Masalah sareng Mark
Masalah sareng Mark

Masalah sareng Mark

Masalah sareng Mark

Lukas kalebet seueur Markus sareng ngadamel koréksi sareng klarifikasi upami diperyogikeun. Mark henteu nunjukkeun seueur masalah sapertos John sareng Matthew. Markus sanés akun sajarah kronologis anu dimaksudkeun pikeun janten historiografi sapertos Lukas. Salila Niron sarta transmisi loba varian ditambahkeun kana Tandaan harmonize eta kalawan Mateus. Markus jarang disalin tibatan Mateus sareng Lukas dina dua abad kahiji sareng aya sababaraha naskah Yunani anu ngabuktikeun téks asli. Versi Mark ogé gaduh tungtung anu béda. Sarjana ngagunakeun naskah Latin awal Markus pikeun meunangkeun indikasi anu hadé ngeunaan bacaan asli Markus. Koréksi ku Lukas ngeunaan Mark dokumén conto dimana Lukas ngadamel seueur koréksi sareng klarifikasi ngeunaan Mark. Deficiencies of Tandaan diringkeskeun. Beasiswa Kritis sareng tanda petik, rujukan, sareng kutipan ogé disayogikeun ngeunaan Beasiswa Kritis Mark