Sumber diajar Alkitab
Sumber diajar Alkitab

Sumber diajar Alkitab

Kumaha Ningkatkeun Sumber Daya Diajar Alkitab

Ngartos téks tiasa ningkat ku ngagunakeun alat diajar Alkitab khususna pikeun diajar Basa aslina. Alat-alat ieu tiasa dipendakan dina bentuk anu dicitak, dina halaman wéb gratis atanapi dilebetkeun kana sababaraha aplikasi parangkat lunak diajar Alkitab. 

Alkitab sajajar 

Ngabandingkeun tarjamahan anu béda tina Alkitab mangrupikeun alat dasar anu dianggo pikeun diajar Alkitab. Tarjamahan anu dianggo kedah ngagaduhan tingkat akurasi anu tiasa ditampi. Ieu kalebet ESV, NAS/NASB/NASU, ASV, NRSV, sareng RSV. Geneva Bible (GNV) ogé mangrupikeun rujukan anu hadé pikeun tradisi tékstur pra KJV. REV (Vérsi Inggris Révisi) sareng koméntar ogé kedah dibandingkeun sareng tarjamahan ieu anu gaduh bias teologis tradisional anu kedah diaksés tina situs wéb REV. 

Kuat konsép

Tujuan na Kuat konsép nyaéta nyayogikeun indéks kana Injil. Hal ieu ngamungkinkeun pamaca pikeun mendakan kecap-kecap anu aya dina Alkitab. Indéks ieu ngamungkinkeun murid Alkitab pikeun mendakan deui frasa atanapi petikan anu ditalungtik saacanna. Éta ogé ngamungkinkeun pamaca langsung ngabandingkeun kumaha kecap anu sami tiasa dianggo di tempat sanés dina Alkitab. Unggal kecap basa aslina dibéré nomer éntri dina kamus kecap-kecap basa aslina didaptarkeun di tukangeun konkordansi. Ieu parantos dikenal salaku "Jumlah anu kuat". Konkordansi utama ngadaptar unggal kecap anu muncul dina Alkitab Alkitab dina urutan abjad sareng unggal ayat anu katingali didaptarkeun dina urutan tampilan na dina Alkitab, ku potongan téks disebitna (kalebet kecap dina miring). Némbongan di sisi katuhu rujukan tulisan suci nyaéta nomer Kuat. Ieu ngamungkinkeun pangguna tina konkordansi pikeun milari hartos kecap basa aslina dina kamus anu aya di tukang,

Laras

Interlinear mangrupikeun Alkitab basa aslina anu digabungkeun sareng tarjamahan Inggris sareng sering ngalebetkeun inpormasi tambahan dina bentuk grid dina kecap-kecap naskah sapertos lemma, nomer Strong, tag morfologis (parsing). Sababaraha halaman wéb anu kalebet alat interlinear dibéréndélkeun di handap.

Léksikon / Kamus

léksikon mangrupikeun kosa kata tina hiji bahasa atanapi poko. Léksikon saleresna kamus, sanaos léksikon biasana ngaliput basa kuno atanapi kosa kata khusus tina panulis atanapi bidang studi khusus. Dina linguistik, anu léksikon mangrupikeun jumlah barang tina kecap sareng unsur kecap anu ngandung hartos. léksikon nyaéta tina basa Yunani leksikon (biblion) hartosna "kecap (buku)."

Penandaan Morfologis (Parsing)

Peta Penandaan Morfologis, henteu ngan ukur lemma (bentuk dasar kecap), tapi inpormasi gramatikal anu tangtu ngeunaan kecap sapertos bagian tina ucapan, akar, batang, tegang, jalma, jst.

Téks Kritikal (édisi kritis)

Téks Kritikal mangrupikeun téks Yunani dina Perjanjian Anyar anu ditarik tina sakumpulan naskah Yunani kuno sareng varianna dina upaya ngajaga kecap-kecap anu paling akurat dina prosés kritik tekstur modéren. Ku ayana bukti naskah anyar, Téks Kritik parantos dirévisi sababaraha kali. Ayeuna, Novum Testamentum Grace, téks Nestle-Aland (ayeuna dina édisi 28 na) mangrupikeun téks kritis anu biasa dianggo, babarengan sareng Prajanjian Anyar Yunani diterbitkeun ku United Bible Societies (UBS5). Tingali langkung seueur dina tautan wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Novum_Testamentum_Graece

Aparat kritis

Aparat kritis dina kritik tékstual tina bahan sumber primér, nyaéta sistem notasi anu terorganisir pikeun ngagambarkeun, dina hiji téks, sajarah kompléks jeung varian bacaan éta téks dina wangun singket mangpaat pikeun maca getol sarta sarjana. Aparatur ilaharna ngawengku catetan suku, singketan standar pikeun naskah sumber, jeung simbul pikeun nuduhkeun masalah anu terus-terusan (hiji simbol pikeun tiap jenis kasalahan panulisan). Pilihan parangkat lunak canggih dina bagian di handap nyayogikeun integrasi sareng téks kritis sareng aparat. Aksés online kana aparat kritis ngarah (NA-28 sareng UBS-5) diwatesan. Ieu sababaraha tautan ka alat sanés anu sayogi online.

Sumber Pembelajaran Alkitab Online Gratis

    Aplikasi Gratis pikeun Android / iPhone / iPad

    Software Studi Alkitab Gratis pikeun PC 

    Parangkat Lunak & Sumberdaya Injil anu maju

    Di handap ieu aya pilih paket software jeung sumber sadia ngaliwatan Olive Tree, Accordance jeung Logos.

    Software OliveTree Alkitab

    Unduh Gratis: https://www.olivetree.com/bible-study-apps/

    Sumberdaya Awal

    Sumberdaya panengah

    Sumberdaya Yunani Canggih

    Sumberdaya Ibrani Canggih

    Parangkat lunak Alkitab anu cocog (Pilihan A)

    Paket inti anu disarankeun nyaéta Accordance Bible Software (Pilihan A) sareng pakét pro Yunani anu disarankeun nyaéta Accordance Bible Software (Pilihan B). 

    Kumpulan Starter 13 - Spésialisasi Bahasa Yunani

    Halaman Produk: https://www.accordancebible.com/product/starter-collection-13-greek-language-specialty/

    Ieu mangrupikeun paket perangkat lunak sumberdaya inti anu kalebet fungsionalitas interlinear sareng alat anu kuat. Disarankeun ogé nambihan Comprehensive NT (COM) di handap.

    Komprehensif NT (COM) sareng Alkitab Cross-Referensi

    Halaman Produk: https://www.accordancebible.com/product/comprehensive-bible-cross-references/

    Tarjamahan tina Perjanjian Anyar anu akurat sareng tiasa dibaca ku catetan anu lengkep sareng rujukan silang. 

    Langkung ti 15,000 variasi naskah kuno ditarjamahkeun dina catetan kaki.

    The Comprehensive NT (COM) ngan ukur aya dina bentuk digital dina Accordance.  

     

    Parangkat Lunak Alkitab Akordansi (Pilihan B)

    Kumpulan Pro Yunani 13

    Halaman Produk: https://www.accordancebible.com/product/greek-pro-collection-accordance-13/

    Ieu mangrupikeun paket perangkat lunak pro anu ngagaduhan sadaya sumber daya Yunani canggih anu disarankeun. Ieu ogé kalebet Comprehensive NT (COM).

    Kéngingkeun diskon 20% tambihan nganggo kode kupon "Switcher"

    Software Logos Logos

    Logos 9 Dasar

    Halaman Produk: https://www.accordancebible.com/product/basic-starter-collection-accordance-13/

    Ieu paket perangkat lunak inti. Anjeun tiasa nambihan sumber anu disarankeun masing-masing. Kanggo sumber anu disarankeun, tingali anu didaptarkeun dina OliveTree Bible Software. Catet yén Comprehensive NT (COM) henteu sayogi dina Logos. 

    Verbum 9 Akademis Profesional

    Halaman Produk: https://www.logos.com/product/195565/verbum-9-academic-professional

    Ieu mangrupikeun paket perangkat lunak canggih anu dihoyongkeun pikeun Logos tapi henteu kalebet Comprehensive NT (COM ngan ukur aya dina Accordance).