Anu Hiji sareng Rama
Anu Hiji sareng Rama

Anu Hiji sareng Rama

Anu Hiji sareng Rama

 

"Kami Alfa sareng Omega," saur Gusti Allah - anu aya sareng anu aya sareng anu bakal datang - anu Maha Kawasa. (Wahyu 1:8)

Saleresna, Gusti. (Budalan 3:14) Mantenna téh Rama nu langgeng nu salawasna aya jeung salawasna bakal di luhur sagala. (Jabur 90:2) Ayana Mantenna sateuacan sadaya ciptaan, sabab anjeunna mangrupikeun asal-usul langit sareng bumi sareng sadaya kahirupan di jerona. (Wahyu 4:11) Ngaliwatan Firman-Na (logos) sagala hal diciptakeun. (Yohanes 1:1-3) Mémang, Allah téh pondasi hukum jeung aturan. (Yeremia 51:15) Pamarentahan Allah jadi dasar pikeun ngawujudkeun sagala logika, hukum alam, jeung kanyataan moral di dunya. (Rum 1:18-20) Kalawan kakawasaan nu taya watesna, raja nu langgeng marentah nurutkeun pangaweruh nu taya watesna jeung tujuan nu bener. (Jabur 147: 5) Gusti nu sarwa - Anjeunna master daulat langit jeung bumi (Kajadian 14:22) Sanajan hal di dunya ieu luntur, Rama Suci bakal salawasna jadi sagala-kawas tur hiji-hijina Allah wijaksana. (Rum 16:27) Sabab Allah nu abadi teh teu bisa ruksak, suci jeung teu robah dina wujud-Na. ( Yakobus 1:17 ) Salawasna sampurna jeung teu robah-robah, wewenang pangandika-Na tetep langgeng. (1 Samuel 2:2)

Tina kakawasaan-Na anu taya watesna jeung hikmah-Na anu sampurna, Allah nyiptakeun langit jeung bumi. (Yeremia 51:15) Mantenna teh bapa umat manusa nu geus ngajadikeun sakabeh bangsa manusa tina hiji getih. (Malaki 2:10) Tina panangan-Na aya kahirupan unggal mahluk hirup sareng napas sadaya umat manusa. (Ayub 12:10) ”Di Mantenna urang hirup, jeung gerak jeung aya urang”. (Rasul 17:28) Urang gumantung ka ”Bapa cahaya”, pikeun sagala hal anu hadé. ( Yakobus 1:17 ) Bapa ciptaan téh maréntah jeung ngahakiman sagala nu dijieun ku Mantenna. (Jabur 50:3-6) Urang téh kagungana-Na, Mantenna Allah urang, jeung urang téh domba-domba pangangonan-Na. (Jabur 100:3) Mantenna nu ngaraksa dunya, neuteup ka handap ti sawarga, ningali unggal tempat jeung nyaho sagala nu kajadian. ( Ibrani 4:13 ) Sabab teu aya tempat pikeun manusa nyumput di tempat Allah teu jauh. (Yeremia 23:23-24) Kasadaran-Na ngaliwatan ruang jeung waktu nepi ka jero sagala hal, komo dina jero haté manusa. (Yeremia 17:10) Lantaran aya di mana-mana di jagat raya tapi leuwih unggul, ngan Allah wungkul nu bisa maréntah kalawan adil nu sampurna. ( Epesus 4:6 ) Pamarentahan milik nu nyiptakeun sagala rupa nu luar biasa. (Jabur 9:7-8)

Allah hiji. (Pamindo 6:4) Mantenna hiji-hijina Allah nu sajati jeung teu aya deui Allah salian ti Mantenna. (Pamindo 4:35) Sanajan aya nu disebut allah di sawarga atawa di bumi, tapi ngan aya hiji Allah, nya eta Rama, nu ti mana sagala hal jeung nu keur urang aya. ( 1 Korinta 8:5-6 ) Kaunggulan teu kaasup sagala kajaba hiji Gusti anu kahiji, pangageungna, pangluhurna, jeung pangluhurna. (1 Samuel 2:2) Jeung Yéhuwa téh hiji dina diri-Na sorangan-teu ngabagi jalma jeung karakter. (Markus 10:18) Ieu luyu jeung Syahadat, ”Dengekeun, eh Israil: PANGERAN Allah urang, PANGERAN teh hiji. Sareng anjeun kedah nyaah ka Pangéran Allah anjeun kalayan sadayana haté anjeun sareng kalayan sadayana jiwa anjeun sareng kalayan sagala kakuatan anjeun". (Deuteronomy 6:4-5) Ku kituna, urang kudu nyaah ka Allah kalawan satunggal pribadi, ngeunaan Bapa wungkul salaku Allah Nu Maha Agung - Nu Maha Kawasa. (Yohanes 17:1-3)

Allah Rama urang téh mahluk hirup aktip dina kapribadian jeung karakter. (Rasul 14:15) Sabagé pribadi anu ti mana manusa diciptakeun saluyu jeung gambar-Na, Bapa ilahi boga akal, karep, jeung kahayang. ( Kajadian 1:26 ) Allah nyieun pilihan-pilihan dumasar kana kahayang-Na. (Jabur 135:6) Tapi, teu siga manusa, sipatna sampurna sacara moral. (Bilangan 23:19) Mémang, Bapa Cahaya téh suci jeung adil, miboga sipat anu murni. (Jabur 33:4-5) Mantenna sampurna adil jeung sampurna nyaah. (1 Raja 8:23) Kaadilan jeung kaadilan téh pondasi tahta-Na. (Pamindo 32:4) Sanajan sampurna, Allah téh lain ngan ukur hiji cita-cita, prinsip, atawa hukum moral, tapi Mantenna téh Bapa nu hirup nu sirikna mikahayang hubungan nu nyaah jeung murangkalih. (Budalan 34:14) Identitas-Na salaku mahluk pribadi dibuktikeun sacara jero ngaliwatan kaasih-asih anu ku Mantenna ditingalikeun dina tindakan welas asih, kahadean asih, sareng rahmat. (Budalan 34:6) Jalma nu satia jeung bener geus némbongkeun kanyaah-Na kana ciptaan. ( Yakobus 1:17 )

Bapa urang sadaya-hadir terang sadayana ngeunaan urang, tapi urang terbatas dina pangaweruh ngeunaan Gusti anu "kahuripan". (Pamindo 29:29) Allah téh roh, lain badan daging jeung getih, tapi teu ruksak. (Lukas 24:39) Teu aya saurang ogé anu pernah ningali langsung ka Bapa anu teu bisa maot. (Yohanes 1:18) Mantenna cicing dina cahaya nu teu bisa dideukeutan di alam sawarga jeung malaikat-malaikat-Na ningali ka handap ti luhur. ( Jabur 113:5-6 ) Malahan, manusa mah teu sangsara lamun ningali Allah dina sagala kamulyaana-Na, ulah nepi ka maot di payuneun Nu Maha Suci. (Budalan 33:23) Kitu ogé, moal aya jalma anu tiasa nangkep kasampurnaan Allah, sabab jalma-jalma anu terbatas henteu tiasa milarian anu teu aya watesna atanapi ngahontal hikmah tina Mantenna anu langgeng. (Jabur 145:3) Tapi Mantenna aya di mana-mana jeung panon-Na aya di unggal tempat, sarta manéhna bisa dipikawanoh lamun urang ngaraba-raba. (Rasul 17:26-27) Allah bisa kapanggih, lamun Mantenna dipilarian dina kabeneran ku leungeun anu beresih jeung haté anu beresih. (Pamindo 4:29) Bapa mikaresep kana karaharjaan hamba-hamba-Na pikeun nunjukkeun wajah-Na sareng masihan kasalametan ka sadayana anu sieun ka Mantenna sareng nuturkeun bebeneran. ( Jabur 41:12 ) Sieun ka Yéhuwa téh mimiti hikmat. (Jabur 111:10) Tapi, Allah malikkeun beungeut-Na jeung nyumputkeun diri ti jalma-jalma nu teu adil. (Pamindo 31:16-17) Tapi teu aya alesan pikeun henteu percaya sabab Allah tiasa katingali jelas tina hal-hal anu diciptakeun. Kaagungan, tatanan, sareng kalegaan jagat raya, kalebet hal-hal anu diciptakeun di jerona, nunjukkeun ayana Allah. (Rum 1:19-20) Hukum-hukum moral, nu ditulis dina jero haté manusa, ogé ngabuktikeun yén Allah téh bener. (Rum 2:14-15) Sanajan dibuktikeun ku ayana hukum, katertiban, jeung moralitas, Allah ”kahuripan” satuluyna nembongkeun diri-Na dina pangalaman manusa sarta dipikawanoh ku rupa-rupa kasaksian anu dititipkeun ku Mantenna kana ciptaan jeung ngaliwatan loba saksi jeung saksi. tanda, Bapa geus nunjukkeun dirina leuwih umur. (Rasul 14:17) Anjeunna anu diturunkeun ka Ibrahim, Ishak sareng Yakub, ku kunjungan sareng visi malaikat, sareng ka Musa, Daud, sareng ka seueur nabi sanés. Dina minuhan waktu, Allah utamana manifested hikmah jeung asih-Na ngaliwatan Putra-Na Kristus Yesus (Yeshua, Al Masih) sanggeus sampurna ngagambarkeun Rama dina nganyatakeun karakter-Na, nyatakeun bebeneran-Na, jeung ngalakonan kahayang-Na. (Yohanes 6:45-47) Kitab Suci téh catetan utama Allah, hukum-Na, cara-Na jeung manusa, jeung kasaksian ka putra-Na. ( 2 Timoteus 3:16 )

Bapa ogé nunjukkeun dirina ngaliwatan Roh Suci-Na anu dipasihkeun ku Yesus pikeun ngalaksanakeun Injil. (Rasul-rasul 2:33) Roh Suci mangrupikeun napas Gusti - kahadéan sareng kakawasaan anu tiasa ditransmisikeun anu mangaruhan dunya sareng kahirupan di jerona. (Ayub 33:4) Diturunkeun tina kakawasaan sareng hikmat Allah anu teu aya watesna, Roh mangrupikeun zat ilahi anu dikirimkeun ti luhur. Janten penyuluhan gaib Gusti anu ku Bapa ngalibetkeun dirina dina dunya fisik urang, tiasa disebatkeun yén Roh mangrupikeun "ramo" Gusti. ( Luk. 11:20 ) Waktu jalma-jalma percaya dipinuhan ku Roh Allah, maranéhna ngalakukeun pagawéan Allah luyu jeung pangersa-Na. ( Lukas 4:18 ) Roh Suci méré bebeneran, hikmat, kahirupan, jeung kakawasaan. (Yesaya 11:2) Roh ngarobah, nyucikeun, jeung ngalilipur (Rum 1:4). Ngaliwatan Roh-Na, Allah nyiptakeun langit jeung bumi. ( Kajadian 1:1-2 ) Jeung ku Roh, Allah geus ngandika ngaliwatan nabi-nabi. ( 2 Petrus 1:21 ) Lantaran Allah téh roh nu nembongkeun diri ku roh, jalma-jalma nu nyembah ka Mantenna kudu ngalampahkeunana ku roh jeung bebeneran; Bapa milarian sapertos kitu janten ibadah-Na. (Yohanes 4:23-24) Pikeun ningali Karajaan Allah, hiji jalma kudu dilahirkeun deui ku Roh-Na. (Yohanes 3:5-6) Anugrah Roh-Na nyaéta urang diadopsi salaku putra-putra-Na anu ku Bapa ngurus kahirupan urang. (Rum 8:14-15)

Saméméh umur dimimitian, foreknowing sagala hal, Allah purposed ngaliwatan kecap langgeng-Na (logos) a Injil nu takdir manusa moal merta maot, tapi yén ngaliwatan amal saleh iman manusa bisa nahan hiji warisan hirup langgeng. (2 Timoteus 1:8-9) Panyadiaan ieu pikeun sakabéh jalma anu milih pikeun ngandelkeun diri ka Kristus-Na dina satia kana pangersa-Na. ( Yoh. 5:26 ) Urang disalametkeun ku hikmat Allah nu ditémbongkeun dina Injil, sedengkeun bebeneran jeung kanyaah dihijikeun sangkan hukum-Na nu sampurna ditegakkeun sangkan ku iman urang meunang panghampura dosa. (Jabur 130:3-4) Allah teu ngabéda-béda jalma, sarta mikahayang sangkan kabéh jalma tobat dina pangaweruh bebeneran. ( 1 Timoteus 2:4 ) Allah téh nyaah. (1 Yoh. 4:16) Tapi ku kanyaah-Na, manéhna teu bisa ngalanggar hukum jeung prinsip-prinsipna sorangan. (Jabur 89:34) Sanajan Bapa Suci miharep sangkan teu aya anu binasa sarta kabéh disalametkeun, ahirna Mantenna bakal ngahukuman sagala kajahatan jeung barontak. (Rum 11:22)

Pangadilan pamungkas asalna ti anjeunna anu ngawasa jagat raya. (Jabur 9:7-8) Teu aya anu salah bakal dihukum. (Yeremia 17:10) Langit jeung bumi bakal oyag deui. Ngan anu teu ruksak bakal tetep. ( Ibrani 12:26-27 ) Dunya bakal dihukum ku seuneu. (Yesaya 66:16) Sarta, sakumaha Allah téh seuneu consuming, sadaya musuh Allah jeung Kristus-Na bakal ancur (2 Petrus 2:4-6). Nu soleh bakal dipisahkeun ti nu jahat jeung nu jahat bakal jadi kawas chaff ancur dina seuneu. (Wahyu 21:8) Ngaliwatan Yésus, nu geus dipilih ku Mantenna, Allah bakal ngahukum dunya kalawan adil. (Rasul 17:31) Ahirna, sanggeus ngancurkeun unggal pamaréntahan jeung kakawasaan nu nentang ngaliwatan Kristus, Allah bakal jadi sagala rupa. (1 Korinta 15:28) Teu paduli naon waé anu ditentang, firman-Na anu langgeng pasti bakal laksana. ( 1 Petrus 1:24-25 ).

Nu bodo geus ngomong dina haténa yén euweuh Allah. (Jabur 14:1) Nu teu disunat haténa jeung ceulina nolak Roh Suci. (Rasul 7:51) Ku kareueus amarah-Na, jalma jahat ngomong, ”Allah moal ngahukum”. (Jabur 10:13) Tapi, sanajan dunya ieu ngalaman kateuadilan ayeuna, Allah geus ngamimitian rencana jeung tujuan-Na pikeun ngahukum dunya. (Rasul 3:21) Allah nu hade maparin kajahatan jeung kajahatan pikeun sawatara waktu sangkan leuwih loba nu bisa meunangkeun hirup langgeng sabagé putra karajaan-Na. Kawijaksanaan-Na bakal ditingalikeun dina ngalambatkeun pengadilan dugi ka waktos anu ditangtukeun. ( 1 Petrus 4:6 ) Ku kituna, urang ngawawarkeun, ”Waktosna parantos genap, Karajaan Allah parantos caket; Tobat sareng percanten kana Injil!” ( Mar. 1:15 ) Dina ahir jaman, Allah bakal ngalaksanakeun sagala kaadilan. (Bilangan 23:19)