggih di sisi katuhu tahta Allah

1 Kusabab kitu, kusabab urang dikurilingan awan anu sakilo ageung tina saksi, hayu urang ogé nyingkirkeun unggal beurat, sareng dosa anu nempel caket pisan, sareng hayu urang lumpat kalayan tahan balapan anu ditetepkeun di payuneun urang, 2 ningali ka Yesus, pangadeg sareng panyampurna iman urang, saha pikeun kabagjaan anu ditetepkeun sateuacanna anjeunna tahan salib, nganggap hina, jeung dumuk di sisi katuhu tahta Allah.

1 Petrus 3: 21-22, Malaikat, otoritas, sareng kakuatan parantos tunduk ka anjeunna

21 Baptisan, anu saluyu sareng ieu, ayeuna nyalametkeun anjeun, sanés salaku ngaleungitkeun kokotor tina awak tapi salaku daya tarik pikeun Gusti pikeun nurani anu saé, ku dibangkitkeun ku Isa Al Masih, 22 anu parantos lebet ka surga sareng aya di leungeun katuhu Allah, kalayan malaikat, otoritas, sareng kakuatan anu parantos nurut ka anjeunna.

Wahyu 1: 5-6, Yesus ngabébaskeun urang tina dosa-dosa urang ku getih-Na sareng ngajantenkeun urang imam pikeun Gusti sareng Rama-Na

5 ti Yesus Kristus saksi satia, cikal tiwas, sareng patih raja-raja di bumi. Ka anjeunna anu mikanyaah ka urang sareng parantos ngaleupaskeun urang tina dosa-dosa ku getih-Na 6 sareng ngajantenkeun urang karajaan, imam ka Gusti Allah Rama-Na, kanggo anjeunna janten kamulyaan sareng kakawasaan salamina-salamina. Amin.

Kumaha upami Jabur 110? Naha teu aya dua Lords?

Jabur 110: 1 ”dicutat di sababaraha tempat dina Perjanjian Anyar kalebet Mateus 22:44, Markus 12:36, Lukas 20:42, Rasul 2:34 sareng Ibrani 1:13. Frasa ieu "PANGERAN nyarios ka Gusti kuring" sigana nunjukkeun aya dua Lords. Nanging, Jabur 110 perkawis naon anu diucapkeun YHWH ka Mésias manusa.

Jabur 110: 1-4 (ESV), PANGERAN nyarios ka Gusti kuring

1 PANGERAN nyarios ka Gusti kuring: "Diuk dina leungeun katuhu kuring, dugi ka ngajantenkeun musuh-musuh anjeun dijantenkeun kaki anjeun. " 2 PANGERAN ngutus tongkat perkasa anjeun ti Sion. Aturan di tengah musuh anjeun! 3 Umat ​​anjeun bakal nawiskeun dirina sacara bébas dina dinten kakuatan anjeun, nganggo baju suci; ti rahim isuk, embun-embunan nonoman anjeun bakal milik anjeun. 4 PANGERAN parantos sumpah sareng moal ngarobah pipikiran, "Anjeun pandita salamina numutkeun urutan Melkisedek."

Jabur 110: 1-4 (LSV), YHWH ka Gusti kuring

Déklarasi tina YHWH ka Gusti abdi"Linggih di belah katuhu kuring, || Dugi ka Kami ngadamel musuh-musuh anjeun. " YHWH ngirimkeun tongkat kakuatan Anjeun ti Sion, || Aturan di tengah musuh anjeun. Umat ​​anjeun [mangrupikeun] kado-gratis dina dinten kakuatan Anjeun, dina kahormatan kasucian, || Ti rahim, ti isuk, || Anjeun gaduh embun nonoman Anjeun. YHWH parantos sumpah, sareng henteu liren, "Anjeun [mangrupakeun] imam pikeun sadaya waktos, || Numutkeun urutan Melkisedék. "

Dina Bibles Inggris urang, kecap anu sami "lord" narjamahkeun sababaraha kecap Ibrani anu béda. Konvensi "penerjemah" anu lami parantos nganggo kombinasi anu béda tina hurup gedé sareng handap ("PANGERAN," "Gusti," sareng "pangéran") pikeun ngabédakeun kecap-kecap Ibrani aslina. Nalika urang ningali "Gusti" diserat nganggo huruf ageung "L," jalma-jalma anu henteu maca basa Ibrani ngandelkeun konvénsi anu parantos ditetepkeun, paling sering, tarjamahan "Adonai." Masalahna nyaéta dina ayat ieu kecap Ibrani aslina sanés "adonai" tapi langkung "adoni," Dina basa Ibrani aya bénten kecap anu ditarjamahkeun "PANGERAN sareng Gusti" dina dua kasus ieu. Young Concordance daptar sabelas kecap Ibrani anu ditarjamahkeun "lord." Opat anu aya hubunganana sareng urang di dieu nyaéta sapertos kieu:

  • YHWH - (PANGERAN atanapi Yéhuwa) Kecap ieu mangrupikeun "PANGERAN" anu munggaran dina Jabur 110: 1. Éta nami Ilahi dianggap suci pisan ku urang Yahudi anu henteu kantos diucapkeun. Sabalikna nalika maca tina Kitab Suci aranjeunna ngagentos kecap "Adonai." Konvensi anu ditampi nyaéta dina tarjamahan Inggris éta salawasna muncul salaku LORD, atanapi ALLAH (sadayana luhur) sahingga urang tiasa terang yén kecap aslina nyaéta "LORD."
  • ADON - Kecap ieu diwangun tina konsonan Ibrani Aleph, Dalet, Nun. Éta sering muncul dina bentuk ieu (tanpa ahiran). Salain ti sakitar 30 kali dimana éta nuduhkeun Gusti Anu Suci, sadaya kajadian anu sanésna ngarujuk ka tuan manusa.
  • ADONAI - Dina bentuk utami, éta sok ngarujuk ka Gusti, sareng teu aya anu sanés. "Konvénsi penerjemah" anu ditampi nyaéta dina bentuk ieu, éta sok muncul dina basa Inggris salaku "Lord" (kalayan huruf luhur "L")
  • ADONI - Ieu dibentuk ku nambihan ahiran "i" kana "adon." Kalayan ahiran ieu hartosna "gusti abdi."(Éta ogé kadang ditarjamahkeun salaku" master. ") Éta muncul 195 kali, sareng dianggo ampir sadayana pikeun pangéran manusa (tapi kadang-kadang malaikat). Nalika ditarjamahkeun "lord," éta salawasna némbongan ku hurup handap "l" (kacuali pikeun hiji waktos dina Jabur 110: 1) Daptar pdf tina 195 kajadian adoni dina 163 ayat aya di dieu: https://focusonthekingdom.org/adoni.pdf?x49874
  •  

kecap Ibrani anu sabenerna digunakeun pikeun "Gusti" dina rujukan ka Yesus, "PANGERAN nyarios ka abdi raja”Nyaéta ADONI. Kecap ieu ngarujuk ka tuan manusa. Éta nyarioskeun KAMANUSAAN Yesus - sanés Dewa. Dina basa Yunani kecap kyrios digunakeun dina dua conto éta. Kyrios, ditarjamahkeun "lord" mangrupikeun istilah umum anu hartosna master sareng sanés istilah anu dianggo ngan ukur pikeun Gusti. Kami terang yén aya seueur "pangéran," tapi dina hal iman kami Yesus mangrupikeun hiji Gusti anu ku kami nampi kasalametan. Yesus mangrupikeun bekel urang ti hiji Gusti sareng Rama urang, anu sumber sadaya hal sareng saha urang ayana (1 Kor 8: 5-6).

Dina kontéks Jabur 110: 1-4 urang ningali yén Gusti (adoni) dijantenkeun imam salamina saatos urutan Melkisedek. Ieu ogé petunjuk anu penting. Imam Agung mangrupikeun ajen-inajen Gusti anu dipilih ti lalaki. Ibrani 5 Ngaitkeun hubungan langsung sareng Jabur 110:

Ibrani 5: 1-10 (ESV), Kristus ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun imam salamina"

1 keur unggal imam besar anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. 2 Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. 3 Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. 4 Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun. 5 Kitu ogé Kristus henteu ngagungkeun diri pikeun dijantenkeun janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra abdi, dinten ayeuna kuring parantos ngababarkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna nyarios ogé di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, saatos urutan Melkisedek. " 7 Dina jaman dagingna, Yesus nawiskeun doa sareng panyambat, ku ceurik nyaring sareng cimata, ka anjeunna anu tiasa nyalametkeun anjeunna tina maot, sareng anjeunna didangu kusabab hormatna. 8 Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar ta'at ngalangkungan naon anu sangsara. 9 Sareng disampurnakeun, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar numutkeun urutan Melkisedek.

James Dunn, Kristus sareng Roh, Jilid 1: Christology, 315-344, kc. 337

Pikeun Paulus teh kyrios judulna sering dianggo salaku cara ngabédakeun Kristus ti hiji Gusti. Ieu urang tingali sacara jelas dina frasa anu diulang "the Allah sareng Bapa of urang raja Yesus Kristus ”(Rm. 15: 6; 2 Kor. 1: 3, 11:31; Epe. 1: 3, 17; Kol. 1: 3); ogé dina 1 Kor. 8: 6, dimana Kristus dinyatakeun salaku hiji Gusti disarengan ku profesi Shema tina hiji Gusti; jeung paling penting di 1 Kor. 15: 24-28, dimana kakawasaan Al Masih dina istilah duanana PS. 110: 1 sareng Ps. 8: 6 klimaks dina katurunan Putra nyalira ka Gusti Allah Rama, "supados Gusti tiasa sadayana aya dina sadayana. ”Bahkan kidung Pilipi kedah disebatkeun di dieu; sabab dina penilaian mah éta mangrupikeun ungkapan Adam Christology, janten Phil. 2:10 paling katingali salaku pangakuan kana kakawasaan Al Masih salaku (terakhir) Adam, dimana, Paul ngajantenkeunana jelas, sadaya ciptaan ngaku kakawasaan Al Masih "Kanggo kamulyaan Gusti Allah Rama" (Pil 2: 11)

kacindekan

1 Korinta 8: 4-6 nyimpulkeun pamahaman ngeunaan Hiji Allah sareng Rama sareng hiji Gusti Yesus Kristus dina cara singket. Dina katégori "déwa" ngan aya hiji Gusti bapa urang anu nyiptakeun sareng alesan naha urang aya. Dina katégori "gusti" kami nyepeng Yesus Kristus (Mesias anu diurapi) janten hiji Gusti anu nyalametkeun urang. Sagala hal dijantenkeun lengkep anu terang tina Kristus sareng sagala rupa aya dina kaayaan kakandunganana. Sagala hal anu bakal tetep aya bakal disaluyukeun deui ku Kristus. Urang terang pisan yén duanana Pétrus sareng Paulus nganggap Allah salaku "Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus."

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

1 Korinta 8: 4-6, Aya hiji Allah Rama, sareng hiji Gusti Yesus Kristus

"… Teu aya deui Gusti kajaba hiji." 5 Kusabab sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - 6 tapi pikeun urang aya hiji Allah, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, anu ngalangkunganana sagala hal sareng anu ku urang ayana. 

Kisah 2:36, Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna boh Gusti sareng Kristus, Isa ieu

36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu anu anjeun nyalibkeun. "

1 Petrus 1: 3, Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus! Numutkeun ka rahmat-Na anu hébat, anjeunna parantos nyababkeun urang lahir deui kana harepan hirup ku dibangkitkeun ku Isa Al Masih tina maot

2 Korinta 1: 2-3, Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

2 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, Rama pangasih sareng Gusti tina sagala katenangan

  • Catetan ahir
    • Bapa, saha Gusti, aya di dieu sakumaha dimana-mana waé ogé cenah sumber sareng asal-usul ciptaan
    • Paul sareng Peter nyarioskeun Gusti henteu ngan saukur salaku Gusti Al Masih tapi salaku 'Gusti urang raja Yesus Kristus. '
    • Pangéran Al Masih henteu matak lieur sareng Pangéran Gusti. Dua penguasa sacara jelas dibédakeun dina mazmur 110: 1. YHWH mangrupikeun Gusti anu tunggal sareng pangéran kadua pikeun Jabur 110: 1 nyaéta manusa, adoni, "Gusti," Al Masih. Adoni henteu pernah janten gelar Dewa, tapi salawasna sanés Dewa. 
    • Yesus disebat "Lord Lord urang" skor sababaraha kali dina Perjanjian Anyar. Gusti di dieu ngarujuk ka Mésias manusa
    • Malah salaku Gusti, Yesus ngaku Bapana salaku Allahna (Yohanes 20:17).
    • Di dieu janten jelas yén kyrious (lord) sanés cara ngaidentipikasi Yesus sareng Gusti, tapi upami aya cara anu langkung jauh pikeun ngabédakeun Yesus ti Gusti "- (Dr James Dunn, Teologi Paul the Rasul, p.254)
    • Kontéksna mangrupikeun konci pikeun ngartos naon hartosna frasa "sagala hal sumping ngalangkungan anjeunna". Teu aya anu nyebatkeun boh kontéks langsung atanapi jauh ngeunaan nyiptakeun dunya sapertos "sagala hal" ngarujuk kana ciptaan asli Genesus. Ayat ieu nyarioskeun kasalametan ngalangkungan Al Masih sareng warisan anu urang gaduh di dunya anu bakal datang.