Ngadalikeun Pangaruh - Naon Roh Suci
Ngadalikeun Pangaruh - Naon Roh Suci

Ngadalikeun Pangaruh - Naon Roh Suci

Naon ari Roh Suci? - Roh Suci Diringkeskeun

Roh Suci mangrupikeun napas atanapi angin Gusti. Pangaruh anu ngadalikeun Gusti anu berinteraksi sareng manusa sareng dunya. Ngaliwatan Roh Suci, "panangan Gusti" aya di urang sareng Roh mangrupikeun simbolis tina "ramo" Gusti. Ku sababaraha cara Roh Suci mikeun kakawasaan Gusti pikeun nedunan kersa Gusti. Éta Roh Allah, dipasihan ku Gusti yén "hasil ti Rama" salaku "kado sawarga" anu percaya kedah "nampi," kedah "dieusian," sareng "lebet". Roh Suci mangrupikeun hal anu tiasa "ditunda," "dilebetkeun," sareng "dilebetkeun kana jero." Éta tiasa ditransferkeun ti hiji jalma ka jalma anu sanés, dibagi, sareng tiasa dibagi. Roh Suci "murag" sareng "dituang" salaku anu percaya "dibaptis ku Roh Suci". Anu percaya kedah "nginum" sareng "ngaraosan" ieu cai hirup ". Urang kedah nyarios sareng ngadoa "dina Roh" sabab ngalaksanakeun seueur sagala rupa padamelan Gusti dina kahirupan urang. Ayana Allah dijantenkeun lumayan ti Roh Suci sakumaha kanyamanan, naséhat, sareng ngarahkeun urang. Urang kedah ati-ati pikeun henteu berontak ngalawan, nolak, duka, mupus atanapi ngahujat pangaruh pangendali Gusti Allah. Roh Suci tiasa dipersonalisasi dina éta ngagambarkeun kapribadian sareng karakter Allah sanaos sanés sacara harfiah jalmi.

ControllingInfluence.com

Roh Suci dina Rujukan Pikeun Nyiptakeun

Roh Suci ogé mangrupikeun aspek ti Allah anu aya hubunganana sareng pangaruh pangendali na. Ku pangandika Allah (Logos) sareng ku napasna Gusti, Roh Suci, sagala hal parantos didamel. Kieu carana nyiptakeun aslina (mimiti Adam) janten ayana sareng ieu kumaha Yesus Kristus (Adam panungtung) janten ayana. 

Jabur 33: 6 (ESV), ku pangandika PANGERAN langit didamel, sareng ku napas tina sungut na

ku pangandika PANGERAN langit didamel, sareng ku napas tina sungut na sadayana host aranjeunna.

Jabur 104: 29-30 (ESV), Nalika anjeun ngirimkeun Roh anjeun, aranjeunna diciptakeun

Nalika anjeun nyumputkeun raheut anjeun, aranjeunna kuciwa; nalika anjeun nyandak jauh milikna napas, aranjeunna maot sareng balik kana debu na. Nalika anjeun ngirimkeun Roh anjeun, aranjeunna diciptakeun, sareng anjeun ngarobih nyanghareupan taneuh.

Kajadian 2: 7 (ESV), PANGERAN Allah ngabentuk lalaki debu tina taneuh na ngarenghap kana liang irung na napas hirup

saterusna PANGERAN Allah ngabentuk lalaki debu tina taneuh na ngarenghap kana liang irung na napas hirup, sareng lalaki éta janten mahluk anu hirup.

Ayub 33: 4 (ESV), Sumanget Gusti parantos ngadamel kuring, sareng napas ti Nu Kawasa masihan kahirupan.

Sumanget Gusti parantos ngadamel kuring, sareng napas ti Nu Kawasa masihan kahirupan.

Lukas 1:35 (ESV), Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan Anu Maha Suci bakal kalangkang anjeun

Sareng malaikat ngajawab anjeunna, "Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan Anu Maha Suci bakal kalangkang anjeun; kumargi kitu anak anu bakal dilahirkeun bakal disebat suci - Putra Allah.

ControllingInfluence.com

Harti basa Ibrani sareng Yunani pikeun Roh

Kecap pikeun sumanget dina basa Ibrani nyaéta ruach anu hartosna napas, angin, sumanget. Nya kitu, kecap Roh Suci dina basa Yunani asalna tina gabungan kecap pneuma hagion (πνεῦμα ἅγιον), anu paling sacara harfiah hartosna, "hawa dina gerak - éta suci". Roh Suci (Pneuma) paling sacara harfiah napas atanapi angin Gusti dipaké pikeun nyiptakeun jagat raya sareng yén Gusti ngagunakeun pikeun berinteraksi sareng manusa.

Kamus Kuat

h7307. רּûûûû; ti 7306; angin; ku nafas kasaruaan, nyaéta napas anu masuk akal (atawa bahkan telenges); figurative, hirup, ambek, unsubstantiality; ku papanjangan, daérah langit; ku sumanget kasaruaan, tapi ngan ukur mahluk anu rasional (kalebet ungkapan sareng fungsina): - hawa, amarah, ledakan, napas, x keren, wani, pikiran, x saparapat, x sisi, sumanget ((- ual)), badai, x sia-sia, ((pusaran -)) angin (-y).

g4151. πνεῦμα pneuma; ti taun 4154; arus hawa, nyaéta napas (blast) atanapi angin ngahiliwir; ku analogi atanapi kiasan, sumanget, nyaéta (manusa) jiwa rasional, (sacara implikasi) prinsip penting, watek méntal, sareng sajabana, atanapi (superhuman) malaikat, setan, atanapi (ketuhanan) Gusti, sumanget Kristus, Roh Suci : - hantu, kahirupan, sumanget (-ual, -ually), pipikiran.

Léksikon Analitik tina Perjanjian Anyar Yunani

πνεῦμα, ατος, τό. (1) sakumaha asalna tina πνέω (niup), tina gerakan hawa; (a) niup, angin (sigana JN 3.8a sareng HE 1.7); (b) engapan, napas (2TH 2.8; mungkin MT 27.50 dina hartos "he napas terakhir")

Korélasi antara Ruh sareng napas atanapi angin Gusti ogé digambarkan dina ayat-ayat ieu:

Ayub 26:13 (ESV), windy angin-Na langit langit janten adil

Ku na angin langit didamel adil.

Ayub 32: 8 (ESV), Tapi éta mangrupikeun Roh dina manusa, napas ka Nu Kawasa

Tapi éta Roh dina manusa, napas anu Maha Kawasa, anu ngajantenkeun anjeunna ngartos.

Yohanes 3: 8 (ESV), Angin ngahiliwir - Kitu ogé pikeun saha waé anu lahir tina Roh

nu angin ngagelebug dimana kahoyongna, sareng anjeun nguping sorana, tapi anjeun henteu terang ti mana asalna atanapi dimana kamana. Kitu ogé pikeun saha waé anu lahir tina Roh. "

ControllingInfluence.com

Roh Suci Pangaruh Ngadalikeun Allah

Kecap Yunani pikeun Roh nyaéta pheuma. Pamakéan kecap ieu dina Perjanjian Anyar sareng tulisan Kristen awal anu sanés dijelaskeun dina Greek-English Lexicon (BDAG) anu paling penting sapertos kieu:

(1) hawa dina gerakan, niupan, napas

(2) anu ngahirupkeun atanapi ngahirupkeun awak, napas, (kahirupan-) roh

(3) bagian tina kapribadian manusa, sumanget

(4) mahluk noncorporeal mandiri, dina kontrak sareng mahluk anu tiasa katarima ku indera fisik, sumanget

(5) Mahluk Gusti salaku pangaruh anu ngadalikeun, sareng fokus kana pergaulan sareng manusa, Sumanget

"Mahluk Gusti salaku pangaruh anu ngadalikeun, sareng fokus kana pergaulan sareng manusa" mangrupikeun aspek konci pikeun naon Roh Suci. Nyaéta perpanjangan mahluk Gusti, diturunkeun ti Gusti, anu berinteraksi sareng mangaruhan jalma. Pangertosan ieu dirojong ku seueur rujukan Kitab Suci:

2 Petrus 1:21 (ESV), Lalaki nyarios ti Gusti Allah nalika aranjeunna dibawa ku Roh Suci

Pikeun henteu aya nubuat anu dihasilkeun ku wasiat manusa, tapi lalaki nyarios ti Gusti Allah nalika aranjeunna dibawa ku Roh Suci

Yohanes 3:34 (ESV), Fatanapi anjeunna masihan Roh tanpa ukuran

Pikeun anjeunna anu ku Allah dikirim ngutus firman Allah, pikeun anjeunna masihan Roh tanpa ukuran."

Budalan 31: 3 (ESV),  Kalayan Ruh Gusti, kalayan kamampuan sareng kacerdasan, sareng élmu sareng sadayana karajinan

sareng kuring parantos ngeusian anjeunna sareng Ruh Gusti, kalayan kamampuan sareng kacerdasan, sareng élmu sareng sadayana karajinan, pikeun nyusun desain artistik, pikeun dianggo dina emas, pérak, sareng tembaga, dina motong batu kanggo netepkeun, sareng dina ngukir kai, dianggo dina unggal karajinan.

Nomer 11:25 (ESV), Nyandak sababaraha Roh - nempatkeun kana tujuh puluh kokolot - Roh sumanget dina aranjeunna - aranjeunna nubuat

Teras PANGERAN turun dina awan sareng nyarios ka anjeunna na nyandak sababaraha Roh éta dina anjeunna na pasang kana tujuh puluh kokolot. Sareng pas sumanget sumebar ka aranjeunna, aranjeunna nubuat

1 Samuel 10: 6 (ESV), Sumanget PANGERAN bakal rurusuhan ka anjeun, sareng anjeun bakal ngaramal - sabab Gusti nyarengan anjeun

mangka Sumanget PANGERAN bakal rurusuhan ka anjeun, sareng anjeun bakal ngarasula sareng aranjeunna sareng janten lalaki sanés. Ayeuna nalika tanda-tanda ieu pendak sareng anjeun, lakukeun naon anu dipendakan ku panangan anjeun, pikeun Gusti sareng anjeun

Néhémia 9: 29-30 (ESV), Mangtaun-taun anjeun bageur sareng aranjeunna ngingetkeun aranjeunna ku Roh anjeun ngalangkungan nabi anjeun 

Mangtaun-taun anjeun bobo sareng aranjeunna na ngingetkeun aranjeunna ku Roh anjeun ngalangkungan nabi anjeun. Tapi aranjeunna henteu bakal ngupingkeun ...

Yesaya 59:21 (ESV), Roh abdi anu aya dina anjeun, sareng kecap-kecap kuring anu kuring parantos lebetkeun kana sungut anjeun

"Sareng Kami, ieu perjangjian Kami sareng maranehna," saur PANGERAN: "Roh abdi anu aya dina anjeun, sareng kecap-kecap kuring anu kuring parantos lebetkeun kana sungut anjeun, moal kaluar tina sungut anjeun ... ”

Rasul 10:38 (ESV),  Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan

kumaha Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalakukeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna.

1 Korinta 2: 10-12 (ESV), Teu aya anu ngarti kana pipikiran Gusti kajaba Ruh Allah 

Hal-hal ieu ku Allah parantos diwahyukeun ka urang ku Roh. Pikeun Roh maluruh sagalana, sanajan bojong Gusti. Pikeun saha anu terang pikiran hiji jalma kecuali sumanget jalma éta, anu aya dina dirina? Kitu ogé teu aya anu ngarti kana pipikiran Gusti kajaba Ruh Allah. Ayeuna urang henteu nampi roh dunya, tapi Roh anu ti Gusti, supados urang terang hal-hal anu ku Gusti dipasihkeun ku gratis.

ControllingInfluence.com

Roh Suci Simbolik tina "Tangan" atanapi "Ramo" Gusti

"Ruh Gusti" sami sareng "panangan" atanapi "ramo" Gusti. Sapertos panangan sareng ramo lalaki anu tunduk kana kahoyong manusa, maka Roh Allah tunduk kana kahoyong Gusti. Jalma ngalakukeun naon anu dilakukeun ku panangan nyalira. Nya kitu ogé, Gusti Allah nyalira anu ngalaksanakeun padamelan anu dilakukeun ku papanjangan panangan sareng ramo na. Ngalangkungan Roh Suci, kersa Gusti dina ngalaksanakeun, ngalaksanakeun naon anu anjeunna kirimkeun pikeun ngalaksanakeun.

Yehezkiel 1: 3 (ESV), Panangan PANGERAN ditampi

nu kecap PANGERAN sumping ka Yehezkiel imam, bin Buzi, di tanah urang Kasdim sisieun saluran Chebar, sareng panangan PANGERAN disanggakeun Tuh

Yehezkiel 3:14 (ESV), Ruh - panangan PANGERAN anu kuat ka kuring

Roh diangkat kuring sareng nyandak kuring angkat, sareng kuring indit dina kapaitan dina panas sumanget kuring, panangan PANGERAN anu kuat ka kuring.

Yehezkiel 37: 1 (ESV), Panangan PANGERAN ditampi ku kuring - dina Roh

Panangan PANGERAN éta kana kuring, sareng anjeunna ngaluarkeun kuring dina Ruh PANGERAN sareng netepkeun abdi di tengah lebak; éta pinuh ku tulang.

2 Raja 3: 15-16 (ESV), The panangan PANGERAN sumping ka anjeunna

Tapi ayeuna bawa kuring musisi. ” Sareng nalika musisi maénkeun, nu panangan PANGERAN sumping ka anjeunna. Sareng saurna, "Kitu pangandika PANGERAN, 'Kuring bakal ngadamel garing ieu tilas pinuh ku kolam renang.'

Mateus 12:28 (ESV), Ku Ruh Allah anu kuring ngusir setan

"Tapi upami éta ku Ruh Allah anu kuring ngusir setan, maka Karajaan Allah parantos sumping ka anjeun ”

Lukas 11:20 (ESV), Ku ramo Gusti yén kuring ngusir setan

"Tapi upami éta ku ramo Gusti anu kuring ngusir setan, maka Karajaan Allah parantos sumping ka anjeun. "

ControllingInfluence.com

Roh Suci Manifests Kakuatan Gusti

Istilah kakuatan sareng sumanget sering dianggo gentos-gentos kumargi Gusti ngalaksanakeun perkawis-perkasa na liwat Roh-Na sareng kakuatan-Na. Henteu cekap akurat pikeun nyarios yén Roh Suci mangrupikeun kakawasaan Gusti, tapi jalma-jalma nampi kakuatan nalika Roh Suci datang ka aranjeunna. Kakuatan Gusti, sakumaha anu dibuktikeun ku karya-karya anu ajaib di jalma, umumna diwujudkeun ngalangkungan prosés anu mimiti ngalibatkeun panyeupan Roh Suci sareng teras karya kakuatan atanapi inspirasi ilahi. Ku Roh Suci, pangaruh anu ngadalikeun Gusti, urang tiasa berinteraksi sareng kakuatan sareng pikiran Gusti. numutkeun ka Yudas 1:20, kakawasaan Allah asalna tina Roh Suci, anu nyarios, " neneda dina Roh Suci”. Sasuai Sholat dina Roh Suci mangrupikeun cara ku urang berinteraksi sareng Gusti pikeun nampi pangasihan-Na - Pangaruh ngadalikeun Gusti. Sababaraha conto sapertos kieu:

Hakim 14: 5-6 (ESV), Sumanget PANGERAN ngagupayan anjeunna - anjeunna nyarek singa bari nyusutan domba ngora

Maka Simson angkat sareng ramana sareng indungna ka Timna, sareng aranjeunna sumping ka kebon anggur Timna. Sareng lah, singa ngora datang ka anjeunna ngageleger. Satuluyna sumanget PANGERAN melesat ka anjeunna, sareng sanaos anjeunna teu gaduh nanaon, anjeunna nyarek singa bari nyusutan embe ngora...

Hakim 15:14 (ESV), Teras Ruh PANGERAN ngagebret ka anjeunna - sareng talina lebur tina pananganna

Nalika anjeunna sumping ka Lehi, urang Pelisti sumping ngagorowok narémbongan anjeunna. Teras Ruh PANGERAN ngagebret ka anjeunna, tali anu dina panangan na janten sapertos rami anu kabeuleum, sareng beungkeutna leyur tina pananganna.

Lukas 1:35 (ESV), Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan Anu Maha Suci bakal kalangkang anjeun

Sareng malaikat ngajawab anjeunna, "nu Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan Anu Maha Suci bakal kalangkang anjeun; ku sabab kitu anak anu bakal dilahirkeun bakal disebat suci - Putra Allah.

Kisah 1: 8 (ESV), Anjeun bakal nampi kakuatan nalika Roh Suci parantos sumping ka anjeun

"Tapi anjeun bakal nampa kakuatan nalika Roh Suci parantos sumping ka anjeun, sareng anjeun bakal janten saksi Kami di Yerusalem sareng di sadaya Yudea sareng Samaria, dugi ka tungtung bumi. "

Rasul 2:4 (ESV), Aranjeunna sadayana dieusi ku Roh Suci sareng mimiti nyarios nalika Roh masihan aranjeunna nyarios

jeung aranjeunna sadayana dieusi ku Roh Suci sareng mimiti nyarios dina basa séjén nalika Roh masihan aranjeunna nyarios.

Rasul 4:31 (ESV), Éta nyaéta fDituju ku Roh Suci sareng teras nyarioskeun pangandika Allah kalayan kendel

Sareng nalika aranjeunna parantos ngadoa, tempat dimana aranjeunna ngariung babarengan digoyang, sareng aranjeunna sadayana ngeusi Roh Suci sareng terus nyarioskeun pangandika Allah kalayan kendel.

Rasul 10:38 (ESV), Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan

kumaha Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalaksanakeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna.

Rum 15:19 (ESV), Ku kakuatan tanda-tanda jeung kaajaiban, ku kakuatan Roh Allah

Ku kakuatan tanda-tanda jeung kaajaiban, ku kakuatan Roh Allah—Jadi ti Yérusalém sareng sapanjang jalan ka Illyricum kuring parantos ngalaksanakeun pelayanan Injil Kristus

ControllingInfluence.com

Roh Suci mangrupikeun Roh Allah Anu Dipasihkeun ka Jalma anu hasil tina Rama

Seueur saksi tulisan suci anu jelas yén Roh Suci, mangrupikeun kado ti Gusti anu hasil ti Rama. Aya bedana anu bakal dilakukeun antara "Pemberi" Gusti sareng "Kado" anu asalna ti Gusti, Roh Suci - Pangaruh ngadalikeun Gusti. 

1 Tesalonika 4: 8 (ESV), Gusti, anu masihan Roh Suci-Na ka anjeun

Ku sabab éta saha anu teu malire ieu, teu malire lain lalaki tapi Gusti, anu masihan Roh Suci-Na ka anjeun.

Yohanes 15:26 (ESV), Sumanget bebeneran, anu hasil tina Rama

"Tapi nalika Juragan sumping, anu ku sim kuring bakal dikirim ka anjeun ti Rama, éta Sumanget bebeneran, anu hasil tina Rama...

Rasul 2:33 (ESV), Anggeus nampi ti Bapa jangji tina Roh Suci

"Kusabab kitu diluhurkeun di sisi katuhu Allah, sareng anggeus nampi ti Bapa jangji tina Roh Suci, anjeunna parantos ngucurkeun ieu anu ku maranéh katingali sareng didangukeun. "

Rasul 5:32 (ESV), Roh Suci, saha Gusti parantos dipasihkeun ka jalma anu nurut ka anjeunna

"Sareng kami saksi pikeun hal-hal ieu, sareng kitu ogé Roh Suci, anu parantos dipasihkeun ku Gusti ka jalma anu nurut ka Mantenna. "

Rasul 15:8 (ESV), Gusti - masihan aranjeunna Roh Suci sapertos anjeunna ka urang

jeung Allah, anu terang kana manah, nyakseni aranjeunna, ku masihan aranjeunna Roh Suci sagampil anjeunna ka kami,

Kisah 10:38 (ESV) - Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan

kumaha Gusti Allah ngabijilkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna milampah ngalaksanakeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna.

Ibrani 2:4 (ESV), Allah ogé kasaksian ku kado ti Roh Suci disebarkeun nurutkeun bakal Na

waktu Allah ogé kasaksian ku tanda-tanda sareng kaajaiban sareng sagala rupa kaajaiban sareng ku kado ti Roh Suci disebarkeun nurutkeun bakal Na.

1 Yohanes 3:24 (ESV), The Sumanget anu parantos dipasihkeun ku anjeunna

Saha-saha anu ngajaga paréntah-Na tetep di Allah, sareng Allah di Anjeunna. Sareng ieu urang terang yén anjeunna tetep aya di urang, ku Sumanget anu parantos dipasihkeun ku anjeunna.

1 Yohanes 4:13 (ESV), Gusti - anjeunna parantos masihan urang Roh-Na

Teu aya anu kantos ningal Gusti; upami urang silih pikanyaah, Allah tetep di urang sareng kaasih na disampurnakeun di urang. Ku ieu urang terang yén urang tetep ka Anjeunna sareng anjeunna di urang, sabab anjeunna parantos masihan urang Roh-Na.

ControllingInfluence.com

Roh Suci Sesuatu anu "Ditarima" (salaku Kado)

Rujukan Alkitab anu nunjukkeun yén Roh Suci salaku hal anu bakal ditampi:

Rasul 1: 4-5 (ESV), ngantosan janji Bapa - anjeun bakal dibaptis sareng Roh Suci

Sareng nalika cicing sareng aranjeunna anjeunna maréntahkeun aranjeunna henteu angkat ti Yérusalém, tapi ka ngantosan janji Bapa, anu, saurna, "anjeun nguping ti kuring; pikeun Yohanes dibaptis ku cai, tapi anjeun bakal dibaptis sareng Roh Suci moal seueur dinten ti ayeuna."

Rasul 2:38 (ESV), You bakal nampi kurnia Roh Suci

Sareng Pétrus nyarios ka aranjeunna, "Tarobat sareng dibaptiskeun masing-masing dina nami Isa Al Masih pikeun pangampunan dosa-dosa anjeun, sareng anjeun bakal nampi kado ti Roh Suci.

Rasul 8: 14-19 (ESV), maranehna nampi Roh Suci - nu Sumanget dipasihkeun

Ayeuna nalika rasul-rasul di Yerusalem ngadangu yén Samaria nampi kecap Allah, aranjeunna ngutus ka aranjeunna Pétrus sareng Yohanes, anu turun sareng ngadoa pikeun aranjeunna supaya nampi Roh Suci, sabab anjeunna henteu acan murag kana salah sahiji diantara aranjeunna, tapi aranjeunna nembé dibaptis dina nami Gusti Yesus. Teras aranjeunna neundeun leungeun kana aranjeunna na maranehna nampi Roh Suci. Ayeuna nalika Simon ningali éta nu Sumanget dipasihkeun ngalangkungan panangan rasul, anjeunna nawiskeun artos ka aranjeunna, saurna, "Pasihan abdi kakuatan ieu ogé, sing saha waé anu ku kuring ditumpangan leungeun abdi tiasa nampi Roh Suci. "

Yohanes 20:22 (ESV), Urang Sundaeceive Roh Suci

Sareng nalika anjeunna nyarios kitu, anjeunna napas kana aranjeunna sareng nyarios ka aranjeunna, "Nampi Roh Suci."

Epesus 1:13 (ESV), nu jangji Roh Suci

Anjeunna ogé anjeun, nalika anjeun nguping kecap anu leres, Injil kasalametan anjeun, sareng percanten ka Anjeunna, disegel nu jangji Roh Suci,

Ibrani 6:4 (ESV), Ngeunah teh kado sawarga, sareng parantos kabagi dina Roh Suci

Kusabab mustahil, dina kasus jalma anu pernah terang, anu gaduh ngaraosan teh kado sawarga, sareng parantos kabagi dina Roh Suci

ControllingInfluence.com

Roh Suci Hal Anu Kedah "Dipinuhan"

Rujukan Alkitab anu nunjukkeun yén Roh Suci salaku hal anu "dieusian":

Lukas 1:15 (ESV), FDiisi ku Roh Suci

pikeun anjeunna bakal hébat payuneun Gusti. Sareng anjeunna henteu kedah nginum anggur atanapi inuman anu kuat, sareng anjeunna bakal ngeusi Roh Suci, bahkan ti rahim indungna.

Lukas 1:41 (ESV), FDiisi ku Roh Suci

Sareng nalika Elizabeth ngadangukeun salam Maryam, orok kabisat dina rahimna. Sareng Elizabeth éta ngeusi Roh Suci,

Lukas 1:67 (ESV), FDiisi ku Roh Suci

Sareng ramana Jakaria éta ngeusi Roh Suci sareng ngarasula, nyarios. "

Pancén 4: 8 (ESV), FDiisi ku Roh Suci

Teras Peter, ngeusi Roh Suci, saur aranjeunna, "Raja-raja sareng sepuh

Pancén 4: 31 (ESV), FDiisi ku Roh Suci

Sareng nalika aranjeunna parantos ngadoa, tempat dimana aranjeunna ngariung babarengan ngoyagkeun, sareng aranjeunna sadayana ngeusi Roh Suci sareng teras nyarioskeun pangandika Gusti kalayan kendel.

Pancén 7: 55 (ESV), Fawak tina Roh Suci

Tapi anjeunna, pinuh ku Roh Suci, gazed ka sawarga sareng ningali kamulyaan Allah, sareng Yesus nangtung di sisi katuhu Allah.

Rasul 9:17 (ESV), Kudu dieusi ku Roh Suci

Maka Ananias angkat sareng lebet ka bumi. Sareng neundeun panangan ka anjeunna, saurna, "Saderek Saul, Gusti Yesus anu nembongan ka anjeun di jalan anu anjeun sumping parantos ngutus ka kuring supaya anjeun tiasa ningali deui sareng dipinuhan ku Roh Suci. "

Rasul 11:24 (ESV), Pinuh ku Roh Suci

sabab anjeunna jalma anu alus, pinuh ku Roh Suci sareng iman. Sareng seueur pisan jalma anu ditambih ka Gusti.

Epesus 5:18 (ESV), Be ngeusi Roh

Sareng entong mabok ku anggur, sabab éta nyusahkeun, tapi dieusi ku Roh

ControllingInfluence.com

Roh Suci Sesuatu anu "Di"

Kami janten "sumanget" nalika ngajalankeun kakuatan, nyarios dina ilham ilahi, sareng dina do'a. Daripada janten "batur" anu urang doakeun atanapi nyembah, roh Suci mangrupikeun "hal" anu urang doakeun sareng operasi "lebet". Teu aya rujukan yén Roh Suci mangrupikeun jalma anu kedah didoakeun atanapi disembah. Sabalikna Roh Suci mangrupikeun hal anu urang kedah beroperasi "dina". Nyembah anu sajati kedah nyembah ka Rama "dina" Roh sareng bebeneran.

Markus 12:36 (ESV), In Roh Suci

David dirina, dina Roh Suci, nyatakeun, 'Gusti nyarios ka Gusti abdi, "Linggih di belah katuhu kuring, dugi ka nempatkeun musuh-musuh anjeun handapeun suku anjeun."'.

Rum 9: 1 (ESV), In Roh Suci

Abdi nyarios anu leres di Al Masih — kuring henteu bohong; nurani kuring nyaksian kuring dina Roh Suci,

1 Korinta 12: 3 (ESV), In Roh Allah

Kumargi kitu kuring hoyong anjeun ngartos yén teu aya anu nyarios dina Ruh Allah kantos nyarios "Yesus dilaknat!" sareng teu aya anu tiasa nyebatkeun "Yesus nyaéta Gusti" kacuali dina Roh Suci

1 Tesalonika 1: 5 (ESV), In Roh Suci

sabab injil kami sumping ka anjeun sanés ngan ukur ku kecap, tapi ogé dina kakuatan sareng dina Roh Suci sareng kalayan pinuh kayakinan. Anjeun terang jenis lalaki anu kami kabuktikeun janten diantara anjeun demi anjeun

Epesus 6:18 (ESV), In Roh

sholat sepanjang waktos dina Roh, kalayan sadaya doa sareng panyambat. Pikeun tujuan éta, tetep waspada kalayan sagala katekunan, ngadoa pikeun sadaya umat suci

Yohanes 4:23 (ESV), Anu nyembah anu sajati bakal nyembah ka Rama dina sumanget

Tapi waktuna bakal sumping, sareng ayeuna parantos sumping, nalika anu nyembah anu sajati bakal nyembah ka Rama dina sumanget sareng bebeneran, margi Rama milari jalma-jalma sapertos kitu pikeun nyembah anjeunna.

ControllingInfluence.com

Roh Suci Anu Tiasa Dialihkeun, Anu Dipageuhan sareng Dipisahkeun

Sababaraha rujukan Alkitab ngabuktoskeun yén Roh diibaratkeun kana zat anu tiasa dipindahkeun, tiasa dibagi-bagi, sareng tiasa dibagi-bagi. Peter dina dinten Pentakosta, maos "saur Gusti: tina Ruh kuring kuring bakal tuang" (Rasul 2:17, Tyndale) sareng 1 Yohanes 4:13 nunjukkeun yén Gusti parantos "masihan kami Roh-Na". Ngartos sacara harfiah, basa Yunani hartosna, "sababaraha" atanapi "bagian tina" - nunjukkeun pangsa atanapi bagian. Sasuai, urang ngartos yén Ruh Allah mangrupikeun hal anu tiasa disebarkeun diantara seueur.

Nomer 11:17 (ESV), Candak sababaraha Roh anu aya dina diri anjeun teras pasangkeun ka aranjeunna

Sareng kuring bakal turun sareng ngobrol sareng anjeun di ditu. Sareng kuring bakal candak sababaraha Roh anu aya dina diri anjeun teras pasangkeun ka aranjeunna, Sareng aranjeunna bakal nanggung beungbeurat jalma-jalma sareng anjeun, sahingga anjeun moal nanggung nyalira nyalira.

Nomer 11:25 (ESV), Nyandak sababaraha Roh anu aya dina anjeunna sareng nempatkeun kana tujuh puluh kokolot

Maka PANGERAN turun dina awan sareng nyarios ka Anjeunna, sareng ngajak sababaraha Roh anu aya dina anjeunna sareng nempatkeun kana tujuh puluh kokolot. Sareng pas Roh sumerah ka aranjeunna, aranjeunna nubuat…

2 Raja 2: 9-10 (ESV), Punten aya dua bagian sumanget anjeun ka kuring

Nalika aranjeunna nyebrang, Élias nyarios ka Élisa, "Tanya naon anu bakal kuring laksanakeun pikeun anjeun, sateuacan abdi dipiceun ti anjeun." Sareng Elisa nyarios, "Punten aya dua bagian sumanget anjeun ka kuring"

2 Raja 2: 15-16 (ESV), Sumanget Élias napel dina Élisa

Ayeuna nalika putra-putra nabi anu aya di Yerikho ningali anjeunna di payuneun aranjeunna, aranjeunna nyarios, "Sumanget Élias napel dina Élisa. " Sareng aranjeunna sumping mendakan anjeunna sareng sujud kana taneuh sateuacan anjeunna. Sareng aranjeunna nyarios ka anjeunna, "Lah ayeuna, aya sareng panjabat anjeun lima puluh urang jalma kuat. Punten ngantepkeun aranjeunna angkat sareng milarian tuan anjeun. Bisa jadi éta Sumanget PANGERAN parantos néwak anjeunna sareng ngalungkeun anjeunna kana sababaraha gunung atanapi kana sababaraha lebak "

Rasul 2: 1-4 (ESV), Létah-létah anu ngabagi-bagi siga seuneu nembongan ka aranjeunna sareng ngendong dina unggal-unggal na - sadayana dipinuhan ku Roh Suci

Nalika dinten Pentakosta dugi, aranjeunna sadayana sasarengan di hiji tempat. Sareng ujug-ujug aya ti sorga aya sora siga angin ngahiliwir, sareng éta ngeusi sakumna bumi tempat aranjeunna linggih. Sareng elat-elat anu dibagi-bagi siga seuneu némbongan ka aranjeunna teras napel dina masing-masing. Sareng sadayana dipinuhan ku Roh Suci sareng mimiti nyarios ku basa-basa anu sanés nalika Roh masihan aranjeunna nyarios.

Rasul 2:17 (Tyndale), Of sumanget abdi kuring tuang ka sadaya jalma

Bakal aya dina dinten-dinten akhir, saurna Gusti: of sumanget abdi kuring tuang ka sadaya jalma. Putra-putri anjeun bakal nubuat, nonoman anjeun bakal ningali visions, manula anjeun bakal impian impian.

Rasul 2:17 (JV), Kuring bakal tuang kaluar tina Roh abdi kana sadaya daging

Sareng bakal kajadian dina dinten-dinten akhir, saurna Gusti, Kuring bakal tuang kaluar tina Roh abdi kana sadaya daging: sareng putra-putri anjeun bakal ramalan, sareng nonoman anjeun bakal ningali visi, sareng sepuh anjeun bakal impian impian

Rasul 2:17 (ASV), Kuring bakal tuang Roh abdi ka sadaya jalma

Sareng aya dina dinten-dinten akhir, saurna Gusti, Kuring bakal tuang Roh abdi ka sadaya jalma: Sareng putra-putri anjeun bakal ramalan, Sareng para nonoman anjeun bakal ningali visi, sareng sepuh anjeun bakal ngimpi impian.

Rasul 2:17 (NASB), Yén kuring bakal nguatkeun sumanget kuring ka sadaya manusa

'JEUNG KUDU DITANGGAL DINA PAMUNGKAS,' saur Gusti, 'Yén kuring bakal nguatkeun sumanget kuring ka sadaya manusa; JEUNG ANAK ANAK JEUNG BUDAK ANU KUDU NABI, JEUNG ANJAK ANJEUN ANJEUN NINGALI VISI, JEUNG LALAKI ANJEUN ANJEUN NGIMPI IMPIAN;

1 Yohanes 4:13 (ESV), He parantos masihan kami tina sumanget na

Teu aya anu kantos ningal Gusti; upami urang silih pikanyaah, Gusti tetep aya dina diri urang sareng kaasih-Na sampurna dina urang. Ku ieu urang terang yén urang tetep ka Anjeunna sareng anjeunna di urang, sabab anjeunna parantos masihan kami tina sumanget na.

Ibrani 2:4 (ESV), Kado ti Roh Suci disebarkeun numutkeun kahoyongna

samentawis Gusti ogé nyaksian ku tanda-tanda sareng kaajaiban sareng sagala rupa kaajaiban sareng ku kado ti Roh Suci disebarkeun nurutkeun bakal Na.

ControllingInfluence.com

Roh Suci mangrupikeun Hal anu "Pasang" atanapi "Pasang Dina", "Murag", atanapi "Dituang"

Seueur referensi tulisan suci nunjukkeun yén Roh Suci kana hal anu tiasa "ditunda", tiasa "murag", sareng tiasa "dituang". Sababaraha rujukan Kitab Suci ngajelaskeun Roh Suci kana hal anu tiasa "nempatkeun, "" nempatkeun dina, "atanapi" nempatkeun kana. "

Angka 11:25 (ESV), Took sababaraha Roh anu aya dina anjeunna sareng pasang kana tujuh puluh kokolot

Maka PANGERAN turun dina awan sareng nyarios ka Anjeunna, sareng nyandak sababaraha Roh anu aya dina anjeunna sareng pasang kana tujuh puluh kokolot. Sareng pas éta Sumanget istirahat dina aranjeunna, aranjeunna ngarasula. Tapi aranjeunna henteu neraskeun ngalaksanakeunana.

Nomer 11: 27-29 (ESV), Yén PANGERAN bakal nempatkeun Roh-Na ka aranjeunna

Sareng saurang nonoman lumpat sareng nyarios ka Musa, "Éldad sareng Medad nuju ramalan di kemah." Sareng Yosua bin Nun, asistén Musa ti alitna, saurna, "Gusti abdi Musa, lirénkeun aranjeunna." Tapi Musa nyarios ka anjeunna, "Naha anjeun timburu demi abdi? Mugia sadaya umat PANGERAN anu nabi, yén PANGERAN bakal nempatkeun Roh-Na ka aranjeunna! "

Yesaya 42:1 (ESV), Kuring parantos nempatkeun Roh abdi ka anjeunna

Katingali hamba Kami, anu Kami dukung, jalma pilihan kuring, anu dipikaresep ku jiwa kuring; Kuring parantos nempatkeun Roh abdi ka anjeunna; anjeunna bakal nyababkeun kaadilan pikeun bangsa-bangsa

Yehezkiel 36:27 (ESV), Kuring bakal nempatkeun Roh abdi jero anjeun

jeung Kuring bakal nempatkeun Roh abdi jero anjeun, sareng nyababkeun anjeun milampah katetepan abdi sareng ati-ati kana aturan abdi

Rujukan skrip anu ngibaratkeun Roh Suci kana hal anu "turun" atanapi "turun" sareng "tetep":

Lukas 3: 21-22 (ESV), The Roh Suci turun ka anjeunna dina bentuk awak, sapertos manuk japati

Ayeuna nalika sadaya jalma dibaptis, sareng nalika Yesus ogé parantos dibaptis sareng ngado'a, langit dibuka, sareng Roh Suci turun ka anjeunna dina bentuk awak, sapertos manuk japati; sareng hiji sora datang ti sawarga, "Anjeun Putra Kami anu dipikacinta; sareng anjeun Kami resep pisan. "

Lukas 4:18 (ESV), Ruh Gusti aya ka kuring, Kusabab anjeunna gaduh diturutan me

"Ruh Gusti aya ka kuring, Kusabab anjeunna gaduh diturutan me
pikeun ngembarkeun berita anu hadé pikeun jalma miskin. Anjeunna parantos ngutus kuring pikeun ngumumkeun kabébasan ka anu nyulik sareng ngahijikeun deui panon pikeun jalma buta, pikeun ngabébaskeun jalma-jalma anu ditindas

Yohanes 1:33 (ESV), Anjeunna saha anjeun ningali Roh turun sareng tetep

Kuring sorangan henteu terang anjeunna, tapi anjeunna anu ngutus kuring ngabaptis ku cai nyarios ka kuring, 'Anjeunna saha anjeun ningali Roh turun sareng tetep, ieu anjeunna anu ngabaptis ku Roh Suci. '

Rasul 2: 1-4 (ESV), Sareng ngabagi létah siga seuneu némbongan ka aranjeunna teras ngagantung kana masing-masing

Nalika dinten Pentakosta dugi, aranjeunna sadayana sasarengan di hiji tempat. Sareng ujug-ujug aya sumping ti surga sora siga angin ngahiliwir anu kuat, sareng éta ngeusi sakumna bumi tempat aranjeunna linggih. Sareng ngabagi létah siga seuneu némbongan ka aranjeunna teras ngagantung kana masing-masing. Sareng aranjeunna sadayana dipinuhan ku Roh Suci sareng mimiti nyarios dina basa séjén nalika Roh masihan aranjeunna nyarios.

Rasul 10:44 (ESV), Roh Suci murag ka sadayana

Nalika Pétrus masih nyarioskeun hal-hal ieu, éta Roh Suci murag ka sadayana anu ngadangu kecap. Sareng jalma-jalma anu iman ti anu disunatan anu sumping sareng Pétrus kagum, sabab kurnia Roh Suci dituang ka bangsa sanés ogé.

Rasul 11:15 (ESV), Roh Suci murag kana aranjeunna

Nalika kuring mimiti nyarios, Roh Suci murag kana aranjeunna sapertos urang di awal. Sareng kuring émut kana pangandika Gusti, kumaha anjeunna nyarios, 'John dibaptis ku cai, tapi anjeun bakal dibaptiskeun sareng Roh Suci. '

Rujukan naskah anu ngajelaskeun Roh Suci kana hal éta is "Dituang":

Yesaya 32:15 (ESV), Roh dituang ka urang ti luhur

tepi Roh dituang ka urang ti luhur, sareng padang gurun janten kebon anu subur, sareng kebon anu buah dianggap leuweung.

Yesaya 44:3 (ESV), Kuring bakal tuang Roh abdi ka turunan anjeun

Pikeun Kuring bakal tuang cai kana taneuh anu haus, sareng aliran kana taneuh anu garing;
Kuring bakal tuang Roh abdi ka turunan anjeun, sareng berkah abdi ka turunan anjeun.

Yehezkiel 39:29 (ESV), I tuang sumanget abdi kana kulawarga Israil

Sareng kuring moal nyumputkeun rai deui ka aranjeunna, iraha I tuang sumanget abdi kana kulawarga Israil, saur PANGERAN ALLAH. "

Yoél 2: 28-29 (ESV), kuring bakal tuang Roh abdi ka sadaya daging

"Sareng bakal kajadian saatosna, éta kuring bakal tuang Roh abdi ka sadaya daging; putra-putri anjeun bakal ngarasula, lalaki sepuh anjeun bakal impian impian, sareng nonoman anjeun bakal ningali visi. Komo ka budak lalaki jeung awéwé di jaman harita mah bakal tuang sumanget abdi.

Rasul 2:17 (Tyndale), Of sumanget kuring mah keur kaluar dina sadaya jalma

Bakal aya dina dinten-dinten akhir, saurna Gusti: of sumanget abdi kuring tuang ka sadaya jalma. Putra-putri anjeun bakal nubuat, nonoman anjeun bakal ningali visions, manula anjeun bakal impian impian.

Rasul 10:44 (ESV), Roh suci dituang

Nalika Pétrus masih nyarioskeun hal-hal ieu, Roh Suci murag ka sadayana anu nguping éta kecap. Sareng jalma-jalma anu iman ti anu disunatan anu sumping sareng Pétrus kagum, sabab kurnia ti Gusti Roh suci dituang komo dina bangsa Gentile.

ControllingInfluence.com

Roh Suci "Dibaptis Ku" sareng mangrupikeun "Cai Hirup" anu Urang tiasa "Nginum"

kecap ngabaptis hartosna nyelup atanapi nyerep. Seueur rujukan Kitab Suci nunjukkeun Roh Suci nyaéta hal anu percaya tiasa dibaptis, béda sareng baptisan cai. Narima Roh sarua jeung lahir deui. Narima Roh sarua jeung lahir deui. Béda sareng cai biasa, Roh mangrupikeun cai hirup anu urang tiasa nginum sareng nginum. Sumanget ieu bakal ngalir kaluar tina haté urang sapertos walungan cai hirup:

Lukas 3:16 (ESV), Anjeunna bakal ngabaptis anjeun sareng Roh Suci sareng seuneu.

Yohanes ngawaler ka sadayana, saurna, "Kuring ngabaptis anjeun ku cai, tapi anjeunna anu langkung kawasa tibatan kuring sumping, tali sendal na anu kuring henteu pantes dicabut. Anjeunna bakal ngabaptis anjeun sareng Roh Suci sareng seuneu.

Rasul 1:5 (ESV), Anjeun bakal jadi dibaptis sareng Roh Suci

pikeun Yohanes dibaptis ku cai, tapi anjeun bakal dibaptis sareng Roh Suci henteu seueur dinten ti ayeuna. "

Rasul 2:38 (ESV), You bakal nampi kado ti Roh Suci

Sareng Pétrus nyarios ka aranjeunna, "Tarobat sareng dibaptiskeun masing-masing dina nami Isa Al Masih pikeun pangampunan dosa-dosa anjeun, sareng anjeun bakal nampa kado ti Roh Suci.

Rasul 11: 15-16 (ESV), You bakal dibaptis sareng Roh Suci

Nalika kuring mimiti nyarios, Roh Suci murag ka aranjeunna sapertos anu ti mimiti urang. Sareng kuring émut kana pangandika Gusti, kumaha anjeunna nyarios, 'John ngabaptis ku cai, tapi Anjeun bakal jadi dibaptis sareng Roh Suci. '

Yohanes 1:33 (ESV), Anjeunna anu anjeun ningali Roh turun sareng tetep, ieu anjeunna anu ngabaptis sareng Roh Suci

Kuring sorangan henteu terang anjeunna, tapi anjeunna anu ngutus kuring ngabaptis ku cai nyarios ka kuring, 'Anjeunna anu anjeun ningali Roh turun sareng tetep, ieu anjeunna anu ngabaptis sareng Roh Suci. '

Yohanes 3: 5-8 (ESV), U.henteu aya anu lahir tina cai sareng Roh, anjeunna moal tiasa lebet ka Karajaan Allah

Yesus ngawaler, "Saestuna, saéstuna, kuring nyarios ka anjeun, kecuali lamun lahir tina cai sareng Roh, anjeunna moal tiasa lebet ka Karajaan Allah. Anu lahir tina daging nyaéta daging, sareng anu aya lahir tina Roh nyaeta sumanget. Entong héran yén kuring nyarios ka anjeun, 'Anjeun kedah dilahirkeun deui.' Angin ngahiliwir ka tempat anu dipikahoyong, sareng anjeun ngadangu sorana, tapi anjeun henteu terang ti mana asalna atanapi dimana kamana. Kitu ogé pikeun saha waé anu aya lahir tina Roh. "

Yohanes 4:10 (ESV), Lcai iving

Yesus ngawaler ka anjeunna, "Upami anjeun terang kurnia Allah, sareng saha éta anu nyarios ka anjeun, 'Pasihan kuring inuman.' anjeun bakal naros ka anjeunna, sareng anjeunna bakal masihan anjeun cai hirup. "

Yohanes 7: 37-39 (ESV), Kaluar tina haténa bakal ngalirkeun walungan cai hirup

Dina dinten terakhir tina pésta, dinten anu hébat, Yesus jumeneng sareng sasambat, "Upami aya anu haus, hayu anjeunna sumping ka kuring sareng inuman. Saha anu percaya ka Kami, sakumaha ceuk Kitab Suci, Kaluar tina haténa bakal ngalirkeun walungan cai hirup. ' " Ayeuna ieu anjeunna nyarioskeun ngeunaan Roh, saha jalma anu percanten ka Anjeunna anu bakal ditampi, pikeun samentawis Roh henteu acan dipasihkeun, sabab Yesus teu acan dimulyakeun.

1 Korinta 12:13 (ESV), Dina hiji Roh urang sadayana dibaptis kana hiji awak

keur dina hiji Roh urang sadayana dibaptis kana hiji awak—Yahudi atanapi Yunani, babu atanapi bébas — sareng sadayana didamel nginum hiji Roh.

Epesus 5:18 (ESV), Entong mabok ku anggur - tapi dieusi ku Roh

jeung entong mabok ku anggur, pikeun éta pelecehan, tapi dieusi ku Roh,

ControllingInfluence.com

Roh Suci Ngalaksanakeun Seueur Karya Gusti

Roh Suci disebut salaku "Roh bebeneran (Yohanes 14:17) sareng dina sababaraha cara ngagambarkeun pangaruh atanapi kakuatan. "Sumanget dunya" tiasa dibedakeun sareng "sumanget anu ti Allah" (1 Korinta 2:12). Pangaruh bersaing ieu dianggo di dunya. Masing-masing mangrupikeun pangaruh anu asalna tina sumber anu ngahasilkeun rupa-rupa tingkah laku, tingkah laku, atanapi "buah". Roh Suci ngarahkeun jalma kana kahoyong Gusti janten "napas" na, "angin," "panangan," atanapi "ramo". Seueur karya anu dilakukeun ku pangaruh pangendali Gusti dijelaskeun dina ayat-ayat ieu:

Lukas 4:1 (ESV), Dipimpin ku Roh di gurun

Sareng Yesus, pinuh ku Roh Suci, mulih ti Yordan sareng dipimpin ku Roh di padang gurun.

Lukas 4: 18-19 (ESV), Ruh Gusti aya ka kuring, sabab anjeunna parantos ngaluuhan kuring pikeun ngembarkeun kabar baik ka jalma miskin

 "Ruh Gusti aya ka kuring, sabab anjeunna parantos ngaluuhan kuring pikeun ngembarkeun kabar baik ka jalma miskin. Anjeunna parantos ngutus kuring pikeun ngembarkeun kabébasan ka anu nyulik sareng ngahijikeun deui panon pikeun anu buta, pikeun ngabébaskeun jalma-jalma anu ditindes, pikeun ngumumkeun taun ni'mat Gusti. "

Rasul 10:38 (ESV),  Gusti Allah ngabijil Yesus tina Nasaret sareng Roh Suci sareng kakuatan

kumaha Gusti ngucap Yesus tina Nasaret sareng Roh Suci sareng kakuatan. Anjeunna indit ngeunaan ngalakukeun alus na nyageurkeun sadayana anu ditindas ku setan, sabab Gusti sareng anjeunna.

1 Korinta 2: 9-13 (ESV), Hal-hal ieu ku Allah parantos diwahyukeun ka urang ku Roh. Pikeun Roh maluruh sagalana

Tapi, sakumaha anu ditulis, "Naon anu henteu katingali ku panon, sareng teu nguping ku nguping, atanapi haté manusa henteu dibayangkeun, anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun jalma anu mikanyaah ka Anjeunna" - hal-hal ieu ku Allah parantos diwahyukeun ka urang ku Roh. Pikeun Roh maluruh sagalana, bahkan ka jero Gusti. Pikeun saha anu terang pikiran hiji jalma kecuali sumanget jalma éta, anu aya dina dirina? Kitu ogé teu aya anu ngarti kana pipikiran Gusti kajaba Ruh Allah. Ayeuna urang henteu nampi roh dunya, tapi Roh anu ti Gusti, supados urang terang hal-hal anu ku Gusti dipasihkeun ku gratis. Sareng urang masihan ieu kecap-kecap henteu diajarkeun ku hikmah manusa tapi diajarkeun ku Roh, alih basa kabeneran spiritual pikeun jalma anu spiritual.

1 Korinta 14:1 (ESV), Rajin pisan teh kado spiritual, hususna nu bisa ramalan

Ngudag cinta, sareng hoyong pisan ka kado spiritual, hususna nu bisa ramalan.

1 Korinta 2: 10-12 (ESV), Pikeun Roh maluruh sagalana, sanajan bojong Gusti

Hal-hal ieu Gusti parantos ngungkabkeun ka urang ngalangkungan Roh. Pikeun Roh maluruh sagalana, sanajan bojong Gusti. Pikeun anu terang pamikiran hiji jalma kecuali sumanget jalma éta, anu aya dina dirina? Kitu ogé teu aya anu ngarti kana pipikiran Gusti kajaba Ruh Allah. Ayeuna kami henteu nampi sumanget dunya, tapi Roh anu ti Allah, supaya urang terang naon-naon anu dipasihkeun ku Gusti ku Gusti.

Rum 8: 13-14 (ESV), Pikeun sadayana anu dipimpin ku Ruh Allah nyaéta putra-putra Gusti.

Pikeun upami anjeun hirup numutkeun kana daging anjeun bakal maot, tapi upami ku Roh anjeun mateni amal-amal salira awak, anjeun bakal hirup. Pikeun sadayana anu dipimpin ku Ruh Allah nyaéta putra-putra Gusti.

Rum 8:27 (ESV), Roh intercedes pikeun para wali numutkeun kahoyong Gusti

Sareng anjeunna anu milarian haté terang naon anu dipikiran ku Roh, sabab Roh intercedes pikeun para wali numutkeun kahoyong Gusti.

Rum 14:17 (ESV), Urang Sundaighteousness sareng perdamaian sareng kabagjaan dina Roh Suci

Pikeun karajaan Allah sanés masalah tuangeun sareng nginum tapi tina kabeneran sareng perdamaian sareng kabagjaan di Roh Suci.

Rum 15:16 (ESV), Disucikeun ku Roh Suci

janten menteri Kristus Yesus ka kapir dina jasa imam tina injil Allah, supaya kurban bangsa sanés tiasa ditampi, kasucikeun ku Roh Suci.

Rum 15:19 (ESV), nu kakuatan tanda jeung kaajaiban, ku kakuatan Roh Allah

by nu kakuatan tanda jeung kaajaiban, ku kakuatan Roh Allah—Jadi ti Yérusalém sareng sapanjang jalan ka Illyricum kuring parantos ngalaksanakeun pelayanan Injil Kristus

Galata 5: 22-25 (ESV), Buah Roh nyaéta cinta, kabagjaan, katengtreman, kasabaran, kahadean ...

tapi buah tina Roh nyaéta kaasih, kabungahan, katengtreman, kasabaran, kahadéan, kahadéan, kasatiaan, kalembutan, pangendalian diri; ngalawan hal sapertos kitu teu aya hukum. Sareng anu kagungan Kristus Yesus parantos nyabit-nyabit daging sareng hawa nafsu sareng hawa nafsu. Upami urang hirup ku Roh, hayu urang ogé tetep ngalengkah sareng Roh.

Epesus 2: 18-22 (ESV), Anjeun ogé nuju didamel sasarengan janten tempat cicing pikeun Allah ku Roh

Pikeun ngalangkungan anjeunna urang duaan ngagaduhan aksés dina hiji Roh ka Rama. Janten maka anjeun henteu deui asing sareng asing, tapi anjeun sanés warga nagara sareng umat suci sareng anggota rumah tangga Allah, diwangun dina dasar rasul sareng nabi, Kristus Yesus nyalira janten batu penjuru, anu strukturana sadayana, janten ngagabung ngahiji, janten suci di Gusti. Di anjeunna anjeun ogé nuju didamel sasarengan janten tempat cicing pikeun Allah ku Roh.

1 Petrus 1:2 (ESV), Nu nyucikeun Roh

numutkeun kana tipayun ti Allah Rama, dina kasucian Roh, pikeun kataatan ka Yesus Kristus sareng pikeun nyiram ku getihna: Mugia rahmat sareng perdamaian dilimpahkeun ka anjeun.

Titus 3: 5 (ESV), Ku nyeuseuh regenerasi na pembaharuan tina Roh Suci

anjeunna nyalametkeun urang, sanés kusabab kalakuan anu dilakukeun ku kami dina kaadilan, tapi numutkeun ka rahmatna nyalira, ku nyeuseuh regenerasi na pembaharuan tina Roh Suci

ControllingInfluence.com

Roh Suci Tiasa Pemberontak Ngalawan, Dilawan, Ngabohong, Duka, Dihapekeun sareng Difitnah Ngalawan

Nalika aya jalma anu berontak atanapi nganggap hina pangaruh pangendali Gusti, anu aya hubunganana sareng ayana Gusti, jalma éta tiasa disebatkeun duka, nolak, atanapi mupus Roh-Na:

Yesaya 63:10 (ESV), They barontak sareng duka Roh Suci-Na

tapi aranjeunna berontak sareng duka Roh Suci-Na; ku sabab kitu anjeunna janten musuh aranjeunna, sareng anjeunna nyalira ngalawan aranjeunna.

Rasul 5: 3 (ESV), Lie ka Roh Suci

Tapi Pétrus nyarios, "Ananias, naha Iblis ngeusi haté anjeun ngabohong ka Roh Suci sareng nyimpen deui pikeun anjeun bagian tina hasil bumi?

Rasul 7:51 (ESV), Anjeun salawasna nolak Roh Suci

"Anjeun jalma beuheung kaku, henteu disunat dina haté sareng nguping, anjeun salawasna nolak Roh Suci. Sakumaha anu dilakukeun ku bapak anjeun, kitu ogé anjeun.

Epesus 4:30 (ESV), teu duka Roh Suci Allah

jeung entong duka Roh Suci Allah, ku saha anjeun disegel pikeun dinten panebusan.

1 Tesalonika 5: 19 (ESV), teu ngusir Roh

teu ngusir Roh

Jabur 51: 11 (ESV), Candak henteu Roh Suci anjeun ti kuring

Matak kuring moal jauh tina ayana anjeun sareng teu nyandak Roh Suci anjeun ti kuring.

Lukas 12: 10-12 (ESV), Sing saha jalma anu ngahujat ka Roh Suci moal dihampura

Sareng saha anu nyarioskeun hiji kecap ngalawan Putra Manusa bakal dihampura, tapi jelema anu ngahujat ka Roh Suci moal dihampura. Sareng nalika aranjeunna nyandak anjeun payuneun tempat ibadah sareng penguasa sareng aparat, tong hariwang kumaha anjeun kedah membela diri atanapi naon anu kedah anjeun nyarios, sabab Roh Suci bakal ngajarkeun ka anjeun dina waktos anu sami anu kedah anjeun carioskeun. "

Naon pitenah tina Roh Suci?

Pitenah tina Roh Suci nyababkeun padamelan Gusti ka sababaraha éntitas sanés sapertos setan atanapi roh anu najis. Ieu salah ngalantarankeun naon anu suci pikeun anu najis. 

Markus 3: 22-30 (ESV), Saha jalma anu ngahujat ka Roh Suci moal pernah ngahampura

Sareng ahli Taurat anu turun ti Yerusalem nyarios, "Anjeunna kasurupan ku Beelzebul," sareng "ku pangeran setan anjeunna ngusir setan." Sareng anjeunna nyauran aranjeunna ka anjeunna sareng nyarios ka aranjeunna dina pasemon, "Kumaha Sétan tiasa ngusir Setan? Upami karajaan dibagi nyalira, karajaan éta moal tiasa nangtung. Sareng upami hiji imah dibagi nyalira, éta bumi moal tiasa nangtung. Sareng upami Iblis jengkar ngalawan dirina sareng dibagi, anjeunna moal tahan, tapi bakal tamat. Tapi teu aya anu tiasa lebet ka imah jalma anu kuat sareng ngajarah barang-barang na, kecuali anjeunna heula ngiket jalma anu kuat. Maka memang anjeunna tiasa jarah imahna. Saéstuna, kuring nyarios ka anjeun, sadaya dosa bakal dihampura ka barudak manusa, sareng naon waé anu ngahujat anu aranjeunna ucapkeun, tapi sing saha jalma anu ngahujat ka Roh Suci moal pernah ngahampura, tapi kaliru kana dosa anu langgeng "- sabab aranjeunna nyarios, "Anjeunna ngagaduhan roh anu najis. "

ControllingInfluence.com

Roh Suci Sanes Hartina Hiji Pribadi

Seueur saksi naskah dina bagian-bagian di luhur ngabuktoskeun yén Roh Suci mangrupikeun Kado anu asalna ti Gusti, sareng éta mangrupikeun hal anu tiasa ditampi, dieusian, aya dina, dipasang, sareng dibaptis sareng éta mangrupikeun hal éta tiasa ditransfer sareng tiasa dibagi. Ieu sadayana nunjukkeun Roh Suci nyaéta Pangaruh Ngadalikeun Gusti tinimbang mahluk pribadi pakait sareng Gusti. Sanaos Roh Suci ngajantenkeun Gusti pribadi, éta ngagambarkeun karakter Rama, sareng ngalaksanakeun kersa Gusti, Roh Suci sanés mangrupikeun mahluk pribadi. Bahasa anu dianggo dina tulisan suci anu aya hubunganana sareng Roh Suci ngabatalkeun ideu yén Ruh Allah sacara harfiah jalma anu ogé tiasa dibédakeun ti Rama. Tulisan nunjukkeun yén Roh Suci mangrupikeun hal tibatan batur.

Kecap Yunani pikeun "roh" (paneuma) neuter nunjukkeun salaku nomina abstrak impersonal. Kata nama sanés anu ngarujuk kana fungsi-fungsi Roh Suci sakapeung aya dina jenis kelamin maskulin. Yunani, sapertos seueur basa sanés kalebet Spanyol, Perancis, Jerman, Latin, sareng Ibrani masihan kelamin kana nomina sanaos aranjeunna henteu ngarujuk kana mahluk hirup. Aturan grammar Yunani nyaéta yén jenis kelamin tina kecap ganti anu aya hubunganana kedah cocog sareng nomina. Salaku conto, lampu bakal dianggap "anjeunna" dina basa Yunani sanaos lampu jelas henteu hirup atanapi jalmi. Génder kecap barang sareng kata ganti sering nyababkeun sababaraha kabingung kalayan hormat narjamahkeun petikan anu aya hubunganana sareng Roh Suci, khususna ngeunaan fungsi Roh Suci salaku "Campur tangan" (parakletos) sering ditarjamahkeun salaku "Penolong," "Penghibur," "Pembimbing," atanapi "Panganteur."

Panarjamah Perjanjian Anyar, mawa bias Trinitari, umumna nganggo kecap gaganti maskulin sapertos "anjeunna," "anjeunna," "saha," atanapi "saha" anu kedah ditarjamahkeun salaku "éta," "na," "sorangan," sareng " anu ”pikeun kecap ganti anu aya hubunganana sareng Roh Suci. Ditarjamahkeun leres, kasus pikeun ngaidentipikasi Roh Suci salaku jalma anu béda ti Rama ampir teu aya. Pamahaman teologi Kristen yayasan moal tiasa gumantung kana sababaraha kecap ganti, tapi kedahna diadegkeun dina kasaimbangan Kitab Suci sareng beurat buktina Alkitab anu ditepikeun dina bagian-bagian di luhur.

Roh Suci langkung dipikaharti salaku hal anu ditampi ku jalma-jalma anu iman. Tempo yén Roh Suci nyaéta Pangaruh ngadalikeun Gusti, éta henteu ngan ukur ngagambarkeun pikiran sareng karakter Gusti tapi mangrupikeun perpanjangan ayana Gusti anu ngahibur urang sareng masihan wahyu sareng "nyarios" ka urang. Pitunjuk yén Roh éta henteu nyarios nyalira, aya dina Yohanes 16:12 anu nyebatkeun, "Nalika Roh bebeneran sumping,… éta moal nyarios ku nyalira, tapi naon waé anu didangukeun éta bakal nyarios." Sanaos personifikasi puitis tiasa dianggo dina rujukan ka Panglipur / Pembantu, ieu mangrupikeun ungkapan figuratif. Roh Suci tiasa dipersonalisasi sabab ngagambarkeun sipat sareng karakter Gusti - sanés kumargi Roh Suci nyalira sacara harfiah jalmi. Ngalangkungan Gusti pangaruh ngadalikeun, Roh Suci masihan paréntah, pareng, nunjukkeun, nyarios, atanapi ngarahkeun manusa.

Rasul 1:2 (ESV), Anjeunna parantos masihan paréntah ngaliwatan Roh Suci 

dugi ka dinten nalika anjeunna diangkat, saatos anjeunna parantos masihan paréntah ngaliwatan Roh Suci ka rasul anu parantos dipilihna.

Rasul 16: 6 (ESV), Having geus dilarang ku Roh Suci

Sareng aranjeunna ngalangkungan daérah Frigia sareng Galatia, parantos dilarang ku Roh Suci nyarioskeun kecap di Asia.

Rasul 20:28 (ESV), Roh Suci parantos ngajantenkeun anjeun pangawas

Perhatoskeun ati-ati ka diri anjeun sareng ka sadaya kawéntar, dimana Roh Suci parantos ngajantenkeun anjeun pangawas, pikeun miara garéja Allah…

Rasul 28:25 (ESV), Roh Suci leres nyarios

Sareng teu satuju diantara aranjeunna, aranjeunna angkat saatos Paulus nyarioskeun hiji pernyataan: "Roh Suci leres nyarios ka karuhun anjeun ngalangkungan Nabi Yesaya

Ibrani 3: 7-8 (ESV), Sakumaha ceuk Roh Suci

Ku alatan éta, sakumaha ceuk Roh Suci, "Dinten ieu, upami anjeun ngupingkeun sorana, tong ngerakeun hate anjeun sapertos dina pemberontakan, dina dinten diuji di padang

Ibrani 9:8 (ESV), Roh Suci nunjukkeun

Ku ieu Roh Suci nunjukkeun yén jalan lebet ka tempat-tempat suci henteu acan kabuka salami bagian kahiji masih kénéh nangtung

Ibrani 10:15 (ESV), Roh Suci ogé nyaksian

jeung Roh Suci ogé nyaksian ka urang; pikeun saatos nyarios

1 Petrus 1:12 (ESV), Da'wah warta hadé ka anjeun ku Roh Suci anu dikirim ti sawarga

Éta diturunkeun ka aranjeunna yén aranjeunna sanés ngalayanan sanés nyalira tapi anjeun, dina hal-hal anu parantos aya ngumumkeun ka anjeun ngalangkungan jalma-jalma anu ngawartakeun warta anu hadé ka anjeun ku Roh Suci anu diutus ti sawarga, hal-hal anu ku malaikat hoyong pisan ningali

ControllingInfluence.com