tobat
tobat

tobat

Da'wah tobat 

Doktrin anu paling dasar Kristus nyaéta pondasi tobat tina pagawéan anu maot sareng iman ka Allah. ( Ibrani 6:1 ) Yohanes, putra Jakaria jeung cikal bakal Kristus, ngumumkeun baptisan tobat. (Lukas 3:3) Yésus datang ngawartakeun Injil Allah, ”Waktosna geus genap, Karajaan Allah geus deukeut, tobat jeung percaya kana Injil”. ( Mar. 1:15 ) Manéhna ngutus murid-muridna pikeun ngawawarkeun Karajaan Allah jeung ngawawarkeun yén sakabéh jalma kudu tobat. (Lukas 9:1-2) Sanggeus Anjeunna diangkat ka katuhu Allah, Rasul-rasul ngumumkeun Injil nu sarua, nyebutkeun, ”Tobat jeung kudu dibaptis dina ngaran Yesus Kristus pikeun panghampura dosa-dosa anjeun. Anjeun bakal nampi kurnia Roh Suci." (Rasul 2:38) Ka bangsa Yahudi jeung ka bangsa Yahudi, Allah geus maparin katobat nu ngarah kana kahirupan. (Rasul 11:18) Pikeun dina nami Yesus, tobat sareng panghampura dosa diumumkeun ka sadaya bangsa, mimitian ti Yerusalem. ( Luk. 24:47 ) Kahadéan Allah maksudna sangkan urang tobat. (Rum 2:4) Yéhuwa téh sabar ka urang, teu miharep aya nu binasa, tapi supaya kabéhanana tobat. ( 2 Petrus 3:9 ) Tapi poé Yéhuwa bakal datang kawas maling, sarta bumi jeung karya anu dipigawé di dinya bakal kakeunaan. ( 2 Petrus 3:10 ) Langit jeung bumi nu ayeuna aya disimpen keur seuneu, dijaga nepi ka poé pangadilan jeung karuksakan jalma-jalma kafir. (2 Petrus 3:7)

Gusti bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran

Allah marentahkeun ka sakabeh jalma di mana-mana pikeun tobat sabab Anjeunna parantos netepkeun hiji dinten dimana Anjeunna bakal nangtoskeun dunya dina kabeneran ku jalmi anu parantos diangkat, sareng ieu anjeunna parantos masihan jaminan ka sadayana ku cara ngahirupkeun anjeunna tina maot. (Rasul 17:30-31) Lamun urang teu tobat, teu paduli beuratna dosa urang, urang ogé bakal binasa jeung nu jahat. (Luk. 13:5) Pikeun nyingkahan murka nu bakal datang urang kudu ngahasilkeun buah luyu jeung tobat. ( Luk. 3:7-8 ) Malah ayeuna mah kampakna geus diteundeun dina akar tangkal. Ku sabab kitu, unggal tangkal anu henteu ngahasilkeun buah anu saé ditegor sareng dialungkeun kana seuneu. ( Lukas 3:9 ) Yésus, nyaéta nu ngabaptis ku Roh Suci jeung ku seuneu. Anjeunna nyepeng garpu tampian pikeun mupus pangirikanna sareng pikeun ngumpulkeun gandum ka lumbungna, tapi sarapna bakal diduruk ku seuneu anu teu tiasa pareum. (Luk. 3:16-17) Jalma-jalma nu haténa teuas jeung teu tobat, bakal nyimpen amarah pikeun dirina dina poé murka nalika pangadilan Allah nu adil bakal diturunkeun. (Rum 2:5) Mantenna bakal ngabales ka unggal jalma nurutkeun pagawéanana; ka jalma anu ku kasabaran dina well-doing néangan kamulyaan jeung kahormatan jeung kalanggengan, manéhna baris méré hirup langgeng; tapi ka jalma anu contentious jeung teu nurut bebeneran, tapi unrighteousness, bakal aya murka jeung amukan. (Rum 2:7-8)

Tobat nyaéta maot pikeun dosa

Anu anjeun tabur moal hirup upami henteu maot. (1 Korinta 15:36) Dina tobat, urang nganggap diri urang maot ku dosa sareng hirup ka Allah dina Kristus Yesus. (Rum 6:10) Pikeun sakabéh urang anu maot jeung Kristus sarta dibaptis dina nami Yesus dibaptis kana pupusna-Na. (Rum 6:3) Ku sabab kitu urang dikubur jeung Anjeunna ku baptisan kana pupusna, supaya, sakumaha Kristus digugahkeun ti nu maraot ku kamulyaan Rama, urang ogé bisa hirup dina kahirupan anyar. ( Rum 6:4 ) Ayeuna lamun urang geus maot jeung Kristus, urang percaya yén urang ogé bakal hirup jeung manéhna. (Rum 6:8) Ku kituna, urang teu kudu ngantep dosa maréntah dina awak urang nu fana. (Rum 6:12) Sareng urang henteu kedah nampilkeun diri urang kana dosa salaku alat pikeun kajahatan, tapi ka Allah salaku jalma anu parantos dihirupkeun tina maot, sareng anggota-anggota urang kana kabeneran. (Rum 6:13)

Leumpang dina lampu

Allah teh cahaya, sarta di Anjeunna teu aya gelap pisan. (1 Yoh. 1:5) Lamun urang nyebutkeun urang boga persatuan jeung Mantenna waktu urang leumpang di nu poek, urang ngabohong jeung teu ngalaksanakeun bebeneran. ( 1 Yohanes 1:6 ) Lamun urang leumpang di nu caang, sakumaha Anjeunna aya dina caang, urang boga ukhuwah hiji jeung nu séjénna, sarta getih Yesus cleanses urang tina sagala dosa. ( 1 Yoh. 1:7 ) Urang téh budak ti nu diturut, boh dosa nu ngakibatkeun maot, boh nu taat, nu ngarah kana kabeneran. (Rum 6:16) Tapi hatur nuhun ka Allah, pikeun jalma anu baheulana budak dosa ayeuna geus jadi taat tina haté kana standar pangajaran nu aranjeunna komitmen, (Rum 6:17) jeung, sanggeus dibébaskeun. tina dosa, geus jadi budak kabeneran. (Rum 6:18) Sabagé hamba Allah, buah-buahan nu meunang kasucian jeung ahirna, hirup langgeng. (Rum 6:22)

Janten maot pikeun dosa sareng hirup dina Roh

Allah masihan Roh Suci ka jalma-jalma anu taat ka Mantenna. (Rasul 5:32) Ku iman, urang disegel ku Roh Suci anu dijangjikeun, anu mangrupikeun jaminan warisan dugi ka urang ngagaduhan éta. ( Epesus 1:13-14 ) Kristus geus minuhan jangji, ’Yohanes ngabaptis ku cai, tapi aranjeun bakal dibaptis ku Roh Suci.’ (Rasul 11:16) Anjeunna anu ngabaptis ku Roh Suci sareng seuneu. (Lukas 3:16) Saéstuna, Roh anu urang tarima nyaéta deklarasi urang diadopsi salaku putra-putra Allah, anu ku urang sasambat, ”Abba! Bapa!" (Rum 8:15) Pikeun lamun Kristus aya dina anjeun, sanajan awak geus maot alatan dosa, Ruh hirup alatan amal saleh. (Rum 8:10) Urang dikumbah, disucikeun, dibenerkeun ku jenengan Gusti Yesus Kristus jeung ku Roh Allah urang. (1 Korinta 6:11) Lamun teu dilahirkeun deui, manéhna moal bisa ningali Karajaan Allah. (Yohanes 3:3) Roh nu méré kahirupan. (Yohanes 6:63) Lamun teu dilahirkeun ku Roh, manéhna moal bisa asup ka Karajaan Allah. (Yohanes 3:5) Nu nyembah sajati bakal nyembah ka Rama dina Roh jeung dina Bebeneran. (Yohanes 4:24)

Taat ka tungtungna

Dina sanctification Roh, Allah geus purposed urang pikeun taat ka Yesus Kristus jeung sprinkling getih-Na. (1 Petrus 1:2) Urang kudu ngabersihkeun diri tina sagala najis awak jeung roh, mawa kasucian nepi ka réngsé dina kasieun Allah, digawé kaluar kasalametan urang sorangan kalawan sieun jeung ngageter. (2 Korinta 7:1) Sapertos orok anu nembe lahir, urang kedah tumuh dugi ka kasalametan ngudag kabeneran, kasalehan, iman, kaasih, kateguhan, lemah lembut dina merangan pertarungan anu hadé tina iman sareng nyandak kahirupan anu langgeng anu urang disauran. ( 1 Timoteus 6:11-12 ) Urang teu kudu leuleus, tapi nyonto jalma-jalma nu ku iman jeung kasabaran narima jangji-jangjina. ( Ibrani 6:12 ) Turutan panggero pikeun kasabaran umat suci, jalma-jalma anu taat kana parentah Allah sareng iman ka Yesus. (Wahyu 14:12) Pikeun urang bagian dina Kristus, lamun memang urang tetep kapercayaan aslina urang teguh nepi ka ahir. ( Ibrani 3:14 ) Loba nu bakal dibenci ku sabab ngaranna, tapi nu tabah nepi ka ahir bakal disalametkeun. (Markus 13:13)

Tetep dina tobat

Yésus diajar taat ngaliwatan naon nu disangsarakeun. ( Ibrani 5:8 ) Sarta sanggeus disampurnakeun, manéhna jadi sumber kasalametan langgeng pikeun kabéh nu taat ka Mantenna. ( Ibrani 5:9 ) Sing saha anu percaya ka Putra-Na, boga hirup langgeng; Saha-saha anu henteu nurut ka Putra, moal ningali hirup, tapi murka Allah tetep aya dina anjeunna. (Yohanes 3:36) Dina seuneu hurung, pamales kanyeri bakal ditibankeun ka jalma-jalma anu teu wawuh ka Allah jeung ka jalma-jalma anu henteu nurut kana Injil Gusti urang Yesus. (2 Tesalonika 1:8) Hiji jalma dibenerkeun ku pagawéan, sanés ku iman waé. ( Yakobus 2:24 ) Iman sorangan, lamun teu mibanda pagawéan, tangtu maot. (Yakobus 2:17) Sapertos jasad anu salian ti roh teh paeh, kitu oge iman anu salian ti pagawean teh paeh. ( Yakobus 2:26 ) Lamun urang geus ninggalkeun kanyaah nu mimitina, Yésus bakal datang jeung ngaleungitkeun tempat urang, kajaba urang tobat. (Wahyu 2:5) Seueur anu haneut-haneut, henteu panas atanapi tiis, ku kituna anjeunna bakal nyiduh aranjeunna tina sungut-Na. (Wahyu 3:16) Maranehna ngomong, Kami beunghar, geus makmur, jeung teu butuh nanaon, teu sadar yen maranehna teh cilaka, karunya, miskin, lolong, jeung taranjang. Kudu getol jeung tobat. (Wahyu 3:17-19)

Buah-buahan tina zalim vs buah tina Roh

Jalma-jalma nu teu adil moal meunang warisan Karajaan Allah. Ulah jadi deceived: boh nu cabul, atawa musyrik, atawa adulterers, atawa maling, atawa rakus, atawa drunkards, atawa revilers, atawa swindlers moal inherit Karajaan Allah. ( 1 Korinta 6:9-10 ) Kalakuan daging katémbong: laku cabul, najis, sénsualitas, nyembah brahala, sihir, mumusuhan, pasea, timburu, ambek-ambekan, pasea, perpecahan, perpecahan, dengki, mabok, pesta-pesta, jeung hal kawas ieu. Jalma-jalma anu ngalakukeun hal-hal sapertos kitu moal bakal ngagaduhan Karajaan Allah. (Galatia 5:19-21) Ulah aya kakotoran, omongan bodo, atawa olok-olok kasar, tapi hayu urang syukuran. (Epesus 5: 4) Pikeun anjeun tiasa yakin ieu, yén saha waé anu cabul atanapi najis, atanapi anu sarakah henteu ngagaduhan warisan di karajaan. (Epesus 5:5) Ulah aya anu nipu anjeun ku kecap-kecap anu kosong, sabab ku sabab ieu murka Allah sumping ka jalma-jalma anu henteu patuh. ( Epesus 5:6 ) Ku kituna, ulah gaul jeung maranéhna; pikeun hiji waktu anjeun gelap, tapi ayeuna anjeun caang di Gusti - Walk sakumaha barudak cahaya. (Epesus 5:7-8) Ulah milu kana pagawéan gelap anu teu hasil, tapi singkirkeun éta. (Epesus 5:11) Ku ieu kabuktian saha nu jadi anak-anak Allah, jeung nu jadi anak-anak Iblis: saha-saha anu henteu migawe kahadean teh lain ti Allah, kitu deui anu teu nyaah ka dulur-dulurna. (1 Yohanes 3:10) Lamun urang hirup ku Roh, hayu urang ogé hirup ku Roh. ( Galata 5:25 ) Buah Roh nyaéta kanyaah, kabungahan, katengtreman, kasabaran, kahadean, kahadéan, kasatiaan, lemah lembut, kadali diri; ngalawan hal saperti teu aya hukum. ( Galata 5:22-23 ).

Kami dititah cinta

Teu aya parentah sejen nu leuwih gede ti ieu: 'Maneh kudu nyaah ka Gusti Allah anjeun kalayan sakabéh haté anjeun sarta kalawan sakabeh jiwa anjeun sarta kalawan sakabeh pikiran anjeun sarta kalawan sakabeh kakuatan anjeun.' Anu kadua kieu: 'Maneh kudu nyaah ka sasama saperti ka diri sorangan.' (Markus 12:30-31) Sabenerna, urang kudu nyaah ka musuh jeung migawé kahadéan ka jalma-jalma nu ngabenci urang, sarta ganjaran urang bakal gedé, sarta urang bakal jadi putra-putra Nu Maha Agung. (Lukas 6:35) Ulah ngahutang naon-naon ka batur, iwal ti silih pikanyaah, sabab jalma anu mikaasih ka batur geus minuhan hukum, sabab sakabeh hukum kaeusi dina hiji kecap: "Maneh kudu nyaah ka batur sakumaha ka diri sorangan." (Rum 13:8-9) Saha waé anu henteu mikanyaah henteu terang ka Allah, sabab Allah téh nyaah. (1 Yoh. 4:8) Lamun urang silih pikanyaah, Allah tetep aya dina diri urang jeung asih-Na sampurna di urang. ( 1 Yoh. 4:12 ) Ieu parentah-Na, supaya urang percaya kana jenengan Putra-Na, Yésus Kristus, jeung urang silih pikanyaah. (1 Yoh. 3:23) Tujuan tanggung jawab urang nyaéta kanyaah anu asalna tina haté anu bersih, hate nurani anu alus, sareng iman anu ikhlas. (1 Timoteus 1:5) Urang terang yén urang parantos maot tina maot kana kahirupan, sabab urang nyaah. Sakur anu henteu mikaasih tetep dina maot. ( 1 Yohanes 3:14 )

Nunda diri heubeul jeung nempatkeun dina anyar

Urang teu kudu deui leumpang salaku jalma anu leumpang dina futility tina pikiran maranéhanana sarta darkened dina pamahaman maranéhanana, alienated tina kahirupan Allah kusabab jahiliah anu aya dina aranjeunna, alatan hardness haté maranéhanana. (Epesus 4:17-18) Maranéhna jadi teu boga karep jeung nyerah pikeun ngalaksanakeun sagala rupa najis. ( Epesus 4:19 ) Tapi éta téh lain cara Kristus!— ( Epesus 4:20 ) Anggap yén Sadérék geus ngadéngé ngeunaan Mantenna sarta diajar di Anjeunna ( Epesus 4:21 ), pikeun nyingkirkeun diri Sadérék nu heubeul, nu milik urut manner Anjeun hirup jeung ruksak ngaliwatan kahayang nipu, (Epesus 4:22) jeung jadi renewed dina sumanget pikiran anjeun, (Epesus 4:23) jeung nunda dina diri anyar, dijieun sanggeus sasaruaan Allah dina bener bener jeung kasucian. (Epesus 4:24) Nurutkeun wahyu tina misteri nu ieu diteundeun rusiah pikeun umur lila (Rum 16:25) tapi ayeuna geus diungkabkeun jeung geus dijieun dipikawanoh ka sadaya bangsa; parentah Allah langgeng urang pikeun ngalaksanakeun ta'at iman. (Rum 16:26) Yésus sumping pikeun mukakeun panon urang, sangkan urang balik ti nu poek ka caang, jeung tina kakawasaan Iblis ka Allah, supaya urang meunang panghampura dosa jeung tempat di antara jalma-jalma nu geus disucikeun ku iman ka Mantenna. . (Rasul 26:18) Pikeun ku rahmat urang disimpen ngaliwatan iman. Sareng ieu sanés kalakuan urang sorangan; eta teh kurnia Allah. ( Epesus 2:8 ) Ku sabab kitu, ku sabab urang geus dibenerkeun ku iman, urang boga karapihan jeung Allah ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus. (Rum 5:1) Ngaliwatan anjeunna urang ogé meunang aksés ku iman kana rahmat ieu tempat urang nangtung, sarta kami girang dina harepan kamulyaan Allah. (Rum 5:2) Dina Kristus Yesus urang putra Allah, ngaliwatan iman. (Galatia 3:26) Ku iman, urang hayang pisan ngadagoan harepan kabeneran. (Galatia 5:5) Henteu aya anu penting pikeun Kristus Yesus, tapi ngan ukur iman anu dianggo ku cinta. (Galatia 5:6)

Kaleresan ku iman

Kahirupan hiji jalma teu gumantung kana kaayaanana harta. (Lukas 12:15) Kabeneran Allah diungkabkeun tina iman pikeun iman, sakumaha anu ditulis, ”Nu bener bakal hirup ku iman.” (Rum 1:17) Kabeneran Allah nyaéta ngaliwatan iman ka Yesus Kristus pikeun sakabéh anu percaya. (Rum 3:22) Sabab mustahil pikeun nyenangkeun Allah tanpa iman, sakumaha ceuk Kitab Suci, ”Tapi jalma bener Kami bakal hirup ku iman, jeung lamun manehna mundur, jiwa Kami moal resep ka manehna.” ( Ibrani 10:38 ) Jalma anu mundur bakal ancur, tapi jalma anu iman ngajaga jiwana. (Ibrani 10:39) Ku cara nolak hate nurani anu alus, aya anu ngarusak imanna (1 Timoteus 1:19) sahingga dihukum ku sabab ngantunkeun imanna anu baheula. ( 1 Timoteus 5:12 ) Loba nu ngadéngé warta hadé, tapi lamun wartana dihijikeun ku iman jeung jalma-jalma nu ngadéngékeun, éta moal aya mangpaatna. ( Ibrani 4:2 ) Lamun aya jalma anu datang ka Kristus sarta henteu ngahina ka bapana, indung, pamajikan, anak, dulur-dulur, komo nyawana sorangan, moal bisa jadi muridna. ( Luk. 14:26 ) Saha waé anu teu miceun sagala harta banda teu bisa jadi muridna. ( Lukas 14:33 ) Sing saha waé anu hayang ngajaga nyawana bakal leungit, tapi sing saha anu leungiteun nyawana bakal nyalametkeun nyawana. (Lukas 17:33)

Tobat teras baralik deui

Kusabab Yesus geus Maha Agung di leungeun katuhu Allah sarta geus narima ti Rama jangji Roh Suci (Rasul 2:33), urang dibere parentah, "Tobat jeung kudu dibaptis unggal anjeun dina nami Yesus. Kristus pikeun panghampura dosa anjeun, sareng anjeun bakal nampi kurnia Roh Suci." (Rasul 2:38) Jangji téh pikeun sakabéh jalma anu jauh, saha waé anu disaur ku Yéhuwa Allah urang. (Rasul 2:39) Ku sabab kitu, tobat, sareng balik deui, supados dosa-dosa anjeun dihapus, (Rasul 3:19) supados waktos nyegerkeun tiasa sumping ti payuneun Gusti, sareng supados anjeunna ngutus Kristus anu ditunjuk pikeun anjeun. , Yesus, (Rasul 3:20) anu sawarga kudu narima nepi ka waktu mulangkeun sagala hal ngeunaan nu Allah geus diomongkeun ku sungut nabi-Na suci lila pisan. ( Rasul 3:21 )