Korupsi Tulisan
Korupsi Tulisan

Korupsi Tulisan

Korupsi Tékstual Ngajukeun Posisi Tritunggal

Trinitarians gaduh kabiasaan narik sababaraha ayat sakumaha buktina pikeun doktrinna sanajan ayat-ayat ieu dipikaterang ngagaduhan bacaan anu bénten-bénten anu nunjukkeun yén naskahna parantos rusak.

Jakaria 12: 10

Urang Trinitari maca ayat ieu saolah-olah Yesus nyaéta Yahya anu nyarios, "Aranjeunna bakal ningali ka kuring anu aranjeunna tindik." Nanging, sababaraha naskah Ibrani gaduh "ningali ka anjeunna" sanés "ningali ka Kuring." Mémang, cutatan anu digunakeun ku Rosul Yohanes dina Yohanes 19:37 nunjuk kana kaaslianana bacaan anu tilas tibatan anu terakhir. Henteu ngan ukur kitu, varian "katingali ka Kuring" henteu asup akal dina kontéks sabab nyatakeun Aranjeunna ningali kana "ME”Anu ditusuk tapi duka pikeun batur,”Nya. "

John 1: 18

Sababaraha naskah berbunyi “monogén Putra "sedengkeun anu sanésna maca"monogén Gusti. " Tulisan Kristen awal dominan nyutat bacaan "Putra" sareng sanés bacaan "Gusti". Bacaan "Gusti" dumasar kana naskah mimiti kami tina ayat ieu anu aya di daérah anu sami sareng Nag Hammadi, Mesir. Nanging, éta mangrupikeun kanyataan anu dipikaterang yén pangpayunna sanés hartosna langkung saé kumargi korupsi dimimitian dina tanggal anu mimiti pisan. Bukti sajarah nunjukkeun yén bacaan "Tuhan" utamina mangrupikeun tradisi Mesir kumargi maca ieu ogé mimiti kabuktosan diantara urang Mesir sapertos Origen sareng Clement ti Alexandria. Maca "Gusti" tiasa janten korupsi Gnostik saprak "monogén Gusti ”mangrupikeun ciri anu penting dina kapercayaan aranjeunna.

Tindakan 7: 59

Tarjamahan King James nyelapkeun kecap "Gusti" kana ayat ieu anu ngajantenkeun yén Yesus dikenalkeun salaku Gusti.

Tindakan 20: 28

Naskah awal anu penting sapertos Codex Alexandrinus, Codex Bezae, sareng Codex Efraemi Rescriptus maca "garéja Gusti" tibatan "garéja Gusti." Irenaeus ogé ngadugikeun "garéja Gusti.

1 Korinta 10: 9

Sababaraha naskah gaduh "Kristus" sedengkeun naskah kuno anu sanésna berbunyi "Gusti."

Epesus 3: 9

Sababaraha naskah gaduh "ngalangkungan Yesus Kristus" bakal naskah sanés henteu.

1 Timoteus 3: 16

Beurat beurat bukti naskahna parantos maksa para sarjana ngaku yén "Allah ieu diwujudkeun dina daging ”versi ayat ieu mangrupikeun korupsi. Éta ogé omong kosong kusabab éta bakal ngakibatkeun Gusti ditingali ku malaikat (naha nyatakeun atra?) Sareng yén Gusti Allah diyakinkeun dina Ruh.

2 Peter 1: 1

Urang Trinitari sering nyungkeun Aturan Granville Sharp ngeunaan ayat ieu pikeun ngajawab yén Isa dikenalkeun salaku Gusti. Nanging, Codex Sinaalty, naskah anu mimiti pisan, henteu maca "Gusti sareng Jurusalamet" tapi "Gusti sareng Jurusalamet."

1 John 3: 16

Tarjamahan King James nyelapkeun kecap "Gusti" kana ayat ieu anu ngajantenkeun yén Yohanes ngaidentipikasi Yesus salaku "Gusti."

1 John 5: 7

Beuratna buktina naskah parantos nyababkeun kapaksa sarjana ngaku yén ayat ieu mangrupikeun korupsi anu tangtu anu parantos dilebetkeun kana Kitab Suci.

Kanggo langkung seueur conto korupsi tékstur, tingali tulisan dina BiblicalUnitary.com: 

https://www.biblicalunitarian.com/articles/textual-corruptions-favoring-the-trinitarian-position

Korupsi Ortodok Tulisan Suci: Pangaruh Kontroversi Christologis Awal kana Téks Perjanjian Anyar

download: https://www.academia.edu/15883758/Orthodox_Corruption_of_Scripture

Amazon: https://amzn.to/3nDaZA2

Pemenang henteu ngan ukur nyerat sajarah: tapi ogé nyababkeun téks-téksna. Karya ieu neuleuman hubungan anu caket antara sajarah sosial Kristen mimiti sareng tradisi tekstual tina Perjanjian Anyar anu muncul, nalungtik kumaha perjuangan mimiti antara "bid'ah" Kristen sareng "orthodoxy" mangaruhan pangiriman dokumén anu ngalangkungan debat . 

* Bart Ehrman kedah diperhatoskeun pikeun pagawéan mimiti na dina kritik tekstur - sanés karyana anu langkung anyar (langkung ti 20 taun) kana penafsiran alkitabiah.

Téks Perjanjian Anyar: Pangiriman, Korupsi, sareng Pamulihan (Edisi ka-4) 

https://amzn.to/3e61mXj

Édisi anu édisi lengkep ieu karya klasik Bruce M. Metzger mangrupikeun manual anu paling énggal pikeun kritik tekstual tina Perjanjian Anyar. Teks Prajanjian Anyar, Édisi Kaopat. Révisi ieu nyandak diskusi hal-hal penting sapertos naskah Yunani mimiti sareng metode kritik tekstual dugi ka ayeuna, ngahijikeun papanggihan panilitian sareng pendekatan kana awak téks (sabalikna tina révisi samemehna, anu nyusun bahan sareng catetan anyar kana lampiran) ). Téks standar pikeun kursus-kursus dina studi alkitabiah sareng sajarah agama Kristen ti saprak terbitan munggaran di 1964.

* Bart Ehrman kedah diperhatoskeun pikeun pagawéan mimiti na dina kritik tekstur - sanés karyana anu langkung anyar (langkung ti 20 taun) kana penafsiran alkitabiah.

Perjanjian Anyar Komprehensif

https://amzn.to/2Rcl1vE

Dijieun khusus pikeun diajar Alkitab. Salah sahiji ciri koncina nyaéta catetan catetan anu disayogikeun dina handapeun unggal halaman dina référénsi tina téks téks Yunani anu umum diklasifikasikeun dina dua kelompok: Grup "Alexandrian" ngagambarkeun naskah anu pangkolotna anu masih hirup. Grup "Bizantium" ngagambarkeun mayoritas naskah. Éta ogé nunjukkeun varian minor ogé. Ogé di handapeun unggal halaman aya alat tékstual paralel anu nampilkeun pilihan tékstual tina 20 vérsi Alkitab pikeun tiap ayat dina Perjanjian Anyar. Sanaos ditarjamahkeun tina sudut pandang trinitary, tarjamahan ieu nganggo Téks Kritikal (NA-27) salaku téks sumber 100% waktos sareng ogé tiasa dibaca pisan.