Preexistence Kristus
Preexistence Kristus

Preexistence Kristus

Preexistence nubuat Kristus

Seueur Kitab Suci negeskeun kana hartos dimana Al Masih preexisted aya dina hartos sunnat. Jalma-jalma anu konspirasi ngalawan hamba suci Gusti Yesus, anu ku anjeunna dilantik, ngalakukeun naon waé anu ditetepkeun ku anjeunna sareng rencana na. (Rasul 4: 27-28) Sagala Hukum sareng para Nabi kasaksian ngeunaan kaadilan Allah anu ayeuna parantos kabuktosan salain ti hukum - kabeneran Gusti ku jalan iman ka Yesus Kristus pikeun sadaya anu iman. (Rom 3: 21-22). Ngeunaan kasalametan ieu, nabi-nabi anu ngaramal ngeunaan kurnia ieu milarian sareng ditanyakeun sacara ati-ati, sabab sumanget Kristus dina aranjeunna ngaramal kasiksa Kristus sareng kamuliaan anu salajengna. (1 Pi 1: 10-11) Ibrahim bungah yén anjeunna bakal ningali dinten Al Masih - anjeunna ningali éta sareng gumbira. (Yohanes 8:56). Wahyu Kristus aya sateuacan Ibrahim. (Yohanes 8:58). 

Lukas 10:24 (ESV), M.aya nabi sareng raja anu hoyong ningali naon anu anjeun tingali

"Kanggo Abdi ngawartosan éta seueur nabi sareng raja hoyong ningali naon anu anjeun tingali, sareng henteu ningali, sareng nguping naon anu anjeun nguping, sareng henteu ngupingkeunana. " 

Kisah 2:23 (ESV), Yesus, diserahkeun numutkeun rencana anu pasti sareng tipayun tina Gusti

"Yesus ieu, dikintunkeun numutkeun rencana anu pasti sareng tipayun Gusti, anjeun disalib sareng dipaéhan ku panangan jalma-jalma anu henteu sah. "

Rasul 2: 30-32 (ESV), Keur kitu nabi -anjeunna tipayun sareng nyarios ngeunaan kebangkitan Kristus

 Dulur-dulur, kuring tiasa nyarios ka anjeun kalayan percaya diri ngeunaan patriark Daud yén anjeunna duanana maot sareng dikubur, sareng makam na aya di urang dugi ka ayeuna.  Keur kitu nabi, sareng terang yén Gusti parantos sumpah kalayan sumpah ka anjeunna yén anjeunna bakal nempatkeun salah sahiji turunanana dina tahta na, anjeunna tipayun sareng nyarios ngeunaan kebangkitan Kristus, yén anjeunna henteu ditingalkeun ka Hades, ogé dagingna henteu ningali korupsi. Yesus Gusti ieu diangkat, sareng éta sadayana urang janten saksi.

Rasul 3: 18-26 (ESV), Naon Allah ngaramal ku sungut sadaya nabi, yén Kristus-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga kaeusi

Tapi naon Allah ngaramal ku sungut sadaya nabi, yén Al Masih-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga ngalaksanakeun. Maka tobat, sareng balikan deui, supaya dosa-dosa anjeun tiasa dipupus, yén waktos-waktos nyegerkeun tiasa sumping ti payuneun Gusti, sareng yén anjeunna tiasa ngutus Kristus anu ditunjuk pikeun anjeun, Yesus, anu kedah ditampi ku surga dugi ka waktuna pamulihan sagala hal ngeunaan anu Gusti nyarios ku sungut nabi-Na anu suci tiheulaMusa nyarios, 'Gusti Allah bakal nangtoskeun pikeun anjeun nabi sapertos kuring ti dulur-dulur anjeun. Anjeun kedah ngupingkeun anjeunna dina naon waé anu anjeunna carioskeun. Sareng bakal aya unggal jalma anu henteu ngupingkeun nabi éta bakal musnah ti jalma-jalma. ' Sareng sadaya nabi anu parantos nyarios, ti Samuél sareng anu sumping saurna, ogé ngumumkeun dinten-dinten ieu. Aranjeun teh putra nabi-nabi sareng tina perjangjian anu didamel ku Allah sareng karuhun anjeun, saurna ka Ibrahim, 'Sareng turunan anjeun sadayana kulawarga bumi bakal rahayu.'  Gusti, parantos ngangkat budakna, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma tina kajahatan anjeun. "

Rasul 4: 27-28 (ESV), Jang ngalampahkeun naon waé anu dituju ku leungeun sareng rencana anjeun

"Sabab leres-leres di kota ieu aya kumpul ngalawan hamba suci Anjeun Yesus, anu anjeun janjikeun, duanana Herodes sareng Poncius Pilatus, sareng bangsa-bangsa sanés sareng urang-urang Israil, pikeun ngalakukeun naon waé anu parantos ditangtukeun ku panangan sareng rencana anjeun.

Rasul 10: 42-43 (ESV), Kanggo anjeunna sadaya nabi nyakseni 

"Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian yén anjeunna hiji-hijina diangkat ku Gusti janten hakim hirup sareng paéh. Kanggo anjeunna sadaya nabi nyakseni sing saha jalma anu percaya ka Anjeunna bakal dihampura dosa ku namina. " 

Rasul 26: 22-23 (ESV), Nyarios nanaon tapi anu dicarioskeun ku nabi sareng Musa bakal kajadian: yén Al Masih kedah sangsara sareng éta

“Kuring geus meunang pitulung ti Allah, jadi kuring nangtung di dieu mere kasaksian boh ka leutik boh nu gede, nyarios nanaon tapi naon anu dicarioskeun ku nabi sareng Musa bakal kajadian: yén Al Masih kedah sangsara sareng éta, ku janten anu pangpayunna gugah tina maot, anjeunna bakal nyebarkeun cahaya pikeun jalma-jalma urang sareng ka kapir. "

Rum 3: 21-22 (ESV), Hukum sareng para Nabi nyaksian kana éta hukum

Tapi ayeuna kabeneran Gusti parantos diwujudkeun salian ti hukum, sanaos Hukum sareng para Nabi nyaksian éta - kabeneran Gusti ku jalan iman ka Yesus Kristus pikeun sadayana anu iman.

2 Timoteus 1: 8-10 (ESV), Tujuan sareng kurnia-Na nyalira, anu dipasihkeun ku anjeunna ka Yesus Kristus sateuacan taun-taun mimiti,

 8 Ku sabab eta ulah isin tina kasaksian ngeunaan Gusti urang, atanapi kuring anu tahanan, tapi bagikeun kasangsaraan pikeun injil ku kakuatan Gusti, 9 anu nyalametkeun urang sareng nyauran urang ka panggero anu suci, sanés kusabab padamelan urang tapi kusabab tujuanana sareng kurnia-Na nyalira, anu dipasihkeun ku anjeunna ka Isa Al Masih sateuacan abad dimimitian, 10 sareng anu ayeuna parantos diwujudkeun ku munculna Jurusalamet urang Al Masih Yesus, anu ngaleungitkeun pupusna sareng nyababkeun kahirupan sareng kalanggengan terang ku Injil

1 Petrus 1: 10-11 (ESV), Nabi-nabi anu ngarasula ngeunaan kurnia anu bakal dipimilik ku anjeun dipilarian sareng ditaros ati-ati

"Ngeunaan kasalametan ieu, nabi-nabi anu ngarasula ngeunaan kurnia anu bakal dipilarian ku anjeun dipilarian sareng ditaros ati-ati, naroskeun naon jalma atanapi waktos Roh Kristus di aranjeunna anu nunjukkeun nalika anjeunna diprediksi kasangsaraan Kristus sareng kamuliaan anu salajengna. "

Yohanes 8: 54-58 (ESV), Bapana anjeun Ibrahim bungah yén anjeunna bakal ningali dinten kuring. Anjeunna ningali éta sareng anjeunna bungah

54 Waler Yesus, "Upami kuring ngamulyakeun diri, kamuliaan mah teu nanaon. Rama kuring anu ngagungkeun Kami, anu anjeun carioskeun, 'Anjeunna Allah kami.' 55 Tapi anjeun henteu acan terang anjeunna. Abdi terang anjeunna. Upami kuring nyarios yén kuring henteu terang anjeunna, kuring bakal jadi tukang bohong sapertos anjeun, tapi kuring terang anjeunna sareng kuring tetep janji-Na. 56 Bapana anjeun Ibrahim bungah yén anjeunna bakal ningali dinten kuring. Anjeunna ningali éta sareng anjeunna bungah. " 57 Janten urang Yahudi nyarios ka anjeunna, "Anjeun henteu acan lima puluh taun, sareng anjeun parantos ningali Ibrahim?" 58 Yesus nyarios ka aranjeunna, "Saestuna, saéstuna, kuring béjakeun ka anjeun, sateuacan Ibrahim aya, Kami. "

Yohanes 8: 54-58 (Peshitta, Lamsa), Rama anjeun Ibrahim bungah ningali dinten kuring; sareng anjeunna ningali na teras bungah

"Saur Yesus ka aranjeunna, Upami kuring ngahargaan diri sorangan, kahormatan kuring henteu aya artina; tapi Rama kuring anu ngahargaan kuring, salah sahiji anu anjeun carioskeun, Anjeunna nyaéta Allah urang. Nanging anjeun henteu acan terang anjeunna, tapi kuring kenal anjeunna; sareng Upami kuring nyarios yén kuring henteu terang anjeunna, kuring bakal jadi tukang bohong sapertos youselves; tapi kuring terang anjeunna sareng kuring nurut kana pangandika na. Rama anjeun Ibrahim bungah ningali dinten kuring; sareng anjeunna ningali na teras bungah. Urang Yahudi nyarios ka anjeunna, "Anjeun henteu acan lima puluh taun, sareng anjeun kantos ningali Ibrahim?" Yesus nyarios ka aranjeunna, Leres, leres, Abdi nyarios ka anjeun, Sateuacan Ibrahim, kuring kantos.

PreexistenceOfChrist.com

Yesus mangrupikeun pusat rencana sareng tujuan Gusti

Yesus mangrupikeun pusat rencana sareng tujuan Allah anu ditetepkeun ti jaman kuno sakumaha ceuk Musa, "PANGERAN Allah anjeun bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti antara anjeun. (Deu 18: 15-19) Yesus mangrupikeun Al Masih anu diprediksi ku lisan sadaya nabi (Rasul 3: 18-26). Dina pinuh waktos, Alus ngutus Putra-Na, lahir ti awéwé, lahir handapeun hukum. (Gal 4: 4-5). Gusti parantos terang sateuacanna ka kami sareng ogé parantos nangtoskeun urang janten saluyu sareng gambar Putra-Na, yén anjeunna tiasa janten anak cikal ti seueur saderek (Rom 8: 28-29). Misteri kersa Gusti nyaéta tujuan, anu ditetepkeunana ku Kristus salaku rencana pikeun kasampurnaan waktos, pikeun ngahijikeun sagala hal di anjeunna. (Epe 1: 9-10) Di anjeunna urang ngagaduhan warisan, parantos ditangtukeun dumasar kana tujuan anjeunna anu ngalaksanakeun sagala hal numutkeun naséhat kahoyong-Na. (Epe 1:11) Rencana misteri anu disumputkeun mangtaun-taun di Alus, anu nyiptakeun sagala rupa, parantos terang. (Epe 3: 9-10) Ieu numutkeun tujuan anu langgeng anu anjeunna parantos arinkeun di Kristus Yesus Gusti urang. " (Ep 3: 11) Gusti henteu nangtoskeun urang pikeun murka, tapi pikeun kéngingkeun kasalametan ngalangkungan Gusti urang Yesus Kristus. (1 Tes. 5: 9) Anjeunna parantos dikenal sateuacan diadegkeun dunya tapi ditingalikeun dina jaman akhir demi urang. (1 Pi 1:20) Pikeun jalma-jalma anu disauran, Kristus mangrupikeun kakawasaan Gusti sareng hikmah Gusti (1 Kor 1:24) Kasaksian ngeunaan Yesus mangrupikeun roh nubuat. (Pd 19:10) Ngaran anu disebatna nyaéta Firman Allah. (Wahyu 19:13) Henteu ka malaikat yén Gusti tunduk kana dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun (Heb 2: 5)

Ulangan 18:15, 18-19 (ESV), PANGERAN Allah anjeun bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti antara anjeun

"PANGERAN Allah anjeun bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti antara anjeun, ti dulur-dulur anjeun - ka anjeunna anjeun kedah ngupingkeun... Kuring bakal ngangkat nabi pikeun anjeun sapertos ti dulur-dulurna. Sareng kuring bakal nempatkeun kecap kuring dina sungutna, sareng anjeunna bakal nyarios ka aranjeunna sadayana anu kuring paréntahkeun ka anjeunna. Sareng saha anu henteu ngupingkeun kecap kuring yén anjeunna bakal nyarios nganggo nami abdi, kuring sorangan bakal meryogikeunana ti anjeunna

Mika 5: 2 (ESV), Ti anjeun bakal kaluar pikeun kuring anu bakal janten penguasa di Israil, anu kaluarna ti saprak baheula

Tapi anjeun, O Betlehem Efrata, anu sakedik teuing janten teu aya diantara kaom Yuda, ti anjeun bakal kaluar pikeun kuring anu bakal janten penguasa di Israil, anu kaluarna ti baheula, ti jaman baheula.

Rasul 3: 18-26 (ESV), Sadaya nabi anu parantos nyarios - ogé nyatakeun ayeuna-ayeuna

 18 Tapi naon anu diturunkeun ku Allah ku lisan ti sadaya nabi, yén Al Masih-Na bakal sangsara, anjeunna sahingga ngalaksanakeun. 19 Tarobat deui, sareng balikan deui, supaya dosa-dosa anjeun dipupus, 20 supados waktos-waktos anu seger tiasa sumping ti payuneun Gusti, sareng anjeunna ngutus Kristus anu ditunjuk pikeun anjeun, Yesus, 21 saha surga kedah nampi dugi ka waktos mulangkeun sadaya hal anu ku Allah diucapkeun ku bijil nabi-nabi suci na tiheula. 22 Musa nyarios, 'Gusti Allah bakal ngangkat pikeun anjeun nabi sapertos kuring ti dulur-dulur anjeun. Anjeun kedah ngupingkeun anjeunna dina naon waé anu anjeunna carioskeun. 23 Sareng unggal jalma anu henteu ngupingkeun nabi éta bakal musnah ti jalma-jalma. ' 24 Sareng sadaya nabi anu parantos nyarios, ti Samuél sareng anu sumping saurna, ogé ngumumkeun dinten-dinten ieu. 25 Anjeun putra nabi sareng perjangjian anu dilakukeun ku Allah sareng karuhun anjeun, saurna ka Ibrahim, 'Sareng turunan anjeun sadayana kulawarga di bumi bakal diberkahan.' 26 Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun heula, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma ti kajahatan anjeun. "

Galata 4: 4-5 (ESV), lamun pinuh waktos parantos sumping, Gusti ngutus Putra-Na

"Tapi lamun éta pinuh waktos parantos sumping, Gusti ngutus Putra-Na, dikodratkan awéwé, dikodratkan handapeun hukum, pikeun nebus jalma anu aya dina hukum, sahingga urang tiasa nampi adopsi salaku putra. "

Rum 8: 28-29 (ESV), Ditetepkeun janten saluyu sareng gambar na putera

"Sareng kami terang yén pikeun jalma anu cinta ka Allah sagala hal damel babarengan pikeun kahadéan, pikeun jalma-jalma anu disebat numutkeun tujuanana. Pikeun anu anjeunna terang-terang ogé anjeunna parantos nga-predestinikeun janten saluyu sareng gambarna putera, supados anjeunna tiasa anu cikal diantara seueur lanceuks.

Epesus 1: 3-5 (ESV), He milih urang di anjeunna sateuacan diadegkeun dunya

"Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, anu parantos maparin berkah ka urang di Al Masih ku unggal berkah rohani di tempat-tempat sawarga, sakumaha ogé he milih urang di anjeunna sateuacan diadegkeun dunya, yén urang kedah suci sareng tanpa cacat sateuacanna. Nuju bogoh anjeunna predestined urang pikeun nyoko kana dirina salaku putra ngalangkungan Yesus Kristus, numutkeun tujuan kersa na. "

Epesus 1: 9-11 (ESV), A.numutkeun ka na tujuanana, anu anjeunna ditetepkeun dina Kristus salaku rencana pikeun ngeusi waktu

9 ngajantenkeun urang misteri kahoyongna, numutkeun tujuanana, anu anjeunna ditetepkeun dina Kristus 10 salaku rencana pikeun pinuh waktos, pikeun ngahijikeun sagala hal di anjeunna, hal di sawarga sareng hal-hal di bumi.11 Di anjeunna urang parantos kéngingkeun warisan, parantos ditangtukeun dumasar kana tujuan anjeunna anu ngalaksanakeun sagala hal numutkeun naséhat kahoyong-Na

Epesus 3: 9-11 (ESV), Rencana na - nu seueur hikmah Gusti - tujuan langgeng yén anjeunna parantos sadar ka Kristus Yesus

"Pikeun terang ka sadayana naon éta rencana tina misteri disumputkeun pikeun umur di Allah, Anu nyiptakeun sagala rupa, sahingga ngalangkungan garéja seueur hikmah Gusti ayeuna tiasa dimaklumkeun ka penguasa sareng penguasa di tempat-tempat sawarga. Ieu numutkeun tujuan anu langgeng anu anjeunna parantos arinkeun di Kristus Yesus Gusti urang. "

1 Tesalonika 5: 9-10 (ESV), Gusti henteu nangtoskeun urang pikeun murka, tapi pikeun kéngingkeun kasalametan ngalangkungan Gusti Yesus urang Kristus

“Kanggo Gusti henteu nangtoskeun urang pikeun murka, tapi pikeun kéngingkeun kasalametan ngalangkungan Gusti Yesus urang Kristus, Anu pupus pikeun urang sahingga naha urang hudang atanapi bobo urang hirup sareng anjeunna. "

1 Korinta 1: 18-25 (ESV), Kecap salib- pikeun urang anu disalametkeun éta kakawasaan dewa - urang ngahutbah Kristus disalib

18 pikeun kecap salib nyaéta kabodoan pikeun jalma-jalma anu binasa, tapi pikeun urang anu disalametkeun éta kakawasaan Allah. 19 Kusabab aya tulisan, "Kuring bakal ngancurkeun hikmah jalma wijaksana, sareng pangabisa anu bijil ku kuring bakal digagalkeun." 20 Dimana hiji anu wijaksana? Dimana juru tulisna? Dimana debater jaman ieu? Naha Gusti henteu ngadamel kabijaksanaan dunya téh kabobodo? 21 Kusabab kumargi, ku hikmah Gusti, dunya henteu terang Gusti ngalangkungan hikmah, Gusti nyenangkeun ku kabodoan naon anu urang da'wah pikeun nyalametkeun jalma-jalma anu iman. 22 Pikeun urang Yahudi nungtut tanda sareng urang Yunani milari hikmah, 23 tapi urang ngahutbah Kristus disalib, batu penghalangan pikeun urang Yahudi sareng kabodoan ka kapir, 24 tapi pikeun anu disauran, boh urang Yahudi boh urang Yunani, Kristus kakawasaan Gusti sareng hikmah Gusti. 25 Kusabab kabodoan Gusti langkung wijaksana tibatan manusa, sareng kalemahan Allah langkung kuat tibatan manusa.

2 Timoteus 1: 8-10 (ESV), Tujuan sareng kurnia-Na nyalira, anu dipasihkeun ku anjeunna ka Yesus Kristus sateuacan taun-taun mimiti

 8 Ku sabab éta ulah éra ku kasaksian ngeunaan Gusti urang, atanapi henteu kuring tahanan na, tapi milu sangsara pikeun injil ku kakawasaan Gusti, 9 anu nyalametkeun urang sareng nyauran urang ka panggero anu suci, sanés kusabab padamelan urang tapi kusabab tujuanana sareng kurnia-Na nyalira, anu dipasihkeun ku anjeunna ka Isa Al Masih sateuacan abad dimimitian, 10 sareng anu ayeuna parantos diwujudkeun ku munculna Jurusalamet urang Al Masih Yesus, anu ngaleungitkeun pupusna sareng nyababkeun kahirupan sareng kalanggengan terang ku Injil

1 Petrus 1:20 (ESV), Anjeunna parantos dipiwanoh sateuacan diadegkeun dunya tapi parantos dijelmakeun dina akhir jaman

Anjeunna parantos dipiwanoh sateuacan didirikeun dunya tapi didamel dina akhir jaman demi anjeun.

Wahyu 19:10, 13 (ESV), Tanjeunna kasaksian ngeunaan Yesus nyaéta sumanget nubuat - anjeunna disebut Firman Allah

"Nyembah Gusti. Kanggo kasaksian Yesus nyaeta sumanget nubuat… Anjeunna nganggo jubah anu dicelupkeun kana getih, sareng nami ku anjeunna disebatna nyaéta Firman Allah. "

Ibrani 2: 5-6 (ESV), Gusti tunduk dunya anu bakal datang, anu urang nyarios

Kusabab éta henteu ka malaikat éta Gusti tunduk dunya anu bakal datang, anu urang nyarios. Éta parantos kasaksian di mana waé, "Naon ari manusa, yén anjeun émut ka anjeunna, atanapi putra manusa, anu anjeun miara anjeunna? 

PreexistenceOfChrist.com

Sapertos Yesus, Rama ngahajakeun urang pikeun kamulyaan sateuacan dunya aya

Sangsara tina waktos ayeuna ieu henteu pantes dibandingkeun sareng kamulyaan anu bakal diturunkeun ka urang. . tina kamulyaan putra-putra Gusti. " (Rom 8:20) Pikeun jalma anu mikanyaah ka Allah, sagala hal damel babarengan pikeun déwa pikeun jalma-jalma anu disebat numutkeun ka na tujuanana. . (Rom 21:8) Kapal-kapalamelas, Gusti parantos nyiapkeun sateuacanna pikeun kamulyaan - bahkan anggo saha anu disebatna supados urang tiasa disebat 'putra-putra Gusti anu hirup'. (Rom 9: 22-26) Ieu mangrupikeun rahasia sareng rahasia anu disumputkeun ku Gusti, anu ditangtukeun ku Gusti sateuacan umur pikeun kamulyaan urang. (1 Kor 2: 6-7) Henteu aya panon anu ningali, sareng nguping nguping, atanapi haté moal dibayangkeun, anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun jalma-jalma anu mikanyaah ka Anjeunna. " (1 Kor 2: 9) Bumi anu dipimilik ku urang téh langgeng di surga sanés sanés ku panangan tapi gedong ti Gusti. (2 Kor 5: 1) Anjeunna anu parantos nyiapkeun tempat bumi sareng maksiyat di bumi nyaéta Allah (2 Kor 5: 2-5)

Gusti sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, parantos ngaberkahan urang di Al Masih sareng milih urang di anjeunna sateuacan diadegkeun dunya. (Ep 1: 3-4). Dina kaasih anjeunna parantos ngaaturkeun urang pikeun nyoko kana dirina salaku putra ngalangkungan Isa Al Masih, numutkeun tujuan kahoyong-Na. (Ep 3: 5) Numutkeun ka kurnia-Na, misteri kahoyong-Na, numutkeun tujuan-Na, anu ditetepkeunana dina Kristus salaku rencana pikeun kasampurnaan waktos, pikeun ngahijikeun sagala hal di Anjeunna, parantos diuningakeun ku urang. (Epe 1: 7-10) Di anjeunna urang kéngingkeun warisan, parantos ditangtukeun dumasar kana tujuan anjeunna anu ngalaksanakeun sagala hal numutkeun naséhat kahoyong-Na. (Ép 1:11). Kami pagawean-Na, didamel di Kristus Yesus pikeun padamelan anu saé, anu parantos disiapkeun ku Allah sateuacanna, yén urang kedah ngalaksanakeunnana. (Ep 2: 10) Gusti anu nyalametkeun urang nyauran urang kana panggero anu suci kusabab tujuan sareng kurnia-Na nyalira, anu dipasihkeun ku anjeunna ka Isa Al Masih sateuacan abad dimimitian. (2 Tim 1: 8-9)

Pikeun idin lenggah di belah katuhu atanapi kénca Kristus sanés kenging masihan, tapi pikeun anu parantos disiapkeun ku Rama. (Mat 20:23) Nalika Putra Manusa sumping dina kamulyaan-Na, raja bakal nyarios ka jalma-jalma di belah katuhu na, 'Hayu, anjeun anu diberkahan ku Rama kuring, warisan karajaan anu disiapkeun pikeun anjeun ti mimiti dunya' . (Mat 25: 31-34) Yesus nyarios ka Rama, "Kuring ngamulyakeun anjeun di bumi, parantos ngalaksanakeun padamelan anu dipasihan ku abdi. Sareng ayeuna, Rama, ngagungkeun abdi di payuneun anjeun nyalira kalayan kamulyaan anu kuring gaduh sareng anjeun sateuacan dunya aya. " (Yohanes 17: 4-5) Teras Isa teras ngadoa pikeun nami jalma-jalma anu bakal iman ka anjeunna nyarios "Kamuliaan anu anjeun pasihkeun ka kuring parantos dipasihkeun ka aranjeunna, Sangkan aranjeunna tiasa janten sami sapertos urang sami, kuring di aranjeunna sareng anjeun di kuring, anu aranjeunna janten sampurna, sahingga dunya terang yén anjeun ngutus kuring sareng mikanyaah aranjeunna sapertos anjeun mikanyaah ka kuring. " (Yohanes 17: 20-23) sareng Yesus ngadoa, "Bapa, kuring hoyong yén aranjeunna ogé, anu anjeun pasihkeun ka kuring, tiasa aya sareng kuring dimana kuring ayana, ningali kamulyaan anu anjeun pasihkeun ka kuring sabab anjeun bogoh ka kuring sateuacan pondasi dunya. ” (Yohanes 17:24). Sakumaha Kristus diberkahan sareng dipikacinta sateuacan didirikeun dunya, kitu ogé kami. (Epe 1: 3-4).

Rum 8: 18-23 (ESV), nu kamuliaan anu bakal diturunkeun ka kami -ngungkabkeun putra-putra Gusti

Pikeun kuring nganggap yén kasangsaraan dina waktos ayeuna teu pantes dibandingkeun sareng nu kamuliaan anu bakal diturunkeun ka kami. Kanggo ciptaan ngantosan kalayan kangen pisan pikeun ngungkabkeun putra-putra Gusti. Kusabab ciciptan ieu diturunkeun ka sia-sia, sanés daék, tapi kusabab anjeunna anu ngajantenkeunana, diarepkeun yén ciptaan éta sorangan bakal dibébaskeun tina kasundaan kana korupsi sareng kéngingkeun kabébasan kamulyaan putra-putra Gusti. Pikeun urang terang yén sakumna ciptaan parantos nyerengeh dina kanyeri ngalahirkeun dugi ka ayeuna. Sareng sanés ngan ukur ciptaan, tapi kami sorangan, anu ngagaduhan buah anu tiheula tina Ruh, ngarenghik dina jero nalika urang ngantosan pisan nyoko salaku putra, panebusan awak urang.

Rum 8: 28-29 (ESV), Tujuanana - anjeunna ogé predestined janten saluyu sareng gambar Putra-Na

"Sareng kami terang yén pikeun jalma anu cinta ka Allah sagala hal damel babarengan pikeun kahadéan, pikeun jalma-jalma anu disebat numutkeun tujuanana. keur jalma-jalma anu anjeunna parantos terangeun ogé anjeunna parantos ditangtukeun janten saluyu sareng gambar Putra-Na, supados anjeunna janten anu cikal diantara seueur lanceuks.

Rum 9: 22-26 (ESV), Kaayaanana-Na kaagungan pikeun wadah rahmat, anu parantos disiapkeun sateuacanna pikeun kamuliaan

Kumaha upami Gusti, hoyong nunjukkeun murka-Na sareng nunjukkeun kakawasaana-Na, parantos tahan kalayan sabar kasabaran tina murka disiapkeun pikeun karuksakan, dina urutan ngenalkeun kakayaan kamulyaan-Na pikeun pembuluh rahmat, anu he parantos nyiapkeun sateuacana pikeun kamuliaan- bahkan urang anu disauran anjeunna, sanés ngan ukur ti urang Yahudi tapi ogé ti bangsa-bangsa sanés? Sakumaha saéstuna anjeunna nyebatkeun dina Hosea, "Jalma-jalma anu sanés umat Kami, kuring bakal disebat 'umat Kami,' sareng anu henteu dipikacinta Kuring bakal disebat 'tercinta.' Sareng di tempat anu nyarios ka aranjeunna, 'Anjeun sanés umat Kami,' di ditu aranjeunna bakal ditelepon 'putra-putra Gusti anu hirup.'"

1 Korinta 2: 6-9 (ESV), Kami masihan hikmah rahasia sareng rahasia Gusti, nu mana Gusti netepkeun sateuacan umur pikeun kamuliaan urang

Nanging di antara jalma anu déwasa kami masihan hikmah, sanaos henteu hikmah tina jaman ieu atanapi ti penguasa jaman ieu, anu ditumpes maot. Tapi kami masihan hikmah rahasia sareng rahasia Gusti, nu mana Gusti netepkeun sateuacan umur pikeun kamuliaan urang. Teu aya anu ngatur jaman ieu ngartos ieu, sabab upami aranjeunna parantos, aranjeunna moal nyalibkeun Gusti anu Maha Suci. Tapi, sakumaha anu ditulis, "Naon anu henteu katingali ku panon, sareng ngupingkeun nguping, atanapi haté sanés anu dibayangkeun, naon anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun jalma anu cinta ka anjeunna"

2 Korinta 5: 1-5 (ESV), Sing bakal langkung dipakena - Anjeunna anu parantos nyiapkeun urang pikeun hal ieu nyaéta Gusti

Pikeun kami terang yén lamun kémah anu bumi bumi urang musnah, urang gaduh gedong ti Gusti, bumi anu henteu didamel ku panangan, abadi di surga. Kusabab di tenda ieu urang ngahelas, hoyong pisan nempatkeun tempat bumi kami, upami leres-leres nempatkeunana urang moal mendakan. Kusabab nalika urang masih aya di tenda ieu, urang ngahelas, dibeungbeuratan — sanés urang bakal teu nganggo baju, tapi yén urang bakal langkung dibaju, sahingga naon anu fana tiasa dilenyepan ku kahirupan. Anjeunna anu parantos nyiapkeun urang pikeun hal ieu nyaéta Gusti, anu parantos masihan kami Roh salaku jaminan.

Epesus 1: 3-11 (ESV), Gusti - anjeunna milih urang aya dina Kristus sateuacan diadegkeun dunya

3 Pinujia Allah sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, anu parantos maparin berkah ka urang di Al Masih ku unggal berkah rohani di tempat-tempat sawarga, 4 malah salaku anjeunna milih urang di anjeunna sateuacan diadegkeun dunya, yén urang kedah suci sareng tanpa cacat sateuacanna. Nuju bogoh 5 anjeunna predestined kami pikeun nyoko kana dirina salaku putra liwat Yesus Kristus, numutkeun tujuan kersa na, 6 pikeun muji kurnia-Na anu mulia, anu mana anjeunna parantos mberkahi urang di Anu dipikacinta. 7 Di Anjeunna urang ngagaduhan panebusan ku getih-Na, pangampunan kalepatan urang, numutkeun kabeungharan rahmat-Na, 8 anu anjeunna pasihkeun ka kami, dina sagala hikmah sareng wawasan 9 ngajantenkeun urang teh misteri kahoyongna, numutkeun tujuanana, anu anjeunna tetepkeun dina Kristus 10 salaku rencana pikeun pinuh waktos, pikeun ngahijikeun sagala hal di anjeunna, hal-hal di sawarga sareng hal-hal di bumi. 11 Di anjeunna kami parantos kéngingkeun warisan, parantos ditangtoskeun numutkeun tujuan anjeunna anu damel sagala hal numutkeun naséhat kahoyongna

Epesus 2:10 (ESV), Kami diciptakeun ku Kristus Yesus pikeun damel anu saé - anu parantos disiapkeun ku Allah sateuacanna

"Kanggo urang padamelanana, diciptakeun di Kristus Yesus pikeun padamelan anu saé, anu parantos disiapkeun ku Allah sateuacanna, yén urang kedah ngalaksanakeunana. "

2 Timoteus 1: 8-10 (ESV), Gusti anu nyalametkeun urang - tina tujuan sareng kurnia-Na nyalira - anu dipasihkeun ka urang ku Kristus Yesus sateuacan jaman mimiti

"Gusti anu nyalametkeun urang sareng nyauran urang kana panggilan suci, sanés kusabab padamelan urang tapi kusabab tujuan sareng kurnia nyalira, anu ku anjeunna dipasihkeun ka urang Kristus Yesus sateuacan jaman mimiti, sareng anu ayeuna parantos diwujudkeun ku munculna Jurusalamet urang Kristus Yesus. "

Titus 1: 2-3 (ESV), In miharep hirup langgeng, anu dijangjikeun ku Allah sateuacan jaman mimiti

 2 dina harepan hirup langgeng, anu ku Gusti, anu henteu pernah bohong, jangji sateuacan jaman mimiti 3 sareng dina waktos anu ditangtoskeun diwujudkeun dina pangandika-Na ngalangkungan da'wah anu ku kuring parantos dipercayakeun ku paréntah Allah Jurusalamet urang;

Mateus 20:23 (ESV), Pikeun linggih di katuhu kuring sareng di kénca kuring - éta pikeun jalma anu parantos disiapkeun ku Rama kuring

Anjeunna nyarios ka aranjeunna, "Anjeun bakal nginum piala kuring, tapi pikeun linggih di belah katuhu kuring sareng di kénca kuring sanés milik kuring pikeun ngabulkeun, tapi éta pikeun jalma anu parantos aya disiapkeun ku Bapa kuring. "

Mateus 25: 31-34 (ESV), B.dikurangan ku Rama kuring, warisan karajaan anu disiapkeun pikeun anjeun ti mimiti dunya

"Nalika Putra Manusa sumping dina kamulyaan-Na, sareng sadaya malaikat sareng anjeunna, maka anjeunna bakal linggih dina singgasana anu mulya. Sateuacan anjeunna bakal dikumpulkeun sadaya bangsa, sareng anjeunna bakal misahkeun jalma hiji sareng anu sanésna sapertos angon anu misahkeun domba sareng domba. Sareng anjeunna bakal nempatkeun domba di belah katuhu na, tapi domba di kénca. Maka Raja bakal nyarios ka jalma-jalma di belah katuhu na, 'Datang, anjeun anu diberkahan ku Rama kuring, warisan karajaan anu disiapkeun pikeun anjeun ti mimiti jagat.

Yohanes 17: 1-5 (ESV), Mulyakeun kuring dina ayana anjeun nyalira kalayan kamulyaan anu kuring gaduh sareng anjeun sateuacan dunya aya

Nalika Yesus nyarioskeun kecap-kecap ieu, anjeunna angkat ka langit, sareng saurna, "Rama, waktosna parantos sumping; ngagungkeun Putra anjeun supados Putra tiasa ngagungkeun anjeun, ti saprak anjeun parantos masihan anjeunna kawasa pikeun ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos anjeun pasihkeun ka anjeunna. Sareng ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus. Kuring ngamulyakeun anjeun di bumi, parantos ngalaksanakeun padamelan anu anjeun pasihkeun pikeun kuring lakukeun. Sareng ayeuna, Bapa, ngagungkeun kuring dina ayana anjeun nyalira kalayan kamulyaan anu kuring gaduh sareng anjeun sateuacan dunya aya.

Yohanes 17: 20-26 (ESV), Kamuliaan anu parantos anjeun pasihkeun ka Kami parantos dipasihkeun ka aranjeunna, supaya aranjeunna tiasa janten sami sapertos urang ayeuna

"Kuring henteu nganuhunkeun ieu ngan ukur, tapi ogé pikeun jalma anu bakal percanten ka kuring ku kecap aranjeunna, supados aranjeunna sadayana janten hiji, sami sareng anjeun, Rama, aya dina diri kuring, sareng Abdi ogé aya di anjeun, supados aranjeunna ogé aya di diri urang, sahingga dunya tiasa percanten yén anjeun parantos ngutus kuring. Kamuliaan anu anjeun pasihkeun ka kuring Kuring parantos pasihkeun ka aranjeunna, supaya aranjeunna tiasa janten sami sapertos urang hiji, kuring di aranjeunna sareng anjeun di kuring, ambéh aranjeunna tiasa sampurna sampurna, supados dunya terang yén anjeun ngutus kuring sareng mikanyaah aranjeunna sapertos anjeun mikanyaah ka kuring. Bapa, kuring hoyong yén aranjeunna ogé, anu parantos anjeun pasihkeun ka kuring, tiasa aya sareng kuring dimana kuring ayana, ningali kamuliaan kuring anu anjeun pasihkeun ka kuring sabab anjeun bogoh ka kuring sateuacan didirikeun dunya. Wahai Bapa soleh, sanaos dunya henteu terang anjeun, kuring terang anjeun, sareng ieu terang yén anjeun parantos ngutus kuring. Kuring nyababkeun aranjeunna nami anjeun, sareng kuring bakal teraskeun ngenalkeun éta, supaya cinta anu anjeun mikanyaah ka kuring tiasa aya di aranjeunna, sareng kuring di aranjeunna. ”

PreexistenceOfChrist.com

Yesus didamel Gusti sareng Kristus (anjeunna sanés anu dimimitian)

Yesaya 42:1 (ESV), Kéngingkeun hamba Kami, anu kuring dukung, dipilih abdi, saha jiwa kuring resep

Kéngingkeun hamba Kami, anu kuring dukung, dipilih abdi, saha jiwa kuring resep; Abdi gaduh nempatkeun Roh abdi kana anjeunna; anjeunna bakal nyababkeun kaadilan pikeun bangsa-bangsa.

Lukas 1: 30-33 (ESV), Anjeunna bakal hébat - Gusti Allah bakal masihan ka anjeunna tahta ti ramana Daud

Sareng malaikat nyarios ka anjeunna, "Entong sieun, Maryam, sabab anjeun parantos dipikasieun ku Gusti. Sareng lah, anjeun bakal nyandung dina rahim anjeun sareng ngalahirkeun putra lalaki, sareng anjeun bakal nyebut namina Yesus. Anjeunna bakal hébat sareng bakal disebat Putra Maha Suci. Sareng Gusti Allah bakal masihan ka anjeunna tahta ti ramana Daud, sareng anjeunna bakal ngarajaan kulawarga Yakub salamina, sareng karajaanana moal aya tungtungna. "

Lukas 9:35 (ESV), Ieu Putra Kami, abdi Terpilih

Sareng aya sora kaluar ti méga, nyarios, "Ieu Putra Kami, Anu Dipilih Kuring; dengekeun anjeunna!

Rasul 2:36 (ESV), Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu anu anjeun nyalibkeun

Hayu sadayana kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu anu anjeun nyalibkeun. "

Kisah 3:13 (ESV), Tanjeunna Allah karuhun urang, muji ka hamba-Na Isa

Dewa Ibrahim, Dewa Ishak, sareng Daud Yakub, Allah karuhun urang, muji ka hamba-Na Isa, saha anu anjeun serahkeun sareng ditolak di payuneun Pilatus, nalika anjeunna mutuskeun pikeun ngaleupaskeun anjeunna.

Rasul 5: 30-31 (ESV), Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet

Allah karuhun urang ngangkat Yesus, anu anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa.

Rasul 10: 42-43 (ESV), Anjeunna anu ditunjuk ku Gusti Allah janten hakim hirup sareng paéh

"Sareng anjeunna maréntahkeun kami ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian éta anjeunna anu ditunjuk ku Gusti Allah janten hakim hirup sareng paéh. Anjeunna sadaya nabi janten saksi yén sing saha anu percanten ka Anjeunna bakal dihampuran dosa ku nami-Na. " 

Rasul 17: 30-31 (ESV), Gusti - parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat

Jaman jahiliah Gusti teu ningali, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadaya jalma dimana-mana pikeun tobat, sabab anjeunna parantos netepkeun dinten anu anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku saurang lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Pilipi 2: 8-11 (ESV), Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami anu saluhureun unggal nami

Sareng dipendakan dina wujud manusa, anjeunna ngarendahkeun diri ku janten matuh dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng maparin nami anu saluhureun unggal ngaran, jadina atas nami Isa unggal tuur kedah sujud, di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi, sareng unggal basa ngaku yén Yesus Kristus nyaéta Gusti, pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama.

1 Timoteus 2: 5-6 (ESV), Aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Allah sareng manusa, manusa Kristus Yesus

keur aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Allah sareng manusa, manusa Kristus Yesus, Anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupakeun kasaksian dina waktos anu ditangtoskeun.

Ibrani 5: 1-5 (ESV), Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi diangkat

Pikeun unggal imam besar kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun meta pikeun lalaki pikeun hubungan sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. 3 Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anu dilakukeun pikeun jalma-jalma. Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun. Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra Kami, dinten ieu kuring parantos ngababarkeun anjeun"

Ibrani 9:24 (ESV), Christ parantos lebet kana surga sorangan, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang

keur Kristus parantos lebet, sanés kana tempat suci buatan tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal anu leres, tapi kana surga sorangan, ayeuna muncul di payuneun Gusti atas nami urang.

Yohanes 3:35 (ESV), Rama cinta ka Putra sareng hsakumaha dipasihan sadaya hal kana pananganna

Rama cinta ka Putra sareng hsakumaha dipasihan sadaya hal kana pananganna.

Yohanes 17:2 (ESV), Bapa parantos masihan kawenangan leuwih sadaya daging

Bapa parantos masihan kawenangan leuwih sadaya daging, pikeun masihan hirup langgeng ka sadayana anu parantos dipasihkeun ku anjeunna.

Yohanes 17:3 (ESV), Kahirupan abadi, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus saha anjeun parantos ngutus

Sareng ieu anu hirup langgeng, éta aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus saha anjeun parantos ngutus.

PreexistenceOfChrist.com

Yesus mangrupikeun Kahiji sareng Panungtung rencana Gusti pikeun kasalametan

Yesus mangrupikeun anu munggaran tina kabangkitan sareng sadayana anu disimpen ti mimiti dugi ka akhir disimpen ku Kristus. Yesus mangrupikeun anu kahiji sareng anu terakhir tina ciptaan anyar (sanés ciptaan anu asli). Lahir tina sagala ciptaan aya hubunganana sareng ciptaan anyar (cikal ti anu maot)

Rasul 4: 11-12 (ESV), Henteu aya kasalametan dina batur

Yesus ieu batu anu ditolak ku anjeun, tukang ngawangun, anu parantos janten batu juruSareng aya kasalametan di batur, sabab teu aya nami anu sanés di handapeun langit anu dipasihkeun pikeun manusa anu urang kedah disalametkeun. "

Rum 5: 18-19 (ESV), Ku kataatan hiji jalma bakal seueur anu leres

Kusabab kitu, salaku hiji kalepatan ngalantarankeun dikutuk pikeun sadaya jelema, kitu hiji kalakuan kabeneran ngakibatkeun pembenaran sareng kahirupan pikeun sadaya jalma. Kusabab sakumaha ku henteu patuh hiji lalaki éta seueur anu janten dosana, kitu ogé ku taat hiji jalma seueur bakal dijantenkeun leres.

Rum 8:29 (ESV), Yén anjeunna tiasa janten cikal di antara seueur lanceuk

Tselang saha anjeunna sateuacanna ogé anjeunna ditetepkeun janten saluyu sareng gambar Putra-Na, supados anjeunna janten cikal di antara seueur saderek.

1 Korinta 8: 4-6 (ESV), Aya hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha sagala hal sareng saha urang ayana

"Teu aya deui Gusti kajaba hiji." Pikeun sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - pikeun urang aya hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha sagala hal sareng saha urang ayana.

1 Korinta 15: 20-22 (ESV), Kusabab sakumaha ku hiji jalma datang maot, ku hiji jelema ogé datangna jadian maot

Al Masih parantos dihirupkeun tina maot, bubuahan jalma anu bobo. Kusabab sakumaha ku hiji jalma datang maot, ku hiji jelema ogé datangna jadian maot. Pikeun sakumaha di Adam sadayana maot, kitu ogé di Kristus sadayana bakal dihirupkeun.

2 Korinta 5: 17-18 (ESV), Upami aya anu aya di Kristus, anjeunna mangrupikeun ciptaan anu énggal 

Ku alatan éta, upami aya anu aya di Kristus, anjeunna mangrupikeun ciptaan anu énggal. Baheula parantos pupus; lah, anu anyar parantos sumping. Sadaya ieu ti Gusti, anu ngalangkungan Al Masih rekonsiliasi urang ka dirina nyalira sareng masihan kami menteri rekonsiliasi.

Epesus 1: 9-10 (ESV), Hnyaéta tujuan - nu mana anjeunna netepkeun ka Kristus - salaku rencana pikeun ngahijikeun sagala hal di anjeunna

9 nyababkeun urang misteri kahoyongna, numutkeun tujuanana, nu anjeunna diatur dina Kristus 10 salaku rencana pikeun pinuh waktos, pikeun ngahijikeun sagala hal di anjeunna, hal di sawarga sareng hal-hal di bumi.

Epesus 3: 7-11 (ESV), Tanjeunna ngarencanakeun - hikmah Allah anu rupa-rupa - nu tujuan langgeng yén anjeunna parantos sadar ka Kristus Yesus 

Of injil ieu Kuring dijantenkeun menteri numutkeun kurnia kurnia Allah, anu dipasihkeun ku jalan kakuatanna. Pikeun kuring, sanaos kuring paling saeutik tina sadaya wali, anugerah ieu dipasihkeun, pikeun ngawartakeun ka bangsa-bangsa sanés kakayaan Kristus anu teu tiasa dipendakan, sareng terangeun pikeun sadayana naon rencana tina misteri anu disumputkeun pikeun umur di Allah, Anu nyiptakeun sagala rupa, ku sabab ku garéja éta rupa-rupa hikmat Allah ayeuna tiasa dikenalkeun ka penguasa sareng panguasa di tempat-tempat sawarga. Ieu numutkeun ka tujuan langgeng anu anjeunna parantos sadar dina Kristus Yesus Gusti urang,

Kolosa 1: 12-20 (ESV), Anjeunna anu mimiti, anu cikal ti anu maraot, yen dina sagala rupa anjeunna bisa jadi unggulan

Ngahaturkeun nuhun ka Bapa, anu parantos mumpuni pikeun anjeun ngiringan warisan para wali dina cahayaAnjeunna parantos nganteurkeun urang tina domain gelap sareng mindahkeun kami ka karajaan Putra kakasihnadi saha urang gaduh panebusan, hampura dosa. Anjeunna gambar ti Allah anu henteu katingali, anu cikal tina sagala ciptaan. Kusabab ku Anjeunna sagala hal diciptakeun, di sawarga sareng di bumi, katingali sareng henteu katingali, naha singgasana atanapi kakawasaan atanapi penguasa atanapi otoritas - sadaya hal diciptakeun ngalangkungan anjeunna sareng pikeun anjeunna. Sareng anjeunna sateuacan sagala hal, sareng dina anjeunna sagala hal tetep aya. Sareng anjeunna nyaéta sirah awak, garéja. Anjeunna anu mimiti, anu cikal ti anu maraot, yen dina sagala rupa anjeunna bisa jadi unggulan. Pikeun di anjeunna sadaya kaeusi Allah resep cicing, sareng ngalangkungan anjeunna pikeun ngahijikeun dirina sagala hal, naha di bumi atanapi di surga, ngayakeun perdamaian ku getih salib-Na.

Ibrani 1: 1-5 (ESV), Anjeunna linggih di sisi katuhu Mulia di luhur - parantos janten langkung unggul dibanding malaikat

Baheula, sababaraha kali sareng sababaraha cara, Gusti nyarios ka karuhun urang ku nabi-nabi, tapi dina dinten-dinten akhir ieu anjeunna parantos nyarios ka urang ku Putra-Na, saha anjeunna nunjuk ahli waris sadaya hal, ngalangkungan saha anjeunna ogé nyiptakeun dunya. Anjeunna mangrupikeun cahaya tina kamulyaan Gusti sareng sidik pasti tina sifatna, sareng anjeunna ngajungjung jagat raya ku kecap kakuatanana. Saatos nyucikeun dosa, anjeunna linggih di belah katuhu Anu Maha Suci di luhur, parantos janten langkung unggul tibatan malaikat salaku nami anu anjeunna warisankeun langkung saé tibatan aranjeunna.. Pikeun saha ti malaikat anu Allah kantos nyarios, "Anjeun Putra Kami, dinten ieu kuring parantos ngababarkeun anjeun”? Atanapi deui, “Abdi bakal ka anjeunna bapa, sareng anjeunna bakal janten abdi putra ”? Sareng deuih, nalika anjeunna nyandak pisan ka dunya, saurna, "Hayu sadaya malaikat Gusti nyembah anjeunna."

Ibrani 2: 5-13 (ESV), It sanés ka malaikat yén Gusti nundukkeun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun

keur sanés ka malaikat anu ku Gusti ditundukkeun dunya anu bakal datang, anu ku urang diomongkeun. Éta parantos kasaksian di mana waé, "Naon ari manusa, yén anjeun émut ka anjeunna, atanapi putra manusa, anu anjeun miara anjeunna? Anjeun ngadamel anjeunna sakedap bari langkung handap tina malaikat; anjeun parantos ningalkeun anjeunna kalayan kamulyaan sareng kahormatan, nempatkeun sagala rupa anu aya dina kaayaan tundukna. " Ayeuna dina nempatkeun sagala rupa tunduk ka anjeunna, anjeunna henteu nyésakeun nanaon di luar kadali anjeunna. Ayeuna, urang henteu acan ningali sadayana tunduk ka anjeunna. Tapi urang ningal anjeunna anu sakedap didamel langkung handap tina malaikat, nyaéta Yesus, dinobatkeun ku kamulyaan sareng kahormatan kusabab sangsara maot, Supados ku kurnia Gusti anjeunna tiasa ngasaan maot pikeun sadayana. Pikeun éta pas anjeunna, pikeun saha sareng saha sadayana aya, dina nyandak seueur putra kana kamuliaan, kedah dijantenkeun pangadeg kasalametan aranjeunna sampurna ngaliwatan kasangsaraan. Pikeun anjeunna anu nyucikeun sareng jalma anu disucikeun sadayana ngagaduhan hiji sumber. Éta sababna anjeunna henteu isin nyauran aranjeunna nadya, paribasa, "Kuring bakal nyaritakeun ngaran anjeun ka dulur-dulur kuring; di tengah-tengah jamaah kuring bakal nyanyi puji anjeun. " Sareng deuih, "Kuring bakal percanten ka anjeunna." Sareng deuih, "Lah, Abdi sareng murangkalih anu dipasihkeun ku Gusti. "

Wahyu 1: 12-18 (ESV), kuring maot, sareng katingali abdi hirup salamina, sareng ngagaduhan konci Maot sareng Hades

Teras kuring malik ningali sora anu nyarios ka kuring, sareng dina péngkolan kuring ningali tujuh lampu lampu emas, sareng di tengah-tengah lampu lampu hiji kawas putra lalaki, dipakena ku jubah panjang sareng nganggo sisit emas dina dadana. Buluna sirahna bodas, sapertos bulé bodas, sapertos salju. Panonna siga seuneu, dampal suku siga tembaga, disaring dina tungku, sorana siga guruhna cai. Dina panangan katuhu anjeunna nyepeng tujuh bintang, tina sungutna kaluar pedang bermata dua anu seukeut, sareng rautna siga panonpoé anu bersinar dina kakuatan anu pinuh. Nalika kuring ningali anjeunna, kuring murag kana sampéanna siga anu maot. Tapi anjeunna neundeun panangan katuhu na ka kuring, nyarios, "Entong sieun, Abdi anu kahiji sareng anu terakhir, sareng anu hirup. Kuring maot, sareng katingali kuring hirup salamina, sareng kuring ngagaduhan konci Pati sareng Hades.

PreexistenceOfChrist.com

Sanés Yesus Firman (Logos) anu aya sareng Gusti di awal?

Logos (ditarjamahkeun Kecap) hartosna aya anu nyarios (kalebet panginten). Éta salawasna aya hubunganana sareng kontén rasional. Kira-kira unggal tarjamahan Inggris tina basa Yunani anu sateuacan tarjamahan KJV, diinterpretasi Logos (Word) dina Yohanes 1: 3, salaku "éta" tibatan "anjeunna". Dina kontéks prolog John, Logos (Word) mangrupikeun aspék Gusti tibatan "anjeunna" anu nyirikeun jalma anu tos aya. Dina kaseueuran tarjamahan Inggris modéren John 1: 1-3 ilaharna ditarjamahkeun sedemikian rupa pikeun bias pamaca pikeun nafsirkeun Kecap salaku "he". Nanging, kedah kahartos yén Kecap (Logos) mangrupikeun nomina abstrak anu aya hubunganana sareng aspék hikmah Allah kalebet logika, nalar, niat, rencana, atanapi tujuan na pikeun kamanusaan. Ngalangkungan Logos (Word) ieu anu janten sadayana janten. Kecap ieu ogé dijantenkeun daging nalika Isa diucapkeun janten aya sabab Kristus mangrupikeun pusat rencana sareng tujuan Gusti pikeun umat manusa. Nanging, ieu henteu hartosna yén Kecap mangrupikeun jalma anu parantos aya sateuacan Yesus dikandung.

Kanggo analisa langkung detil ngeunaan prolog John, mangga tingali dina situs UnderstandingLogos.com - https://understandinglogos.com

PreexistenceOfChrist.com

Kumaha upami Kolosa 1:16 "Lahir tina sagala ciptaan"?

Konci pikeun paham Kolose 1 nyaéta ieu ramalan (nyarios ka hareup). Ngan kusabab tarjamahan Inggris jelas dina jaman baheula, jaman ayeuna, atanapi pikahareupeun, éta henteu kedah hartosna yén ieu anu tersirat ku aslina. Salah sahiji sering pendakan panggunaan "sunnat sampurna", dimana nubuat ngeunaan hal anu teu acan kajantenan dina waktos anu sampurna, sareng sering ditarjamahkeun ku jaman baheula basa Inggris, sapertos… ku belang-belangna, urang disembuhan (Yesaya 53: 5), nalika tina sudut pandang nabi, anjeunna nyarioskeun hal-hal di mangsa hareup.

Kolosa 1:16 nyarios yén "ku anjeunna sagala rupa diciptakeun" sareng "sagala rupa diciptakeun ngalangkungan anjeunna sareng kanggo anjeunna." Nanging, dina kontéksna urang tingali yén ieu aya hubunganana sareng ciptaan énggal nalika jalanna nyarioskeun ngeunaan warisan, karajaan anu bakal datang, sareng panebusan. Éta nyarios ka Yesus salaku cikal pikeun sadaya ciptaan dina hartos yén "anjeunna mimiti, anu cikal ti nu maraot. Sareng éta nyarioskeun motif Gusti: "yén dina sagala hal anjeunna tiasa janten pinunjul" sareng ku Gusti ngalangkungan anjeunna tiasa "ngahijikeun dirina sagala hal". Kolosa 1 maju ka payun sareng nyarios sacara ngarasula sakumaha anu nyebatkeun, "anjeunna sateuacan sagala hal" (sanés anjeunna). Sasuai, Kolosa 1 sanés pesen ngeunaan ciptaan aslina, tapi ngeunaan injil kasalametan urang - warisan kana karajaan Allah anu bakal datang (ciptaan anyar). Sababaraha ayat dina sababaraha bab Wahyu anu munggaran mastikeun pamahaman yén cikal pikeun sadaya ciptaan = cikal ti anu maraot. Yesus mangrupikeun anu kahiji sareng anu terakhir tina ciptaan anyar anu ngalangkungan sadayana anu disimpen bakal hirup sareng janten bagian tina langit anyar sareng bumi anyar. 

Kolosa 1: 12-20 (ESV), Anjeunna cikal pikeun sadaya ciptaan - anjeunna anu mimiti, anu cikal ti anu maraot

12 muji sukur ka Bapa, anu parantos mumpuni pikeun anjeun bagikeun dina warisan umat wali dina cahaya. 13 Anjeunna parantos nganteurkeun urang tina domain gelap sareng mindahkeun kami ka karajaan Putra-Na anu tercinta, 14 di saha urang ngagaduhan panebusan, panghampura dosa. 15 Anjeunna gambar ti Allah anu henteu katingali, anu cikal tina sagala ciptaan. 16 Kusabab ku Anjeunna sagala hal diciptakeun, di sawarga sareng di bumi, katingali sareng henteu katingali, naha singgasana atanapi kakawasaan atanapi penguasa atanapi otoritas - sadaya hal diciptakeun ngalangkungan anjeunna sareng pikeun anjeunna. 17 Sareng anjeunna sateuacan sagala hal, sareng dina anjeunna sagala hal tetep aya. 18 Sareng anjeunna nyaéta sirah awak, garéja. Anjeunna anu mimiti, anu cikal ti anu maraot, anu dina sagala hal anjeunna tiasa kasohor. 19 Pikeun di anjeunna sadaya kaeusi Allah kersa cicing, 20 jeung ngalangkungan anjeunna pikeun ngahijikeun deui ka dirina sagala hal, naha di bumi atanapi di surga, damel perdamaian ku getih salib-Na.

Wahyu 1: 5 (ESV), Yesus Kristus anu saksi satia, anu cikal tina maot

ti Yesus Kristus anu saksi satia, cikal maot, sareng patih raja-raja di bumi.

Wahyu 1: 17-18 (ESV), Kami anu kahiji sareng anu terakhir - Kuring maot, sareng katingali kuring hirup salamina, sareng kuring ngagaduhan konci Pati 

Nalika kuring ningali anjeunna, kuring murag kana sampéanna siga anu maot. Tapi anjeunna neundeun panangan katuhu na ka kuring, nyarios, "Entong sieun, Kami anu kahiji sareng anu terakhir, sareng anu hirup. Kuring maot, sareng katingali kuring hirup salamina, sareng kuring ngagaduhan tombol Maot sareng Hades.

Wahyu 2: 8, 10 (ESV), Kecap anu kahiji sareng anu terakhir, anu pupus sareng hirup

"Sareng ka malaikat garéja di Smirna nyerat: 'The kecap tina anu kahiji sareng anu terakhir, anu maot sareng hirup… Sing satia dugi ka maot, sareng kuring bakal masihan anjeun makuta kahirupan

Wahyu 3: 14, 21 (ESV), Mimiti ciptaan Allah - nu hiji anu nalukkeun, Kuring bakal masihan anjeunna linggih sareng kuring dina tahta kuring

"Sareng pikeun malaikat garéja di Laodicea nyerat: 'Firman Amin, saksina anu satia tur leres, awal ciptaan Gusti… The hiji anu nalukkeun, Kuring bakal masihan anjeunna linggih sareng kuring dina tahta kuring, sabab kuring ogé nalukkeun sareng linggih sareng Rama kuring dina tahta na.

PreexistenceOfChrist.com

Kumaha upami Pilipi 2: 6-7?

Ieu di handap mangrupikeun tarjamah literal tina Filipi 2: 5-11. Éta cocog pisan sareng susunan kecap tina basa Yunani. Ogé ditingalikeun nyaéta tarjamahan interpretasi anu kirang literal. Tarjamahan ieu, angger sareng hartos Yunani, henteu nunjukkeun penjelmaan. Éta ogé kedah janten écés yén unggal pernyataan dina salasahijina masuk akal pikeun ngémutan kontéks petikan sacara gembleng anu ngajarkeun ngagaduhan pipikiran Kristus.

Kaseueuran tarjamahan basa Inggris Filipi 2: 6-7 nunjukkeun bias pikeun ngakibatkeun titisan. Tinjauan anu langkung caket pikeun urang Yunani nunjukkeun ieu sanés masalahna. Kami terang yén Yesus ayeuna mangrupikeun ungkapan Gusti anu parantos luhur sareng dipasihan nami di luhur unggal ngaran. Anjeunna sanés anu dimimitian. Éta ku kahadéan tina lalaki Yesus Kristus yén anjeunna ayeuna dipasihan kakuatan sareng wewenang sareng parantos dijantenkeun Gusti sareng Kristus (Rasul 2:36).

Kanggo analisa langkung lengkep mangga tingali situs FormOfGod.com - https://FormOfGod.com

Pilipi 2: 5-11 Tarjamahan Sastra

5 Pamikiran ieu dina anjeun

éta ogé dina diurapi, di Yesus,

6 anu dina bentuk Allah anjeunna subsists,

henteu rebutan,

anjeunna maréntah dirina sorangan

sami sareng Gusti,

7 rada sorangan anjeunna dikosongkeun,

bentuk servile anjeunna nampi,

di siga lalaki anjeunna disababkeun-janten,

sareng dina komposisi

 anjeunna kapendak salaku lalaki.

8 Anjeunna ngarendahkeun diri

parantos janten nurut dugi ka maot

malah dina kayu salib. 

9 Ku sabab éta ogé Allah dirina anu diangkat

sareng dipasihkeun ka anjeunna

ngaran saluareun unggal ngaran

10 anu namina Yesus,

unggal tuur bakal sujud,

langit sareng bumi sareng di handapeun bumi,

11 sareng unggal létah bakal ngaku

yen Gusti Yesus diurapi

pikeun kamulyaan Allah, Rama.

Pilipi 2: 5-11 Tarjamahan Tafsir

5 Pamikiran ieu ngabogaan di anjeun,

pamikiranana ogé dina Al Masih - di Yesus,

6 anu ngagaduhan ungkapan Gusti,

sanés kasaluyuan,

anjeunna negeskeun dirina

janten proksi ka Gusti,

7 rada anjeunna nganggap dirina henteu,

ungkapan hamba anu ditampi,

siga jelema anu diciptakeun,

sareng dina komposisi,

anjeunna diaku salaku lalaki.

8 Anjeunna ngarendahkeun diri

parantos nurut dugi ka maot,

malah dina kayu salib.

9 Ku sabab éta ogé Gusti dirina Maha Suci

sareng dipasihkeun ka anjeunna,

wibawa saluhureun unggal wibawa, 

10 Éta dina kawenangan Yesus,

unggal tuur bakal sujud,

surga, sareng bumi sareng tina eta handapeun bumi,

11 sareng unggal létah bakal ngaku

yén Yesus is Gusti Al Masih,

pikeun muji Rama Gusti.

PreexistenceOfChrist.com

Kumaha upami bagian-bagian sanés dina Yohanes?

Sajumlah petikan di Yohanes nyarioskeun yén Yesus aya sateuacan Yohanes, turun ti sawarga, dikirim ka dunya, naék dimana anjeunna aya sateuacanna, sareng sumping ti Bapa sareng mulih ka Bapa. Penjelasan ngeunaan "jalan-jalan sesah" ieu (tina Koméntar Alkitab REV) disayogikeun di handap ieu.

"Kanggo anjeunna sateuacan kuring." (Yohanes 1:15, 1:30)

Kaleresan saderhana nyaéta yén Mésias sok langkung unggul tibatan Yohanes. Ayat-ayat ieu kadang dianggo pikeun ngadukung Tritunggal sabab ayat na tiasa ditarjamahkeun, "sabab anjeunna [Yesus] sateuacan abdi" [John], sareng dianggap yén ayat éta nyarios yén Isa aya sateuacan Yohanes Baptis. Nyatana, sajumlah vérsi modéren narjamahkeun frasa pamungkas sapertos, "sabab anjeunna [Yesus] aya sateuacan kuring." Nanging, teu aya alesan pikeun nyandak Trinity kana ayat ieu, sareng aya alesan anu saé pisan yén éta henteu ngarujuk kana Tritunggal ku cara naon waé.

Aya tulisan suci anu ayeuna urang terang nyaéta nubuat tina Al Masih yén urang Yahudi dina jaman Maséhi henteu dilarapkeun ka Al Masih. Nanging, urang ogé terang yén urang Yahudi kuno ngagaduhan seueur ekspektasi ngeunaan Mesias aranjeunna anu dumasar kana Kitab Suci. Mesias anu diarepkeun ku jalma-jalma Yahudi nyaéta katurunan Hawa (Kej. 3:15), sareng katurunan Ibrahim (Kej. 22:18), ti kaom Yuda (Kej. 49:10); turunan Daud (2 Sam. 7:12, 13; Yes. 11: 1), yén anjeunna bakal janten "pangéran" di handapeun PANGERAN (Sil. 110: 1), yén anjeunna bakal janten palayan PANGERAN (Yesaya 42 : 1-7), anjeunna bakal "salah sahiji milik aranjeunna" sareng bakal tiasa ngadeukeutan ka PANGERAN (Yer. 30:21), sareng anjeunna bakal kaluar ti Bétléhém (Mika 5: 2).

Harepan ieu cocog pisan sareng ajaran John pikeun murid-muridna yén Yesus mangrupikeun "Domba Allah" (Yohanes 1:29; nyaéta Domba anu dikirim ti Gusti) sareng pernyataan Yohanes yén Yesus nyaéta "Putra Allah" (Yohanes 1:34). Upami Yohanes parantos nyarios ka muridna yén Yesus sacara harfiah aya sateuacan anjeunna, aranjeunna moal ngartos naon anu anjeunna carioskeun, anu bakal nimbulkeun diskusi ageung sareng panjelasan doktrin ngeunaan pra-ayana Al Masih. Teu aya sawala atanapi panjelasan sapertos kitu pikeun kanyataan yén Yohanes henteu nyarios yén Isa sacara literal aya sateuacanna. John henteu ngajar, ogé anjeunna henteu nyebatkeun, Tritunggal dina kontéks ieu.

Seueur versi gaduh tarjamahan yén Yesus "sateuacan" Yohanes. Dina tarjamahan éta, kecap Yunani anu ditarjamahkeun "was" mangrupikeun kata kerja ēn (ἦν), anu dina henteu sampurna, sora aktif eimi, (εἰμί) kecap umum pikeun "janten" (anu lumangsung langkung ti 2000 kali dina Perjanjian Anyar). Dina kontéks ieu penting pisan urang ngartos yén kakuatan tina waktos henteu sampurna nyaéta, "anjeunna aya sareng teras-terasan janten." Teras sumping kecap Yunani protos, anu hartosna "munggaran." Éta tiasa ngarujuk kana "mimitina" dina waktosna, sahingga ditarjamahkeun "sateuacan," atanapi éta tiasa hartosna mimiti dina pangkat, sareng ditarjamahkeun "lulugu," "pamimpin," "panggedéna," "pangsaéna," sareng sajabana Aya seueur conto anujul kana jalma anu protos dimana protos nuduhkeun pangkat atanapi pentingna paling luhur (bd. Mat. 19:30, 20:27; Markus 6:21; 9:35; 10:31, 44; Lukas 19:47; Rasul. 17: 4; 25: 2; 28:17; jeung 1 Kor. 12:28). Nya kitu, protos digunakeun pikeun hal-hal anu pangsaéna atanapi pangpentingna. Salaku conto, paréntah "munggaran" sareng hébat nyaéta anu pangpentingna, sareng jubah "anu mimiti" mangrupikeun jubah "pangsaéna" (Lukas 15:22).

Dibikeun pola pikir murid sareng kanyataan yén Yohanes henteu ngajarkeun aranjeunna ngeunaan sateuacanna ayana Al Masih, tapi sanésna nyobian nunjukkeun yén Yesus mangrupikeun Al Masih, sigana Yohanes ngadamel pernyataan anu saderhana yén Yesus kantos parantos langkung unggul tibatan anjeunna, balik deui sateuacan aranjeunna ngamimitian pelayanan. Pernyataan John yén Yesus "sateuacan" anjeunna henteu kedah hartos yén Isa téh Gusti atanapi bahkan janten rujukan pikeun sadaya nubuat Al Masih dina Perjanjian Old anu balik deui ka Kajadian 3:15. Sateuacan Yohanes atanapi Yesus ngalahir, nalika Mary sumping ngadatangan Elizabeth, John kabisat dina rahim pikeun kabagjaan nalika caket Jurusalamet na. Pikeun Yohanes, Yésus salawasna leuwih unggul tibatan manéhna.

Tangtosna éta mungkin, tapi teu aya jalan pikeun ngabuktikeunana, yén nalika Yohanes nyarios yén Isa aya sateuacanna, anjeunna ogé aya dina pipikiran sadaya ramalan Al Masih dina Perjanjian Old, sareng yén Yesus parantos aya dina pikiran Gusti pikeun millennia. Ayana Kristus dina pikiran Gusti jelas pisan yén teu kedah dibantah. Sateuacan diadegkeun dunya anjeunna parantos dikenal (1 Pet. 1:20); ti mimiti dunya anjeunna tiwas (Wahyu 13: 8); sareng sateuacan didirikeun dunya urang, Garéja, dipilih di anjeunna (Epe. 1: 4). Kapastian ngeunaan Al Masih anu dikedalkeun dina nubuat ngeunaan anjeunna sacara pasti ngungkabkeun yén sagala aspek kahirupan sareng pupusna jelas dina pikiran Gusti sateuacan aya kajadian éta. Upami Yohanes leres-leres ngagaduhan nubuat Al Masih nalika anjeunna nyarioskeun ieu, maka éta bakal sami sareng nalika Yesus nyalira nyarios yén anjeunna "sateuacan" Ibrahim (tingali komentarna ngeunaan Yohanes 8:58).

Jelas dina kontéksna yén alesan utami pikeun pernyataan John nyaéta ngagedékeun Yesus Kristus dibandingkeun sareng dirina, sareng "éta atasan kuring" ngalakukeun éta. Al Masih salawasna langkung unggul tibatan nabi-nabi sanés.

"Tapi anjeunna anu turun ti sawarga" (Yohanes 3:13, 6:38)

Aya anu nyarios asalna ti Gusti Allah atanapi sumping ti surga upami Gusti sumberna. Salaku conto, Yakobus 1:17 nyarios yén unggal kado anu hadé nyaéta "ti luhur" sareng "turun" ti Gusti Allah. Naon anu dimaksud James jelas. Gusti mangrupikeun Pangarang sareng sumber hal-hal anu saé dina kahirupan urang. Gusti jalan di balik layar pikeun nyayogikeun naon anu urang peryogikeun. Ayat sanés hartosna hal-hal anu saé dina kahirupan urang turun langsung ti surga. Kalimah "anjeunna anu turun ti sawarga" dina Yohanes 3: 13 kedah dipikaharti dina cara anu sami urang ngartos kana kecap Yakobus - yén Allah mangrupikeun sumber Yesus Kristus, anu Anjeunna. Kristus mangrupikeun rencana Gusti, sareng teras langsung Gusti janten ramana Yesus.

Aya ogé ayat sanés anu nyebatkeun yén Yesus "dikirim ti Gusti," frasa anu nunjukkeun Gusti salaku sumber pamungkas tina naon anu dikirim. John the Baptist mangrupikeun jalma "dikirim ti Gusti" (Yohanes 1: 6), sareng anjeunna anu nyarios yén Isa "asalna ti luhur" sareng "asalna ti sawarga" (Yohanes 3:31). Nalika Gusti hoyong ngawartosan ka jalma yén Anjeunna bakal ngaberkahan aranjeunna upami aranjeunna masihan perpuluhan, Anjeunna ngawartoskeun aranjeunna yén Anjeunna bakal muka jandéla "surga" sareng tuang berkah (Mal. 3:10 - KJV). Tangtosna, sadaya jelema ngartos idiom anu dianggo, sareng teu saurang ogé percaya yén Gusti sacara harfiah bakal ngicalan barang-barang ti sawarga. Aranjeunna terang yén kalimat éta hartosna yén Allah mangrupikeun asal tina berkah anu aranjeunna tampi. Masih conto anu sanés nyaéta nalika Kristus nyarios sareng nyarios, "Baptisan Yohanes - ti mana asalna? Éta ti sorga atanapi ti manusa? " (Mat. 21:25). Tangtosna, cara baptisan Yohanes bakal "ti sawarga" nyaéta upami Gusti sumber tina wahyu. John henteu ngagaduhan ideu nyalira, éta asalna "ti surga." Ayat ngajantenkeun idiomna jelas: hal-hal tiasa "ti surga," nyaéta, ti Gusti, atanapi éta tiasa "ti manusa." Idiomna sami nalika dianggo Yesus. Yesus mangrupikeun "ti Gusti," "ti sawarga" atanapi "ti luhur" dina hartos yen Gusti Rama na sahingga asal na.

Ideu asalna ti Gusti Allah atanapi diutus ku Gusti ogé diklarifikasi ku pangandika Isa dina Yohanes 17. Cenah, "Nalika anjeun ngutus kuring ka dunya, kuring ogé ngutus aranjeunna ka dunya" (Yohanes 17:18). Kami ngartos pisan naon anu dimaksud Kristus nalika nyarios, "Kuring parantos ngutus aranjeunna ka dunya." Anjeunna hartosna yén anjeunna nugaskeun kami, atanapi nunjuk kami. Pernyataan éta henteu nunjukkeun yén urang aya di sawarga sareng Al Masih teras dijelma jadi daging. Kristus nyarios, "Sakumaha anjeun ngutus Kami, Kuring ogé ngutus aranjeunna." Janten, dina cara anu sami anu Al Masih ngutus ka urang nyaéta kumaha urang kedah ngartos kalimat anu Gusti ngutus Al Masih.

"sanés saha waé anu parantos ningal Rama kajaba anjeunna anu ti Gusti Allah, anjeunna parantos ningali Rama." (Yohanes 6: 46)

Yohanes 6:46 nunjukkeun hubungan intim anu dipiboga ku Yesus sareng Gusti. Yesus ngagaduhan tingkat kaakraban anu teu aya anu kantos kagungan Gusti, sateuacan atanapi saprak éta. Yesus ngungkabkeun kaakraban anjeunna sareng Allah dina dialog na sareng jalma-jalma caket Laut Galiléa, hiji riungan anu kalebet kapamimpinan Yahudi, murid, sareng anu ningali, pikeun terus ngawartosan aranjeunna, sanaos dina istilah anu rada dijilbab, yén anjeunna mangrupikeun Al Masih anu dijanjikeun . Yesus nunjukkeun yén anjeunna nyaéta Al Masih ku sababaraha cara. Anjeunna nyarios yén Gusti netepkeun segel-Na ka anjeunna, hartosna Yesus ngagaduhan segel kaaslian sareng persetujuan Allah (Yohanes 6:27). Cenah lakukeun padamelan Allah hartosna percanten ka anjeunna (Yohanes 6:29). Cenah anjeunna nyaéta Roti Kahirupan sareng jalma anu ngahakan anjeunna moal kantos lapar (Yohanes 6:35; cp. Yohanes 6:48, 51). Ogé, saurna jalma-jalma anu percanten ka "Putra" bakal hirup di Jaman datang sabab anjeunna bakal ngahudangkeun aranjeunna tina maot (Yohanes 6:40, 44, 47, 54). Cara ngajar teu langsung ieu ilaharna tina cara nyarios Yesus - jelas nunjukkeun kaleresan yén anjeunna mangrupikeun Al Masih sahingga jalma anu ngagaduhan haté pikeun Gusti tiasa nguping sareng percanten, tapi anjeunna henteu nyatakeun kanyataan anu jelas yén anjeunna maksa lawanna kana gelandang kaluar-na-kaluar. Musuhna umumna henteu tiasa ngartos naon anu anjeunna nyarioskeun sareng tungtungna ngadebat ngeunaan éta (Yohanes 6: 41-44).

Sababaraha jalma nyimpulkeun ti Yohanes 6:46 yén Yesus pasti Gusti, atanapi sahenteuna anjeunna parantos aya lahirna kusabab anjeunna nyarios yén anjeunna "ningali Rama." Nanging, ayat ieu henteu aya hubunganana sareng Tritunggal atanapi sateuacanna ayana. Konci pikeun paham kana Yohanes 6:46 nyaéta terang yén kalimat "ningali Rama" henteu nunjukkeun ningali ku panon fisik tapi sacara kiasan pikeun "terang ka Rama." Yesus terang Gusti, sanés sabab anjeunna hirup sareng nyarios sareng Gusti di sawarga sateuacan lahirna di bumi, tapi kusabab Gusti ngungkapkeun Dirina langkung jelas ka Yesus tibatan Anjeunna kedah ka batur. Yesus ngajelaskeun hal ieu dina ajaran anu sanés nalika anjeunna nyarios, "Kanggo Rama mikanyaah Putra sareng nunjukkeun ka Anjeunna sagala anu dilakukeun ku anjeunna ..." (Yohanes 5:20).

Dina basa Ibrani boh Yunani, kecap-kecap anu ditarjamahkeun "ningali" dina saluruh Alkitab sering hartosna "terang atanapi sadar." Kecap Ibrani ra'ah digunakeun pikeun duanana ningali ku panon sareng terang kana naon-naon, atanapi ngémutanana (Kaj. 16: 4; Kel. 32: 1; Bil. 20:29). Nya kitu, kecap Yunani horaō (ὁράω), ditarjamahkeun "tingali" dina Yohanes 1:18, 6:46; sareng 3 Yohanes 1:11, tiasa hartosna "ningali ku panon" atanapi "ningali ku pipikiran, ningali, terang." Malah dina basa Inggris, salah sahiji definisi pikeun "ningali" nyaéta "pikeun terang atanapi ngartos." Salaku conto, nalika dua jalma nuju ngadiskusikeun hal, anu saurang tiasa nyarios ka anu sanés, "Kuring ningali naon anu anjeun hartosna."

Pamakéan "ningali" sabab patalina sareng "terang" aya di seueur tempat dina Perjanjian Anyar. Salaku conto, Yesus nyarios ka Pilipus, "… Saha anu ningali kuring parantos ningali Rama ..." (Yohanes 14: 9). Di dieu deui kecap "tingali" dipaké pikeun nunjukkeun "terang". Saha waé anu terang ka Yesus (sanés ngan ukur jalma-jalma anu "ningali" anjeunna) bakal terang Rama. Nyatana, Yesus parantos ngajentrekeun dua ayat tadi nalika nyarios ka Pilipus, "Upami anjeun leres-leres terang kuring, anjeun ogé bakal terang Rama kuring. Ti ayeuna, anjeun terang anjeunna sareng parantos ningali anjeunna ”(Yohanes 14: 7). Dina ayat ieu, Yesus nyarios yén jalma anu terang ka anjeunna parantos "ningali" Rama.

Ayat sanés anu ngagunakeun kecap "ditingali" dina hartos "dikenal" nyaéta Yohanes 1:18: "Teu aya anu kantos ningali Gusti; ngan hiji-hijina Putra, anu aya dina pangkuan Rama, anu parantos nyababkeun anjeunna. " Frasa "ditingali Gusti" sacara sintétik sajajar sareng frasa "parantos ngajantenkeun Anjeunna terang," sareng kadua frasa anujujuk kana peran anu dilakukeun ku Isa, Putra tunggal. Teu aya anu terang pisan ka Allah, tapi Yesus nyababkeun Anjeunna dikenal. Sapanjang Perjanjian Old, naon anu jalma terang ngeunaan Allah terbatas pisan. Nyatana, 2 Korinta 3: 13-16 ngarujuk kana kanyataan yén bahkan ayeuna, urang Yahudi anu nolak Al Masih gaduh aling-aling dina haténa. Pangetahuan anu lengkep, "bebeneran" ngeunaan Gusti, sumping ngalangkungan Isa Al Masih (Yohanes 1:17). Anjeunna anu "ningali" (ngarti pisan) Gusti, teras anjeunna ngajar ka anu sanés-anu ku John 1:18 ditepikeun. Sateuacan Yesus Kristus sumping, teu aya anu leres-leres terang Gusti sakumaha Anjeunna anu saleresna, Rama sawarga anu maha asih, tapi Yesus Kristus "ningali" (terang) Gusti sacara raket sabab Rama ngungkabkeun Dirina ka anjeunna ku cara-cara anu henteu kantos dipikaterang ku anu sanés.

"Salaku Bapa anu hirup ngutus kuring."  (Yohanes 6: 57)

Piwulang yén Gusti ngutus Yesus Kristus lumangsung langkung ti opat puluh kali dina Perjanjian Anyar, sareng tiasa ngagaduhan hartos anu béda dina kontéks anu béda. Yén Gusti ngutus Yesus ka dunya tiasa gaduh sababaraha nuansa anu béda. Pikeun hiji hal, Yesus mangrupikeun "Adam terakhir" (1 Kor. 15:45), sareng sapertos Gusti nyiptakeun Adam, maka Gusti nyiptakeun Yesus ku Bapa di Mary. Janten, Gusti anu ngutus Yesus tiasa ngarujuk kana konsepsi sareng kalahiranana, teras pelayanan salajengna pikeun nyalametkeun umat manusa, atanapi éta ngan saukur tiasa nunjukkeun kajadian anu langkung engké ti Gusti ngutus Yesus pikeun minuhan jabatanana janten juru salamet umat manusa. Maksud anu dimungkinkeun, contona, nyaéta anu dimaksud Yohanes 17:18 (NET) nalika Yesus ngadoa ka Allah sareng nyarios: "Sakumaha anjeun ngutus kuring ka dunya, kitu ogé kuring ngutus aranjeunna ka dunya." Yesus nugaskeun rasul-rasulna sareng ngutus aranjeunna kaluar sapertos Gusti parantos maréntahkeun anjeunna sareng ngutus anjeunna kaluar.

Aya sababaraha anu negeskeun yén kusabab Gusti "ngutus" Yesus, Yesus kedah janten Gusti. Tapi éta maca teuing kana konsép saderhana "dikirim". Gagasan yén hiji hal parantos "diutus" ku Gusti Allah biasa dianggo sareng ngan saukur hartosna yén Gusti mangrupikeun sumber pamungkas, atanapi "pangirim," tina naon anu dikirim. Teu aya alesan pikeun yakin yén Yesus diutus ku Gusti ngajantenkeun anjeunna janten Gusti - henteu sanés anu "dikirim" ku Gusti nyaéta Gusti. Frasa ngan hartosna naon anu dicarioskeun, yén Gusti ngutus Yesus. Alkitab ngagaduhan puluhan conto hal anu dikirim ku Gusti, sadayana hartosna yén Tuhan anu sumberna. Gusti Allah ngintunkeun cuaca anu goréng ka Mesir (Ex. 9:23), oray berapi ka urang Israil (Bil. 21: 6), Musa (Ul. 34:11), nabi-nabi (Hakim 6: 8), sareng seueur deui jalma sareng hal-hal . John the Baptist mangrupikeun jalma "dikirim ti Gusti" (Yohanes 1: 6). Kecap Yohanes Baptis ngeunaan dikirim jelas pisan sareng, upami dicandak cara anu sami sababaraha urang Trinitari nyandak Yesus "dikirim" ku Gusti, bakal ngajantenkeun Yohanes ogé Gusti. John nyarios, "Kuring sanés Al Masih, tapi kuring parantos ngutus payun Anjeunna" (Yohanes 3:28 HCSB). Urang sadayana terang yén anu dimaksud ku Yohanes ku "Kuring parantos diutus payuneun anjeunna" hartosna yén Gusti nugaskeun Yohanes dina waktos anu sateuacan Mésias. Tapi upami aya anu parantos percanten ka Yohanes kumaha waé janten anggota kaopat Tuhan, maka naon anu John nyarios tiasa dianggo salaku bukti anu ngadukung kapercayaan éta. Intina nyaéta hiji-hijina alesan saha waé anu badé nyarios yén Yesus "diutus" ku Gusti hartosna yén anjeunna Gusti atanapi parantos aya di surga upami anjeunna parantos ngayakeun kayakinan éta. Kecap sorangan henteu nyarios atanapi hartosna éta.

Yesus netelakeun yén jalma anu "ngirim" langkung ageung tibatan anu "dikirim". Dina Yohanes 13:16 saur anjeunna, "Budak moal leuwih hébat ti gustina, ogé anu dikirim langkung ageung tibatan anu ngutus anjeunna." Janten upami Rama ngutus Yesus, maka Rama langkung ageung tibatan Yesus. Teras anjeunna ngajelaskeun yén pisan nalika anjeunna nyarios dina bab salajengna, "Rama kuring langkung ageung tibatan kuring" (Yohanes 14:28).

"Sumping ka tempat anjeunna sateuacanna." (Yohanes 6:62)

Ayat ieu ngarujuk kana kabangkitan Kristus. Kanyataan ieu jelas tina diajar kontéksna. Kusabab panarjamah parantos milih narjamahkeun anabainō (ἀναβαίνω) salaku "naék," jalma yakin éta ngarujuk kana angkatna Kristus ti bumi sakumaha anu kacatet dina Rasul 1: 9, tapi Rasul 1: 9 henteu nganggo kecap ieu. Anabainō ngan saukur hartosna "angkat." Hal ieu digunakeun pikeun "naék" ka luhur anu langkung luhur sapertos naék gunung (Mat. 5: 1, 14:23, dkk.), Yesus "angkat" ti handapeun cai nalika dibaptis na (Mat. 3 : 16; Markus 1:10), tina pepelakan anu "tumuh" tina taneuh (Mat. 13: 7; Markus 4: 7, 8, 32), atanapi bahkan ngan ukur "naék," nyaéta "naék , ”Tangkal (Lukas 19: 4). Kristus ngan saukur naroskeun naha aranjeunna bakal gelo upami aranjeunna ningal anjeunna "naék" tina taneuh, nyaéta dihirupkeun deui, sareng aya dimana anjeunna sateuacanna, nyaéta hirup sareng di bumi.

Kontéks negeskeun yén Yesus nyarioskeun ngeunaan roti ti surga sareng ngahirupkeun ku cara dihirupkeun deui. Ayat sapertos Yohanes 6: 39-40 sareng 6:44 negeskeun hal ieu: Yesus teras-terasan nyarios, "… Kuring bakal ngangkat anjeunna [unggal jalma percaya] dina dinten akhir." Kristus kagum yén bahkan sababaraha murid na gelo kana ajaranana. Anjeunna parantos nyarioskeun ngeunaan kabangkitan, sareng aranjeunna tersinggung, janten anjeunna naros aranjeunna naha aranjeunna bakal gelo upami ningali anjeunna dihirupkeun deui, anu hanjakalna ditarjamahkeun salaku "naék" dina Yohanes 6:62. [Norton, op. cit., Pernyataan Alesan Henteu Percaya kana Doktrin Trinitarians, pp. 248-252; Snedeker, op. cit., Rama Surgawi Kami Teu Sarua, hal. 215.]

"Ieu sanés anu dilakukeun ku Ibrahim" (Yohanes 8:40)

Sababaraha negeskeun yén Yohanes 8:40 ngakibatkeun yén Yesus preexisted sabab nyandak Yesus sakumaha nyarios Ibrahim henteu maéhan anjeunna. Nanging, kontéksna nyaéta yén Yesus nyebut dirina salaku "jalma anu parantos nyaritakeun kanyataan yén kuring nguping ti Gusti." sareng sateuacana dina ayat 39 saurna, "Upami anjeun murangkalih Ibrahim, anjeun bakal ngalakukeun padamelan anu dilakukeun ku Ibrahim." Jelas tina kontéksna yén Yesus nunjukkeun yén tindakanana henteu saluyu sareng kalakuan Ibrahim sareng Ibrahim henteu nyobian maéhan lalaki anu nyarioskeun anu leres nalika aranjeunna nguping ti Gusti. Éta téh Ibrahim henteu nyobian maéhan nabi-nabi sabab aranjeunna konspirasi pikeun ngalakukeun. Di tempat sanésna, dina Lukas sareng Mateus Yesus nyarioskeun sababaraha rujukan pikeun maéhan nabi-nabi ku pamimpin agama munafik (Lukas 6: 22-23, Lukas 11: 47-54, Lukas 13: 33-34). 

"Sateuacan Ibrahim aya, kuring aya" (Yohanes 8:58)

Sababaraha negeskeun yén kusabab Yesus "sateuacan" Ibrahim, Yesus pasti janten Gusti. Tapi Yesus henteu sacara harfiah aya sateuacan konsepsi di Maryam, tapi anjeunna "aya" dina rencana Gusti, sareng diramalkeun dina ramalan. Ramalan ngeunaan panebus anu bakal datang dimimitian ti mimiti Genesis 3:15, anu sateuacan ti Ibrahim. Yesus mangrupikeun "anu hiji," Jurusalamet, jauh sateuacan Ibrahim. Garéja henteu kedah sacara harfiah aya salaku jalma pikeun Gusti pikeun milih urang sateuacan diadegkeun dunya (Epe. 1: 4), urang aya dina pipikiran Gusti. Nya kitu, Yesus henteu aya salaku jalma fisik anu saleresna dina jaman Ibrahim, tapi anjeunna "aya" dina pikiran Gusti salaku rencana Gusti pikeun panebusan manusa.

Éta ogé penting pikeun diperhatoskeun yén seueur jalma salah baca Yohanes 8:58 sareng pikir éta nyatakeun yén Yesus ningali Ibrahim. Urang kedah maca Alkitab sacara taliti sabab éta henteu nyatakeun hal-hal sapertos kitu. Éta henteu nyebatkeun Isa ningali Ibrahim, éta nyebatkeun Ibrahim ningali Poé Al Masih. Bacaan anu ati-ati ngeunaan kontéks ayat ieu nunjukkeun yén Yesus nyarioskeun "aya" dina pangetahuan Allah. Yohanes 8:56 nyarios, "Ayah anjeun Ibrahim bungah ningali dinten kuring, sareng anjeunna ningali, sareng anjeunna bungah." Ayat ieu nyebatkeun yén Ibrahim "ningali" dinten Al Masih (dinten Al Masih biasana dianggap ku ahli teologi janten dinten nalika Al Masih nalukkeun bumi sareng nyetél karajaanna - sareng éta masih bakal datang). Éta bakal cocog sareng naon anu diucapkeun ku buku Ibrani ngeunaan Ibrahim: "Kusabab anjeunna ngarepkeun kota sareng yayasan, anu arsiték sareng pembina nyaéta Gusti Allah" (Ibr. 11:10). Alkitab nyarios yén Ibrahim "ningali" kota anu masih bakal kahareup. Dina pangertian naon Ibrahim tiasa ningali hal anu bakal datang? Ibrahim "ningali" dinten Al Masih kusabab Gusti ngawartosan yén anjeunna badé sumping, sareng Ibrahim "ningali" éta ku iman. Sanaon Ibrahim ningali dinten Al-Masih ku iman, dinten éta aya dina pipikiran Gusti jauh sateuacan Ibrahim. Janten, dina kontéks rencana Allah anu aya ti mimiti, Kristus pastina "sateuacan" Ibrahim. Kristus mangrupikeun rencana Gusti pikeun panebusan manusa jauh sateuacan Ibrahim hirup.

"Sumping ti ... badé ka Bapa" (Yohanes 16: 28)

Ieu gampang pisan ngartos upami urang nyandak Kitab Suci dina nilai nominal, yén Yesus Kristus mangrupikeun Putra Tunggal Rama. Yesus "sumping" ti Rama nalika Anjeunna nyusahkeun Maryam, sapertos sadayana urang asalna ti bapa urang nalika ibu-ibu urang disiraman ku aranjeunna. Yesus terang tina Kitab Suci yén anjeunna bakal angkat ka Rama dina sababaraha waktos saatos dihirupkeun deui, maka anjeunna nyatakeun yén ka rasul-rasul di dieu di Perjamuan Terakhir, pas ditéwak sareng disalib. Ayat ieu henteu ningali kana doktrin "inkarnasi."

PreexistenceOfChrist.com

Rupa-rupa korupsi skrip anu nunjukkeun preexistence:

Seueur bagian dina Perjanjian Bersih parantos dikorupsi pikeun ngadukung presupposisi ortodok Yesus sateuacanna sareng janten titisan Gusti. 

  • Jude 1: 5 - "Gusti ngabébaskeun umatna ti Mesir" dirobih janten "Yesus nganteurkeun" dina sababaraha naskah pikeun ngajantenkeun Yesus aya dina Perjanjian Old. Téks Kritik sareng JVV berbunyi, "Ayeuna kuring hoyong ngingetan ka anjeun, sanaos anjeun terang sadayana sakali-kali, yén Gusti, saatos nyalametkeun hiji jalma kaluar ti Mesir, teras ngancurkeun jalma-jalma anu henteu percanten." Rupa-rupa ngagambarkeun korupsi orthodoox anu dianggo dina sababaraha tarjamahan nyaéta yén "Yesus" diganti ku "Gusti". Sababaraha tarjamahan modéren ngasupkeun korupsi ieu kalebet ESV. 
  • Matthew 1: 18 - Mateus nyatakeun "awal" Yesus Kristus. Trinitarians anu teu nyaman sareng "genesis"(Awal, asal, kalahiran) ngarobih kana"genesis"(" Kalahiran ").
  • Lukas 9: 34 - Jurutulis ngarobih kalimat "jalma anu parantos dipilih" janten "anu kuring resep pisan." Ieu mangrupikeun parobihan anu halus, tapi éta nekenkeun kanyataan yén Yesus éta dipilih ku Gusti, anu diaku sababaraha jalma moal asup akal lamun Isa téh Allah
  • 1 Korinta 15: 45 - "Lalaki anu pangpayunna, Adam" dirobih ku juru tulis pikeun maca, "anu pangheulana, Adam" pikeun ngaleungitkeun kecap "manusa," kumargi ku implikasi gramatikal Kristus teras kedah janten lalaki ogé.
  • Epesus 3: 9 - "Gusti anu nyiptakeun sagala rupa" dirobah janten "Gusti anu nyiptakeun sagala rupa ngalangkungan Yesus Kristus."
  • 1 Timoteus 3: 16 - "Saha" dirobah janten "Gusti." Parobihan ieu jelas pisan dina téks-téks sareng terang-terangan ngaku ku sarjana Trinitary. Parobihan ngahasilkeun argumen Trinitary anu kuat pisan, kusabab téks anu dirobih berbunyi, "Gusti diwujudkeun dina daging," tibatan "[Yesus] anu diwujudkeun dina daging," anu mangrupikeun bacaan anu leres sareng dikenal.
  • Daptar korupsi tekstur anu langkung ageung resep kana posisi Tritunggal - Tautan halaman wéb: 
    https://www.biblicalunitarian.com/articles/textual-corruptions-favoring-the-trinitarian-position
  • Korupsi Ortodok Nusantara, Bart Ehrman, Amazon Book Link: https://amzn.to/3chqeta
PreexistenceOfChrist.com

Kumaha upami Kajadian 1:26? - 'Hayu urang ngadamel manusa dina gambar urang'

Kajadian 1:27 sareng Kajadian 5: 1-2 tingal Gusti dina tunggal. Nanging, nalika Gusti nyarios dina Kajadian 1:26, jamak dianggo. Jalma anu percaya yén Al Masih preexisted yakin yén Gusti Allah nyarios ka Yesus anu sateuacanna ngajelma. Perhatikeun ayat Gen 1:27 berbunyi "his" sareng "he" dua kali (sanés aranjeunna sareng aranjeunna) sareng ogé Gen 5: 1-2. Sanaos Anjeunna nyarioskeun pluralitas, anjeunna nyalira anu Nyiptakeun ("anjeunna nyiptakeun aranjeunna"). 

Kajadian 1: 26-27 (ESV), 

Teras Allah nyarios, "Hayu us jieun manusa dina urang gambar, saatos urang sasaruaan. Sareng ngantepkeun aranjeunna ngawasa lauk di laut sareng manuk manuk langit sareng sato ingon-ingon sareng sadayana bumi sareng unggal mahluk anu ngarayap di bumi. " Janten Gusti nyiptakeun manusa di milikna gambar sorangan, dina gambar Allah he nyiptakeun anjeunna; lalaki sareng bikang he nyiptakeun aranjeunna.

Kajadian 5: 1-2 (ESV), 

"Ieu buku turunan Adam. Nalika Gusti nyiptakeun manusa, he dijantenkeun anjeunna siga Allah. Lalaki sareng bikang he nyiptakeun aranjeunna, jeung he ngaberkahan aranjeunna sareng namina Man nalika aranjeunna diciptakeun. "

Penjelasan pikeun "Hayu urang ngadamel manusa dina gambar urang"

  1. Gusti parantos nyarios ka host surga (putra-putra Gusti) anu aya sareng nyaksian ciptaanna. Gusti ngabagi karsa-Na ka hamba-Na (Ayub 38: 1-7, Amos 3: 7, Gen 18:17). Gusti konsultasi sareng agén sateuacan ngalaksanakeun ciptaan (Yes 6: 8, Ayub 15: 8, Yer 23:18)
  2. Jamak Kaagungan - Gusti ageung pisan dina dirina nyalira yén anjeunna tiasa ningali dirina dina jamak sanaos Anjeunna tunggal jalma. (Ps 150: 1-2, Ul. 33: 26-27) Tingali Royal we: https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_we
  3. Gusti nyarios ka langit-Na anu kawasa - langit aya dina kakawasaan sareng nurut kana kersa-Na. Ku pangandika PANGERAN langit diciptakeun, sareng ku napas tina sungut-Na sadaya host aranjeunna. (Deu 32:43, Deu 33:26, Pd 19: 1, Pd 33: 6, Pd 50: 4, Pd 66:33, Pd 136: 4-8, Pd 150: 1, Ayub 26:13)
  4. Gusti parantos nyarios ka nyalira (pipikiranana). Gusti netepkeun dunya ku Hikmah-Na. Hikmah aya sareng Gusti di awal sareng didirikeun sateuacan diciptakeun (Sil 33: 6, Pr 3: 19-20, Pr 8: 22-31, Yer 10:12, Yer 51:15, Yohanes 1: 1-3)
  5. Gusti Allah nyarios ka panangan-Na - Gusti ngalaksanakeun hal-hal ku padamelanana (Kel 15: 4-7, Ul. 33:11, Pd 28: 5, Pd 92: 4, PS 138: 7)
PreexistenceOfChrist.com

Ayat konci pikeun henteu dicandak dina hartos literal

Urang terang yén Gusti ngahajakeun yén Domba bakal dipeuncit numutkeun rencana-Na pikeun Injil sateuacan dunya aya. Nanging, Domba leres-leres tiwas ti saprak didirikanna dunya. Rencana na aya ti mimiti éta henteu leres-leres dilaksanakeun dugi ka pinuh waktos.

Wahyu 13: 8 (KJV), Anak domba tiwas ti saprak dunya jadian

Sareng sadaya anu dumuk di bumi bakal nyembah ka anjeunna, anu namina henteu ditulis dina buku kahirupan of Anak Domba dipaéhan ti mimiti dunya.

PreexistenceOfChrist.com

Peta Harti Alkitab

Logos mangrupikeun aspek ti Gusti anu aya hubunganana sareng akal sareng karsa (hikmah) Gusti. Roh Suci ogé mangrupikeun aspek ti Gusti anu aya hubunganana sareng pangaruhna (kakawasaan). Ku Hajat Gusti (logo) sareng ngalangkungan pangaruh pangendali Gusti (Roh Suci), sagala hal janten aya. Ieu kumaha nyiptakeun aslina (mimiti Adam) didamel sareng ieu kumaha Yesus Kristus (Adam panungtung) lahir. Kami dijantenkeun ciptaan anu énggal, sareng nampi putra angkat sareng warisan ka Karajaan Allah ngalangkungan Yesus Al Masih numutkeun kaarifan anu langgeng Allah. 

Kecap anu dijantenkeun daging = Gusti anu nyarioskeun Yesus kana ayana dumasar kana hikmahna (logo)

Yohanes 1:14 (ESV)

jeung Kecap janten daging sareng cicing di tengah-tengah urang, sareng kami parantos ningal kamulyaanna, kamuliaan salaku Putra tunggal ti Rama, pinuh ku rahmat sareng bebeneran.

Yesus dikandung ku Roh Suci (napas Gusti)

Lukas 1:35 (ESV)

Sareng malaikat ngajawab anjeunna, "Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan Anu Maha Suci bakal kalangkang anjeun; kumargi kitu anak anu bakal dilahirkeun bakal disebat suci - Putra Allah.

PreexistenceOfChrist.com

Naon cilaka yakin yén Kristus mangrupikeun penjelmaan?

  1. Éta henteu saluyu sareng Kitab Suci
  2. Éta distort pesen Injil sareng hartos leres tina sababaraha bagian
  3. Éta ngarusak kamanusaan Kristus - Janten janten manusa sajati anjeunna pasti kedah di jadian salaku manusa - henteu ngagaduhan preexist salaku Gusti atanapi malaikat Allah. Percaya kana kamanusaan Kristus anu sajati penting pisan pikeun pesen Injil. 1 Yohanes 4: 2 nyatakeun yén urang kedah percanten yén Yesus Kristus parantos sumping kana daging (mangrupikeun manusa). 

1 Yohanes 4: 2 (ESV), Yén Yesus Kristus parantos sumping dina daging nyaéta ti Gusti

Ku ieu anjeun terang Ruh Allah: unggal roh anu ngaku yén Yesus Kristus parantos sumping dina daging asalna ti Allah,

Kisah 3:13 (ESV), Tanjeunna Allah karuhun urang, dimulyakeun hamba-Na Yesus

Dewa Ibrahim, Dewa Ishak, sareng Dewa Yakub, Allah karuhun urang, dimulyakeun hamba-Na Yesus, saha anu anjeun serahkeun sareng ditolak di payuneun Pilatus, nalika anjeunna mutuskeun pikeun ngaleupaskeun anjeunna

Rasul 17: 30-31 (ESV), Anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku lalaki anu parantos diangkat

Jaman jahiliah Allah moal mopohokeun, tapi ayeuna anjeunna maréntahkeun ka sadayana jalma dimana-mana pikeun tobat, sabab anjeunna parantos netepkeun dinten anu mana anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Rum 5:19 (ESV), Ku kataatan hiji jalma bakal seueur anu leres

Kusabab sakumaha ku henteu patuh hiji lalaki éta seueur anu janten dosana, kitu ogé ku kataatan hiji jalma seueur bakal dijantenkeun leres.

1 Korinta 15:21 (ESV), Ku hiji jelema datang maot, ku hiji jelema ogé bakal kabangkitan maot

Pikeun sakumaha ku hiji jelema datang maot, ku hiji jelema oge geus kabangkitan maot.

Pilipi 2: 8-9 (ESV), Ditéang dina wujud manusa, anjeunna ngahinakeun dirina ku janten matuh nepi ka maot

jeung keur aya dina wujud manusa, anjeunna ngahinakeun dirina ku janten matuh nepi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. Kusabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna pisan sareng dipasihan nami kanggo anjeunna anu saluhureun unggal nami,

1 Timoteus 2: 5-6 (ESV), hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, lalaki Kristus Yesus

Pikeun aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, lalaki Kristus Yesus, anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupikeun kasaksian anu dipasihkeun dina waktos anu ditangtoskeun.

Ibrani 4:15 (ESV), Kami henteu ngagaduhan imam besar anu henteu tiasa simpati sareng kalemahan urang

urang henteu ngagaduhan imam besar anu henteu tiasa simpati sareng kalemahan urang, tapi saurang anu dina unggal hal parantos kagoda sakumaha urang, acan tanpa dosa.

Ibrani 5: 1-5 (ESV), Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi diangkat

keur unggal imam besar anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng korban pikeun dosa. Anjeunna tiasa nungkulan hipu sareng jalma bodo sareng sesah, kumargi anjeunna nyalira katempuhan kalemahan. Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu nyalira, tapi ngan ukur disauran ku Gusti, sapertos Harun. Kitu ogé Kristus henteu ngaluhuran dirina janten imam agung, tapi diangkat ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra Kami, dinten ieu kuring parantos ngalahirkeun anjeun"

Ibrani 5: 8-10 (ESV), Anjeunna diajar kataatan ngalangkungan naon anu diderita

Sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar kataatan ngalangkungan naon anu diderita. Sareng disampurnakeun, anjeunna janten sumber kasalametan anu langgeng pikeun sadayana anu nurut ka anjeunna, ditunjuk ku Gusti Allah salaku imam besar saatos urutan Melkisedek.

PreexistenceOfChrist.com

Unduhan PDF

Sifat Preexistence dina Perjanjian Anyar

Anthony Buzzard

unduh pdf: https://focusonthekingdom.org/The%20Nature%20of%20Preexistence.pdf

Yesus Sateuacanna Ayana - Sacara literal atanapi Notional

thebiblejesus.org

unduh pdf: Yesus Sateuacanna Ayana —Sastra atanapi Notional?

Nyandak Pilipi 2: 6-11 Kaluar tina Vakum

Dustin Smith

unduh pdf: http://focusonthekingdom.org/Taking.pdf

Konsép Virginal atanapi Begétting? Tingali kana Christology tina Mateus 1: 18-20

Dustin Smith

unduh pdf: http://focusonthekingdom.org/Virginal.pdf

 

PreexistenceOfChrist.com