Ngajawab Bantahan Agénsi
Ngajawab Bantahan Agénsi

Ngajawab Bantahan Agénsi

Kumaha upami Jeramiah 1, Naha ieu sanés mahluk ketuhanan anu kadua?

Sababaraha pangapunten hoyong maca mahluk gaib anu kadua kana Yermia 1. Nanging, nalika firman Pangéran datang ka jalma anu ngan saukur Gusti anu ngirim pesen-Na ka aranjeunna atanapi Gusti ngungkabkeun dirina ka aranjeunna. Éta kalakuan Gusti - PANGERAN (YHWH) masihan aranjeunna pesen ieu. Kekecapan tina kecap PANGERAN anu datang ka batur gampang dipikaharti tanpa perluna aya mahluk gaib tambahan. Dina sagala rupa kecap PANGERAN dikirim ka jalma-jalma.

Dina sababaraha kasus PANGERAN ngahasilkeun manifestasi fisik anu berinteraksi sareng jalma. Ieu kasus dina ayat 9 Gusti ngacungkeun panangan sareng némpél sungut Yermia. Éta ogé henteu diperyogikeun yén Gusti pikeun némbongan dina sababaraha hal fisik, éta kedah ngalangkungan mahluk gaib anu kadua. Sababaraha resep nganggap "Firman Gusti" mangrupikeun mahluk ketuhanan sareng mahluk anu sami mangrupikeun paméran manifestasi fisik dina ayat 9. Nanging ayat 9 ngan saukur nyarios yén TUHAN ngaluarkeun leungeun-Na sareng némpél sungut kuring (sanés Kecap atanapi Firman PANGERAN). Cara anu saderhana pikeun nyandak petikan nyaéta pesen Gusti sumping ka Jeramiah teras Gusti katingali sareng sacara fisik manifests ka Jeramiah sahingga Gusti keuna ka anjeunna. Janten langsung maca téks ieu ngan ukur ngalibatkeun hiji jalma ilahi, YHWH nyalira sareng yén pangandika Gusti sanés jalma tambahan. Sasuai kalayan éta petikan henteu nyusahkeun tina sudut pandang Unitarian. 

Yermia 1: 1-14 (ESV), PANGERAN ngacungkeun leungeun-Na sareng némpél sungut kuring

1 Kecap Yermia, bin Hilkia, salah saurang imam anu aya di Anatot di tanah Binyamin, 2 ka saha pangandika PANGERAN sumping dina jaman Yosia bin Amon, raja Yuda, dina taun katilu belas pamaréntahanana. 3 Éta kajantenan ogé dina jaman Yoyakim bin Yosia, raja Yuda, dugi ka akhir taun kasabelas Yé Zedekia, putra Yosia, raja Yuda, dugi ka diistrénan Yérusalém dina bulan kalima.

4 Ayeuna pangandika PANGERAN sumping ka kuring, saurna, 5 "Sateuacan kuring ngabentuk anjeun dina rahim kuring terang anjeun, sareng sateuacan anjeun ngalahir kuring ngabaktikeun anjeun; Kuring nunjuk anjeun nabi pikeun bangsa-bangsa. " 6 Teras kuring nyarios, "Ah, Gusti ALLAH! Lah, kuring henteu terang nyarios, sabab kuring ngan ukur ngora. " 7 Tapi PANGERAN nyarios ka kuring, "Entong nyarios, 'Kuring ukur nonoman'; sabab ka saha ka Kami ngutus ka anjeun, anjeun kedah angkat, sareng naon waé anu kuring paréntahkeun ka anjeun, anjeun kedah nyarios. 8 Entong sieun ka aranjeunna, sabab Kami sareng anjeun pikeun nyalametkeun anjeun, saur PANGERAN. " 9 Teras PANGERAN ngacungkeun leungeun-Na sareng némpél sungut kuring. Sareng PANGERAN nyarios ka kuring, "Lah, kuring parantos nempatkeun kecap-kecap kuring dina sungut anjeun. 10 Tingali, Kuring parantos netepkeun anjeun dinten ieu ka nagara-nagara sareng ka karajaan, pikeun metik sareng ngarecah, ngancurkeun sareng ngagulingkeun, ngawangun sareng melak. "

11 Sareng pangandika PANGERAN sumping ka kuring, saurna, "Yermia, naon anu anjeun tingali?" Sareng kuring nyarios, "Kuring ningali cabang badami." 12 Teras PANGERAN nyarios ka kuring, "Maneh parantos ningali leres, sabab kuring jaga kecap-kecap kuring pikeun ngalaksanakeunana." 13 Firman PANGERAN sumping ka kuring anu kadua kalina, saurna, "Naon anu anjeun tingali?" Sareng kuring nyarios, "Kuring ningali pot anu ngagolak, nyanghareup ka belah kalér." 14 Teras PANGERAN nyarios ka kuring, "Ti bencana kalér bakal dileupaskeun ka sakumna pangeusi bumi.

Kumaha upami ka 1 Samuel 3:21, "PANGERAN nyilakakeun dirina ku pangandika PANGERAN"? 

1 Samuel 3:21 mangrupikeun bagian sanés anu didugikeun pikeun ngaku yén pangandika PANGERAN mangrupikeun mahluk ketuhanan. Urang kedah perhatoskeun heula dina ayat 1 yén kecap Pangéran anu jarang aya hubunganana sareng teu sering aya visi sareng yén pangandika PANGERAN sanés jalmi tapi sababaraha ukuran wahyu Gusti anu tiasa dibuktikeun ku kecap atanapi visi. Dina carita ieu jelas aya ngan hiji karakter ilahi.

Urang Trinitari resep maca dua jalma kana ayat 21 éta nyatakeun, Pangéran ngungkabkeun dirina ka Samuél ku pangandika Gusti. Nanging, ieu ngarujuk kana operasi Gusti anu ku saurang nabi nampi wahyu sareng visi ilahi. Kegiatan janten nabi sareng nampi wahyu ti Gusti sering dijelaskeun dina bentuk idiomatik salaku "kecap" Gusti anu sumping ka aranjeunna. 1 Korinta 12: 4-11 negeskeun pamahaman ieu yén kecap anu datang ka menteri-menteri Allah sareng yén aranjeunna tiasa nampi "kecap hikmah" atanapi "kecap pangetahuan" anu mangrupikeun jasa tina hiji Gusti. Rupa-rupa pelayanan ieu ngaliwatan Roh anu sami (anu ngan hiji Rama sareng Rama). 

1 Samuel 3: 1-11 (ESV), nu firman PANGERAN jarang di jaman harita; teu aya tetempoan anu sering

1 Ayeuna budak Samuél ngabdi ka PANGERAN di payuneun Eli. Sareng nu firman PANGERAN jarang di jaman harita; teu aya tetempoan anu sering. 2 Dina waktos éta Eli, anu paningali na parantos mimiti surem sahingga anjeunna henteu tiasa ningali, ngagoler dina tempatna nyalira. 3 Lampu Allah henteu acan pareum, sareng Samuél ngagoler di Bait PANGERAN, tempat Peti Perjangjian Allah aya. 4 Teras PANGERAN nyauran Samuel, sareng saurna, "Ieu kuring! " 5 sareng lumpat ka Eli sareng nyarios, "Ieu kuring, sabab anjeun nyauran kuring." Tapi anjeunna nyarios, "Kuring henteu nyauran; ngagolér deui. ” Janten anjeunna angkat teras ngagolér. 6 Sareng PANGERAN nimbalan deui, "Samuel!" sareng Samuel gugah sareng angkat ka Eli sareng nyarios, "Ieu kuring, sabab anjeun nyauran kuring." Tapi saurna, "Kuring henteu nyauran, anaking; ngagolér deui. ” 7 Ayeuna Samuel henteu acan terang ka PANGERAN, sareng pangandika PANGERAN teu acan dikedalkeun ka anjeunna. 8 Sareng PANGERAN nimbalan Samuel deui anu katilu kalina. Sareng anjeunna angkat sareng angkat ka Eli sareng nyarios, "Ieu kuring, sabab anjeun nyauran kuring." Maka Eli sadar yén PANGERAN nyauran budak éta. 9 Ku sabab kitu Éli nyarios ka Samuél, "Bade, ngagoler, sareng upami anjeunna nyauran anjeun, anjeun kedah nyarios, 'Carios, PANGERAN, sabab hamba-hamba anjeun nguping.'" Janten Samuel angkat teras ngagoler dina tempatna. 10 Sareng PANGERAN sumping sareng jumeneng, nyauran sapertos waktos anu sanés, "Samuel! Samuel! " Saur Samuél, "Nyarios, sabab hamba-hamba anjeun nguping." 11 Teras PANGERAN nyarios ka Samuel, "Lah, kuring badé ngalakukeun hiji hal di Israil anu dua nguping saha anu ngupingkeun éta bakal tingle.

1 Samuel 3: 19-21 (ESV), PANGERAN ngungkabkeun dirina ka Samuél di Silo ku pangandika PANGERAN

19 Sareng Samuel tumuh, sareng PANGERAN nyarengan anjeunna sareng henteu ngantep salah sahiji kecap-Na murag kana taneuh. 20 Sareng sadaya urang Israil ti Dan dugi ka Bersyeba terang éta Samuel diadegkeun salaku nabi PANGERAN. 21 Sareng PANGERAN nembongan deui di Silo, sabab PANGERAN ngungkabkeun dirina ka Samuel di Silo ku pangandika PANGERAN.

1 Korinta 12: 4-11 (ASV), The kecap hikmah; sareng anu sanés kecap pangetahuan, numutkeun ka Roh anu sami

4 Ayeuna aya macem-macem kado, tapi Roh anu sami. 5 Sareng aya macem-macem kementerian, sareng Gusti anu sami. 6 Sareng aya macem-macem padamelan, tapi Gusti anu sami, anu ngamalkeun sagala rupa dina sagala rupa. 7 Tapi pikeun masing-masing dipasihan manifestasi tina Roh pikeun nguntungkeun ogé. 8 Pikeun hiji masihan liwat Roh anu kecap hikmah; sareng anu sanés kecap pangetahuan, numutkeun ka Roh anu sami: 9 ka iman sejen, dina Roh anu sarua; sareng anu sanés kadu kaderisasi, dina hiji Roh; 10 sareng anu sanésna damel mujijat; jeung ka nubuat séjén; jeung anu séjén ngama’maran roh: ka anu séjén rupa-rupa basa; sareng anu sanésna nafsirkeun basa: 11 tapi sadayana ieu jalan hiji sareng sami Roh, ngabagi ka masing-masing masing-masing sanajan anjeunna hoyong.

Kumaha upami Kajadian 48: 15-16, "G0d - malaikat anu parantos ngagaleuh kuring tina sagala cilaka"?

Sababaraha ogé resep ngaku yén Kajadian 48: 15-16 nyebatkeun bedana ti Gusti sareng malaikat mangrupikeun dua jalma tapi duanana Allah. Aliran ieu ditujukeun ka Allah boh dina idéntitas ontologi sareng cara anjeunna nunjukkeun dirina salaku malaikat. Gusti disebat utusan dina kontéks ieu kusabab Malach (utusan) Gusti ogé tiasa janten manifestasi Gusti (sanés mahluk anu misah). Manifestasi sapertos kitu katingali atanapi tiasa dideteksi sapertos manusa anu jelas atanapi manifestasi anu sanés sapertos rungkun atanapi pilar seuneu anu ngaduruk. Gusti anu biasana henteu katingali tiasa ngungkabkeun dirina ku cara anu katingali anu tiasa dihubungi. Unitarian alkitabiah ngartos yén kadang malaikat Allah mangrupikeun teofani Allah tibatan jalma anu misah sapertos dina kontéks ieu malaikat henteu tiasa dibédakeun sareng Déwa Yakub.

Kajadian 48: 15-16 (ESV), Gusti ... Dewa… malaikat anu parantos ngagaleuh kuring tina sagala kajahatan

15 Sareng anjeunna ngaberkahan Yusup sareng nyarios, "Gusti anu dipayuneun bapa-bapa kuring Ibrahim sareng Ishak milampah, Gusti anu janten pangon kuring sapanjang hirup abdi dugi ka ayeuna, 16 malaikat anu parantos ngagaleuh kuring tina sagala kajahatan, ngaberkahan budak lalaki; sareng diantarana hayu nami abdi dijalankeun, sareng nami karuhun kuring Ibrahim sareng Ishak; sareng ngantepkeun aranjeunna janten seueur di tengah bumi. "

Kajadian 16: 7-11 (ESV), Sareng malaikat PANGERAN nyarios ka anjeunna ... PANGERAN parantos ngupingkeun kasangsaraan anjeun

 7 Malaikat PANGERAN mendakan anjeunna ku cinyusu cai di gurun, cinyusu dina jalan ka Shur. 8 Sareng saur anjeunna, "Hagar, hamba Sarai, ti mana anjeun angkat ti mana anjeun angkat?" Saur anjeunna, "Kuring kabur ti jeng abdi Sarai." 9 Malaikat PANGERAN nyarios ka anjeunna, "Balik deui ka jeng anjeun sareng serahkeun ka anjeunna." 10 Malaikat PANGERAN ogé nyarios ka anjeunna, "Kami pasti bakal ngalikeun turunan anjeun sahingga henteu kaétang sabab seueur pisan. " 11 Sareng malaikat PANGERAN nyarios ka anjeunna, "Lah, anjeun reuneuh sareng bakal ngalahirkeun putra. Anjeun kedah nyebat nami Ismail, sabab PANGERAN parantos ngupingkeun kasangsaraan anjeun.

Kumaha upami Kajadian 16: 7-13?

Dina Siloka 16: 7-13, malaikat PANGERAN nyarios ka Hagar salaku wawakil PANGERAN (YHWH). Aya sababaraha rupa pitunjuk yén malaikat PANGERAN nyarios pikeun PANGERAN (YHWH). Urang kedah henteu nyimpulkeun yén janten sabab sudutna nyarios salaku PANGERAN sareng diucapkeun salaku PANGERAN yén malaikat nyaéta PANGERAN.

Kajadian 16: 7-13 (ESV), Anjeun nyaéta Allah anu ningali

 7 Malaikat PANGERAN kapendak anjeunna di sumber cai di gurun, cinyusu dina jalan ka Shur. 8 Sareng saur anjeunna, "Hagar, hamba Sarai, ti mana anjeun angkat ti mana anjeun angkat?" Saur anjeunna, "Kuring kabur ti jeng abdi Sarai." 9 Malaikat PANGERAN nyarios ka anjeunna, "Balik deui ka jeng anjeun sareng serahkeun ka anjeunna." 10 Malaikat PANGERAN ogé nyarios ka anjeunna, "Kuring pasti bakal ngalikeun turunan anjeun sahingga henteu kaétang sabab seueur." 11 jeung ceuk malaikat PANGERAN ka anjeunna, "Lah, anjeun reuneuh sareng bakal ngalahirkeun putra. Anjeun kedah nyebat nami Ismail, sabab PANGERAN parantos ngupingkeun kasangsaraan anjeun. 12 Anjeunna bakal janten kuldi liar pikeun lalaki, pananganna ngalawan saha waé sareng saha waé anu ngalawan anjeunna, sareng anjeunna kedah cicing ngalawan sadaya dulur-dulurna. " 13 Janten anjeunna nyebat nami PANGERAN anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Gusti anu ningali," sabab saur anjeunna, "Saestuna di dieu kuring parantos ningali anjeunna anu ngajaga ka Kami. "

"Kuring sill pasti ngalikeun turunan anjeun ngarah moal kaétang pirang-pirang" 

Di dieu malaikat PANGERAN nyarios pikeun nami PANGERAN (YHWH). Janji sapertos kitu asalna ti PANGERAN tapi utusan PANGERAN tiasa nyarios dina jalmi kahiji siga PANGERAN (YHWH) nyalira. 

"Kusabab PANGERAN parantos ngupingkeun kasangsaraan anjeun"

Di dieu malaikat PANGERAN nuju ngarujuk ka PANGERAN. Anjeunna henteu nyarios kusabab "Kuring" parantos ngupingkeun kasangsaraan anjeun tapi ngarujuk ka "PANGERAN" upami malaikat PANGERAN nyaéta dirina PANGERAN anjeunna ngan ukur kedah ngarujuk ka dirina nyalira. 

Anjeunna nyebat nami PANGERAN anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Gusti anu ningali" 

PANGERAN nyarios ka anjeunna ngalangkungan malaikat PANGERAN. Numutkeun hukum agénsi, PANGERAN nyarios ngalangkungan wawakilna sareng jalma-jalma anu diomongkeun pikeun hubungan sapertos utusan Gusti parantos sapatemon sareng Gusti nyalira. Gusti ngawaskeun anjeunna sareng ngalayanan anjeunna ngalangkungan malaikat. Hagar masihan atribut ka PANGERAN (sanés ka malaikat) nalika nyebatkeun "Janten anjeunna nyebat nami PANGERAN anu nyarios ka anjeunna," Anjeun Gusti anu ningali. " Ieu sanés anu disebatna malaikat anu nyarios ka anjeunna. Éta anu disebatna PANGERAN anu nyarios ka anjeunna ngalangkungan malaikat. 

Kumaha ngeunaan Budalan 23: 20-23?

Sababaraha nyobian ngabantah yén kusabab "nami abdi aya di anjeunna" dina ngarujuk ka malaikat Allah yén ieu hartosna malaikat ieu ngagaduhan hakekat atanapi sifat Gusti. Nanging, "nami" paling leres ngarujuk kana kawenangan. Nyaéta, malaikat ngagaduhan kawenangan Gusti sareng tiasa nunjukkeun kakuatan anu aya hubunganana sareng Gusti bari teu kedah ngagaduhan ontologi, hakekat atanapi sifat Gusti. Nanging agén Gusti ngagaduhan kawenangan Gusti sareng diaktipkeun pikeun meta, nyarios sareng meta pikeun nami Gusti. Kitu Keluaran 23: 20-23 ayat teu aya anu saluyu sareng konsép kabébasan. Seueur referensi nyarioskeun ngeunaan agén anu ngalakukeun hal-hal dina nami PANGERAN kalebet imam Lewi (Ul. 18: 5-8, Ul. 22: 5), nabi-nabi (Deu 18:22) ogé Daud (1 Sam 17: 44-45, 2 Sam 6:18, Sil 118: 10-13). Sing saha anu ngadamel surga sareng bumi, sareng bantosan kami nganggo nami PANGERAN (Sil 124: 8) Nalika disebatkeun, 'Rahayu anu sumping dina nami PANGERAN!' (Jabur 118: 26-27), agén sapertos kitu, sanaos sanés sanésna PANGERAN Allah, dikabulkeun ku kakawasaan sareng ni’mat ti Gusti. Ieu leres pikeun hamba Dewa sareng utamina Kristus.

Keluaran 23: 20-23 (ESV), Nami abdi aya di anjeunna

20 "Lah, Kuring ngutus malaikat sateuacan Anjeun pikeun ngajaga anjeun dina jalan sareng nyandak anjeun ka tempat anu kuring parantos nyiapkeun. 21 Nengetan ati-ati ka anjeunna sareng nurut kana sora na; entong berontak ka anjeunna, sabab anjeunna moal ngahampura pelanggaran anjeun, sabab nami abdi aya di anjeunna. 22 "Tapi upami anjeun ati-ati nurut kana sorana sareng ngalaksanakeun sagala rupa anu kuring béjakeun, maka kuring bakal janten musuh musuh anjeun sareng musuh pikeun lawan anjeun. 23 "Nalika malaikat abdi miheulaan anjeun sareng nganteurkeun anjeun ka urang Amori, urang Het, urang Periza, sareng urang Kanaan, urang Hiwi sareng urang Yebus, sareng kuring dibasmi. 

Ulangan 18: 5-8 (ESV), Menteri-menteri dina nami PANGERAN (YHWH)

5 Pikeun PANGERAN Allah anjeun parantos milih anjeunna ti sadaya suku anjeun pikeun nangtung sareng ngalayanan nami PANGERAN, anjeunna sareng putra-putrana salamina. 6 "Sareng upami a Urang Lewi asalna ti kota-kota anjeun di luar Israil, tempat anjeunna cicing - sareng anjeunna tiasa sumping nalika anjeunna hoyong - ka tempat anu bakal dipilih ku PANGERAN, 7 sareng menteri dina nami PANGERAN Allahna, sapertos sadayana sasama urang Lewi anu jumeneng ngabdi di payuneun PANGERAN, 8 maka anjeunna tiasa gaduh bagian anu sami kanggo didahar, di sagigireun naon anu anjeunna tampi tina penjualan hak asasi na.

Ulangan 18:22 (ESV), Hiji nabi nyarios nganggo nami PANGERAN (YHWH)

 22 iraha hiji nabi nyarios nganggo nami PANGERAN, upami kecap na teu kalaksanakeun atanapi janten kanyataan, éta mangrupikeun kecap anu henteu diucapkeun ku PANGERAN; nabi parantos nyarios kalayan kagagahanana. Anjeun teu kedah sieun ku anjeunna.

Ulangan 21: 5 (ESV), Gusti anjeun parantos milih aranjeunna pikeun ngalayanan sareng ngaberkahan dina nami PANGERAN (YHWH)

5 Maka para imam, putra Lewi, angkat ka payun, sabab PANGERAN Allah anjeun parantos milih aranjeunna pikeun ngalayanan anjeunna sareng ngaberkahan ku nami PANGERAN, Sareng kecap aranjeunna unggal sengketa sareng unggal serangan bakal dibéréskeun.

1 Samuel 17: 44-45 (ESV), Abdi sumping ka anjeun nganggo nami PANGERAN (YHWH) tentara

44 Urang Pelisti nyarios ka Daud, "Sumping ka abdi, sareng abdi bakal masihan daging anjeun ka manuk-manuk langit sareng sato-sato galak di leuweung." 45 Saurna Daud nyarios ka urang Pelisti, "Maneh datang ka Kami nganggo pedang sareng tumbak sareng tumbak. tapi kuring sumping ka anjeun nganggo nami PANGERAN anu Maha Kawasa, Allah tentara Israil, anu anjeun parantos unjukan.

2 Samuel 6:18 (ESV), Anjeunna ngaberkahan jalma-jalma dina nami PANGERAN (YHWH)

18 Sareng Daud parantos beres maturan kurban beuleuman sareng korban karapihan, anjeunna ngaberkahan jalma-jalma dina nami PANGERAN Nu Maha Kawasa

Jabur 118: 10-13 (ESV), Dina nami PANGERAN (YHWH) Abdi ngaleungitkeun aranjeunna

10 Sadaya bangsa ngurilingan kuring; ku nami PANGERAN Kami motong aranjeunna! 11 Aranjeunna ngurilingan kuring, ngurilingan kuring di unggal sisi; ku nami PANGERAN Kami motong aranjeunna! 12 Aranjeunna ngurilingan kuring sapertos palebah; aranjeunna kaluar kawas seuneu diantara cucuk; ku nami PANGERAN Kami motong aranjeunna! 13 Kuring kadorong kuat, sahingga kuring murag,
tapi PANGERAN ngabantosan abdi.

Jabur 124: 8 (ESV), Bantosan kami nganggo nami PANGERAN (YHWH)

8 Bantosan kami nganggo nami PANGERAN, anu ngadamel langit sareng bumi.

Jabur 118: 26-27 (ESV), Rahayu anu sumping dina nami PANGERAN (YHWH)!

26 Rahayu anjeunna anu sumping dina nami PANGERAN! Kami ngaberkahan anjeun ti bumi PANGERAN. 27 PANGERAN teh Allah, sareng Anjeunna parantos ngajantenkeun cahaya-Na ka Kami. 

Lukas 19:38 (ESV), Bagja Raja anu sumping dina nami Gusti

38 nyarios, "Rahayu Raja anu sumping dina nami Gusti! Damai di sawarga sareng kamulyaan di luhur! ”

Yohanes 12: 12-15 (ESV), Rahayu anu sumping dina nami Gusti, bahkan Raja Israil

12 Isukna riungan ageung anu sumping kana pésta nguping yén Isa badé ka Yérusalém. 13 Janten aranjeunna nyandak dahan-dahan tangkal korma sareng teras-terasan sumping sareng anjeunna, sasambat, "Hosana! Bagja anjeunna anu sumping nganggo nami Gusti, bahkan Raja Israil! " 14 Sareng Yesus mendakan hiji keledai ngora teras linggih dina éta, sapertos anu parantos diserat, 15 "Tong sieun, putri Sion; lah, raja anjeun datang, calik dina anak anjing burit! "

Kumaha upami Zakaria 3: 1-4? Ajen Gusti Allah di payuneun Gusti

Zachariah 3: 1-4, mangrupikeun kasus sanés malaikat PANGERAN anu dianggap nyarios pikeun PANGERAN. Ieu dituduhkeun ku ayat 2, "Sareng PANGERAN ngadawuh ka Sétan," PANGERAN ngahukum anjeun. " Perhatikeun éta nyatakeun "PANGERAN ngahukum anjeun" tibatan "Kuring nyempad anjeun" (nyarios dina jalma kahiji).

Tapi, sababaraha ngaku yén ieu aya hubunganana sareng pamandangan langit sahingga istilah malaikat PANGERAN bakal milik PANGERAN nyalira. Ieu ngan saukur argumen anu salah. Visi adegan tiasa janten simbolis sareng henteu perlu pikeun nyaksian adegan nyata di lokasi anu saleresna. Komo upami ieu mangrupikeun adegan nyata di surga teu aya alesan pikeun nganggap yén Gusti moal masihan kakuatan sareng nganggo agén pikeun nyarios sareng polah pikeun anjeunna. Aya seueur conto agénsi dina ayana PANGERAN (YHWH).

Dina 1 Raja-raja 22: 19-23 sumanget sumping payuneun PANGERAN sareng sukarelawan pikeun mikat Ahad ka karandapanana ku janten roh bohong dina sungut nabi-nabi na. Acan éta nyatakeun dina ayat 23, "PANGERAN parantos nempatkeun roh bohong dina sungut sadaya nabi anjeun ieu." Kalakuan éta disanggakeun ka PANGERAN (YHWH) sanaos éta dilakukeun ku agén Gusti. Akun anu sami kacatet dina 2 Babad 18: 18-21. 

Jabur 103: 21, aya dina pitunjuk anu penting anu nyebatkeun "Puji ka PANGERAN, anjeun sadaya sarwa-Na, anjeun anu ngawula ka Anjeunna, ngalaksanakeun kersa-Na." Gusti ngagaduhan hamba dina jarakna. 

Ibrani 12: 22-24, ngajelaskeun adegan di kota Allah anu hirup, Yerusalem sawarga tempat Gusti sareng Yesus didaptarkeun sacara béda sareng dibédakeun dimana Yesus disebat salaku "perantara perjanjian anyar." Saéstuna, Al Masih parantos lebet ka surga nyalira, ayeuna pikeun némbongan di payuneun Gusti pikeun nami urang (Heb 9:24). Aya hiji perantara antara Allah sareng manusa, manusa Kristus Yesus anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana (1 Tim 2: 5-6).

Pokok-pokok konci dina 1 Korinta 15: 27-28 negeskeun pamahaman ieu ngeunaan konsép kaparigelan ngalangkungan Al Masih:

  1. Tungtungna anjeunna bakal masrahkeun karajaan ka Allah Rama.
  2. Gusti parantos masrahkeun sagala perkara dina kaayaan tundukna.
  3. Gusti, anu nempatkeun sagala rupa kaayaan tunduk kana Kristus, mangrupikeun hiji pengecualian pikeun diturunkeun ka Yesus.
  4.  Nalika sagala hal tunduk ka Yesus, tibatan Putra nyalira ogé bakal tunduk ka anjeunna anu nempatkeun sagala perkara dina kaayaan dirina.

Zakaria 3: 1-4 (ESV), Imam Agung nangtung payuneun malaikat PANGERAN

1 Teras anjeunna nunjukkeun ka kuring Yosua imam besar nangtung payuneun malaikat PANGERAN, sareng Setan nangtung di belah katuhu na pikeun nuduh anjeunna. 2 Sareng PANGERAN nyarios ka Sétan"PANGERAN negeskeun anjeun, Ya Setan! PANGERAN anu parantos milih Yerusalem ngahukum anjeun! Sanés ieu mérek dicabut tina seuneu? " 3 Ayeuna Yosua nangtung payuneun malaikat, ngagem pakean kotor. 4 Sareng malaikat nyarios ka jalma-jalma anu nangtung di payuneunna, "Cabut baju kotor ti anjeunna." Sareng anjeunna saurna, "Lah, Kuring parantos nyandak kajahatan anjeun jauh ti anjeun, sareng kuring bakal dipakena ku baju murni. "

1 Raja-raja 22: 19-23 (ESV), PANGERAN parantos nempatkeun roh bohong dina sungut sadaya nabi anjeun ieu

19 Sareng Mika nyarios, "Ku sabab kitu ngadangukeun pangandika PANGERAN: Kuring ningali PANGERAN linggih dina tahta-Na, sareng sadaya sarwa langit nangtung gigireunna di belah katuhu na sareng di kénca na; 20 sareng PANGERAN ngadangukeun, 'Saha anu bakal ngagoda Ahab, supaya anjeunna angkat sareng tumiba di Ramot-gilead?' Sareng hiji nyarios hiji, sareng anu sanés nyarios anu sanés. 21 Teras hiji sumanget maju sareng nangtung payuneun PANGERAN, nyarios, 'Kuring bakal narik anjeunna. ' 22 Sareng PANGERAN nyarios ka anjeunna, 'Ku naon?' Sareng saurna, 'Kuring bakal kaluar, sareng bakal janten roh bohong dina bijil sadaya nabi-Na.' Sareng saurna, 'Anjeun kedah narik anjeunna, sareng anjeun bakal hasil; kaluar sareng lakukeun. ' 23 Ayeuna ku sabab kitu, PANGERAN parantos nempatkeun roh bohong dina sungut sadaya nabi anjeun ieu; PANGERAN parantos nyatakeun musibah pikeun anjeun. "

Jabur 103: 20-21 (ESV) Puji PANGERAN, sadaya pangersa-Na, menteri-menteri-Na, anu ngalaksanakeun kersa-Na

20 Puji PANGERAN, he he malaikat-malaikat-Na, anjeun anu gagah anu ngalampahkeun pangandika-Na, nurut kana pangandika-Na21 Puji PANGERAN, sadaya sarwa, para mentri-Na, anu ngalaksanakeun kersa-Na!

Ibrani 12: 22-24 (ESV), Sareng ka Gusti… sareng ka Yesus, panengah tina perjanjian anyar

22 Tapi anjeun parantos sumping ka Gunung Sion sareng ka kota Allah anu hirup, Yerusalem sawarga, sareng ka malaikat anu teu kaétung dina kumpul pésta. 23 sareng ka kumpulan putra cikal anu parantos lebet ka surga, sareng ka Gusti, hakim sadayana, sareng ka arwah jalma-jalmi anu leres parantos sampurna, 24 sareng ka Yesus, panengah tina perjanjian anyar, sareng getih anu disiram anu nyarioskeun kecap anu langkung saé tibatan getih Habél.

Ibrani 9:24 (ESV), Kristus parantos lebet ka payuneun Gusti pikeun nami urang

24 Pikeun Kristus parantos lebet, sanés ka tempat-tempat suci anu didamel ku tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal-hal anu leres, tapi ka surga nyalira, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang.

1 Timoteus 2: 5-6 (ESV), aya hiji Gusti, sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, nyaéta lalaki Kristus Yesus

5 keur aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, 6 anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian anu ditangtoskeun dina waktos anu ditangtoskeun.

1 Korinta 15: 24-28 (ESV), Anjeunna henteu kajantenan anu nempatkeun sagala perkara tunduk ka anjeunna

24 Maka datang akhirna, nalika anjeunna nganteurkeun karajaan ka Gusti Rama saatos ngancurkeun unggal aturan sareng unggal wibawa sareng kakuatan. 25 Pikeun anjeunna kedah kakuasaan dugi anjeunna nempatkeun sadaya musuh-Na handapeun suku-Na. 26 Musuh terakhir anu bakal musnah nyaéta maot. 27 keur "Gusti parantos masrahkeun sagala perkara dina kaayaan tundukna. " Tapi nalika nyatakeun, "sagala rupa ditundukkeun," jelas yén anjeunna dikecualkeun anu nempatkeun sagala perkara dina kaayaan tundukna. 28 Nalika sagala hal tunduk ka anjeunna, maka Putra nyalira ogé bakal tunduk ka anjeunna anu nempatkeun sagala perkara dina kaayaan anu sahandapeun anjeunna, mugia Gusti Allah sadayana aya sadayana.

Kumaha upami Zakaria 3: 4? Kuring parantos nyandak kajahatan anjeun ti anjeun

Sababaraha ngaku yén kusabab malaikat PANGERAN nyarios yén "Kuring parantos ngaleungitkeun kajahatan anjeun ti anjeun" yén malaikat nyaéta PANGERAN sabab ngan PANGERAN Allah anu tiasa ngahampura dosa. Nanging, malaikat PANGERAN nyarios pikeun PANGERAN sakumaha anu dibuktoskeun ku Zac 3: 6-9, anu nyarios, "Sareng malaikat PANGERAN negeskeun ka Yosua," Kieu dawuhan PANGERAN Nu Maha Kawasa: Upami anjeun bakal leumpang di cara abdi sareng jaga tanggung jawab abdi, maka anjeun bakal maréntah ka bumi abdi sareng jaga di pangadilan kuring ... saur PANGERAN Nu Maha Kawasa, sareng kuring bakal mupus dosa bumi ieu dina hiji dinten. " Jelas malaikat PANGERAN keur dibédakeun di dieu ti PANGERAN tapi anu nyarios pikeun PANGERAN. 

Anggapan yén ngan ukur Allah anu tiasa ngahampura dosa mangrupikeun kalepatan. Misalna dina Yesaya 6: 5-7, dosa-dosa anu ditebus sareng kalepatanana dileungitkeun mangrupikeun akibat tina tindakan seraphim.

Sanaos kawenangan pikeun ngahampura dosa tiasa ti Gusti, saha waé anu dipasihan kawenangan atanapi kamampuan tiasa ngalakukeun éta. Peunteun ahli Taurat dina Markus 2: 7 nyarios yén "saha anu tiasa ngahampura nyanyi tapi Gusti nyalira." éta salah. Yesus ngalereskeun aranjeunna nyarios, "Putra Manusa ngagaduhan kawenangan di bumi pikeun ngahampura dosa." Ku ngalakukeun éta anjeunna ngaidentifikasi dirina sanés salaku Gusti tapi Putra Manusa. Nanging urang terang yén anjeunna parantos dipasihan sadaya wewenang ku Gusti. (Mat 11:27, Lukas 10:22, Yohanes 3:35, Yohanes 13: 3). Yesus ogé nunjukkeun yén éta mangrupikeun hal anu langkung gampang pikeun nyarios 'Dosa anjeun dihampura' tibatan nyarios, 'Bangun, angkat ranjang anjeun sareng jalan'. Otoritas pikeun masihan kahirupan abadi mangrupikeun kakuatan pamungkas anu parantos dipasihkeun ku Yesus sareng urang terang tina Yohanes 5: 25-26 yén otoritas ieu dipasihkeun ku anjeunna ku sabab Isa Putra Manusa (Al Masih). Ngalangkungan hiji jalma nurut, seueur anu bakal dijantenkeun leres (Rom 5:19). 

Yohanes 20:21 mangrupikeun konci pikeun mastikeun yén mampuh ngahampura dosa mangrupikeun kakuatan anu diturunkeun. Murid-murid Gusti Yesus ogé dipasihan kakuatan pikeun ngahampura dosa nalika Isa nyarios, "Sakumaha Rama ngutus Kami, maka kuring ogé bakal ngutus anjeun" sareng "upami anjeun ngahampura dosa-dosa saha waé, éta bakal dihampura."

Zakaria 3: 1-9 (ESV), Kuring parantos nyandak kajahatan anjeun ti anjeun

1 Teras anjeunna nunjukkeun ka kuring Yosua imam besar nangtung payuneun malaikat PANGERAN, sareng Setan nangtung di belah katuhu na pikeun nuduh anjeunna. 2 Sareng PANGERAN nyarios ka Sétan"PANGERAN negeskeun anjeun, Ya Setan! PANGERAN anu parantos milih Yerusalem ngahukum anjeun! Sanés ieu mérek dicabut tina seuneu? " 3 Ayeuna Yosua nangtung payuneun malaikat, ngagem pakean kotor. 4 Sareng malaikat nyarios ka jalma-jalma anu nangtung di payuneunna, "Cabut baju kotor ti anjeunna." Sareng anjeunna saurna, "Lah, Kuring parantos nyandak kajahatan anjeun ti anjeun, sareng kuring bakal dipakena ku baju murni. "  5 Sareng kuring nyarios, "Hayu aranjeunna nempatkeun sorban bersih kana sirahna." Janten aranjeunna nempatkeun serban bersih dina sirahna sareng dipakena ku baju. Sareng malaikat PANGERAN nangtung di gigireunna.
6 Sareng malaikat PANGERAN mastikeun pisan ka Yosua, 7 "Kieu timbalan PANGERAN Nu Maha Kawasa: Upami anjeun bakal milampah jalan Kami sareng ngajaga piunjuk Kami, maka anjeun bakal marentah ka bumi kuring sareng jaga ka pengadilan kuring, sareng kuring bakal masihan anjeun hak aksés di antara jalma-jalma anu nangtung di dieu. 8 Dengekeun ayeuna, eh Yosua imam agung, anjeun sareng réréncangan anjeun anu linggih di payuneun anjeun, sabab éta téh jalma-jalma anu tandana: éta, kuring bakal mawa hamba Kami ka Cabang. 9 Kusabab éta, kana batu anu kuring atos dipayuneun Yosua, dina hiji batu anu panonna tujuh, kuring bakal ngukir tulisanana, nyatakeun PANGERAN Nu Maha Kawasa, sareng kuring bakal ngaleungitkeun kajahatan ieu bumi dina hiji dinten.

Yesaya 6: 5-7 (ESV), Lah, ieu némpél biwir anjeun; kasalahan anjeun dicandak, sareng dosa anjeun ditebus

Sareng kuring nyarios: "Waduh kuring! Pikeun kuring leungit; sabab kuring jalma biwir najis, sareng kuring cicing di tengah-tengah jalma biwir najis; sabab panon kuring parantos ningali Raja, PANGERAN Nu Maha Suci! ” 6 Teras salah sahiji seraphim ngalayang ka kuring, gaduh dina batubara nya éta batu bara anu parantos dicandak ku tong tina altar. 7 Sareng anjeunna némpél sungut kuring sareng nyarios: "Lah, ieu keuna biwir anjeun; kasalahan anjeun dicandak, sareng dosa anjeun ditebus. "

Markus 2: 5-11 (ESV), Putra Manusa ngagaduhan kawenangan di bumi pikeun ngahampura dosa

5 Sareng nalika Yesus ningali iman aranjeunna, anjeunna nyarios ka anu lumpuh, "Anaking, dosa anjeun dihampura." 6 Ayeuna sababaraha tina juru tulis anu linggih di dinya, naroskeun dina haténa, 7 "Naha lalaki ieu nyarios sapertos kitu? Anjeunna pitnah! Saha anu tiasa ngahampura dosa tapi Gusti nyalira? " 8 Sareng langsung Yesus, terang dina sumanget na yén aranjeunna sahingga ditaros dina diri, nyarios ka aranjeunna, "Naha anjeun naroskeun hal-hal ieu dina haté anjeun? 9 Mana anu langkung gampil, nyarios ka lumpuh, 'Dosa anjeun dihampura,' atanapi nyarios, 'Bangun, angkat ranjang anjeun sareng jalan'? 10 Tapi pikeun anjeun terang yén Putra Manusa ngagaduhan kawenangan di bumi pikeun ngahampura dosa”—Ceuk cenah ka lumpuh— 11 "Kuring nyarios ka anjeun, angkat, angkat ranjang anjeun, sareng angkat ka bumi."

Yohanes 5: 25-27 (ESV), Rama - parantos masihan Putra ogé ngagaduhan kahirupan dina dirina

25 "Saestuna, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, bakal dugi ka hiji waktos, sareng ayeuna parantos sumping, nalika anu maraot bakal ngupingkeun sora Putra Allah, sareng anu ngupingkeun bakal hirup. 26 Kusabab sakumaha Rama ngagaduhan kahirupan dina dirina, maka anjeunna parantos masihan Putra ogé ngagaduhan kahirupan dina dirina. 27 Sareng anjeunna parantos masihan anjeunna kawenangan pikeun ngajalankeun hukuman, sabab anjeunna Putra Manusa.

Rum 5:19 (ESV), Ku kataatan hiji jalma bakal seueur anu janten anu soleh

19 Kusabab sakumaha ku henteu patuh hiji jelema seueur anu janten dosa, janten ku kataatan hiji jalma bakal seueur anu leres.

Yohanes 20: 21-23 (ESV), Upami anjeun ngahampura dosa saha waé, aranjeunna bakal dihampura

21 Yesus nyarios deui ka aranjeunna, "Salam sejahtera. Sakumaha Rama anu ngutus Kami, maka Kami ogé bakal ngutus ka anjeun. " 22 Sareng nalika anjeunna nyarios kitu, anjeunna napas kana aranjeunna sareng nyarios ka aranjeunna, "Nampi Roh Suci. 23 Upami anjeun ngahampura dosa saha waé, éta bakal dihampura; upami anjeun nahan panghampura ti saha waé, éta bakal dicekel. ”

Kumaha upami Hakim 13: 21-23? 

Hakim 13: 21-23 negeskeun yén malaikat PANGERAN sanés sacara harfiah PANGERAN Allah. Ieu kusabab Manona sareng istrina henteu maot. Upami sacara literal PANGERAN (YHWH) anu aranjeunna ningali maka aranjeunna pasti bakal maot (Kel 33:20), Anjeunna hiji-hijina Daulat, anu teu saurang ogé kantos ningali atanapi tiasa ningali (1 Tim 6:16). Kecap pikeun Allah dina Hakim 13: 21-23 tina basa Ibrani ELOHIM anu hartosna perkasa sareng tiasa ogé dilarapkeun ka malaikat. Sanaos aranjeunna ningali anu sakuat (malaikat PANGERAN) aranjeunna henteu maot sabab henteu ningali PANGERAN nyalira.

Hakim 13: 21-23 (ESV), Urang pasti bakal maot sabab urang parantos ningal Gusti

21 Malaikat PANGERAN teu nembongan deui ka Manoa sareng istrina. Teras Manoah terang éta anjeunna malaikat PANGERAN. 22 Sareng Manoah nyarios ka istrina, "Urang pasti bakal maot, sabab urang parantos ningal Gusti. " 23 Tapi pamajikanana nyarios ka anjeunna, "Upami PANGERAN maksad maehan urang, anjeunna moal nampi kurban beuleuman sareng kurban gandum tina panangan kami, atanapi nunjukkeun ka kami sadaya hal ieu, atanapi ayeuna ngumumkeun ka kami hal-hal sapertos kieu. "

Keluaran 33: 17-20 (ESV), Anjeun henteu tiasa ningali raheut abdi, sabab manusa moal ningali kuring sareng hirup

17 Sareng PANGERAN nyarios ka Musa, "Hal ieu pisan anu anjeun carioskeun bakal Kuring laksanakeun, sabab anjeun parantos mendakan karesep abdi, sareng kuring kenal ku nami." 18 Musa nyarios, "Punten tunjukkeun kamulyaan anjeun." 19 Sareng saurna, "Kuring bakal ngajadikeun sagala kahadéan kuring diliwatan di payuneun anjeun sareng bakal nyebarkeun payuneun nami abdi 'PANGERAN.' Sareng kuring bakal marahmay ka saha kuring bakal marahmay, sareng bakal nunjukkeun kaasih ka saha kuring bakal nunjukkeun rahmat. 20 Tapi, "saurna,"anjeun moal tiasa ningali rai kuring, sabab manusa moal ningali kuring sareng hirup."

1 Timoteus 6:16 (ESV), Anu teu saurang ogé kantos ningali atanapi tiasa ningali

16 anu nyalira gaduh abadi, anu cicing dina cahaya anu teu tiasa dideukeutan, anu teu saurang ogé kantos ningali atanapi tiasa ningali. Pikeun anjeunna janten ngahargaan sareng kakuasaan langgeng. Amin.