Ngartos Ragam Perjanjian Anyar
Ngartos Ragam Perjanjian Anyar

Ngartos Ragam Perjanjian Anyar

Sumberdaya anu Disarankeun: Perjanjian Anyar anu Komprehensif

Clontz, TE, sareng J. Clontz, eds.

https://amzn.to/2Rcl1vE

Dijieun khusus pikeun diajar Alkitab. Salah sahiji ciri koncina nyaéta catetan catetan anu disayogikeun dina handapeun unggal halaman dina référénsi tina téks téks Yunani anu umum diklasifikasikeun dina dua kelompok: Grup "Alexandrian" ngagambarkeun naskah anu pangkolotna anu masih hirup. Grup "Bizantium" ngagambarkeun mayoritas naskah. Éta ogé nunjukkeun varian minor ogé. Ogé di handapeun unggal halaman aya alat tékstual paralel anu nampilkeun pilihan tékstual tina 20 vérsi Alkitab pikeun tiap ayat dina Perjanjian Anyar. Sanaos ditarjamahkeun tina sudut pandang trinitary, tarjamahan ieu nganggo Téks Kritikal (NA-27) salaku téks sumber 100% waktos sareng ogé tiasa dibaca pisan. (c) Cornerstone Publishing, 2008, ISBN 9780977873715

Nomenclature Varian

"Sanaos Nestle-Aland édisi 27 Novum Testamentum Graece 1993 sanés mangrupikeun téks" Alexandrian ", éta édisi anu paling dimangfaatkeun dina perjangjian umum sareng kulawarga tékstual éta, sareng" Alx "mangrupikeun singgetan anu cocog pikeun édisi ieu. 

The Patriarchal Text of 1904, di sisi anu sanésna; mangrupikeun édisi anu paling dipihormat dina tradisi "Bizantium", sareng nyatet ku singkatan "Byz." 

Boh Nestle-Aland atanapi Téks Patriarchal tiasa ngagambarkeun spéktrum lengkep bacaan anu sayogi dina dua kulawarga tékstual ieu sareng kelompok minoritas anu sanés. Bacaan mayoritas anu bénten sareng Téks Patriarchal didaptarkeun dina singkatan "Mayor." Bacaan minoritas ti sadaya grup tékstual - Alexandrian, Byzantine, "Western," F1, F13, sareng seueur deui - didaptarkeun dina singkatan "Minor." 

Bacaan anu sanésna tina sumber Yunani didaptarkeun dina singkatan "Alt." Bacaan ieu tiasa sumping tina basa Latin, Syriac, coptic, atanapi sumber kuno anu sanés. " (ii)

  • Alx - Nestle-Aland édisi ka-27 Latin, Syriac, coptic, atanapi sumber kuno anu sanés dina perjangjian umum sareng naskah "Alexandria" pangheulana (tapi henteu sapinuhna). Grup "Alexandria" ngagambarkeun naskah anu pangkolotna anu masih hirup.
  • Byz - The Patriarchal Text of 1904, édisi terhormat dina Tradisi "Bizantium". Grup "Bizantium" ngagambarkeun mayoritas naskah ti sadayana abad.
  • Mayor - Bacaan mayoritas anu bénten sareng Téks Patriarchal
  • Minor - Bacaan minoritas ti sadaya grup tékstual - Alexandrian, Byzantine, "Western," F1, F13, sareng seueur deui
  • Alt - Latin, Syriac, coptic, atanapi sumber kuno anu sanés