IntegritySyndicate.com
Unitarian Apostolik

Unitarian Apostolik

Unitarian Apostolik: 

Nuturkeun Ajaran Rosul (Rasul 2:38) sareng kayakinan Unitarian kana hiji Gusti, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus (1 Kor 8: 5-6)

Doktrin Rasul: Pertobatan, baptisan dina nami Yesus, sareng kurnia Roh Suci

Rasul 2: 36-41 (ESV)

"Hayu sadayana kulawarga Israél kitu terang pasti yén Allah parantos ngajantenkeun anjeunna duanana Gusti sareng Kristus, Isa ieu anu anjeun nyalibkeun. " Ayeuna nalika aranjeunna nguping ieu, aranjeunna keuheul pisan, sareng nyarios ka Pétrus sareng sésana rasul, "Saderek, naon anu kedah urang lakukeun?" Sareng Petrus nyarios ka aranjeunna, "Tobat sareng dibaptiskeun unggal anjeun dina nami Yesus Kristus pikeun pangampunan dosa anjeun, sareng anjeun bakal nampi kurnia Roh Suci. Kusabab jangji pikeun anjeun sareng murangkalih anjeun sareng sadayana anu jauh, saha-saha anu disaur ku Pangéran Allah urang pikeun dirina. " Sareng ku seueur kecap sanésna anjeunna nyakseni sareng teras ngadorong aranjeunna, nyarios, "Nyalametkeun diri anjeun tina generasi anu bengkok ieu." Janten anu nampi pangandika dibaptis…

Rasul 8: 12-17 (ESV)

Tapi nalika aranjeunna percanten ka Pilipus nalika anjeunna ngawartakeun berita anu hadé ngeunaan karajaan Allah sareng nami Yesus Kristus, aranjeunna dibaptis, boh lalaki boh awéwé. Bahkan Simon nyalira percaya, sareng saatos dibaptis anjeunna teras sareng Pilipus. Sareng ningali tanda-tanda sareng kaajaiban anu hébat dilakukeun, anjeunna kagum. Ayeuna nalika rasul-rasul di Yerusalem ngadangu yén Samaria nampi kecap Allah, aranjeunna ngutus ka aranjeunna Pétrus sareng Yohanes, anu turun sareng ngado'a pikeun aranjeunna supados aranjeunna nampi Roh Suci, Kusabab anjeunna henteu acan murag kana salah sahiji diantara aranjeunna, tapi aranjeunna nembé dibaptis dina nami Gusti Yesus. Teras aranjeunna neundeun leungeun kana aranjeunna sareng aranjeunna nampi Roh Suci.

Rasul 10: 44-48 (ESV)

Nalika Pétrus masih nyarioskeun hal-hal ieu, Roh Suci murag ka sadayana anu nguping éta kecap. Sareng jalma-jalma anu iman ti anu disunatan anu sumping sareng Pétrus kagum, sabab kurnia Roh Suci dituang ka bangsa sanés ogé. Pikeun aranjeunna nguping aranjeunna nyarios dina basa ibu sareng muji ka Gusti. Teras Petrus nyatakeun, "Naha aya anu nahan cai pikeun ngabaptis jalma-jalma ieu, anu nampi Roh Suci sapertos urang? " Sareng anjeunna maréntahkeun aranjeunna supaya dibaptis dina nami Yesus Kristus... 

Rasul 19: 2-7 (ESV)

Sareng saurna ka aranjeunna, "Naha anjeun nampi Roh Suci nalika percanten?" Sareng aranjeunna nyarios, "Henteu, kami bahkan henteu kantos nguping yén aya Roh Suci." Sareng saurna, "Kana naon maka anjeun dibaptis?" Aranjeunna nyarios, "Kana baptisan Yohanes." Sareng Paulus nyarios, "Yohanes ngabaptis ku baptisan tobat, nyarios ka jalma-jalma pikeun percanten ka anu bakal datang saatos anjeunna, nyaéta, Yesus." Ngadangu ieu, aranjeunna dibaptis dina nami Gusti Yesus. Sareng Paulus ngasongkeun panangan ka aranjeunna, Roh Suci sumping kana aranjeunna, sareng aranjeunna mimiti nyarios dina basa sareng nubuat. Aya sakitar dua belas lalaki sadayana. 

1 Petrus 3: 18-22 (ESV)

"Kanggo Kristus ogé sangsara sakali pikeun dosa, anu bener pikeun jalma-jalma teu bener, yén anjeunna tiasa nganteurkeun urang ka Allah, dipaéhan dina daging tapi dijantenkeun hirup dina roh, dimana anjeunna angkat sareng ngumumkeun roh-roh di panjara, kusabab aranjeunna baheulana henteu nurut, nalika kasabaran Gusti ngantosan di jaman Nuh, nalika Parahu disiapkeun, di mana sababaraha urang, nyaéta dalapan jalmi, kabawa aman ngalangkungan cai. Baptisan, anu saluyu sareng ieu, ayeuna nyalametkeun anjeun, sanés salaku ngaleungitkeun kokotor tina awak tapi salaku daya tarik pikeun Gusti pikeun nurani anu hadé, ku dihirupkeun deui ku Yesus Kristus, anu parantos lebet ka surga sareng di panangan katuhu Allah, kalayan malaikat, otoritas, sareng kakuatan anu parantos dipilampah ku anjeunna. "

Rum 6: 3-4 (ESV)

"Naha anjeun henteu terang yén urang sadayana anu parantos dibaptis kana Kristus Yesus dibaptis kana pupusna? Maka urang dikubur sareng anjeunna ku baptisan kana maot, dina urutan, sapertos Kristus diangkat ti nu maraot ku kamulyaan Rama, urang ogé tiasa jalan dina kahirupan anyar. "

Kolosa 2: 11-14 (ESV)

"Dina anjeunna ogé anjeun disunat sareng sunatan anu henteu dilakukeun ku panangan, ku cara miceun awak daging, ku sunatan Kristus, parantos dikubur sareng anjeunna dina baptisan, dimana anjeun ogé digedékeun sareng anjeunna ngalangkungan kapercayaan kana perkawis Gusti anu kuat, Anu ngahirupkeun anjeunna tina maot. Sareng anjeun, anu maot dina ngalanggar hukum anjeun sareng henteu disunat tina daging anjeun, Gusti ngahirupkeun sareng anjeunna, parantos ngahampura urang sadaya kalepatan urang, ku ngabatalkeun catetan hutang anu nangtung ngalawan kami kalayan tuntutan hukumna. Ieu anjeunna sisihkan, dipaku kana kayu salib. "

Yohanes 3: 5-8 (ESV)

Yesus ngawaler, "Saestuna, saéstuna, kuring nyarios ka anjeun, kecuali lamun lahir tina cai sareng Roh, anjeunna moal tiasa lebet ka Karajaan Allah. Anu lahir tina daging nyaéta daging, sareng anu lahir tina Roh nyaéta roh. Entong héran yén kuring nyarios ka anjeun, 'Anjeun kedah dilahirkeun deui. ' Angin ngahiliwir ka tempat anu dipikahoyong, sareng anjeun ngadangu sorana, tapi anjeun henteu terang ti mana asalna atanapi dimana kamana. Kitu ogé pikeun saha waé anu aya lahir tina Roh. "

Ibrani 6: 1-8 (Tarjamahan Perjanjian Anyar Aramaik Peshitta)

"Kusabab ieu, urang kedah ngantepkeun titik awal firman Al Masih sareng urang kedah dugi ka déwasa. Atanapi anjeun badé ngagolér deui yayasan pikeun tobat tina padamelan maot sareng iman anu aya di Gusti Allah sareng kanggo doktrin baptisan sareng peletakan tangan sareng pikeun kabangkitan tina maot sareng pikeun pangadilan anu langgeng? Upami PANGERAN ngamungkinkeun, urang bakal ngalakukeun ieu. Tapi aranjeunna henteu sanggup, jalma anu sakali parantos turun kana baptisan sareng parantos ngaraosan kado anu ti surga sareng nampi Roh Suci sareng parantos ngaraos firman Gusti anu saé sareng kakawasaan jaman anu bakal datang, dosa deui sareng diperpanjang deui kana tobat ti mimiti sareng nyalibkeun pikeun ngarusak Putra Allah ti mimiti. Pikeun bumi, anu nginum hujan anu datang ka sababaraha kali sareng ngahasilkeun hérbal héjo anu manpaat pikeun anu karana diusahakeun, nampi berkah ti Gusti. Tapi upami ngahasilkeun cucuk sareng cucuk, éta ditolak sareng henteu jauh tina kutukan, tapi tungtungna na nyaéta seuneu. "

Peta Harti Unitarian Alkitab

Kotak konéng mangrupikeun jalmi / mahluk sareng kotak bodas mangrupikeun ciri-ciri Gusti
Bibél Unitarian Peta Harti Diagram, integritysyndicate.com

Teologi Unitarian: Aya hiji Gusti, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus

1 Korinta 8: 4-6 (ESV)

"… Teu aya deui Gusti kajaba hiji." Pikeun sanaos meureun aya anu disebat déwa di sawarga atanapi di bumi - sakumaha leresna seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - pikeun urang aya hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha-saha ayana sagala hal sareng ku saha urang ayana. ”

1 Timoteus 2: 5-6 (ESV)

“Kanggo aya hiji Gusti, sareng aya hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa Kristus Yesus, anu masrahkeun dirina salaku tebusan pikeun sadayana, anu mangrupikeun kasaksian dina waktos anu ditangtoskeun. "

Yohanes 17: 1-3 (ESV)

Nalika Yesus nyarioskeun ieu kecap, anjeunna angkat ka langit, sareng nyarios, "bapa, waktosna parantos sumping; ngagungkeun Putra anjeun anu Putra tiasa ngagungkeun anjeun, saprak anjeun parantos masihan kawenangan ngalangkungan sadaya daging, pikeun masihan kahirupan anu langgeng pikeun saha waé anu parantos dipasihkeun ka anjeunna. And ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus anu parantos anjeun utus."

Rasul 3: 13, 26 (ESV)  

"Déwa Ibrahim, Déwi Ishak, sareng Déwi Yakub, Allah karuhun urang, muji ka hamba-Na Isa, saha anu anjeun serahkeun sareng ditolak di payuneun Pilatus, nalika anjeunna mutuskeun pikeun ngaleupaskeun anjeunna ...Gusti, parantos ngangkat hamba-Na, ngutus anjeunna ka anjeun kahiji, pikeun ngaberkahan anjeun ku ngarobah unggal jalma ti kajahatan anjeun. "

Rasul 5:30 (ESV)

"Allah karuhun urang angkat Yesus, saha anjeun bunuh ku ngagantung anjeunna dina tangkal. Gusti ngagungkeun anjeunna di belah katuhu na salaku Pamimpin sareng Jurusalamet, pikeun masihan tobat ka Israél sareng ngahampura dosa. ”

Rasul 17: 30-31 (ESV)

“Jaman jahiliyah Allah teu dipaliré, tapi ayeuna anjeunna paréntah ka sadayana jalma dimana-mana pikeun tobat, sabab anjeunna parantos netepkeun dinten anu bakal nangtoskeun dunya kalayan bener ku lalaki anu parantos diangkat; sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku ngahudangkeun anjeunna tina maot. "

Ibrani 3: 1-2 (ESV)

"Ku sabab kitu, dulur-dulur anu suci, anjeun anu ngiringan nelepon ka surga, perhatoskeun Yesus, rasul sareng imam agung tina pangakuan urang,  anu satia ka anjeunna anu nunjuk anjeunna, sapertos Musa ogé satia di sadayana bumi Allah. "

Ibrani 5: 1-5 (ESV)

keur unggal imam besar anu kapilih ti antara jalma-jalma ditunjuk pikeun ngalampahkeun nami lalaki anu aya hubunganana sareng Gusti Allah, pikeun nawiskeun hadiah sareng pangorbanan pikeun dosa. Anjeunna tiasa berurusan sacara lemah lembut sareng jalma bodo sareng teu sopan, kumargi anjeunna nyalira kaserang ku kalemahan. Kusabab ieu anjeunna wajib nawiskeun korban pikeun dosa-dosa nyalira sapertos anjeunna pikeun jalma-jalma. Sareng teu aya anu nyandak kahormatan ieu pikeun dirina, tapi ngan ukur nalika disauran ku Gusti, sapertos Harun. Kitu ogé Kristus henteu ngagungkeun diri pikeun dijantenkeun janten imam agung, tapi ditunjuk ku anjeunna anu nyarios ka anjeunna, "Anjeun Putra Kami, dinten ieu kuring parantos ngababarkeun anjeun"

Ibrani 9:24 (ESV)

"Kanggo Kristus parantos lebet, sanés ka tempat-tempat suci anu didamel ku tangan, anu mangrupikeun salinan tina hal-hal anu leres, tapi ka surga nyalira, ayeuna pikeun némbongan di payuneun Gusti pikeun nami urang. "

Pilipi 2: 8-11 (ESV)

"Sareng aya dina wujud manusa, anjeunna ngahinakeun diri ku janten matuh dugi ka maot, bahkan maot dina kayu salib. Ku sabab kitu Gusti parantos ngagungkeun anjeunna sareng maparin nami anu saluhureun unggal nami, sahingga dina nami Gusti Yesus unggal tuur kedah sujud, di sawarga sareng di bumi sareng di handapeun bumi, sareng unggal létah ngaku yén Yesus Kristus mangrupikeun Gusti, pikeun kamulyaan Allah Rama. "

Galata 1: 3-4 (ESV)

"Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ka anjeun ti Gusti Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, anu masihan dirina pikeun dosa urang pikeun nyalametkeun urang tina jaman jahat ayeuna, numutkeun kahoyong Gusti Rama urang, kanggo saha anu Maha Suci salamina salamina. Amin. ”

Wahyu 1: 5-6 (ESV)

“… Ti Yesus Kristus anu satia satia, cikal maot, sareng patih raja-raja di bumi. Ka anjeunna anu mikanyaah ka urang sareng parantos ngaleupaskeun urang tina dosa-dosa ku getih-Na sareng ngajantenkeun urang karajaan, imam ka Gusti Allah Rama-Na, kanggo anjeunna janten kamulyaan sareng kakawasaan salamina-salamina. Amin. ”

Yesus tiasa disebat Gusti dumasar kana konsép agénsi:

Konsép agénsi Shaliach

Ajen Gusti disebat Gusti (sanaos henteu sacara harfiah):

Ajen Gusti disebat Gusti, integritassyndicate.com

Unitarian vs. Trinite Christology

Unitarian vs Trinitary Christology integritasindikasi.com

Perjanjian Old: Anu ngan hiji nyaéta duanana nyaéta Gusti sareng Gusti

Ulangan 6: 4 (ESV)

"Dengekeun, O Israel: Gusti Allah urang, Gusti mangrupikeun hiji. "

Perjanjian Anyar: Gusti tetep Allah tapi parantos ngajantenkeun Yesus duanana Gusti sareng Kristus

Rasul 2: 36 (ESV)

"Ku sabab kitu supaya sakabeh kulawarga Israil terang pasti éta Gusti parantos ngajantenkeun anjeunna janten Gusti sareng Kristus, Yesus ieu saha anu anjeun disalibkeun. "

Pikeun urang aya hiji Allah, Rama, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus

1 Korinta 8: 4-6 (ESV)

"... teu aya deui Gusti tapi hiji. Pikeun sanaos meureun aya anu disebat déwa di langit atanapi di bumi — sakumaha leresna seueur seueur "déwa" sareng seueur "pangéran" - acan pikeun urang aya hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal sareng saha urang ayana, sareng hiji Gusti, Yesus Kristus, ngalangkungan saha-saha ayana sagala hal sareng ku saha urang ayana. ”