Hiji Mediator
Hiji Mediator

Hiji Mediator

Ihtisar:

Kamanusaan Kristus penting pisan pikeun injil. Gusti sanés manusa, tapi Al Masih tina nubuat pasti mangrupikeun hamba Allah anu dimaenkeun ku manusa - anjeunna diistren janten Yesus nyaéta Putra Manusa tina ramalan mesia. Adam mangrupikeun salah sahiji jalma anu bakal sumping sareng Yesus mangrupikeun Adam anu pamungkas. Pendamaian nyaéta liwat daging sareng getih Mésias manusa (Kristus). Yesus, imam besar urang ngahijikeun perjanjian anu langkung saé sareng getihna nyalira. Yesus mangrupikeun hamba Allah anu nyéépkeun pikeun urang. Anu ngan hiji Rama sareng Rama nyaéta Allah sareng Rama Isa. Gusti Juru Salamet urang ngagungkeun Yesus di panangan katuhu na salaku pamimpin sareng juru salamet. Putra Manusa ditakdirkeun pikeun nangtoskeun dunya kalayan bener. 

OneMediator.na iman

Aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, nyaéta lalaki Kristus Yesus

1 Timoteus 2: 5-6, nyimpulkeun Injil dina hiji kalimat, "Kusabab aya hiji Allah, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, nyaéta kasaksian dipasihkeun dina waktosna. " Ieu anu disebatkeun ku Paul salaku "pangetahuan ngeunaan bebeneran" dina ayat 4 yén Gusti hoyong sadayana jalma sumping sareng disalametkeun ku. Kusabab ieu pisan dina ayat 7 yén Paulus diangkat janten da'wah sareng rasul, guru pikeun kapir dina iman sareng bebeneran.

1 Timoteus 2: 3-7 (ESV)

3 Ieu saé, sareng pikaresepeun dina paningali Allah Jurusalamet urang, 4 anu mikahoyong sadayana jalma disalametkeun sareng terang kana bebeneran. 5 Kusabab aya hiji Allah, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun. 7 Pikeun ieu kuring ditunjuk janten da'wah sareng rasul (Kuring nyarios leres, kuring henteu bohong), guru ka kapir dina iman sareng bebeneran.

1 Tim 2: 5-6 didamel salaku kabeneran Injil. Naon bebeneran inti ieu? Éta diringkeskeun sapertos kieu:

    1. Aya hiji Gusti (Gusti mangrupikeun Jurusalamet urang sareng hoyong sadayana jalma disalametkeun sareng terang kana bebeneran)
    2. Aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa
    3. Panganteur nyaéta lalaki
    4. Panganteur nyaéta Kristus (Al Masih) Yesus
    5. Panganteur nyerah dirina salaku tebusan pikeun sadayana
    6. Kasaksian Al Masih ditampi dina waktos anu ditangtoskeun. (nyaéta, numutkeun rencana Déwi anu parantos ditangtoskeun)

Sadaya poin di luhur penting pisan pikeun pamahaman kami ngeunaan idéntitas Gusti sareng Yesus sareng bédana antara keduanya. Di dieu Yesus dibédakeun ti Allah ku opat cara:

  1. Yesus mangrupikeun perantara antara Allah sareng manusa
  2. Yesus nyaéta lalaki
  3. Yesus masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana
  4. Yesus mangrupikeun Al Masih rencana Allah

Opat aspek ieu saha Yesus anu negeskeun yén kamanusaan Yesus mangrupikeun inti tina pesen Injil. Luyu sareng kriteria ieu, Yesus moal tiasa janten Tuhan dina hartos ontologis literal:

1. Panganteur antara Gusti sareng manusa mangrupikeun pihak anu misah ti Gusti sareng lalaki anu anjeunna perantara. Éta anu dimédiasi nyaéta pihak katilu. Ngan aya hiji Gusti, janten panengah antara Gusti kedah gaduh bédana ontologis anu misah sareng Gusti. 

2. Panganteur nyaéta lalaki. Gusti henteu sareng moal tiasa janten manusa. Gusti henteu aya watesna, manusa aya watesna. Teu aya watesna henteu tiasa terhingga sareng tetep teu aya watesna. Manusa gumantung kana oksigén, tuangeun sareng cai. Gusti henteu gumantung kana nanaon. Manusa anu fana sedengkeun Gusti anu abadi. Gusti anu abadi moal tiasa maot ku définisi. Klasifikasi ontologis Allah vs manusa mangrupikeun bébédaan katégori anu teu tiasa disebrangan.

3. Panganteur masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana. Gusti moal tiasa masihan dirina salaku tebusan sakumaha Gusti henteu tiasa dirobih sareng moal maot. Sabalikna diperyogikeun yén ubar pikeun dosa manusa mangrupikeun salah sahiji jinis Adam - manusa anu didamel siga Adam anu munggaran - ciptaan langsung Gusti anu didamel tanpa dosa. 

4. Panganteur nyaéta Al Masih (Al Masih) tina rencana Allah anu diramalkeun ku para nabi. Al Masih tina ramalan mangrupikeun agén manusa ti Allah - "Putra Manusa"

OneMediator.na iman

Gusti sanés Lalaki

Gusti sanés jalmi ogé teu sangsara ku watesan lalaki. Sawarga henteu tiasa ngandung Gusti, atanapi awak manusa. Lalaki anu fana, Gusti anu abadi. 

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

Nomer 23: 19-20, Gusti sanés manusa, atanapi putra manusa

19 Gusti sanés manusa, yén anjeunna kedah bohong, atanapi putra manusa, yén anjeunna kedah robih. Naha anjeunna parantos nyarios, sareng anjeunna moal ngalakukeun éta? Atanapi anjeunna parantos nyarios, sareng anjeunna moal ngalaksanakeunana? 20 Lah, kuring nampi paréntah pikeun ngaberkahan: anjeunna parantos berkah, sareng kuring henteu tiasa nyabut éta.

1 Samuel 15: 28-29, Anjeunna (YHWH) sanés lalaki

28 Sareng Samuel nyarios ka anjeunna, "Allah parantos ngarobih karajaan Israél ti anjeun dinten ayeuna sareng parantos masihan ka tatangga anjeun, anu langkung saé tibatan anjeun. 29 Sareng ogé Kamulyan Israél moal ngabohong atanapi teu kaduhung, sabab anjeunna henteu lalaki, yén anjeunna kedah kuciwa. "

Hosea 11: 9, "Kami Allah sareng sanés manusa"

9 Kuring moal ngajalankeun ambek-ambekan kuring; Abdi moal ngahancurkeun deui Epraim; sabab Kami Allah sareng sanés manusa, Anu Suci di tengah anjeun, sareng kuring moal sumping dina murka.

Jabur 118: 8-9, Langkung saé nyalindung ka PANGERAN (YHWH) tibatan ngandel ka manusa

8 Langkung saé pikeun nyalindung ka PANGERAN tibatan ngandel ka manusa. 9 Langkung saé ngungsi ka PANGERAN tibatan ngandel ka pangéran.

1 Raja 8:27, Sawarga sareng langit paling luhur henteu tiasa nahan anjeun

27 "Tapi naha leres Gusti bakal cicing di bumi? Lah, sawarga sareng langit pangluhurna moal tiasa nahan anjeun; piraku imah ieu anu parantos kuring bina!

Kisah 7: 48-50, Anu Maha Suci henteu cicing di bumi anu didamel ku panangan

48 Nanging Anu Maha Suci henteu cicing di bumi anu didamel ku panangan, sakumaha saur nabi, 49 "'Sawarga mangrupikeun tahta kuring, sareng bumi mangrupikeun ka suku kuring. Naon jinis bumi anu anjeun badé ngawangun pikeun kuring, saur Gusti, atanapi di tempat dimana kuring istirahat?50 Naha panangan abdi henteu ngadamel sadaya hal ieu? '

Rum 1: 22-23, Allah Abadi - manusa fana

22 Ngaku wijaksana, aranjeunna janten bodo, 23 sareng tukeur kamuliaan teh Gusti abadi pikeun gambar anu mirip lalaki fana sareng manuk sareng sato sareng ngarayap.

1 Timoteus 1:17, Immortal ngan Allah

17 Ka Raja tina jaman, abadi, teu katingali, hiji-hijina Gusti, janten kahormatan sareng kamuliaan salalanggengna. Amin.

1 Timoteus 6:16, Saha Anu Nyorangan ngagaduhan kalanggengan

16 anu nyalira gaduh kalanggengan, Anu cicing dina cahaya anu teu tiasa dideukeutan, anu teu saurang ogé kantos ningali atanapi tiasa ningali. Pikeun anjeunna janten ngahargaan sareng kakuasaan langgeng. Amin.

OneMediator.na iman

Al Masih tina nubuat mangrupikeun hamba manusa ti Gusti - Anjeunna diurapi

Ramalan Mesianik tina Perjanjian Old (Tanakh) ngajelaskeun Putra Manusa anu bakal datang salaku agén Gusti anu ngalangkungan Anjeunna bakal ngadegkeun imamat sareng karajaan anu langgeng. 

Ulangan 18: 15-19 (ESV), "Gusti bakal ngahirupkeun kanggo anjeun nabi - kuring bakal nempatkeun kecap-kecap kuring dina sungutna"

15 "PANGERAN Allah anjeun bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti antara anjeun, ti dulur-dulur anjeun - ka anjeunna anjeun kedah ngupingkeun- 16 sakumaha anu anjeun pikahoyong ka PANGERAN, Allah anjeun, di Horeb, dina dinten pasamoan, nalika anjeun nyarios, 'Hayu atuh henteu nguping deui sora PANGERAN Allah abdi atanapi ningali seuneu ageung ieu deui, supados abdi henteu maot.' 17 Sareng PANGERAN nyarios ka kuring, 'Aranjeunna leres dina naon anu aranjeunna nyarios. 18 Kuring bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti dulur-dulurna. Sareng kuring bakal nempatkeun kecap kuring dina sungutna, sareng anjeunna bakal nyarios ka aranjeunna sadayana anu kuring paréntahkeun ka anjeunna. 19 Sareng saha anu henteu ngupingkeun kecap kuring yén anjeunna bakal nyarios nganggo nami abdi, kuring sorangan bakal meryogikeunana ti anjeunna.

Jabur 2 (KJV), Raja-raja di bumi netepkeun diri ngalawan ka PANGERAN sareng ka anu ditetepkeun

1 Naha jalma kapir ngamuk, sareng masarakat ngabayangkeun hal anu sia-sia? 2 Raja-raja di bumi netepkeun dirina, sareng para pamingpin sina babarengan, ngalawan ka PANGERAN, sareng ka anu ditetepkeun, nyarios, 3 Hayu urang pegatkeun tali aranjeunna, sareng tuang tali na ti urang. 4 Anjeunna anu linggih di langit bakal seuri: Gusti bakal nyindiran aranjeunna. 5 Maka anjeunna bakal nyarios ka aranjeunna nalika murka-Na, sareng nganyenyeri aranjeunna dina panyawat geringna. 6 Acan kuring parantos netepkeun raja kana gunung suci Sion abdi. 7 Kuring baris nyatakeun SK: PANGERAN parantos nyarios ka kuring, Anjeun Putra Kami; dinten ieu kuring parantos ngalahirkeun Anjeun. 8 Menta ka Kami, sareng kuring bakal mikeun anjeun bangsa-bangsa pikeun pusaka anjeun, sareng bagian paling akhir bumi pikeun milik anjeun. 9 Anjeun kedah meupeuskeun aranjeunna ku rod beusi; anjeun kedah meuncitna sapertos bejana pot. 10 Janten ayeuna kudu bijaksana, yeuh raja-raja: piunjuk, hakim-hakim bumi. 11 Ngawula ka PANGERAN ku kasieun, sareng bagja ku geter. 12 Ucup ka Putra, supados anjeunna henteu bendu, sareng anjeun binasa tina jalan, nalika murka na dibakar tapi sakedik. Bagja sadayana anu percanten ka anjeunna.

Jabur 8: 4-6 (ESV), "Anjeun parantos masihan anjeunna kakawasaan kana hasil panangan anjeun"

4 naon manusa anu anjeun émut ka anjeunna, sareng putra lalaki yén anjeun jaga anjeunna 5 Acan anjeun parantos ngajantenkeun anjeunna sakedik langkung handap tina mahluk sawarga sareng makuta anjeunna ku kamuliaan sareng kahormatan. 6 Anjeun parantos masihan kakuasaan ka anjeunna pikeun karya-karya panangan anjeun; anjeun parantos nempatkeun sagala rupa dina handapeun sampéanna,

Jabur 110: 1-6 (ESV), "PANGERAN nyarios ka Gusti abdi"

1 PANGERAN nyarios ka Gusti kuring: "Linggih di belah katuhu kuring, dugi ka ngajantenkeun musuh-musuh anjeun dijantenkeun kaki anjeun. " 2 PANGERAN ngutus tongkat perkasa anjeun ti Sion. Aturan di tengah musuh anjeun! 3 Umat ​​anjeun bakal nawiskeun dirina sacara bébas dina dinten kakuatan anjeun, nganggo baju suci; ti rahim isuk, embun-embunan nonoman anjeun bakal milik anjeun. 4 PANGERAN parantos sumpah sareng moal ngarobah pipikiran, "Anjeun imam salamina saurna urutan Melkisedek. " 5 Gusti aya di sisi katuhu anjeun; anjeunna bakal ngancurkeun raja dina dinten murka-Na. 6 Anjeunna bakal ngajalankeun hukuman di antara bangsa-bangsa, ngeusian mayitna; anjeunna bakal ngabubarkeun pimpinan di saluruh bumi lega.

Jabur 110: 1 (LSV), YHWH ka Gusti kuring

SALAM DAVID. Déklarasi tina YHWH ka Gusti abdi"Linggih di beulah katuhu Kuring, || Dugi ka ngajadikeun musuh-musuh anjeun dijantenkeun kaki anjeun. "

Yesaya 9: 6-7 (ESV), "Pikeun urang lahir anak, ka urang putra dipasihkeun"

6 Pikeun pikeun urang anak lahir, pikeun urang putra dipasihan; sareng pamarentah bakal aya dina taktak na, sareng namina bakal disebat Endah Penasihat, Gusti Perkasa, Rama Anu Langgeng, Pangeran Damai. 7 Tina kanaékan pamaréntahanana sareng perdamaian moal aya tungtungna, dina tahta Daud sareng karajaanna, pikeun netepkeun sareng ngadukungana ku kaadilan sareng kabeneran ti saprak ayeuna sareng salamina. Karasa ti PANGERAN Nu Maha Kawasa bakal ngalakukeun ieu.

  • Catetan ngeunaan Yesaya 9: 6
    • Pikeun urang anak lahir, sareng putra masihan: Putra ieu bakal dipasihkeun sareng lahir di pikahareupeun.
    • Pamaréntah teu acan aya kana taktak-na
    • Judul / nami ieu mangrupikeun hal anu bakal disebatna (anjeunna sanés sapertos ieu)
    • "Gusti Perkasa" ngarujuk kana kakuatan sareng wewenang luhur anu bakal dipiboga di karajaan ieu anu diadegkeun sareng dijaga ku anjeunna. Al Masih ngagaduhan kawenangan ketuhanan salaku agén pilihan Allah pikeun maréntahkeun dunya kalayan bener. Wakil-wakil Gusti tiasa disebat "Gusti" dumasar kana konsép agénsi. tingali https://biblicalagency.com
    • "Rama Langgeng" aya hubunganana sareng anjeunna ngadegkeun karajaan ieu (janten bapak pendiri) sareng janten penguasa (patriark) karajaan anu bakal dijaga.
    • Ieu mangrupikeun Al Masih manusa anu bakal linggih dina tahta Daud
    • Rasa getol PANGERAN Nu Maha Kawasa bakal ngabéréskeun masihan putra ka urang sareng nempatkeun pamaréntahan dina taktak na. Aya bédana anu jelas di dieu ti putra anu dipasihkeun sareng PANGERAN anu sarwa anu nyayogikeun lahirna sareng takdirna pikeun nampi kakawasaan sareng wewenang.

Yesaya 11: 1-5 (ESV), Pucuk tina tunggul Isai - Ruh PANGERAN bakal sumujud ka anjeunna

1 Aya anu bakal némbak némbak tina tunggul Isai, sareng dahan tina akar na bakal ngahasilkeun buah. 2 Sareng Roh PANGERAN bakal napak dina anjeunna,
sumanget hikmah sareng pangertian, sumanget nasihat sareng kakuatan, sumanget pangetahuan sareng takwa ka PANGERAN. 3 Sareng kabagjaan anjeunna bakal sieun ku PANGERAN. Anjeunna moal nangtoskeun ku naon anu ditingali ku panonna, atanapi mutuskeun sengketa ku naon anu ngupingkeun ngupingna. 4 tapi ku kabeneran anjeunna bakal nangtoskeun jalma miskin, sareng mutuskeun kalayan adil pikeun jalma lemah lembut di bumi; sareng anjeunna bakal nyerang bumi ku rod biwirna, sareng ku napas biwirna anjeunna bakal maéhan jalma jahat. 5 Kaadilan janten beubeur tina pingpingna, sareng kasatiaan sabuk na tina pingpingna.

Yesaya 42: 1-4 (ESV), Lah hamba Kami, anu Kuring dukung, jalma pilihan kuring

1 Lah hamba Kami, anu kuring dukung, pilihan abdi, anu jiwa kuring pikaresep; Kuring geus nempatkeun Roh mah kana anjeunna; anjeunna bakal nyababkeun kaadilan pikeun bangsa-bangsa. 2 Anjeunna moal ceurik nyaring atanapi nyaring sora na, atanapi ngadangukeun éta di jalan; 3 alang-alang anu rusak anjeunna henteu bakal peupeus, sareng siki anu kabeuleum samar anjeunna moal dipareuman; anjeunna bakal satia ngaluarkeun kaadilan. 4 Anjeunna moal janten pingsan atanapi henteu patuh asa dugi anjeunna parantos netepkeun kaadilan di bumi; sareng basisir ngantosan hukumna.

Yesaya 52: 13-15 (ESV), "Hamba Kami bakal polah bijaksana - anjeunna bakal nyiram seueur bangsa"

13 Lah, hamba Kami bakal meta wijaksana; anjeunna bakal luhur sareng diangkat, sareng bakal kaluhur. 14 Sakumaha seueur anu kaget ka anjeun— paningalna jadi rusak, diluar kasaruaan manusa, sareng bentuk na saluareun éta anak manusa— 15 maka bakal anjeunna naburkeun seueur bangsa. Raja-raja bakal cicingeun sungutna kusabab anjeunna, kusabab naon anu teu acan diwartoskeun aranjeunna aranjeunna ningali, sareng anu aranjeunna henteu kantos nguping aranjeunna ngartos.

Yesaya 53: 10-12 (ESV), "Ku élmuna ku jalma anu saleh, hamba Kami, bakal ngajantenkeun seueur anu dianggap bener"

10 Acan éta wasiat PANGERAN pikeun naksir anjeunna; anjeunna parantos nempatkeun anjeunna duka; nalika jiwana ngadamel kurban pikeun kalepatan, anjeunna bakal ningali turunanana; anjeunna bakal manjangkeun umur na; kersa PANGERAN bakal hasil dina panangan-Na. 11 Tina kasieun jiwana anjeunna bakal ningali sareng bakal wareg; ku élmuna bakal jalma anu soléh, hamba abdi, ngajantenkeun seueur supaya dianggap bener, sareng anjeunna bakal nanggung kajahatanana. 12 Ku sabab kitu kuring bakal bagi anjeunna bagian sareng seueur, sareng anjeunna bakal ngabagi jarahan sareng anu kuat, sabab anjeunna tuang jiwa-Na ka maot sareng diitung sareng anu ngalanggar hukum; tapi anjeunna nanggung dosa seueur, sareng ngadamel syafaat pikeun anu ngalanggar hukum.

Yesaya 53 (JBV) - Ku élmuna ku abdi abdi anu soleh bakal menerkeun seueur; sabab anjeunna bakal nanggung kajahatanana

1 Saha anu parantos percanten kana laporan kami? sareng ka saha diturunkeun panangan PANGERAN? 2 Pikeun anjeunna bakal tumbuh di payuneun anjeunna salaku pepelakan anu lembut, sareng salaku akar kaluar tina taneuh anu garing: anjeunna henteu gaduh bentuk atanapi comeliness; sareng nalika urang bakal ningali anjeunna, henteu aya kaendahan anu ku urang kedahna hina. 3 Anjeunna hina sareng ditolak ku manusa; saurang lalaki kasedih, sareng kenal duka: sareng urang nyumput siga anu rai ti anjeunna; anjeunna hina, sareng kami henteu nganggap anjeunna.

4 Pasti Anjeunna parantos nanggung kasusah urang, sareng nyandak kasusah kami: tapi urang memang nganggap anjeunna katarajang, diteunggeulan ku Gusti, sareng katalangsara. 5 Tapi anjeunna luka kusabab ngalanggar hukum urang, anjeunna bruised pikeun kasalahan urang: hukuman tina perdamaian urang aya dina anjeunna; sareng ku belang na urang disageurkeun. 6 Sadaya urang resep domba parantos sesat; urang masing-masing tos ka jalanna masing-masing; sareng PANGERAN parantos nandakeun kajahatan urang sadayana. 7 Anjeunna tertindas, sareng anjeunna katindih, nanging anjeunna henteu kabuka sungutna: anjeunna dibawa sakumaha domba ka pangperangan, sareng sapertos domba sateuacan juru gunting anjeunna belet, janten anjeunna henteu tiasa muka lambeyna. 8 Anjeunna dicandak tina panjara sareng tina pangadilan: sareng saha anu bakal nyatakeun turunanana? sabab anjeunna kapotong ti tanah jalma hirup. pikeun pelanggaran umat abdi anjeunna diserang. 9 Jeung manehna nyieun kuburan-Na jeung jahat, sarta jeung beunghar pupusna; alatan manéhna kungsi dipigawé no kekerasan, ayakeun ieu wae tipuan dina sungut-Na.

10 Acan éta pikaresepeun PANGERAN pikeun nganiaya anjeunna; anjeunna parantos nempatkeun anjeunna duka: lamun anjeun bakal ngajantenkeun jiwa-Na pikeun dosa, anjeunna bakal ningali turunanana, anjeunna bakal manjangkeun umur-Na, sareng karidhoan PANGERAN bakal makmur dina pananganna. 11 Anjeunna bakal ningali kasusahan jiwa-Na, sareng bakal wareg: ku élmuna ku abdi abdi anu soleh bakal menerkeun seueur jalma; sabab anjeunna bakal nanggung kajahatanana. 12 Ku sabab kitu Kami bakal bagi anjeunna bagian sareng anu ageung, sareng anjeunna bakal ngabagi jarahan sareng anu kuat; sabab anjeunna parantos tuang jiwa-Na dugi ka maot: sareng anjeunna diitung sareng anu ngalanggar hukum; sareng anjeunna nanggung dosa seueur, sareng ngadamel syafaat pikeun jalma-jalma anu ngalanggar hukum.

OneMediator.na iman

Yesus teh Putra Manusa tina nubuat

Sapanjang Perjanjian Anyar Yesus diidéntifikasi salaku Putra Manusa - Anu diurapi - Al Masih tina nubuat.  

Rujukan tulisan suci nyaéta ESV (English Standard Version)

Mateus 12: 15-21, Lah, hamba abdi anu ku Abdi dipilih, kakasih kuring anu ku jiwa kuring resep pisan.

15 Yesus, sadar kana ieu, mundur ti dinya. Sareng seueur anu nuturkeun anjeunna, sareng anjeunna nyageurkeun sadayana 16 sareng maréntahkeun aranjeunna supaya henteu terangeun anjeunna. 17 Ieu pikeun minuhan anu diucapkeun ku nabi Yesaya: 18 "Lah, abdi abdi anu parantos dipilih, kakasih anu dipikacinta ku jiwa kuring. Kuring bakal nempatkeun Roh abdi kana anjeunna,
sarta anjeunna bakal ngumumkeun kaadilan ka kapir. 19 Anjeunna moal sulaya atanapi ceurik tarik, ogé moal aya anu nguping sorana di jalan;  20 reed a bruised anjeunna moal megatkeun, sareng siki smokering anjeunna moal dipareuman, dugi anjeunna mawa kaadilan pikeun meunangna; 21 sarta di ngaranna teh kapir bakal miharep ".

Lukas 9: 21-22, Putra Manusa (Kristus / Al Masih) kedah dipaéhan, sareng dina dinten katilu diangkat

18 Ayeuna kajantenan nalika anjeunna ngado'a nyalira, murid-murid na sareng anjeunna. Sareng anjeunna naros ka aranjeunna, "Saha jalma anu nyarios yén Kami?" 19 Jawab aranjeunna, "Yohanes Pembaptis. Tapi batur saur, Nabi Elia, sareng anu sanés, yén salah sahiji nabi-nabi jaman baheula parantos gugah. ” 20 Teras anjeunna nyarios ka aranjeunna, "Tapi anjeun nyarios naon Kami?" Sareng Pétrus ngajawab, "Kristus Gusti. " 21 Sareng anjeunna tegas teras masihan paréntah sareng aranjeunna henteu nyarios ieu ka saha waé, 22 nyarios, "Putra Manusa kedah sangsara seueur hal sareng ditolak ku kokolot sareng pangareping imam sareng juru tulis, sareng dipaéhan, sareng dina dinten katilu diangkat.. "

Lukas 22:37, Tulisan suci kedah dilengkepan ku kuring

37 Pikeun kuring ngawartosan éta Kitab Suci ieu kedah ditetepkeun di kuring: 'Sareng anjeunna diitung sareng anu ngalanggar hukum.' Pikeun naon anu diserat perkawis kuring parantos kajantenan. "

Lukas 24: 44-47, Sadayana anu ditulis ngeunaan kuring kedah kalaksanakeun

44 Teras anjeunna nyarios ka aranjeunna, "Ieu kecap-kecap kuring anu kuring béjakeun ka anjeun nalika kuring masih sareng anjeun, éta sagala anu ditulis ngeunaan kuring dina Hukum Musa sareng para Nabi sareng Jabur kedah ditepikeund. ” 45 Lajeng anjeunna muka pikiran pikeun ngartos Kitab Suci, 46 sareng nyarios ka aranjeunna, "Kitu anu diserat, yén Al Masih kedah sangsara sareng dina dinten katilu gugah tina maot, 47 sareng yén tobat pikeun ngahampura dosa kedah dibewarakeun dina jenenganana ka sadaya bangsa, dimimitian ti Yerusalem.

Yohanes 3: 14-16, Putra Manusa kedah diangkat

14 Sareng nalika Musa angkat oray di padang gurun, janten kedah Putra Manusa diangkat, 15 sing saha anu percaya ka Anjeunna tiasa hirup langgeng. 16 "Pikeun Allah pisan mikanyaah dunya, yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng.

Kisah 3: 18-26, Sadayana nabi anu parantos nyarios - ogé nyatakeun dinten-dinten ieu - Gusti, parantos ngangkat budak-Na

18 Tapi naon anu diturunkeun ku Allah ku lisan ti sadaya nabi, yén Al Masih-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga ngalaksanakeun. 19 Tarobat deui, sareng balikan deui, supaya dosa-dosa anjeun dipupus, 20 supados waktos-waktos anu seger tiasa sumping ti payuneun Gusti, sareng anjeunna ngutus Kristus anu ditunjuk pikeun anjeun, Yesus, 21 saha surga kedah nampi dugi ka waktosna mulangkeun sagala rupa ngeunaan anu ku Allah diucapkeun ku bijil nabi-nabi suci na tiheula. 22 Musa nyarios, 'Gusti Allah bakal nangtoskeun pikeun anjeun nabi sapertos kuring ti dulur-dulur anjeun. Anjeun kedah ngupingkeun anjeunna dina naon waé anu anjeunna carioskeun. 23 Sareng unggal jalma anu henteu ngupingkeun nabi éta bakal musnah ti jalma-jalma. ' 24 Sareng sadaya nabi anu parantos nyarios, ti Samuél sareng anu sumping saurna, ogé ngumumkeun dinten-dinten ieu. 25 Anjeun putra nabi sareng perjangjian anu dilakukeun ku Allah sareng karuhun anjeun, saurna ka Ibrahim, 'Sareng turunan anjeun sadayana kulawarga di bumi bakal diberkahan.' 26 Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma ti kajahatan anjeun. "

Kis 10: 42-43, ka anjeunna sadaya nabi nyakseni

42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian yén anjeunna téh anu ditunjuk ku Gusti Allah janten hakim anu hirup sareng anu maot. 43 Ka anjeunna sadaya nabi nyakseni sing saha jalma anu percaya ka Anjeunna bakal dihampura dosa ku namina. "

Rum 15:12, Akar Isai bakal datang - ka anjeunna bakal kapir ku bangsa-bangsa asa

12 Sareng deui Yesaya nyarios, "Akar Isai bakal datang, malah anjeunna anu timbul pikeun marentah bangsa-bangsa lain; di anjeunna bakal kapir harepan. "

OneMediator.na iman

Adam mangrupikeun jinis jalma anu badé sumping - Yesus mangrupikeun Adam anu pamungkas

Adam mangrupikeun jinis jalma anu badé sumping. Yesus katelah salaku lalaki kadua atanapi Adam panungtung. Sakumaha Adam anu munggaran diciptakeun kalayan kaluar dosa salaku ciptaan langsung ku Gusti, maka Adam anu terakhir ogé. Ngalangkungan hal anu henteu patuh ku manusa anu munggaran, dosa asup ka dunya, tapi ku cara nurut kana hiji lalaki, seueur anu bakal dijantenkeun bener. Adam anu terakhir janten roh anu masihan kahirupan. Sakumaha manusa surga, kitu ogé jalma-jalma ti sorga.

Rujukan tulisan suci nyaéta ESV (English Standard Version)

Rum 5: 12-17, Adam anu mangrupakeun salah sahiji jalma anu bakal datang

12 Ku alatan éta, sakumaha dosa datang ka dunya ngaliwatan hiji jelema, jeung maot ku dosa, sahingga maot sumebar ka sadaya jalma sabab kabeh dosa- 13 sabab dosa memang parantos aya di dunya sateuacan hukum Taurat dipasihan, tapi dosa henteu diitung mana teu aya hukum. 14 Nanging maot parantos kakuasaan ti saprak Adam dugi ka Musa, bahkan pikeun jalma-jalma anu ngalakukeun dosa henteu sapertos pelanggaranana Adam, anu mangrupikeun salah sahiji jalma anu bakal datang. 15 Tapi kado gratis henteu sapertos anu ngalanggar hukum. Kusabab upami seueur anu maot ku ngalanggar salah saurang jalmi, langkung-langkung kurnia Allah sareng kurnia gratis ku kurnia ti hiji jalma anu Yesus Kristus seueur-seueur. 16 Sareng kado gratis henteu sapertos akibat tina dosa hiji jalma éta. Pikeun pangadilan dina hiji kalepatan ngalaksanakeun hukuman, tapi kado gratis saatos seueur kalepatan nyandak pembenaran. 17 Kusabab upami, kusabab ngalanggar salah saurang jalma, maot ngarajaan ku jalma anu éta, langkung-langkung jalma-jalma anu nampi kalimpahan rahmat sareng kurnia gratis tina kaadilan dina kahirupan dina hiji lalaki Yesus Kristus.

Rum 5: 18-21, Ku kataatan hiji jalma bakal seueur anu janten jalma soleh

18 Ku alatan éta, salaku hiji ngalanggar hukum nyababkeun dikutuk pikeun sadaya jelema, maka hiji kalakuan kabeneran ngakibatkeun kabeneran sareng kahirupan pikeun sadaya jalma. 19 Kusabab sakumaha ku henteu patuh hiji jalma seueur anu janten dosana, maka ku kataatan hiji jalma urang seueur bakal dijantenkeun leres. 20 Ayeuna hukum asup pikeun nambahan dosa, tapi dimana dosa beuki loba, anugerah beuki loba pisan, 21 sahingga, sakumaha dosa kakuasaan dina maot, rahmat ogé bisa kakuasaan ngaliwatan benerna ngarah kana hirup langgeng ngaliwatan Yesus Kristus Gusti urang.

Pilipi 2: 8-11, Anjeunna janten nurut dugi ka maot - kumargi kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan

8 jeung keur aya dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng dipasihan nami kanggo anjeunna anu saluhureun unggal nami, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 sareng unggal létah ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

  • Kanggo langkung seueur ngeunaan pamahaman anu leres tina Pilipi 2 tingali https://formofgod.com - Analisis Pilipi 2 - Kaluhuran sanés sateuacanna 

1 Korinta 15: 12-19, Upami Al Masih henteu diangkat, iman anjeun sia-sia sareng anjeun masih dina dosa 

12 Ayeuna upami Al Masih dinyatakeun dibangkitkeun tina maot, kumaha sababara di antara anjeun tiasa nyarios yén teu aya anu kabangkitan tina maot? 13 Tapi upami teu aya kabangkitan jalma-jalma anu maot, maka henteu ogé Kristus parantos dihirupkeun. 14 jeung upami Al Masih teu diangkat, maka da'wah kami sia-sia sareng iman anjeun sia-sia. 15 Kami malah kapendak janten nyalahkeun Gusti, sabab urang nyaksian ngeunaan Gusti yén anjeunna ngahirupkeun Kristus, anu anjeunna henteu diangkat upami leres yén anu maraot henteu diangkat. 16 Margi upami anu maraot henteu dihirupkeun, maka Kristus ogé moal dihirupkeun. 17 Sareng upami Kristus henteu diangkat, iman anjeun sia-sia sareng anjeun masih dina dosa-dosa anjeun. 18 Maka jalma-jalma ogé anu parantos bobo dina Kristus parantos binasa. 19 Upami ku Kristus urang ngagaduhan harepan dina kahirupan ieu hungkul, urang ti sadayana jalma pangpayunna karunya.

1 Korinta 15: 20-26, Ku hiji jelema datang kahirupkeun maot

20 Tapi nyatana Kristus parantos dihirupkeun ti antara anu maraot, bubuahan jalma anu bobo. 21 Kusabab sakumaha ku hiji jalma datang maot, ku hiji jelema ogé datangna jadian maot. 22 Kusabab sakumaha dina Adam sadayana maot, kitu ogé dina Kristus sadayana bakal dihirupkeun. 23 Tapi masing-masing dina urutan na masing-masing: Kristus anu kahiji, teras dina datangna anjeunna jalma anu kagungan Kristus. 24 Teras dugi ka akhirna, nalika anjeunna nganteurkeun karajaan ka Allah Rama saatos ngancurkeun unggal aturan sareng unggal wewenang sareng kakuatan. 25 Pikeun anjeunna kedah kakuasaan dugi anjeunna nempatkeun sadaya musuh-Na handapeun suku-Na. 26 Musuh terakhir anu bakal musnah nyaéta maot. 

1 Korinta 15: 27-28, Gusti parantos masrahkeun sagala rupa ka anu ditundukkeun-Na

 27 Kusabab "Gusti parantos masrahkeun sagala rupa ka handapeun anjeunna." Tapi nalika éta nyatakeun, "sagala rupa ditundukkeun," jelas yén anjeunna dikecualkeun anu nempatkeun sagala perkara ka handapna anjeunna. 28 Nalika sagala hal ditundukkeun ka anjeunna, maka Putra nyalira ogé bakal tunduk ka anjeunna anu nempatkeun sagala perkara dina kaayaan dirina., mugia Gusti Allah sadayana aya sadayana.

1 Korinta 15: 42-45, Adam panungtung janten roh anu masihan kahirupan - lalaki anu kadua ngagedurkeun awak rohani

42 Nya kitu deui sareng dihirupkeunna maot. Naon anu diabur tiasa binasa; naon anu diangkat henteu tiasa dirobih. 43 Ditiupkeun dina kahinaan; éta diangkat dina kamulyaan. Ditiup ku kakurangan; éta diangkat dina kakuatan. 44 Ieu sown awak alam; éta diangkat awak spiritual. Upami aya awak alami, ogé aya awak rohani. 45 Kitu anu ditulis, "Manusa anu mimiti Adam janten mahluk anu hirup"; anu terakhir Adam janten sumanget anu ngahirupkeun kahirupan. 46 Tapi sanés anu spiritual sanés anu mimiti tapi anu alami, teras anu spiritual. 47 Lalaki anu mimiti ti bumi, jalma lebu; lalaki kadua nyaéta ti sawarga. 48 Sakumaha manusa tina lebu, kitu ogé jalma anu tina lebu, sareng sapertos anu lalaki ti surga, kitu ogé jalma-jalma ti sawarga. 49 Sami-sami urang parantos gaduh gambar lalaki lebu, urang ogé bakal ngagaduhan gambar tina lalaki tina surga.

1 Korinta 15: 46-49, Saperti jalma kadua sorga, kitu ogé jalma-jalma ti sorga

 46 Tapi sanés anu spiritual sanés anu mimiti tapi anu alami, teras anu spiritual. 47 Lalaki anu mimiti ti bumi, jalma lebu; lalaki kadua nyaéta ti sawarga. 48 Sakumaha lalaki lebu, kitu ogé jalma anu tina lebu, jeung sakumaha lalaki surga, kitu ogé jalma-jalma ti sorga. 49 Sami-sami urang parantos gaduh gambar lalaki lebu, urang ogé bakal ngagaduhan gambar tina lalaki tina surga.

1 Tesalonika 4:14, Liwat Yesus, Gusti bakal nyarengan jalma-jalma anu bobo

14 Kusabab kami yakin yén Yesus pupus sareng gugah deui, sanaos kitu, ngalangkungan Yesus, Gusti bakal nyarengan jalma-jalma anu bobo

1 Tesalonika 5: 9-10, Gusti parantos nangtoskeun urang pikeun kéngingkeun kasalametan ngalangkungan Gusti Yesus Kristus urang

9 Pikeun Gusti henteu nangtoskeun urang pikeun murka, tapi pikeun kéngingkeun kasalametan ngalangkungan Gusti urang Yesus Kristus, 10 anu maot pikeun urang sahingga naha urang hudang atanapi bobo urang tiasa hirup sareng anjeunna.

OneMediator.na iman

Pendamaian ngalangkungan daging sareng getih Al Masih manusa (Kristus)

Yesus peryogi manusa salaku anu dipamerkeun ku seueur ayat dina Perjanjian Anyar. Éta ngalangkungan daging sareng getih-Na anu urang nampi panebusan dosa.

Rujukan tulisan suci nyaéta ESV (English Standard Version)

Lukas 22: 19-20, "Gelas ieu anu dituang pikeun anjeun mangrupikeun perjanjian anu anyar dina getih kuring"

19 Sareng anjeunna nyandak roti, sareng nalika anjeunna parantos muji sukur, anjeunna meupeuskeun sareng masihan aranjeunna, paribasa, "Ieu awak kuring, anu dipasihkeun pikeun anjeun. Laksanakeun ieu pikeun émutan kuring. ” 20 Sareng kitu cangkir saatos aranjeunna tuang, paribasa, "Piala ieu anu dituangkeun pikeun anjeun mangrupikeun perjanjian anu anyar dina getih kuring.

Yohanes 1:29, Anak Domba Allah, anu mupus dosa dunya

29 Isukna anjeunna ningal Yesus sumping ka Anjeunna, teras nyarios, "Lah, Anak Domba Allah, anu ngahapus dosa dunya!

Yohanes 6: 51-58, Saha jalma anu tuang kana daging kuring sareng nginum getih kuring ngagaduhan hirup anu langgeng

51 Kami roti anu hirup anu turun ti sawarga. Upami aya anu ngahakan roti ieu, anjeunna bakal hirup salamina. Sareng roti anu bakal kuring pasihkeun pikeun kahirupan dunya nyaéta daging kuring. " 52 Urang Yahudi tuluy silih adu-adu, pokna, "Kumaha carana ieu urang tiasa masihan dagingna didahar?" 53 Maka Isa nyarios ka aranjeunna, "Saestuna, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, kacuali anjeun tuang daging Putra Manusa sareng nginum getihna, anjeun moal ngagaduhan hirup di anjeun. 54 Saha anu tuang daging sareng nginum getih kuring ngagaduhan hirup anu langgeng, sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten akhir. 55 Pikeun daging kuring nyaéta kadaharan anu sajati, sareng getih kuring nyaéta inuman anu sajati. 56 Saha anu tuang daging sareng nginum getih kuring tetep dina diri kuring, sareng kuring ka Anjeunna. 57 Sakumaha Rama anu hirup ngutus kuring, sareng kuring hirup kusabab Rama, maka sing saha anu tuang ka kuring, anjeunna ogé bakal hirup kusabab kuring. 58 Ieu roti anu turun ti langit, henteu sapertos roti anu didahar ku karuhun, sareng maot. Saha anu tuang roti ieu bakal hirup salamina. "

1 Yohanes 4: 2, Unggal roh anu ngaku yén Yesus Al Masih parantos sumping tina daging éta ti Gusti

2 Ku ieu anjeun terang Roh Allah: unggal roh anu ngaku yén Yesus Kristus parantos sumping dina daging éta ti Gusti

2 Yohanes 1: 7, Sing saha jalma anu henteu ngaku kadatangan Yesus Al Masih dina daging éta tukang tipu

7 Pikeun seueur tipu daya parantos kaluar ka dunya, jalma anu henteu ngaku datangna Yesus Kristus dina daging. Anu sapertos kitu nyaéta tukang tipu sareng dajjal.

Rum 3: 23-26, Gusti nempatkeun Kristus (Mesias) Yesus salaku pangorbanan ku getih-Na 

23 sadaya anu parantos dosa sareng kaseueurna kamulyaan Gusti, 24 sareng dibenerkeun ku kurnia na salaku kado, ngalangkungan panebusan anu aya dina Kristus Yesus, 25 anu ku Gusti ditetepkeun salaku pangorbanan ku getih-Na, pikeun ditampi ku iman. Ieu pikeun nunjukkeun kabeneran Gusti, sabab dina kasabaran ilahiana anjeunna parantos ngalangkungan dosa-dosa anu baheula. 26 Éta pikeun nunjukkeun kabeneran na dina waktos ayeuna, supados anjeunna janten adil sareng menerkeun jalma anu iman ka Yesus.

Rum 5: 6-11, Kami dibadamikeun sareng Gusti ku pupusna putrana

6 Pikeun nalika urang masih lemah, dina waktos anu ditangtoskeun Kristus pupus pikeun jalma-jalma anu henteu taat. 7 Pikeun hiji jalma jarang bakal maot pikeun jalma bener - sanaos pikeun jalma anu hadé jalma bakal wani maot bahkan— 8 tapi Gusti nunjukkeun kaasihna ka urang yén nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang. 9 Kumargi kitu, urang ayeuna parantos diyakinkeun ku getihna, langkung-langkung urang bakal disalametkeun ku anjeunna tina murka Gusti Allah. 10 Pikeun upami nalika urang musuh kami reconciled ka Allah ku pupusna Putra-Na, langkungna deui, ayeuna urang badami, naha urang bakal disalametkeun ku kahirupanana. 11 Langkung ti éta, urang ogé ngagumbirakeun ka Allah ngalangkungan Gusti urang Yesus Kristus, anu ngalantarankeun ayeuna urang nampi karukunan.

Rum 6: 1-5, Kami dikubur sareng anjeunna ku baptisan kana maot - supados urang ogé hirup dina kahirupan anyar

1 Naon anu bakal urang sebutkeun? Naha urang tetep ngalakukeun dosa anu rahmat tiasa melimpah? 2 Henteu nanaon! Kumaha urang anu maot kana dosa tetep hirup di dinya? 3 Naha anjeun henteu terang éta urang sadayana anu parantos dibaptis kana Kristus Yesus dibaptis kana pupusna? 4 Maka urang dikubur sareng anjeunna ku baptisan kana maot, dina urutan, sapertos Kristus diangkat ti nu maraot ku kamulyaan Rama, urang ogé tiasa jalan dina kahirupan anyar. 5 Kusabab upami urang parantos ngahiji sareng anjeunna dina maot sapertos anjeunna, urang pastina bakal ngahiji sareng anjeunna dina kiamat sapertos na.

Rum 6: 6-11, Pupusna anjeunna pupus anjeunna pupus pikeun dosa - tapi hirup anjeunna hirup anjeunna hirup ka Allah

6 Kami terang yén diri kami anu lami disalib sareng anjeunna dina urutan awak dosa janten nganggur, sahingga urang moal deui jadi budak dosa. 7 Pikeun jalma anu maot parantos dibébaskeun tina dosa. 8 Ayeuna upami urang parantos pupus sareng Al Masih, urang yakin yén urang ogé bakal hirup babarengan sareng anjeunna. 9 Kami terang yen Al Masih, diangkat tina maot, moal maot deui; maot henteu gaduh deui kakawasaan pikeun anjeunna. 10 Kusabab maot anjeunna maot anjeunna pupus pikeun dosa, sakali pikeun sadayana, tapi hirup anjeunna hirup anjeunna hirup ka Allah. 11 Janten anjeun ogé kedah nganggap diri paéh pikeun dosa sareng hirup ka Gusti Allah Kristus Al Masih.

Rum 8: 1-4, Ku ngirim Putra-Na sorangan di ibaratkeun daging jelema dosa - anjeunna ngahukum dosa dina daging

Ku sabab kitu ayeuna teu aya panghukuman pikeun jalma-jalma anu aya di Kristus Yesus. 2 Pikeun hukum Roh hirup boga ngabebaskeun anjeun dina Kristus Yesus tina hukum dosa sareng pati. 3 Pikeun Gusti parantos ngalakukeun naon anu dilakukeun ku hukum, lemah ku daging, henteu tiasa dilakukeun. Kalayan ngirimkeun Putra-Na sorangan anu mirip daging anu dosa sareng pikeun dosa, anjeunna ngahukum dosa dina daging, 4 dina raraga supaya syarat-syarat soleh hukum bisa dicumponan di urang, anu henteu nurut kana daging tapi nurut Roh.

Rum 8: 31-34, Yesus Kristus (Mesias) aya di sisi katuhu Allah syafaat pikeun urang

31 Ku naon urang kedah nyarios hal ieu? Upami Gusti kanggo urang, saha anu tiasa ngalawan urang? 32 Anjeunna anu henteu ngahemat Putra-Na nyalira tapi masihan anjeunna kanggo urang sadayana, kumaha anjeunna ogé moal sareng anjeunna kalayan rahmat masihan sagala hal? 33 Saha anu bakal nyanggah ka umat pilihan Allah? Nya Allah anu menerkeun. 34 Saha anu ngahukum? Kristus Yesus mangrupikeun anu maot - langkung ti éta, anu diangkat - anu aya di sisi katuhu Allah, anu leres-leres syafaat pikeun urang.

1 Korinta 15: 1-4, Anu pangpentingna - Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang sesuai sareng Kitab Suci

1 Ayeuna kuring bakal ngingetan ka anjeun, dulur-dulur, ngeunaan Injil anu ku kuring diwartakeun ka anjeun, anu anjeun nampi, anu anjeun nangtung, 2 jeung ku anjeun disalametkeun, upami anjeun nyepeng kana kecap anu kuring da'wahkeun ka anjeun — kecuali upami anjeun percanten ka sia-sia. 3 Pikeun kuring dikirimkeun ka anjeun sakumaha tina pentingna munggaran naon anu kuring ogé nampi: yen Al Masih pupus pikeun dosa-dosa urang sesuai sareng Kitab Suci, 4 yén anjeunna dikubur, yén anjeunna dibangkitkeun dina dinten katilu saluyu sareng Kitab Suci,

1 Petrus 1: 18-21, Getih adi Kristus, sapertos domba anu henteu aya cacadna atanapi cacat

18 terang yén anjeun ditebus tina cara sia-sia diwariskeun ti karuhun anjeun, sanés ku barang anu rusak sapertos pérak atanapi emas, 19 tapi ku getih Kristus anu mulia, sapertos getih domba anu henteu aya cacad atanapi cacat. 20 Anjeunna parantos dipiwanoh sateuacan didirikeun dunya tapi didamel dina akhir jaman demi anjeun 21 anu ku anjeunna dipercaya ka Allah, anu ngahirupkeun anjeunna tina maot sareng masihan anjeunna kamuliaan, supados iman sareng pangarep-arep anjeun ka Allah.

Wahyu 5: 6-10, Anjeun dipaehan, sareng ku getih anjeun anjeun ngagaleuh jalma-jalma pikeun Gusti

6 Sareng antara tahta sareng opat mahluk hirup sareng diantara kokolot Kuring ningali Domba nangtung, siga anu tiwas, ku tujuh tanduk sareng ku tujuh panon, nyaéta tujuh roh Allah anu dikirim ka sakumna bumi. 7 Sareng anjeunna angkat nyandak gulung tina panangan katuhu anu linggih dina tahta. 8 Sareng nalika anjeunna nyandak gulung, opat mahluk anu hirup sareng dua puluh opat kokolot murag ka payuneun Anak Domba, masing-masing nyepeng kacapi, sareng bokor emas anu pinuh ku menyan, anu mangrupikeun do'a para wali. 9 Sareng aranjeunna nyanyi lagu anyar, nyarios, "Pantes anjeun nyandak gulung sareng muka segel na, sabab anjeun tiwas, sareng ku getih anjeun anjeun ngagaleuh jalma-jalma pikeun Gusti ti unggal suku sareng basa sareng jalma sareng bangsa, 10 sareng anjeun parantos ngajantenkeun aranjeunna karajaan sareng imam pikeun Gusti urang, sareng aranjeunna bakal kakuasaan di bumi. "

OneMediator.na iman

Yesus, imam agung urang ngahijikeun perjanjian anu langkung saé sareng getihna nyalira

Ibrani mangrupikeun buku kritis pikeun paham kunaon penting pisan yén panyediaan Gusti pikeun kasalametan janten manusa anu daging sareng getih. Yesus mangrupikeun rasul sareng imam agung pangakuan urang sareng unggal imam besar mangrupikeun perantara anu dipilih ti antara manusa. Gusti sanés manusa, maka anjeunna nganggo perantara manusa pikeun janten wakilna. Kusabab anjeunna, "Kudu dilakukeun siga lanceukna dina sagala hal," anjeunna tiasa simpati sareng kelemahan urang. 

Rujukan tulisan suci nyaéta ESV (English Standard Version)

Ibrani 2: 5-9, Anjeun parantos ningalkeun anjeunna - Putra Manusa- kalayan kamulyaan, nempatkeun sagala rupa anu aya dina kaayaan handapeun suku-Na

5 Pikeun sanés malaikat anu ditundukkeun ku Gusti Allah henteu ka malaikat dunya anu bakal datang, anu urang nyarios. 6 Éta parantos kasaksian di tempat sanés, "Naon manusa, yén anjeun émut ka anjeunna, atanapi putra manusa, anu anjeun jaga pikeun anjeunna? 7 Anjeun ngadamel anjeunna sakedap bari langkung handap tina malaikat; anjeun parantos ningal anjeunna ku kamuliaan sareng kahormatan, 8 nempatkeun sagala kaayaan tunduk dina suku-Na. " Ayeuna dina nempatkeun sagala rupa tunduk ka anjeunna, anjeunna henteu nyésakeun nanaon di luar kadali anjeunna. Ayeuna, urang henteu acan ningali sadayana tunduk ka anjeunna. 9 Tapi urang ningal anjeunna anu sakedap didamel langkung handap tina malaikat, nyaéta Yesus, dinobatkeun ku kamulyaan sareng kahormatan kusabab kasiksa ku maot, sahingga ku kurnia Gusti anjeunna tiasa ngaraos pati pikeun sadayana.

Ibrani 2: 10-12, Anjeunna anu nyucikeun sareng jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber

10 Kusabab éta pantes yén anjeunna, pikeun saha sareng saha ayana sagala rupa, dina nyandak seueur putra pikeun kamuliaan, kedah ngajantenkeun pangadeg kasalametan aranjeunna sampurna ku sangsara. 11 Pikeun anjeunna anu nyucikeun sareng jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber. Éta sababna anjeunna henteu éra nyebut aranjeunna lanceuk, 12 saurna, "Kuring bakal nyaritakeun ngaran anjeun ka dulur-dulur kuring; di tengah-tengah jamaah kuring bakal nyanyi puji anjeun. "

Ibrani 2: 14-18, Anjeunna kedah didamel siga dulur-dulurna dina sagala hal, sahingga anjeunna tiasa janten imam agung anu welas asih dina ngalayanan Allah

14 Kusabab éta barudak ngabagi daging sareng getih, anjeunna nyalira ogé ngagaduhan hal anu sami, anu ngalangkungan maot anjeunna tiasa ngancurkeun anu ngagaduhan kakawasaan maot, nyaéta setan, 15 sareng ngantunkeun sadaya jalma anu ku kasieun ku maot tunduk kana perbudakan saumur hirup. 16 Pikeun pastina sanés malaikat anu anjeunna ngabantosan, tapi anjeunna ngabantun turunan Ibrahim. 17 Ku sabab kitu anjeunna kedah didamel siga dulur-dulurna dina sagala hal, sahingga anjeunna tiasa janten imam agung anu welas asih sareng satia dina ngalayanan Allah, pikeun ngajantenkeun dosa pikeun jalma-jalma. 18 Kusabab anjeunna nyalira parantos sangsara nalika dicobaan, anjeunna tiasa ngabantosan jalma-jalma anu kagoda.

Ibrani 3: 1-2, Yesus, rasul sareng imam agung pangakuan urang - satia ka anjeunna anu nunjuk anjeunna

1 Ku sabab kitu, dulur-dulur suci, anjeun anu ngiringan panggero sawarga, anggap Yesus, rasul sareng imam agung pangakuan urang, 2 anu satia ka anu nunjuk anjeunna, sakumaha ogé Musa satia di sadaya bumi Allah.

Ibrani 4: 14-16, Kami henteu ngagaduhan imam agung anu henteu tiasa simpati sareng kalemahan urang

14 Saprak harita urang gaduh imam agung hébat anu parantos ngalangkungan langit, Yesus, Putra Allah, hayu urang tetep ngaku pangakuan urang. 15 Kusabab urang henteu ngagaduhan imam agung anu henteu tiasa simpati sareng kalemahan urang, tapi saurang anu dina unggal hal parantos kagoda sapertos urang, tapi tanpa dosa. 16 Marilah urang ku kalayan percaya diri ngadeukeutan tahta rahmat, supaya urang tiasa nampi rahmat sareng mendakan rahmat pikeun ngabantosan dina waktos diperyogikeun.

Ibrani 5: 1-4, Unggal-unggal imam agung dipilih ti antara jalma-jalma sareng ditunjuk pikeun ngalampahkeun lalaki pikeun hubungan sareng Gusti

1 Pikeun unggal imam agung anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. 2 Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. 3 Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. 4 Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun.

Ibrani 5: 5-10, Al Masih diangkat ku Gusti - ditunjuk ku Gusti salaku imam agung

5 Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra abdi, dinten ayeuna kuring parantos ngababarkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna ogé nyarios di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, dumasar kana urutan Melkisedék." 7 Dina jaman dagingna, Yesus nawiskeun doa sareng panyambat, kalayan ceurik anu tarik sareng cimata, ka anjeunna anu tiasa nyalametkeun anjeunna tina maot, sareng anjeunna kadéngé kusabab hormatna. 8 Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar kataatan ngalangkungan naon anu diderita. 9 Sareng parantos sampurna, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar saatos urutan Melkisedek.

Ibrani 8: 1-6, Kristus parantos kéngingkeun palayanan - perjanjian anu dimédiasi langkung saéna

Ayeuna titik dina naon anu urang carioskeun nyaéta: urang gaduh imam agung sapertos kitu, anu linggih di belah katuhu tahta Kaisar di sawarga, 2 menteri di tempat-tempat suci, dina ténda anu leres anu ditetepkeun ku Gusti, sanés manusa. 3 Pikeun unggal imam besar ditunjuk pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan; sahingga perlu pikeun imam ieu ogé ngagaduhan tawaran. 4 Ayeuna upami anjeunna di bumi, anjeunna moal janten imam pisan, kumargi aya imam anu nawiskeun hadiah numutkeun hukum. 5 Aranjeunna ngawula salinan na bayangan tina hal-hal langit. Margi nalika Musa badé ngadegkeun Kemah, anjeunna ditunjuk ku Allah, saurna, "Tingali sing ngadamel sagala rupa numutkeun pola anu ditingalikeun ka anjeun di gunung." 6 Tapi sakumaha anu kasebut, Kristus parantos kéngingkeun palayanan anu langkung saé tibatan anu lami sapertos perjanjian anjeunna perantara leuwih hade, kumargi éta diberlakukeun dina janji anu langkung saé.

Ibrani 9: 11-14, Anjeunna lebet ka tempat suci nganggo getih-Na

11 tapi nalika Kristus muncul salaku imam besar tina hal-hal saé anu parantos sumping, teras ngalangkungan ténda anu langkung ageung sareng langkung sampurna (henteu didamel ku panangan, nyaéta sanés ciptaan ieu) 12 anjeunna lebet sakali-kali ka tempat suci, sanés ku getih getih domba sareng anak sapi tapi ku cara getihna sorangan, sahingga ngamankeun panebusan anu langgeng. 13 Kusabab upami getih domba sareng banténg, sareng pamicuran jalma anu najis sareng lebu domba, disucikeun pikeun nyucikeun daging. 14 kumaha deui getih Kristus, anu ngalantarankeun Roh anu langgeng nawiskeun dirina tanpa cacad ka Gusti, nyucikeun nurani urang tina karya-karya paéh pikeun ngawula ka Allah anu hirup.

Ibrani 9: 15-22, Anjeunna mangrupikeun perantara perjanjian anu énggal

15 Ku alatan éta anjeunna mangrupikeun perantara perjanjian anu énggal, Sangkan jalma-jalma anu disauran tiasa nampi warisan anu parantos dijangjikeun, kumargi aya maot anu nyalametkeun aranjeunna tina pelanggaran anu dilakukeun dina perjanjian anu munggaran. 16 Pikeun dimana aub aub, pupusna saha waé anu ngadamel éta kedah ditetepkeun. 17 Pikeun wasiat ngan ukur hasil nalika maot, sabab éta henteu maksakeun salami anu ngadamel éta hirup. 18 Kusabab kitu mah perjanjian anu munggaran diresmikeun tanpa getih. 19 Kusabab saban paréntah hukum parantos dinyatakeun ku Musa ka sadaya jalma, anjeunna nyandak getih anak sapi sareng domba, ku cai sareng wol domba sareng hisop, sareng nyiram buku éta nyalira sareng sadayana jalma. 20 saurna, "Ieu getih perjangjian anu diparéntahkeun ku Gusti pikeun anjeun." 21 Sareng dina cara anu sami anjeunna nyiramkeun getih boh ténda sareng sadaya wadah anu dianggo ibadah. 22 Mémang, dina hukum ampir sadayana dimurnikeun ku getih, sareng tanpa héd getih moal aya panghampura dosa.

Ibrani 9: 23-28, Al Masih parantos lebet ka sawarga nyalira, ayeuna kanggo nyampak di payuneun Gusti pikeun nami urang

23 Kukituna kedahna salinan tina hal-hal langit disucikeun kalayan upacara-upacara ieu, tapi hal-hal surga éta sorangan ku pangorbanan anu langkung saé tibatan ieu. 24 Pikeun Kristus parantos lebet, sanés kana tempat suci buatan tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal anu leres, tapi kana surga nyalira, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang. 25 Atanapi éta pikeun nawiskeun dirina sababaraha kali, sabab imam agung lebet ka tempat suci unggal taun ku getih sanés nyalira, 26 sabab harita anjeunna bakal kedah sangsara sababaraha kali ti saprak dunya didirikeun. Tapi siga kitu, anjeunna parantos nembongan sakali pikeun akhir jaman pikeun nyéépkeun dosa ku pangorbanan dirina nyalira. 27 Sareng sapertos anu parantos ditangtoskeun pikeun manusa maot sakali, sareng saatos éta muncul hukuman, 28 jadi Kristus, sanggeus ditawarkeun sakali pikeun nanggung dosa jalma loba, bakal némbongan kadua kalina, sanés pikeun nungkulan dosa tapi pikeun nyalametkeun jalma-jalma anu antosan ngantosan anjeunna.

Ibrani 10: 5-10, Abdi sumping pikeun ngalakukeun kersa-Na, Ya Allah, sakumaha anu dituliskeun ngeunaan kuring

5 Akibatna, nalika Al Masih sumping ka dunya, saurna, "Pangorbanan sareng pangorbanan anjeun henteu dipikahoyong, tapi awak parantos disiapkeun pikeun kuring; 6 dina kurban beuleuman sareng korban dosa anjeun henteu resep. 7 Teras kuring nyarios, 'Lah, Abdi sumping pikeun ngalakukeun kahoyong anjeun, Ya Allah, sakumaha anu ditulis ngeunaan kuring dina gulung buku. ' " 8 Nalika anjeunna nyarios di luhur, "Anjeun henteu mikahayang ogé teu resep kana pangorbanan sareng kurban sareng kurban beuleuman sareng korban dosa" (ieu ditawarkeun numutkeun hukum), 9 teras anjeunna nambih, "Lah, kuring sumping pikeun ngalakukeun kahoyong anjeun." Anjeunna ngalakukeun jauh sareng anu munggaran pikeun ngadegkeun anu kadua. 10 Sareng ku kahoyong éta kami parantos disucikeun ku jalan nyayogikeun jasad Yesus Kristus sakali pikeun sadayana.

Ibrani 10: 11-21, Cara anu anyar sareng hirup anu dibuka ku anjeunna pikeun urang ngalangkungan rido, nyaéta ngalangkungan dagingna

11 Sareng unggal imam nangtung unggal dinten pikeun ngalayananana, nawiskeun sababaraha kali korban anu sami, anu henteu pernah tiasa ngahapus dosa. 12 Tapi nalika Al Masih nawiskeun salamina pikeun korban pikeun dosa, anjeunna linggih di sisi katuhu Allah, 13 ngantosan ti waktos éta dugi ka musuh-musuhna kedah dijadikkeun suku kanggo suku-Na. 14 Pikeun ku hiji tawaran tunggal anjeunna parantos nyampurnakeun pikeun sadayana waktos jalma-jalma anu disucikeun. 15 Sareng Roh Suci oge nyaksian ka urang; pikeun saatos nyarios, 16 "Ieu perjangjian anu bakal ku Kami dilakukeun ku aranjeunna saatos ka jaman éta, saur PANGERAN: Kuring bakal nempatkeun hukum-hukum kuring dina haténa, sareng nyeratna dina pikiranana," 17 teras anjeunna nambihan,
"Kuring moal émut deui dosa-dosa sareng kalakuan panerak hukum aranjeunna henteu deui." 18 Dimana aya pangampunan ieu, moal aya deui korban pikeun dosa.19 Kumargi kitu, dulur-dulur, ti saprak urang boga kayakinan pikeun asup ka tempat-tempat suci ku getih Yesus, 20 ku cara anu anyar sareng hirup anu dibuka ku anjeunna pikeun urang ngalangkungan rido, nyaéta ngalangkungan dagingna, 21 sareng kumargi urang gaduh pandita anu hadé pikeun Bait Allah  22 hayu urang caket sareng ati anu sajati dina kayakinan pinuh ku iman, ku haté urang dicucikeun bersih tina nurani anu jahat sareng awak urang dikumbah ku cai murni.

Ibrani 12: 1-2, Yesus tahan kayu salib sareng calik di sisi katuhu tahta Allah 

1 Kusabab kitu, kusabab urang dikurilingan awan anu sakilo ageung tina saksi, hayu urang ogé nyingkirkeun unggal beurat, sareng dosa anu nempel caket pisan, sareng hayu urang lumpat kalayan tahan balapan anu ditetepkeun di payuneun urang, 2 ningali ka Yesus, pangadeg sareng panyampurna iman urang, anu pikeun kabagjaan anu ditetepkeun sateuacanna nahan kayu salib, nganggap hina éra, sareng linggih di sisi kanan tahta Allah.

Ibrani 12: 22-24, Yesus, panengah tina perjanjian anyar

22 Tapi anjeun parantos sumping ka Gunung Sion sareng ka kota Allah anu hirup, Yerusalem sawarga, sareng ka malaikat anu teu kaétung dina kumpul pésta. 23 sareng ka kumpulan putra cikal anu parantos lebet ka sawarga, sareng ka Gusti, hakim sadayana, sareng ka arwah jalma-jalmi anu leres parantos sampurna, 24 jeung ka Yesus, anu mediator tina perjanjian anyar, sareng getih anu ditaburan anu nyarios kecap anu langkung saé tibatan getih Habél.

Ibrani 13: 20-21, Gusti urang Yesus, tukang ngangon domba anu hébat

20 Ayeuna mugia Gusti Allah anu tengtrem anu parantos ngahirupkeun deui ti anu maraot Gusti urang Yesus, angon domba anu hébat, ku getih tina perjangjian anu langgeng, 21 ngalengkepan anjeun ku sagala rupa anu hadé pikeun ngalaksanakeun kersa-Na, damel di urang naon anu dipikaresep ku paningali-Na, ku jalan Isa Al Masih, anu kagungan kamuliaan salalanggengna. Amin.

OneMediator.na iman

Yesus nyaéta hamba Allah

Sapanjang Perjanjian Anyar, Yesus nunjukkeun dirina salaku sareng diidéntifikasi ku batur salaku hamba (agén) Gusti

Rujukan tulisan suci nyaéta ESV (English Standard Version)

Mateus 12:18, Lah hamba abdi anu parantos dipilih

 18 "Lah, hamba abdi anu parantos dipilih, anu dipikacinta ku saha jiwa kuring resep pisan. Kuring bakal nempatkeun Roh abdi kana anjeunna, sareng anjeunna bakal ngumumkeun kaadilan ka kapir.

Lukas 4: 16-21, "Ruh Gusti aya ka abdi, sabab anjeunna parantos ngucurkeun abdi"

Sareng anjeunna sumping ka Nasaret, tempat anjeunna diasuh. Sareng sakumaha adatna, anjeunna angkat ka tempat ibadah di dinten Sabat, sareng anjeunna jumeneng maca. 17 Sareng gulung nabi Yesaya dipasihkeun ka anjeunna. Anjeunna ngaleupaskeun gulung sareng mendakan tempat tulisanana, 18 "Ruh Gusti aya ka kuring, sabab anjeunna parantos ngaluuhan kuring pikeun ngembarkeun kabar baik ka jalma miskin. Anjeunna parantos ngutus kuring pikeun ngumumkeun kabébasan ka anu nyulik sareng ngahijikeun deui panon pikeun jalma buta, pikeun ngabébaskeun jalma-jalma anu ditindas, 19 ngumumkeun taun nikmat Gusti. " 20 Sareng anjeunna ngagulung gulung sareng masihan deui ka pangiring sareng calik. Sareng panon sadayana anu aya di sinagog neuteup ka anjeunna. 21 Sareng anjeunna mimiti nyarios ka aranjeunna, "Dinten ieu Kitab Suci parantos kajantenan dina pangrungu. "

Yohanes 4:34, "Kadaharan kuring pikeun ngalakukeun kahoyong anu ngutus kuring"

34 Yesus nyarios ka aranjeunna, "Kadaharan kuring nyaéta ngalaksanakeun kersa anjeunna anu ngutus ka kuring sareng ngalaksanakeun padamelanana.

Yohanes 5:30, "Kuring henteu milari kahoyong diri kuring tapi kahoyong anjeunna anu ngutus kuring"

30 "Kuring teu bisa ngalakukeun nanaon sorangan. Nalika kuring nguping, kuring nangtoskeun, sareng putusan kuring adil, sabab Abdi milarian sanés kersa kuring tapi kahoyong anjeunna anu ngutus kuring.

Yohanes 7: 16-18, "Ajaran abdi sanés milik kuring, tapi anu ngutus kuring."

16 Maka Isa ngawaler ka aranjeunna, "Pangajaran kuring sanés milik kuring, tapi milikna anu ngutus kuring. 17 Upami aya anu kersa ngalakukeun kahoyong Gusti, anjeunna bakal terang naha ajaranana ti Gusti Allah atanapi naha kuring nyarios nyalira. 18 Sing saha anu nyarioskeun kana kakawasaanana nyalira milari kamuliaan dirina nyalira; tapi jalma anu milarian kamulyaan anjeunna anu ngutus anjeunna leres, sareng di anjeunna teu aya anu palsu.

Yohanes 8: 26-29, Yesus nyarios sakumaha anu diajarkeun ku Bapa

6 Kuring seueur nyarios ngeunaan anjeun sareng seueur nangtoskeun, tapi anjeunna anu ngutus kuring leres, sareng kuring nyatakeun ka dunya naon anu kuring kantos nguping ti anjeunna. " 27 Aranjeunna henteu ngartos yén anjeunna parantos nyarios ka aranjeunna ngeunaan Rama. 28 Janten Yesus nyarios ka aranjeunna, "Upami anjeun angkat ka Putra Manusa, maka anjeun bakal terang yén Kami, sareng éta Abdi henteu ngalakukeun nanaon ku nyalira, tapi nyarioskeun sapertos Bapa anu ngajar kuring. 29 Sareng anjeunna anu ngutus kuring aya sareng kuring. Anjeunna henteu ngantepkeun kuring nyalira, sabab kuring salawasna ngalakukeun hal-hal anu pikaresepeun ku anjeunna. "

Yohanes 8:40, "Kuring, jalma anu parantos nyarioskeun ka anjeun anu saleresna anu kuring nguping ti Gusti"

40 tapi ayeuna anjeun milarian maéhan kuring, saurang lalaki anu parantos nyarioskeun ka anjeun anu saleresna anu kuring nguping ti Gusti. Ieu henteu sapertos anu dilakukeun ku Ibrahim.

Yohanes 12: 49-50, Anu ngutus anjeunna parantos masihan paréntah - naon anu kedah dicarioskeun sareng naon anu kedah diomongkeun

49 keur Kuring henteu nyarios nyalira, tapi Rama anu ngutus kuring parantos masihan paréntah - naon anu kedah kuring ucapkeun sareng naon anu kedah dipihatur. 50 Sareng kuring terang yén dawuhan-Na nyaéta hirup anu langgeng. Naon anu kuring carioskeun, Abdi nyarios sakumaha anu parantos dipasihkeun ku Bapa. "

Yohanes 14:24, "Kecap anu anjeun dédéngéan sanés milik abdi tapi anu Rama"

24 Saha anu teu bogoh ka kuring henteu ngajaga kecap kuring. Sareng kecap anu anjeun nguping sanés milik kuring tapi anu Rama anu ngutus kuring.

Yohanes 15:10, Abdi parantos ngajaga paréntah Rama sareng tetep dina kaasih-Na

10 Upami anjeun netepkeun dawuhan abdi, anjeun bakal tetep asih kuring, sapertos Kuring parantos netepkeun dawuhan Rama sareng tetep kaasih-Na.

Kisah Para Rasul 2: 22-24, Saurang lalaki dikintunkeun numutkeun rencana sareng élmuna Gusti

22 "Urang Israil, ngupingkeun kecap ieu: Yesus tina Nasaret, saurang lalaki anu dibuktoskeun ku anjeun ku Gusti kalayan karya perkasa sareng kaajaiban sareng tanda yen Gusti ngalaksanakeun ngalangkungan anjeunna di tengah-tengah anjeun, sakumaha anjeun terang— 23 Yesus ieu, dikirimkeun numutkeun rencana pasti sareng pangetahuan Allah, anjeun disalib sareng dipaéhan ku panangan jalma-jalma anu henteu sah. 24 Gusti parantos ngahudangkeun anjeunna, ngaleungitkeun kanyeri tina pupusna, sabab teu mungkin pikeun anjeunna dicekel ku éta.

Kisah 3:26, Gusti ngahirupkeun hamba-Na

26 Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma tina kajahatan anjeun. "

Rasul 4: 24-30, Anu mu'min do'a

24 … Aranjeunna angkat sora babarengan ka Gusti Allah sareng nyarios, "Gusti Anu Maha Suci, anu ngadamel langit sareng bumi sareng laut sareng sagala rupa anu aya di jerona, 25 anu ngalangkungan sungutna rama kami Daud, abdi anjeun, nyarios ku Roh Suci, "'Naha bangsa-bangsa saneu ngamuk, sareng jalma-jalma ngarencanakeun sia-sia? 26 Raja-raja di bumi netepkeun dirina, sareng para penguasa kumpul babarengan, ngalawan ka Gusti sareng ngalawan Anointed-Na'- 27 sabab saéstuna di kota ieu aya anu ngariung ngalawan hamba-Na anu suci anu ku anjeun dilantik, Herodes sareng Poncius Pilatus, sareng bangsa-bangsa sanés sareng masarakat Israél, 28 pikeun ngalakukeun naon waé anu parantos ditangtukeun ku panangan sareng rencana anjeun. 29 Sareng ayeuna, Gusti, tingali kana ancaman aranjeunna sareng pasihkeun ka hamba-hamba anjeun pikeun teras-terasan nyarioskeun pangandika anjeun kalayan pinuh kawani, 30 nalika anjeun manteng leungeun anjeun pikeun nyageurkeun, sareng tanda-tanda sareng kaajaiban dilakukeun ngalangkungan nami hamba suci Anjeun Yesus. "

Kisah 5: 30-32, Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet

30 Allah karuhun urang ngangkat Yesus, anu anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. 31 Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa. 32 Sareng kami saksina pikeun hal-hal ieu, sareng kitu ogé Roh Suci, anu dipasihkeun ku Gusti ka jalma anu nurut ka Mantenna. "

Kis 10: 37-43, Anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun Hakim

37 anjeun sorangan terang naon anu kajantenan di sakumna Yudéa, mimitian ti Galiléa saatos baptisan anu diumumkeun ku Yohanes: 38 kumaha Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalakukeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna39 Sareng kami saksi sadaya anu anjeunna lakukeun boh di nagara urang Yahudi sareng di Yérusalém. Aranjeunna maéhan anjeunna maot ku ngagantung anjeunna dina tangkal, 40 tapi Gusti ngangkat anjeunna dina dinten anu katilu sareng ngajantenkeun anjeunna muncul, 41 sanés ka sadaya jalma tapi ka kami anu parantos dipilih ku Gusti Allah salaku saksi, anu tuang sareng nginum sareng anjeunna saatos anjeunna gugah tina maot. 42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun nangtoskeun jalma hirup sareng anu maot. 43 Anjeunna sadaya nabi janten saksi yén sing saha anu percanten ka Anjeunna bakal dihampuran dosa ku nami-Na. "

Galata 1: 3-5, Yesus masihan dirina saluyu sareng kahoyong Gusti Rama

3 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, 4 anu masihan dirina pikeun dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna, numutkeun kahoyong Gusti Rama urang, 5 ka saha-saha anu dimulyakeun salalanggengna. Amin.

Pilipi 2: 8-11, Anjeunna ngarendahkeun diri ku janten matuh ka maot

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami anu saluhureun unggal nami, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 sareng unggal létah ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

  • Kanggo langkung seueur ngeunaan pamahaman anu leres tina Pilipi 2 tingali https://formofgod.com - Analisis Pilipi 2 - Kaluhuran sanés sateuacanna 

1 Petrus 2:23, Anjeunna masrahkeun dirina ka anjeunna anu nangtoskeun sacara adil

23 Nalika anjeunna difitnah, anjeunna henteu nyalahgunakeun baliho; nalika anjeunna sangsara, anjeunna henteu ngancam, tapi tetep masrahkeun dirina ka anjeunna anu nangtoskeun sacara adil.

Ibrani 4: 15-5: 6, Unggal imam besar ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah

15 keur urang henteu ngagaduhan imam agung anu henteu tiasa simpati sareng kalemahan urang, tapi saurang anu dina unggal hal parantos kagoda sapertos urang, tapi tanpa dosa. 16 Marilah urang ku kalayan percaya diri ngadeukeutan tahta rahmat, supaya urang tiasa nampi rahmat sareng mendakan rahmat pikeun ngabantosan dina waktos diperyogikeun. 5: 1 Pikeun unggal imam agung anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. 2 Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. 3 Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. 4 Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun. 5 Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra abdi, dinten ayeuna kuring parantos ngababarkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna ogé nyarios di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, dumasar kana urutan Melkisedék."

Ibrani 5: 8-10, Yesus parantos ditunjuk ku Gusti salaku imam agung

Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar ta'at ngalangkungan naon anu sangsara. 9 Sareng parantos sampurna, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar saatos urutan Melkisedek.

Ibrani 9:24, Al Masih lebet ka surga pikeun némbongan di payuneun Gusti

24 keur Kristus parantos lebet, sanés kana tempat suci buatan tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal anu leres, tapi kana surga nyalira, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang.

OneMediator.na iman

Anu ngan hiji Rama sareng Rama nyaéta Allah sareng Rama Isa

Anjeunna anu nyucikeun sareng anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber (Ibrani 2:11). Anu ngan hiji Rama sareng Rama nyaéta Allah sareng Rama Isa.

Rujukan skrip nyaéta ESV (English Standard Version)

Yohanes 8:54, "Rama Kami anu ngagungkeun Kami"

54 Yesus ngajawab, ”Upami kuring ngagungkeun diri, kamulyaan kuring henteu nanaon. Nya Rama kuring anu ngagungkeun Kami, anu anjeun carioskeun, 'Anjeunna Allah kami. '

Yohanes 10:17, "Kusabab kitu Rama mikanyaah ka kuring"

17 Kusabab ieu Rama mikanyaah ka kuring, sabab kuring masrahkeun kahirupan kuring yén kuring tiasa nyandak deui.

Yohanes 10:29, "Rama mah langkung agung tibatan sadayana"

29 Bapa abdi, anu parantos masihan aranjeunna ka kuring, langkung ageung tibatan sadayana, sareng teu aya anu tiasa nyabut aranjeunna tina panangan Rama.

Yohanes 14:28, ”Bapa langkung ageung tibatan kuring"

28 Anjeun nguping kuring nyarios ka anjeun, 'Abdi badé angkat, sareng kuring badé sumping ka anjeun.' Lamun anjeun bogoh ka kuring, anjeun bakal bungah, sabab Abdi badé ka Bapa, sabab Rama langkung ageung tibatan kuring.

Yohanes 17: 1-3, Anjeun hiji-hijina Allah anu sajati sareng Yesus Kristus anu parantos anjeunna utus

1 Nalika Yesus nyarioskeun kecap ieu, anjeunna angkat ka langit, sareng saurna, "Bapa, waktosna parantos sumping; ngagungkeun Putra anjeun supados Putra tiasa ngagungkeun anjeun, 2 kumargi anjeun parantos masihan anjeunna kawasa pikeun ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos anjeun pasihkeun ka anjeunna. 3 Sareng ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus.

Yohanes 20:17, "Kuring angkat ka Gusti sareng Allah anjeun"

17 Yesus nyarios ka anjeunna, "Entong nangkél kuring, sabab Abdi henteu acan angkat ka Bapa; tapi angkat ka dulur-dulur kuring sareng nyarios ka aranjeunna, 'Abdi angkat ka Bapa sareng Rama anjeun, ka Gusti sareng Allah anjeun. ' "

Kisah 2:36, Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus

36 Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Isa ieu anu anjeun nyalibkeun. "

Kisah 3:13, Gusti ngagungkeun hamba-Na Yesus

13 Dewa Ibrahim, Dewa Ishak, sareng Daud Yakub, Allah karuhun urang, muji ka hamba-Na Isa, saha anu anjeun serahkeun sareng ditolak di payuneun Pilatus, nalika anjeunna mutuskeun pikeun ngaleupaskeun anjeunna.

Kisah 3:18, Gusti nubuat yén Kristus-Na bakal sangsara

18 Tapi naon Allah diramalkeun ku lisan sadaya nabi, éta Kristus-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga kaeusi.

Kisah Para Rasul 4:26, Ngalawan Gusti sareng ngalawan ka Anjeunna

26 Raja-raja di bumi netepkeun dirina, sareng para penguasa kumpul, ngalawan ka Gusti sareng ngalawan ka-Na'-

Pilipi 2: 8-11, Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin ka anjeunna

8 Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten nurut dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. 9 Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran, 10 sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, 11 jeung unggal létah ngaku yén Yesus Kristus nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

Galata 1: 3-5, Yesus masihan dirina saluyu sareng kahoyong Gusti Rama

3 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Gusti Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, 4 anu masihan dirina pikeun dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna, numutkeun kahoyong Gusti Rama urang, 5 ka saha-saha anu dimulyakeun salalanggengna. Amin

1 Korinta 11: 3, Sirah Kristus nyaéta Allah

3 Tapi kuring hoyong anjeun ngartos éta sirah unggal lalaki nyaéta Kristus, kapala pamajikan nyaéta salakina, sareng sirah Kristus nyaéta Allah.

2 Korinta 1: 2-3, Gusti sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus

2 Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus.  3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, Rama pangasih sareng Gusti tina sagala katenangan

Kolosa 1: 3, Gusti, Rama Gusti urang Yesus Kristus

3 Kami sok hatur Gusti, Rama Gusti urang Yesus Kristus, nalika urang ngadoa pikeun anjeun

Ibrani 2:11, Anjeunna anu nyucikeun (Yesus) sareng jalma-jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber

11 Pikeun anjeunna anu nyucikeun sareng jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber. Éta sababna anjeunna henteu éra nyebut aranjeunna lanceuk

Ibrani 5: 5-10, Al Masih diangkat ku Gusti - ditunjuk ku Gusti salaku imam agung

5 Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra abdi, dinten ayeuna kuring parantos ngababarkeun anjeun"; 6 sakumaha anjeunna ogé nyarios di tempat anu sanés, "Anjeun imam salamina, dumasar kana urutan Melkisedék." 7 Dina jaman dagingna, Yesus nawiskeun doa sareng panyambat, kalayan ceurik anu tarik sareng cimata, ka anjeunna anu tiasa nyalametkeun anjeunna tina maot, sareng anjeunna kadéngé kusabab hormatna. 8 Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar kataatan ngalangkungan naon anu diderita. 9 Sareng parantos sampurna, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, 10 ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar saatos urutan Melkisedek.

Ibrani 9:24, Kristus lebet sawarga pikeun némbongan di payuneun Gusti pikeun nami urang

24 keur Kristus parantos lebet, sanés kana tempat suci buatan tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal anu leres, tapi kana surga nyalira, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang.

OneMediator.na iman

Gusti Juru Salamet urang ngagungkeun Yesus di panangan katuhu na salaku pamimpin sareng juru salamet

Gusti mangrupikeun panyabab kasalametan anu utama sareng mimiti. Salain ti Gusti teu aya bekel pikeun kasalametan. Nanging Gusti jalanna ngalangkungan agén-agén manusa pikeun ngalaksanakeun rencana-Na sareng aranjeunna tiasa disebatkeun janten panyalamet ogé. Agén manusa mangrupikeun sabab caket atanapi sekunder pikeun kasalametan. Jurusalamet manusa mangrupikeun anu dipilih ku Gusti pikeun ngalaksanakeun arahan-Na. Jurusalamet mangrupikeun jalma anu janten padamelan Gusti pikeun nerapkeun rencana Gusti pikeun kasalametan. Sanaos upaya agén manusa, teu aya kasalametan salian ti Gusti. 

Yesaya 43: 10-11, "Kami PANGERAN (YHWY), sareng salian ti abdi henteu aya anu nyalametkeun"

10 "Anjeun saksi Kami, "saur PANGERAN, "Sareng abdi hamba saha Kuring geus dipilih, supados anjeun terang sareng percanten ka abdi sareng ngartos yén kuring téh anjeunna. Sateuacan kuring teu aya déwa anu dibentuk, atanapi moal aya anu saatos kuring. 11 I, Abdi PANGERAN,  sareng sajabina kuring teu aya anu nyalametkeun.

Yesaya 45:21, "Allah anu séhat sareng Jurusalamet; teu aya disamping kuring ”

21 Nganyatakeun sareng nampilkeun kasus anjeun; hayu aranjeunna nyandak nasihat babarengan! Saha anu nyarioskeun ieu tiheula? Saha anu nyatakeun éta tiheula?
Naha sanés Abdi, PANGERAN? Sareng teu aya déwa sanés salian ti kuring, a Allah soleh sareng Jurusalamet; teu aya deui salain kuring

Hosea 13: 4, Anjeun henteu terang anu sanés kajabi kuring, sareng sajabina kuring henteu aya anu nyalametkeun

4 Tapi Kami PANGERAN Allah anjeun ti tanah Mesir; anjeun terang teu aya Gusti tapi kuring, sareng sajabina kuring teu aya anu nyalametkeun.

2 Samuel 3:18, "Ku panangan Daud abdi bakal nyalametkeun umat Kami Israél"

18 Ayeuna teras balikeun, sabab PANGERAN parantos janji ka Daud, saurna, 'Ku panangan abdi Daud Abdi bakal nyalametkeun umat Kami Israil tina panangan urang Pelisti, sareng tina panangan musuh-musuhna. '”

Néhémia 9:27, Anjeun masihan aranjeunna panyalamet anu nyalametkeun aranjeunna tina tangan musuh-musuhna

27 Ku sabab kitu anjeun masrahkeun ka musuh musuh, anu nyababkeun aranjeunna sangsara. Sareng dina waktos sangsara aranjeunna aranjeunna sasambat ka anjeun sareng anjeun ngupingkeun aranjeunna ti sawarga, sareng numutkeun rahmat anu hébat anjeun anjeun masihan aranjeunna panyalamet anu nyalametkeun aranjeunna tina musuh-musuhna.

Lukas 2: 11-14, Ka anjeun lahir dinten ayeuna anu janten Jurusalamet, anu Kristus Gusti. (saha Gusti Al Masih)

11 Pikeun ka anjeun lahir dinten ayeuna di kota Daud anu janten Jurusalamet, saha Kristus Pangéran. 12 Sareng ieu bakal janten tanda pikeun anjeun: anjeun bakal mendakan orok dibungkus lawon anu ngagulung sareng tempatna dina sabakan. ” 13 Jeung ujug-ujug aya sareng malaikat seueur host langit anu muji Gusti sareng paribasa, 14 "Maha Suci ka Gusti anu Maha Suci, sareng di dunya aya perdamaian di antara jalma-jalma anu dipikaresep ku Anjeunna!"

Kisah 5: 30-31, Gusti ngagungkeun Yesus di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet

30 Allah karuhun urang ngangkat Yesus, anu anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. 31 Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa.

Kis 13: 22-23, Gusti parantos ngasongkeun Juru Salamet ka Israil, sapertos jangji

22 Sareng nalika anjeunna ngaluarkeun anjeunna, anjeunna angkat Daud janten raja aranjeunna, anu anjeunna kasaksian sareng saurna, 'Kuring parantos mendakan di Daud bin Isai saurang lalaki anu dipikahoyong, anu bakal ngalaksanakeun sagala kahoyong abdi.' 23 Tina turunan lalaki ieu Allah parantos nyayogikeun Jurusalamet pikeun urang Israil, Isa, sapertos jangji.

1 Timoteus 1: 1-2, Allah Jurusalamet urang sareng Kristus Yesus anu diarep-arep urang

1 Paul, rasul Kristus Yesus ku paréntah Gusti Allah Jurusalamet urang sareng Kristus Yesus harepan urang, 2 Pikeun Timoteus, anak kuring anu sajati dina iman: Rahmat, rahmat, sareng perdamaian ti Allah Rama sareng Kristus Yesus Gusti urang.

2 Timoteus 1: 8-10, Gusti nyalametkeun urang kusabab tujuan sareng kurnia-Na nyalira

8 Ku sabab kitu ulah isin tina kasaksian ngeunaan Gusti urang, atanapi kuring anu tahanan, tapi bagikeun kasangsaraan pikeun injil ku kakuatan Allah, 9 anu nyalametkeun urang sareng nyauran urang ka panggero anu suci, sanés kusabab padamelan urang tapi kusabab tujuanana sareng kurnia-Na nyalira, anu dipasihkeun ku anjeunna ka Isa Al Masih sateuacan abad dimimitian, 10 sareng anu ayeuna parantos diwujudkeun ku munculna Jurusalamet urang Al Masih Yesus, anu ngaleungitkeun pupusna sareng nyababkeun kahirupan sareng kalanggengan terang ku Injil

Titus 1: 1-4, Ngarepkeun hirup anu langgeng, anu ku Allah dijangjikeun sateuacan jaman mimiti

1 Paul, palayan Allah sareng rasul Yesus Kristus, demi iman umat pilihan Allah sareng pangetahuan aranjeunna ngeunaan bebeneran, anu saluyu sareng katakwaan, 2 dina harepan hirup langgeng, anu ku Gusti, anu henteu pernah bohong, jangji sateuacan jaman mimiti 3 sareng dina waktos anu ditangtoskeun diwujudkeun dina pangandika-Na ngaliwatan dakwah anu kuring parantos dipercayakeun ku paréntah Gusti Juru Salamet urang; 4 Kanggo Titus, anak kuring anu sajati dina iman anu biasa: Rahmat sareng perdamaian ti Allah Rama sareng Kristus Yesus Juru Salamet urang.

1 Yohanes 4:14, Rama parantos ngutus Putra-Na janten Jurusalamet dunya

Sareng kami parantos ningali sareng nyaksian éta Rama parantos ngutus Putra-Na janten Jurusalamet dunya.

Yudas 1:25, Gusti, Jurusalamet urang, ngalangkungan Yesus Kristus Gusti urang

25 ka hiji-hijina Gusti, Jurusalamet urang, ngalangkungan Yesus Kristus, Gusti urang, janten kamulyaan, kaagungan, kakawasaan, sareng kakawasaan, sateuacan sadaya waktos sareng ayeuna sareng salamina. Amin.

OneMediator.na iman

Putra Manusa ditakdirkeun pikeun nangtoskeun dunya kalayan bener 

Gusti parantos milih Yesus pikeun nangtoskeun sareng maréntah dunya dina kabeneran kusabab manusa (Putra Manusa). Ieu mangrupikeun kahoyong Gusti yén anjeunna nyatakeun ngalangkungan para nabi sateuacanna.

Rujukan tulisan suci nyaéta ESV (English Standard Version)

Lukas 12: 8-9, Putra Manusa ngaku sareng nolak sateuacan para malaikat Allah

8 "Sareng kuring ngawartosan anjeun, saha waé anu ngaku kuring sateuacan manusa, Putra Manusa ogé bakal ngaku di payuneun malaikat-malaikat Allah, 9 tapi anu anu nolak kuring saencan lalaki bakal ditolak di hadapan malaikat-malaikat Allah.

Lukas 22: 67-71, "Ti ayeuna Putra Manusa bakal linggih di sisi katuhu kakuatan Allah"

67 "Upami anjeun Kristus, béjakeun ka kami." Tapi saurna ka aranjeunna, "Upami Kami ngawartosan anjeun, anjeun moal percanten, 68 sareng upami kuring naros ka anjeun, anjeun moal ngajawab. 69 Tapi ti ayeuna Putra Manusa bakal linggih di sisi katuhu kakuatan Allah. " 70 Janten sadayana nyarios, "Naha anjeun Putra Allah?" Sareng saurna ka aranjeunna, "Anjeun nyarios yén Kami." 71 Teras aranjeunna nyarios, "Naon deui kasaksian anu diperyogikeun ku urang? Kami parantos nguping nyalira tina biwir-Na. "

Kis 10: 42-43, Anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun janten hakim anu hirup sareng anu maot

42 Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti pikeun nangtoskeun jalma hirup sareng anu maot. 43 Anjeunna sadaya nabi janten saksi yén sing saha anu percanten ka Anjeunna bakal dihampuran dosa ku nami-Na. "

Kisah 17: 30-31, Anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat

30 Jaman jahiliah Gusti moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadaya jalma dimana-mana pikeun tobat, 31 margi anjeunna parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Yohanes 5: 25-29, Anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa

25 "Saestuna, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, bakal dugi ka hiji waktos, sareng ayeuna parantos sumping, nalika anu maraot bakal ngupingkeun sora Putra Allah, sareng anu ngupingkeun bakal hirup. 26 Kusabab sakumaha Rama ngagaduhan kahirupan dina dirina, maka anjeunna parantos masihan Putra ogé ngagaduhan kahirupan dina dirina. 27 Sareng anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa. 28 Entong heran kana ieu, sabab bakal dugi ka hiji jam dimana sadayana anu aya di makam bakal ngupingkeun sorana 29 sareng kaluar, jalma-jalma anu parantos ngalakukeun anu saé dugi ka ngahirupkeun deui kahirupan, sareng jalma-jalma anu parantos ngalakukeun jahat nepi ka timbulna hukuman.

1 Tesalonika 1: 9-10, Yesus anu nganteurkeun urang tina murka anu bakal datang

9 Pikeun aranjeunna nyalira ngalaporkeun ngeunaan kami jenis panarimaan anu kami nampi di antara anjeun, sareng kumaha anjeun ngaléngkah ka Allah ti berhala pikeun ngawula ka Allah anu hirup sareng sajati, 10 sareng ngantosan Putra-Na ti sawarga, anu parantos diangkat ku anjeunna ti nu maraot, Yesus anu nganteurkeun urang tina murka anu bakal datang.

2 Tesalonika 1: 5-9, Nalika Gusti Yesus diturunkeun ti langit sareng malaikat-malaikatna 

5 Ieu mangrupikeun buktina hukuman Allah anu bener, yén anjeun tiasa dianggap pantes pikeun karajaan Allah, anu anjeun ogé sangsara— 6 sabab memang Gusti nganggap éta ngan ukur males ku kasangsaraan jalma-jalma anu nyiksa anjeun, 7 sareng maparin pitulung ka anjeun anu sangsara ogé ka kami, nalika Gusti Yesus wangsit ti sawarga sareng malaikat-malaikatna 8 dina seuneu anu hurung, ngahukum ka jalma-jalma anu henteu terang ka Gusti sareng ka jalma-jalma anu henteu nurut kana injil Gusti urang Yesus. 9 Aranjeunna bakal sangsara hukuman karuksakan abadi, jauh tina ayana Gusti sareng tina kamulyaan kakuatan-Na

OneMediator.na iman

kacindekan

1 Timoteus 2: 5-6 nyebarkeun kanyataan inti tina Injil.

1 Timoteus 2: 5-6, Aya hiji panganteur antara Gusti sareng manusa, lalaki Isa Al Masih (Al Masih)

5 keur aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, lalaki Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun.

  • Yesus dibédakeun sareng Gusti ku opat cara. Titik-titik ieu penting pikeun pamahaman kami ngeunaan jati diri Gusti sareng Yesus sareng bédana antara dua:
  1. Yesus mangrupikeun perantara antara Gusti sareng manusa,
  2. Yesus nyaéta lalaki
  3. Yesus masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana
  4. Yesus mangrupikeun Al Masih rencana Allah

Opat aspek ieu saha Yesus anu negeskeun yén kamanusaan Yesus mangrupikeun inti tina pesen Injil. Kedah jelas, yén numutkeun kritéria ieu, Isa nyaéta "Gusti" salaku wawakil Gusti (dumasar kana konsép agénsi) tapi sanés dina hartos ontologis literal.

OneMediator.na iman