Masalah sareng Mateus
Masalah sareng Mateus

Masalah sareng Mateus

Masalah sareng Mateus

Mateus ngagaduhan sababaraha masalah anu nyauran kredibilitasna. Kahiji, catetan bubuka ngeunaan Mateus disadiakeun patali jeung bahan sumber, pangarang, jeung struktur. Téori Farrer nyadiakeun rasional tambahan pikeun ngayakeun Mateus kalawan ngaronjat skepticism tempo likelihood nu Lukas ngaluarkeun loba eusi ti Mateus. Koréksi ku Lukas leuwih Mateus dokumén tempat Lukas nyieun koreksi atawa klarifikasi ka Mateus. Kontradiksi tina Mateus mangrupikeun kontradiksi anu paling jelas tina Mateus sareng Injil anu sanés. Sajaba ti, bukti disadiakeun ngalawan wording tradisional tina Matthew 28: 19 ngeunaan rumus baptisan trinitarian anu nunjukkeun éta meureun geus ditambahkeun engké. Beasiswa Kritis Mateus nyadiakeun rujukan konci beasiswa kritis ku tanda petik atawa excerpts buku éksténsif